Opinie o OCRK Sp. z o.o. w Bielsko-Biała

Na podstawie 189 ocen.

W pakiecie szkoleń największy nacisk kładziemy na wiedzę z zakresu przepisów prawa, analizy oraz rozliczania czasu pracy kierowców. Każdy pracownik przechodzi audyty jakościowe oraz wiedzy, są systematyczne testy. Wszystko po to, aby nasze usługi pozostawały na niezmiennie wysokim poziomie.

Branże: Doradcy biznesowi

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o OCRK Sp. z o.o. w Bielsko-Biała

joa

Zostałam zwolniona i potwierdzam, że jest rotacja, kiedyś piątek był sądnym dniem, teraz to już każdego dnia widzi się odprowadzanych do wyjścia pracowników. Trochę nieludzkie jest takie traktowanie bo chyba każdy chciałby się chociaż pożegnać ze współpracownikami

dokol

Nikt nie twierdzi , że rotacja to rozwój firmy , w każdej firmie jest rotacja , problem stanowi jej wielkość . W OCRK jest ona bardzo mała a ogłoszenia o pracę wynikają z rozwoju firmy co potwierdza lawinowy sumaryczny wzrost zatrudnienia w spółce.

ex pracownik

Nie mam złego zdania na temat osób tam pracujących, wiem, że można się tam wiele nauczyć, ale no przestańcie pisać, że rotacja wynika z rozwoju firmy, przecież rotacja to zwalnianie i zatrudnianie pracowników, na pracabielsko co chwile są ogłoszenia, zatrudniają nie pojedyncze osoby tylko po kilkanaście naraz., a opinie tutaj mają na celu uświadomić osoby, które chcą zmienić pracę - praca w ocrk to duże ryzyko, osoby, które są bezrobotne niech idą do Was - niczego nie ryzykują za każdy przepracowany dzień będą mieć zapłacone, po pracy w ocrk można dostać zatrudnienie u konkurencji czy w firmie transportowej, ale trzeba wyraźnie napisać, że specyficzne jest u Was zatrudnianie i zwalnianie. Osoby, które awansowały i awansują dalej są z pewnością ambitne i nikt Ci tego nie odbierze. pozdrawiam,

pozytywnaneutralnanegatywna

Ci co się mega wkurzają jak ktoś piszę taki bzdury , które pośrednio kwalifikują ich do mało ambitnych osób pracujących u jakiś wariatów . Ty byś się nie wkurzył ? A piszą to osoby , które totalnie olały pracę , lub się do niczego nie nadawały i próbują jak to zwykle bywa zrobić z siebie ofiary .

Pracownik biurowy
Przebieg rekrutacji

Zamieszczam info czego mozna sie spodziewac na castingu rekrutacyjnym, gdyz osobiscie przed pojsciem na takowy chcialam takie wiadomosci znalezc - pytania dotyczące doświadczania zawodowego, chęci rozwoju, z jakimi osobami pracuje mi się dobrze i dlaczego. Nic skomplikowanego, ale warto się przygotować mentalnie

Pytania

Powyżej

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Odp-kat

zastanawiam się kto z zadowolonych pracowników wchodzi na gowork wystawić opinię

A.

Rotacja - a propos znaczenia tego słowa. Rotacja byłaby gdyby pracownicy byli zastępowani innymi pracownikami, a tak w OCRK się nie dzieje. Statystycznie zwalniany jest śmiem twierdzić ok. 0,33(3) pracownik miesięcznie. Pracuję w firmie rok i w tym czasie, z tego co wiem oczywiście, zostało zwolnionych 3 pracowników. Zwolnionych w takim sensie, że dostali wypowiedzenie. Bardzo istotne jest to, że nie było to zwolnienia bez ostrzeżenia, były sygnały, czas na poprawę, druga szansa, trzecia szansa.. Niektórzy z tej szansy skorzystali i awansowali, inni nie podołali lub zwyczajnie się poddali. Z drugiej strony, są osoby, którym nie przedłużono umowy na okres próbny. I w tym przypadku nie było to bez ostrzeżenia, szansy czy jakiegokolwiek sygnału. Niestety, ale niektórzy ludzie co się zatrudniają oczekują, że awans im się należy jak psu buda, według takich najlepiej nic nie robić i czekać, aż na tacy przyniosą mi umowę i nowe stanowisko (malowanie paznokci, czytanie książek, facebook, przesiadywanie na kawie w kuchni, unikanie pracy.. to wszystko widać!). Nie dziwię się, że potem wylewają żale na forum i wystawiają negatywne opinie :) Osobiście nie znam osoby, która jest z pracy w OCRK niezadowolona :D Pracuje Nas tam naprawdę sporo, regularnie są nowe rekrutacje, szkolenia, awanse. Dlaczego są rekrutacje? Bo firma się rozwija i potrzebuje więcej pracowników. Kto nie wierzy, niech wejdzie na stronę OCRK i zobaczy ilu pracowników przybyło w ostatnim roku czy dwóch. Trzeba podkreślić jedną rzecz - to nie jest praca dla każdego. Jak nie masz chęci dać czegoś od siebie - nie chodzi o czas na nadgodzinach bynajmniej - nawet nie składaj CV. To praca dla ludzi ambitnych, gotowych poświęcić trochę czasu na naukę - no i uprzedzając marudzących i żalących, to nie jest sesja na medycynie, nauczysz się tego w jeden wieczór, może dwa ;) Najważniejsze co daje mi praca w OCRK to satysfakcja, mam ją w 100 %. Ex aeuqo jest atmosfera, dobra, bardzo dobra, bardzo bardzo dobra :D Kolejnymi plusami to wsparcie kierownictwa, godziny pracy, wynagrodzenie. Gdybym miała zmienić jedną rzecz, to nie wiem czy bym coś znalazła, piszę to naprawdę szczerze :) Podsumowując - jak zadzwonią i stwierdzisz, że jednak nie chcesz pracować w OCRK, cóż Kasiu twoja strata ;) P.S. fafarafa po dwóch miesiącach się rozejrzałam i co? To samo ;)

rotacja

a co to znaczy "duża rotacja"? ilu pracowników w miesiącu zwalniają?

kasia

Myślę, że jest to portal do dodawania opinii i bardzo dobrze, że ktoś napisał jak jest, nie jest to wylewanie żali, nie ma też konieczności komuś pisać, że nadgodziny są też w sklepie itd., pracownik lub były pracownik pisze jak jest, żeby inni wiedzieli. Nie w każdej firmie jest tak duża rotacja, ani też nie w każdej firmie są nadgodziny regularnie, ja osobiście po tego typu opiniach wiem, że nie zdecyduję się na pracę w ocrk, gdy do mnie zadzwonią. Pozdrawiam. P.S. po opiniach też widać, że kadra kierownicza czuje się zobowiązana czuwać nad opiniami tu wystawianymi, co poddaje w wątpliwość dobrą atmosferę w firmie

z

Cały czas są rekrutacje, z tego co widzę ciągle jest ogłoszenie, że przyjmą pracownika biurowego. Jednych przyjmują, drugich zwalniają. Z tego też powodu moim zdaniem mają mało osób na wprowadzaniu co są w tym naprawdę dobre bo zamiast porządnie wyszkolić jednych, wolą wziąć następnych i od zera zaś uczyć. A chyba lepiej wyszkolić kogoś kto np. robi małe błędy czy jak w jakimś przypadku mu coś gorzej pójdzie, a są przeróżne sytuacje przy analizie tarcz, każdy się uczy na błędach niż uczyć kogoś kto zaczyna od wiedzy zero na ten temat i nie ma doświadczenia, ale to już taka polityka firmy.

Pracowniczka

Pracowałam w kilku firmach, w jednych było fajnie, w innych nie. Ale żeby wylewać swoje żale na forum? Znasz firmę w której nigdy nie było zwolnienia pracownika który się nie nadaje? Jeśli chodzi o awanse i zmiany w firmie, to tak dużo się dzieje, że pracownicy sami nie mogą nadążyć za szkoleniami :-) a nadgodziny? Owszem są około 10ego, ale zdarzają się one też przy pracy w sklepie czy restauracji. I teraz zastanów się gdzie wolisz pracować, żadna praca nie jest gorsza, każdy ma wybór. Wszystko zależy od Ciebie, a że najniższa krajowa ?tylko przez krótką chwilę , w moim przypadku przez dwa miesiące :-) pozdrawiam serdecznie

Anna

Praca na start za najniższą krajową, awanse są, ale nie oszukujmy się - nie każdy awansuje i teraz pytanie do tych, co pracują na wprowadzaniu danych: jak długo tam pracujecie? Czy wprowadza tam ktoś tarcze od np. roku? Nie, tak więc darujcie sobie bajki, że wszyscy awansują stąd rotacja (chyba znaczenia tego słowa nie rozumiecie). Benefity dodatkowe są, ale przy takiej ilości nadgodzin prędzej skorzystać z opieki medycznej niż z karty fitsport. Pozdrawiam

pozytywnaneutralnanegatywna

jeszcze nie spotkałem pracownika, który by po zwolnieniu nie twierdził , że był super specjalistą a wyleciał bez przyczyny lub bo go ktoś nie lubił . To taki standard . Ale nie każdy ma na tyle mało godności aby pisać takie bzdury jak ta powyżej . żenujące i żałosne :)

jasia

duża rotacja - omijajcie

rotacja
@jasia

zgadza się - duża rotacja, co chwilę ktoś awansuje i przechodzi ze stanowiska na stanowisko albo się szkoli, żeby móc iść dalej... ;)

ja
@rotacja

Kontra szybciutka. O 7.00 zaczęli pracę o 7:38 już odpowiedź. Brawo czujna kadra. Prawda ze jest rotacja i to bardzo duża. I skończcie ukrywać prawdę. Żadna kontra tutaj nic nie da. Opinie o pracy u was już dawno znana. jedyny Plus pracy to umowa o pracę i praca w fajnych godzinach. Ale traktujecie ludzi jak (usunięte przez administratora) zwalnianie bez podawania przyczyn i to świetnych specjalistów. Pracy nie polecam chyba że ma się dobre plecy. Aha i donosy są bardzo w cenie

maja

Wie ktoś kiedy zaczyna się kolejna rekrutacja??

Nela
@maja

@maja trwa rekrutacja na pracownika biurowego i na specjalistę ds kadr i płac - są nowe ogłoszenia.

fej

teraz z tego co wiem to potrzebny im Konsultant w Dziale Obsługi Klienta B2B jest, ciekawe tylko żeod września nikogo nie mają...

Nela

Jest nowe ogłoszenie, firma poszukuje Koordynatora/Pracownika biurowego.

gość

Cześć, nie orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie będzie rekrutacja na pracownika biurowego?

lkj

Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?

lkj

fgvc

Ciekawe czy duże jest zainteresowanie?

Zostaw merytoryczną opinię o OCRK Sp. z o.o. - Bielsko-Biała

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w OCRK Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy OCRK Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 35.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w OCRK Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 20, z czego 15 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy OCRK Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w OCRK Sp. z o.o. napisali 7 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

OCRK Sp. z o.o.
gemius