Cześć, ostatnio miałam "przyjemność" pracować w tej firmie i wciąż został niesmak. Każdemu kto chciałby tam pracować stanowczo odradzam. Już pomijam kwestię wynagrodzenia, ale atmosfera tam panującą jest okropna. Panie brygadzistki traktują większość ludzi jak tanią siłę roboczą, oprócz tego wiecznie są niezadowolone podnoszą głos, wręcz krzyczą, pada bardzo dużo przekleństw, obgadują wskazując na Ciebie palcem, są wyłącznie po to żeby wyrzyć się na kimś. NIE POLECAM !
Wszystko można robić, "poganiać " ludzi do pracy itd., jak najbardziej to rozumiem. Pracując tam zobaczyłabys jak to wygląda, młode osoby przychodząc do pracy wychodzą po najwyżej kilku dniach, chociaż większość po jednym dniu już nie wraca. Podobno już ktoś to zgłaszał kilkakrotnie, ale nic się nie zmieniło z tego co widzę z poprzednich komentarzy sprzed kilku lat nawet.
Nie mylcie pojęć. W tej firmie nie ma kobiet brygadzistek. Są tylko operatorki. Brygadzistami są faceci (na obydwu zmianach) Brygadzista jest ponad operatorami
Decydując się na pracę chyba na wstępie wiadomo za jakie pieniądze się tam idzie ! Do pracy się idzie pracować ,a nie siedzieć z nosem w tel. Czasami trzeba szybciej popracować i niestety podnieść (usunięte przez administratora) że stołka ! A jak komuś gorąco to może niech się przyjmie do pracy w lodziarni ???? pozdrawiam !
Jasne że wiadomo za jakie pieniądze, nie było nic napisane że jest to za mało czy za duzo, również nie wspominałam że w czasie pracy wolało by się siedzieć na telefonie, tak czy inaczej ich nie wolno wnosić na halę a co do temperatury to wydaje mi się że szybkie tempo w temperaturze 35-40 stopni nie jest odpowiednie. Polecam czytać ze zrozumieniem następnym razem, zanim się coś napiszę...
Nie wiem czy była. Co trzeba mieć żeby stać się brygadzistą? Też nie wiem. To co wiem to, że obydwaj pracują w firmie od samego początku i mają w małym palcu obsługę większości maszyn. Można wywnioskować, że chyba wiedza i staż pracy ma tu znaczenie. Najważniejsze jest to, że to są naprawdę bardzo życzliwi goście.
To wszystko prawda, ta sytuacja trwa od dobrych kilku lat. Przez zachowanie operatorek oraz kobiet zatrudnionych na umowę o pracę, rotacja pracowników zatrudnionych na umowę zlecenie jest ogromna. Zdarzały się dni że do pracy nie przyszło 6,7 a nawet 10 osób ze zlecenia .
Nie ma takiej opcji. W tej produkcji potrzeba zarówno kobiet jak i mężczyzn. Tutaj możesz być spokojna. Jeśli chcesz to spróbuj, złóż papiery i popracuj trochę. Zawsze można zrezygnować
Tak ,zgagzam się. Do tego jest tam brudno. Zakamienione czajniki,brudne lodówki. brudna podłoga w kuchni i kosze.
A kto wam broni to posprzątać? Dziwie sie ze narzekacie na takie rzeczy ale może chociaż to sygnał ze zle być nie może z pozostałymi warunkami chociaż.
To wszystko jest prawdą przez takie osoby ludzie ze zlecenia tracą prace i tak na okrągło zwalniają i przyjmują i znowu zwalniają i najgorsze że nie ma gdzie i do kogo tego problemu zgłosić a kierownicy nie kierują się swoim rozumem tylko robią to co usłyszą od złośliwych operatorek które nagadaja na dana osobę i każą zwolnić i oni zwalniają bez wyraznych podstaw
Widzę, że ktoś się podszywa pod moją skromną osobę, która była tu pierwsza. Operatorki nie są złośliwe. Na nich spoczywa coś takiego jak szeroko pojęta ODPOWIEDZIALNOŚĆ za produkcję. I wydaje mi się, że wielu ludzi myli sobie te dwa zjawiska. Natomiast jeśli chodzi o opratorkę M. powiem tak: moja osoba była świadkiem, że M. wiele razy SAMA prowadziła dwie linie produkcyjne z pracownikami ze ZLECENIA. To naprawdę kompetentna osoba, która zna się na swoim fachu. Tak, mi też ostro zwracała uwagę i nadal to robi jeśli jest taka potrzeba. Ludzie kochani! TO JEST PRACA. I nie ma znaczenia czy masz umowę stałą czy zlecenie. Każdy stara się jak najlepiej. Pozdrawiam serdecznie.
Niby to prawda ze każdy powinien sie starać jak najlepiej ale skoro tak to dziwne ze ludzie tego nie zauważają. Chyba ze te starania nie sa jakoś dodatkowo wynagradzane?
To nie kierownik kieruje linią ,i nie siedzi 8 godz z pracownikami przy linii ,od tego są panie operatorki i to one obserwują i wyciągają wnioski ! Mam przyjemność pracować z panią M.juz ponad rok i nie mam zastrzeżeń co do tej osoby,wykonuje swoją pracę najlepiej jak potrafi i ma święta cierpliwość do wszystkich pracowników ,a ludzie są różni ...!
Nie wiem dlaczego ludzie piszą takie opinie, operatorki są fajne, miłe, pogodne i pracowite, nie widziałem żeby któraś z dziewczyn krzyczała, wydaje mi się że ludzie którzy piszą takie opinie są laserami i potrafią tylko nadawać. Atmosfera jest super.
Zakładam, że i Pracownik i Z aktualnie pracują w firmie? A długo już tam jesteście, jeśli wolno spytać? Z tego, co znalazłem w necie, firma rzadko ogłasza nowe rekrutacje, co może sugerować, że ludzie są tu przeważnie zadowoleni z pracy i zostają na dłużej. Zgodzicie się z tym? A jeśli tak, to moglibyście napisać, jakie są według was główne powody takiego stanu?
Hejka, wiecie może jaka dzisiaj panuje w tej firmie atmosfera i jak warunki? Potrzebuję dużo informacji
Na zmianie kierownika Michała i brygadzisty Mariusza atmosfera jest jak najbardziej ok. Tej drugiej zmiany poprostu nie znam więc nie będę się wypowiadać. Jak w każdej produkcji - robota musi być zrobiona, ale w naszym gronie panuje raczej luźna atmosfera.
A trudno tu o wykonanie roboty, jak piszesz? Są tu jakieś normy, a jeśli tak, to czy trudno je osiągać? I jak z przyuczeniem do pracy, od razu oczekiwano by po mnie takiej efektywności, jak od doświadczonego pracownika? U znajomego w innej firmie, pokazali mu co i jak i oczekując, że po jednym dniu wszystko załapie i nie będzie nikomu gitary pytaniami zawracał, a potem zdziwienie, że papierami rzucił. Mam nadzieję, że tu by tak nie było?
Czasami jest zlecenie na tzw "wczoraj" i wtedy (głównie chodzi mi tu o dział prac ręcznych) działamy na zwiększonych obrotach???? Jakieś normy są. Znają je operatorki prac ręcznych i kierownik, ale to dlatego żeby wiedzieć czy dana produkcja poprostu się opłaca ???? Bywa tak, że maszyna pakująca złapie awarie i trzeba ręcznie to zrobić. Spiąć poślady i działać ???? Życie... Nigdzie nie jest idealnie. To, że my sobie zaplanujemy to jedno a rzeczywistość potem i tak sobie wszystko zweryfikuje. Maszyny natomiast żyją swoim życiem. Operatorzy znają je jak swoje przysłowiowe "dziurawe kieszenie" i najlepiej wiedzą ile są w stanie maksymalnie z nich wyciągnąć. Jeśli do nas przyjdziesz, nie musisz po pierwszym dniu wiedzieć wszystkiego. Poprostu pokaż, że Ci zależy. Pytaj innych pracowników jak sobie poradzić na danym stanowisku, obserwuj co się dzieje. Nie ma ludzi idealnych. Cały czas trzeba się uczyć.
Atmosfera na pracach ręcznych na obydwu zmianach jest napięta , krzyki , nerwy i humorzaste operatorki to standard , właśnie zakończyłam współpracę to wiem co piszę
Z jakiego powodu te krzyki, to jest głośna komunikacja między sobą? Można jakość podpaść operatorkom, lepiej z Nimi dobrze żyć?
Poprostu krzyczą na ludzi , ubikacji jest mało i na przerwach czasami nie zdążysz się wyrobić , minutka spóźnienia i już krzyki, po czym operatorki idą sobie na papierosa , obgadywanie , donoszenie na porządku dziennym
Z jakiego powodu miałyby krzyczeć? Inna osoba napisała, że Panie nie krzyczą, więc skąd ta różnica zdań? Odbijacie się jakoś na przerwy czy wspomniane Panie stoją z zegarkiem w ręku i liczą czas? Jak długie macie te przerwy tak w ogóle?
Pracowałam tam i szczerze mówiąc atmosfera jest strasznie napięta tak jak mówisz... na początku w pierwszy dzień będą udawać dla ciebie milutkich a później zacznie się obgadywanie.. i donoszenie do kierownika.. ;)
Zmiana kierownika Michała. (usunięte przez administratora) w tej firmie to standard. "Panie operatorki" na pracach ręcznych zajmują się głównie, udowadnianiem ludziom że nic nie potrafią, obgadywaniem i papieroskiem minimum raz na godzinę. Atmosfera jest nieprzyjemna, wyśmiewanie i wytykanie palcami jest na porządku dziennym, czasem nawet razem z kierownikiem. Po drugiej stronie hali są maszyny , pracują tam raczej pracownicy na umowie, tam nie wiem jak jest. Nie wiem też jak na drugiej zamianie .Na zlecenie nie polecam.
Ciekawe czy w tym roku będzie Wigilia organizowana przez pracodawcę, czy znowu pracownicy sami sobie muszą zrobić?? Budżet na auta firmowe i paliwo jest ale na wigilię i integrację firmowe nie ma. Słabo to wygląda po zmianie na szczycie.
Wigilie były organizowane przez firmę, ale pracownicy woleli zwiększenie dodatku świątecznego , tak też się stało . Ale niektórym nie dogodzi
Tu przyznaję rację. Faktycznie jakieś spotkanie na Rynku byłoby fajne :) Może coś się wykluje :) Zobaczymy
A co ma piernik do wiatraka ? Czyli można rozumieć że imprezy itd, mają być organizowane z funduszu pracowniczego ? Firma nic od siebie nie daje ??
Ludzie czy jesteście zadowoleni z podwyżek ? Jak wam przebiegła rozmowa. Słyszałem że są mieszane uczucia.
Praca jak każda inna na produkcji może być ciężka i przyjemna a może być też chaos nie do ogarnięcia zależy do kogo się trafi są Panie operatorki i są panie które pojęcia nie mają o tym co robią najważniejsze są ładne paznokcie chodzenie na papieroska podlizywanie się kierownikom itd najlepiej pracuję się z Panią WKS konkretna zorganizowana pilnująca jakości i porządku powinna tam być kierownikiem to może wreszcie by się ludzie zajęli pracą a nie knuciem i głupotami . Jest wiele rzeczy do poprawy które w innych tego typu fabrykach wyglądają zupełnie inaczej
Przeglądam wpisy i coś ktoś pytał o zamykaniu firmy ale usunięto komentarze i nie wiem co myśleć teraz. Może ktoś sprostować?
Jest źle, gasną światłą w WC po 3sek i sikasz na deskę której nie ma, chcesz ją wytrzeć ale nie ma papieru. Może ktoś zainterweniuje w tej sprawie.
Można sie smiac z takich komentarzy ale jeśli poważnie takie sprawy wam przeszkadzają a wstydzicie sie osobiście to zgłosić to nie można zrobić anonimowego donosu?
A w firmie jakiekolwiek problemy związane z pracą da się zgłaszać? Czy to też nie ma sensu i pozostaje pisać na forum albo iść do lekarza? Bo efekt będzie ten sam, czyli żaden.
Ostatnio z jednym operatorem rozkminialiśmy pewną zależność, którą obydwoje zauważyliśmy za równo na zmianie A jak i B. Otóż, pracownicy umowy zlecenie często zachowują się tak, jakby oprócz nich i operatorek prac ręcznych - w firmie nie było już nikogo innego. Zauważają jakąś usterkę i czekają cierpliwie, aż samo cudownie się naprawi. Otóż moi mili to tak nie działa. Jeśli zauważycie, że coś jest nie tak w toalecie lub szatni, to są od tego mechanicy, kierownik UR, halowy czy nawet brygadzista. Wystarczy podejść i zgłosić. To samo jest z baniakami z wodą. Widzicie, że są puste, ale żadne nie podejdzie do jakiegoś operatora czy innego pracownika płci męskiej, żeby w wolnej chwili przyniósł nowy baniak. Dużo osób tej wody nie pije i nawet nie zwraca uwagi na te dystrybutory. Ja przyznam szczerze też. Podejdźcie do jakiegokolwiek pracownika, nawet operatora z cięcia i najzwyczajniej w świecie poproście o pomoc. Czytam te komentarze, uwagi i naprawdę ręce i nogi opadają czasami co tutaj się wypisuje.
I skąd pewność ze faktycznie na takie zgłoszenie jest reakcja? Bo gdy tak to czytam to zdaje mi sie ze ludzie na pewno już glosniej na to narzekali. chyba ze tych co na zleceniu siedzą nikt nie posłucha?
Oczywiście, że jest reakcja. Pracownicy umowy o pracę nie pracują tylko sami dla siebie.
Zwolnienia sugerują ostatnio a bez żadnych wyjaśnień. Za co najczęściej sie tu teraz leci?
A są jakieś plany co do zamknięcia firmy czy to czyste gdybanie? Bo nie rozumiem trochę Twojego wpisu.... Te odprawy to wysokie by się szykowały w razie co?
Atmosfera chyba nie jest u was za dobra skoro koleżankę operatorkę z pracy zwolniono co? Ja już dość mam roboty w toksycznym środowisku wiec slabo no chyba ze kasa bardzo dobra?
Bardzo złe traktowanie ludzi !!! Ostatnio zaistniała bardzo nieprzyjemna sytuacja została niesłusznie zwolniona osoba bez podania wyraźnej przyczyny ze strony kierownika pana Andrzeja który nie znał osoby bo nie byla na jego zmianie przy pomocy operatorki M,dziewczyna pracowała na zmianie pana Michała który w tym czasie był na urlopie, czy kierownik z drugiej zmiany miał prawo,podziękować pracownicy nie z jego zmiany, mysle ze nie mial ,dziewczyna pracowała kilka miesięcy nawet dostała umowę na kolejny miesiąc z pośrednictwa pracy ktorzy nie wiedzieli nic o zaistniałej sytuacji która nastąpiła w ostatniej chwili, pracowała skupiała się na tym co robi,nie wdawała się w zbędne dyskusje,zdażały jej się jakieś podknięcia bo każdy może mieć złe chwilę to normalne ,ale żeby od razu zwalniac, bez wyraźnego powodu , Panie kierowniku Michale powinien Pan wyjaśnic tą sprawą,takie sytuacje nie powinny mieć miejsca.
Jestem świadkiem jak pani która została zwolniona wybierała sobie najlżejszą pracę ,a kiedy panie operatorki dały ją na inne stanowisko troszkę cięższe ,to pani po dwóch godz.prosila o zmianę stanowiska , no chyba nie o to tutaj chodzi ,praca to praca! zarabiamy takie same pieniądze ! więc dlaczego jeden ma być cały czas na trudniejszym stanowisku przy linii a inny sobie wybiera najlżejsze ,każdy by tak chciał !!!!
Ta firma to koszmar, traktują ludzi jak (usunięte przez administratora) jak tanią siłę roboczą, te co tam rządzą tzw. operatorki to jest nieporozumienie drą paje na cały zakład i tylko plotkują za plecami i donoszą do kierownika jak im ktoś nie spasuje, zwłaszcza ta ruda ze zmiany A wszystko jej nie pasuje, cały czas chodzi naburmuszona i się wyżywa na pracownikach.
Z tego co wiem nie ma tu tylko jednego kiero sa też zresztą brygadziści. Nie ma dosłownie nikogo do kogo można byłoby podejść z takim problemem? Gdyby już przeginaly to sam bym doniosl żeby atmosferę poprawić
Ale sie czepiacie tych zwolnionych ruchow. To już na jakimś okresie próbnym nie powinno wyjść ze ktoś pisząc wprost sie nie nadaje? Nie wiem po co ludziom robić nadzieje, poza tym zawsze można przeszkolić
Z tego co wiem, to te osoby ze zwolnionymi ruchami biorą do biura i tam się odnajdują.
Nie polecam pracy w tej firmie. Praca na akord a niby płacone za godzinę. W lecie temperatura hali osiąga do 45°C i nikt nic sobie z tego nie robi. Brudno wszędzie, nie ma sprzątaczek, toalety gorsze niż na dworcu.
Widzę od dłuższego czasu właśnie ludzie tu piszą o tych brudnych czajnikach :D Z szefem nie da sie zadagać żeby te warunki jakkolwiek poprawić? Ciekawe jakie "góra" ma podejście do ludzi w ogóle
Na jadalni jest jasno i wyraźnie napisane, że w tej firmie nie ma służących i każdy powinien po sobie sprzątać. Wiele razy przed jedzeniem muszę najpierw umyć sobie stół, ponieważ pewnym jednostkom nie chce się nawet wytrzeć swojej rozlanej kawy. Na blatach i w lodówkach jest to samo. Ja obserwuję ludzi ze zlecenia i nie wszyscy jesteście krystalicznie idealni. Wiecznie sprzątamy po was porzucone po całej firmie butelki z resztkami wody. Kupno nowych czajników nic nie zmieni dopóki nie zmieni się podejście niektórych ludzi do pracy. W domu jak osadzi się wam kamień na czajniku to też biegniecie po nowy?
Jak widać z tymi zmianami to loteria jakaś a temat drążycie jak nie wiem… o zarobkach nic ostatnio specjalnego nie piszecie. Dalej czekacie na podwyżki?
Hejka, jaka panuje dzisiaj u was atmosfera? Która grupa wam najbardziej odpowiada? Bo wiem że są dwie. Jak widziałam komentarze niżej z przed roku to niektórzy mówią że w jednej grupie atmosfera tragiczna, czy opisze ktoś jak to wygląda?
Na zmianie pana Andrzeja atmosfera bywała różna.. nie narzekałem.. wiem bo rok temu pracowałem. Wiem że jest jeszcze druga zmiana chyba pana Michała ale nie wiem właśnie jak z tą drugą zmianą, może faktycznie ktoś się wypowie? Jak to jest? Czy tam jest aż tak źle?
Na stanowisku planisty produkcji nie wymagają doświadczenia, a za to choćby znajomości zagadnień planistycznych i materiałowo – poligraficznych. Jeśli zdecydowałbym się zatrudnić to jak przebiegają szkolenia, nauka nowych systemów? Widziałem, że używają choćby SAP-a, z którym jeszcze nie miałem styczności. Pytam z uwagi na komentarze o słabej atmosferze, ciekawi mnie jak pomocny jest zespół na początku.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Cartamundi Polska Sp. z o.o. - Kraków
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Cartamundi Polska Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Cartamundi Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Cartamundi Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 29.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Cartamundi Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 26, z czego 3 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 11 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Półłanki 18
30-740 Kraków - NIP: 1130013303 KRS: 0000131499
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Rozrywka i rekreacja - produkcja gier i zabawek - Kraków
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |