Opinie o Zadbano SA
Uważajcie na tą firmę. Pozytywne komentarze są wykupione a negatywne, prawdziwe są kasowane.
Jak tam u nich z dostawami? Warto się za to brać?
Ale pytasz w kontekście pracy jako kurier/dostawca czy bardziej chodzi Ci o dostawę produktu do Ciebie?
Porobisz trochę to samo Cię to zweryfikuje, czy się nadajesz. Są chłopaki które po kilku dniach rezygnowały a są też tacy którzy robią już kolejny rok.
Pracy się nie boję no i wolę taką bardziej siłową. Wcześniej robiłem jako kurier paczek ale chyba muszę się trochę przebranżowić.
Jak magazyn Łódź? Startować warto?
Duża rotacja ludzi i to z różnym doświadczeniem. Z reguły Ci mniej doświadczeni szybko wypadają. Jak obcykany jesteś na magazynie to opcja warto rozważenia.
O ile do ekipy nic nie mam, to do samej firmy już tak. W momencie informacji o dostawie dostałam info że mogę zamówić dostawę z wniesieniem i ustawieniem mebla , okazało się że firma jako ustawienie uważa rozpakowanie i pierd..... mebla na środku pokoju w częściach, niestety przy wykupowania usługi ustawienia nie było możliwości co poeta miał na myśli nazywając tak usługę , dla mnie było oczywiste że ustawienie to zmontowanie i postawienia mebla w miejscu docelowym, rozpakować i wynieść opakowania każdy może zrobić we własnym zakresie a nie płacąc za to 54 zł + 107 osobno za samo wniesienie, ciekawe ilu ludzi już naciągnęli na usługę komfort
Piękna gadka jak to cudowna firma. Dużo obiecują a później wychodzi piękne rozczarowanie.
standardowe jak na każdej rozmowie wprawie pracy.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Mi przekładali raz. Ciężko było na infolinie sie dodzwonić. W każdym razie wyznaczyli nowy termin i w tym dniu transport dojechał. Też wziąłem opcję z wniesieniem i to faktycznie bylo warto wykupić dodatkowo.
Git - zamówione meble dojechały. Miałem opcje z wniesieniem więc dla mnie mega wygoda.
Z uprawnieniami udt szukają – rozważam czy nie spróbować. Ktoś coś powie więcej na temat pracy u nich?
Jak masz uprawnienia to robota spoko idzie. Stawki rynkowe więc tutaj musisz sobie przemyśleć.
Na razie po 4 miesiącach doświadczenie pozytywne na magazynie. Wcześniej byłem w 3 innych firmach i tutaj jednak mają to bardziej poukładane.
Wrocławski magazyn to zbiorowisko ludzi z przypadku. Dostawy trwają w nieskończoność. Spedycja niekompetentna. Czy nie można zatrudnić pracowników z kompetencjami? Magazynierzy bez umiejętności i uprawnień do obsługi wózków widłowych. Aż się prosi o PIP.
Nie wiem czy Twój komentarz odbierać jako Twoje spostrzeżenia i doświadczenie czy bardziej lamentujesz utopijnie nad idealnym pracodawcą i pracą. W korpo tak to działa. Nie płacą tutaj tak jak Ty sobie tego oczekujesz - proste. To Ty przystajesz na ich warunki.
Nie wiem czy to należy odbierać jako pstryczek w nos dla mnie i mojego doświadczenia czy bardziej kierujesz to do byłego pracodawcy. Nie będę się wdawał w polemikę - powiem tak: każdy musi gdzieś doświadczenia nabyć. Mam chęci, chcę się nowych rzeczy uczyć i dla mnie na ten moment taka praca jest najlepsza.
ciężko akceptować warunki nie zgodne z przepisami BHP oraz Prawa Pracy, chyba lepiej żeby potencjalny przyszły pracownik wiedział na co się decyduje
Rozczarowana jakością obsługi.
Trochę się na początku bałam jak to będzie z tym transportem i podłączeniem. W każdym razie nie potrzebnie się stresowałam bo panowie wszystko mi zrobili - pralka działa, starą zabrali.
Szukają przewoźników na własnej działalności? Warto wchodzić w temat z nimi?
Wszystko zależy od stawek. Jak sobie dobrze wynegocjujesz to czemu nie. Plus taki, że jest to duży gracz i zawsze płacą w terminie.
Był problem z pierwszym terminem dostawy moich zamówionych mebli. Wszystko jednak załatwiłem na infolinii (ciężko było się dodzwonić to fakt) – w drugim terminie panowie przyjechali i wszystko wnieśli.
Rekrutują na stanowisko Magazynier oraz Magazynier z uprawnieniami UDT – jak myślicie… czy warto sobie zrobić uprawienia? Wyższa jest wtedy pensja?
Potrzebują pomocnika dla kierowcy – o co chodzi z tą robotą? Warto? Aktualnie poszukuję jakieś fizycznej pracy dla siebie.
Jak przyjdziesz i się przekonasz do tej pracy nie odejdziesz. Są chłopaki co pracują po dwanaście lat. Jest możliwość zrobienia uprawnień SEP, gaz G3. Moim zdaniem warto.
Pomagasz kierowcy w wnoszeniu towaru do klientów. Czasami coś trzeba podłączyć czy na prośbę klienta coś przestawić. Nie ma filozofii.
Ciężka robota nie dla każdego. Dość duża presja ze strony klientów – każdy chce na czas a czasami tak się nie da (korki, opóźnione wydania z magazynu, itd.). Z tym wszystkim przyjdzie Ci się zmierzyć.
Zamówioną pralkę dostarczyli i podłączyli. Działa więc warto było skorzystać z takiej dostawy.
Na magazyn warto aplikować do Wrocka? Dobre warunki mają?
Warunki finansowe to temat rzeka. Mam nadzieje, że wiesz co to magazyn i jak wygląda praca bo tutaj jest to robić.
Mam duże doświadczenie jeżeli chodzi o tego typu pracę - nie musisz przed niczym przestrzegać.
Może i właśnie takie osoby z doświadczeniem powinni zatrudniać. Niestety różni ludzie się zdarzają i o ile są też tacy co chcą się nauczyć to jednak zdarzają się też Ci co nie do końca świadomi są jakiej pracy się podjęli.
Na magazynie zdarza się, że masz darmową siłkę. Jak się tego nie boisz to zapraszam. Resztę Ci pokażemy co i jak.
Ogólny wrażenie zrobili raczej pozytywne mimo wpadki z dostawą (opóźnienie o dzień). W każdym razie wszystko na infolinii zostało wyjaśnione i zamówienie dojechało na drugi dzień.
Kontakt z infolinią ciężki. Jak się już jednak dodzwoniłam to udało się wszystko ustalić. Transport był w drugim terminie - tym ustalonym na infolinii.
W pracy na magazynie sprawdzi się ten któremu się chce. Jak ktoś myśli, że będzie się obijać to musi szukać pracy przy stole a nie na magazynie.
Dopowiedz jeszcze, że praca wymagająca siły bo niektórym może się za dużo wydawać, że lajtowo.
Potrzebuję więcej informacji a raczej, żeby ktoś się podzielił doświadczeniami na stanowisku kierowca/monter?
Sam sobie musisz o wszystko zadbać. Kontakt z klientem, ogarnąć towar na aucie, dojechać do klienta, wykonać montaż… jest tego dużo i idzie się zajechać.
Transport to nie taka łatwa sprawa. To nie jest jak w spedycji – u nich musisz wszystko sam ogarnąć.
Ty tak serio na to stanowisko? Czy Ci się palec na klawiaturze omsknął? To jest robota dla facetów. Musisz mieć mocne ręce i kręgosłup przy dźwiganiu.
Jak się pracuje w Zadbano SA?
Zobacz opinie na temat firmy Zadbano SA tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 277.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Zadbano SA?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 196, z czego 142 to opinie pozytywne, 24 to opinie negatywne, a 30 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Zadbano SA?
Kandydaci do pracy w Zadbano SA napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.