Opinie o Egendom Sp. z o.o. w Wrocław

3.6/5
Na podstawie 30 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych i byłych pracowników o pracodawcy Egendom Sp. z o.o.. Znajdziesz poniżej też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Egendom Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Administrowanie nieruchomościami

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Egendom Sp. z o.o. w Wrocław

Andrzej Nowy wpis

Z taką rotacja jak opisujecie, to chyba drzwi sie u was nie zamykają ;) A poważniej, to moze firma planuje cos robic, zeby zatrzymac najlepszych pracowników? Czy niekoniecznie?

momo

fajnie, fajnie :-) jest fajnie :-)

ja Nowy wpis

Zapytaj kto tam dluzej pracuje niz kilka miesiecy poza Diana i Recepcjonsitka i wtedy sie dowiesz jak wyglada rotacja.

Wojtek

@paweł napisz coś więcej jak wiesz jak jest w tej firmie!

mieszkaniec
@Wojtek

Firma jak firma gorzej z ludzmi co tam pracuja. Ale zasada jest jedna jak (usunięte przez administratora) jest taka to wszyscy pracownicy tacy beda. Tak dobrze zarzadzaja buzynkami ze az wspolnota w ktorej budynku maja siedzibe to z nich zrezygnowała. Z wielkimi trunosciami ale sie udalo. Pewnie niebawem beda kolejne bo tam nic nie zalatwisz chyba ze jestes "kims".

Karol Nowy wpis
@mieszkaniec

Możesz napisać coś więcej o tym wypowiedzeniu przez wspólnotę?

Krystian

Witam. Po ślubie się przeprowadziłem i szukam pracy, więc obserwuję osądy pracowników. Mam nadzieję, że znajdę wiarygodne informacje o firmach z okolic Wrocławia. Mam prośbę, napiszcie jaka jest atmosfera w firmie Egendom Sp. z o.o.? Czy dobrze się Wam tam pracuje? Czy są tanie albo darmowe obiady? Lub inny sposób na jedzenie tanich posiłków w pracy? Krystian

Alicja
@Krystian

Hej Krystianie. Jest dobrze, choć czasami wypłata mogłaby osiągać wysoki poziom stresu. Jeśli idzie o posiłki w pracy to doradzam firmę Truvant z Wrocławia. Pracownicy (wiem to od kuzyna, który jest tam zatrudniony) mają tam aplikację, dzięki której zamawiają posiłki z dofinansowaniem pracodawcy. To bardzo wygodne, nie trzeba pamiętać o kanapkach. Pozdrawiam serdecznie. Alicja.

@Krystian

Jako zarządca nieruchomości to bardzo przeciętna firma wiec jako pracodawca jest pewnie nielepiej.

xoxoxo

Tak dobrze administrują że wspolnota gdzie mają biuro z nich zrezygnowała!!! Z problemamy bo walczyli i utrudniali ale się udało - teraz kolejne rezygnują. (usunięte przez administratora) 5 osób w biurze a tam Dyrektor ? Czego ? Chyba na pewno nie biura .. Stawki za zarządzanie najwyższe we Wrocławiu a jakości zero.

Mirian Nowy wpis

Stawki trzeba zmienić bo za dużo płacimy

Brałeś udział w rekrutacji na [stanowisko] w firmie Egendom Sp. z o.o.? Podziel się swoimi wrażeniami! Jak długo czekałeś na odpowiedź rekrutera po wysłaniu CV? Z ilu etapów składał się proces rekrutacyjny?
Inwestycja - Kowarzyka II

Jak tylko deweloper (WPB) przekazał zarządzenie nową inwestycją budowlaną "zaprzyjaźnionej" firmie Egendom to przesłali pisma mieszkańcom (luty 2020), że nowo zawiązana Wspólnota Mieszkaniowa "zmieniła dotychczasowe stawki (Wspólnota, która nie miała okazji się jeszcze zebrać) i podwyższyli opłaty eksploatacyjne i zaliczki na media o 30% (podwyższa w głównej mierze dotyczy zarządzania nieruchomością. (usunięte przez administratora) Ludzie czekają do czerwca na akt własności i wpis do księgi wieczystej, a do tego czasu deweloper ściągnie z ludzi przy pomocy Egendom dodatkowe kilkaset tysięcy złotych...

daj spokój
@Inwestycja - Kowarzyka II

Człowieku, poczytaj ustawę o własności lokali. Polecam lekturę do podusi :) Ale pomogę, Wspólnota zawiązuje się wraz z podpisaniem 1- szego aktu własności lokali. Czyli wystarczy, że 1 osoba podpisze akt a Wspólnota zostaje zawiązana. WOW - co za rozbój. Zarządca przygotowuje plan gospodarczy wyższy niż deweloper, a dlaczego? Zastanówmy się ile osób mieszka i zużywa media w czasie budowy? Myślę, że sam odpowiesz sobie na to pytanie. NIKT! Po wykupie mieszkań ludzie zaczynają korzystać z nich, mieszkać / wynajmować tym samym zużywać media (podpowiem co to są media - bo nie chodzi tu o TVP :)) woda, prąd, gaz. Opłaty związane z utrzymaniem nieruchomości - tu polecam prawo budowlane - przeglądy, konserwacja, remonty, fundusz remontowy. Czasami zanim napisze się bzdury, warto zaznajomić się z tematem. Aczkolwiek przepraszam, trzeba przyswajać i rozumieć informacje, które się czyta. Uprzedzając - nie, nie jestem pracownikiem EGENDOM, ale takie opinie jak ta doprowadzają, że włosy jeżą mi się na głowie. Zaliczka na poziomie 200 lub 300 zł miesięcznie do czerwca da kilka set tysięcy złotych ? Dodawanie i odejmowanie było chyba w 1 klasie podstawówki, z tego co pamiętam. Myślę, że jak każdy Zarządca, również ten posiada wszystkie faktury, którymi jest obciążana Wspólnota. Na przyszłość - wiedza nie boli, czasami warto ją przyjmować. Nawet głowa nie boli od nadmiaru. :) Rozbój w biały dzień....Ha Ha Ha

Kumaty
@Inwestycja - Kowarzyka II

ej weź człowieku, jak czegoś nie rozumiesz to zapytaj u źródła. Deweloper ustala zaliczki na najniższym poziomie, bo rozliczy cię raz i żebyś się nie zdziwił, że będziesz miał dopłate - to po pierwsze. Po drugie: Egendom wystawia takie zaliczki, bo wspólnota finansuje się sama. Na poczatku ma ZERO na koncie, a zadaniem zarządcy jest zabezpieczyć środku w imieniu WM by ta miała płynność finansową. Nastepnym razem kup namiot i się rozbij w lesie, tylko się nie zdziw jak niedźwiedź przyjdzie po "zaliczkę".

Kumaty
@Inwestycja - Kowarzyka II

A i jeszcze jedno: płaci się ZALICZKĘ, potem jest to rozliczane (wg liczników) i możesz dostać zwrot lub mieć nadpłatę. A rachunek za prąd już dostałeś? Dziwne, że nic jeszcze nie zużyłeś, a musisz płacić, nie? HA HA HA

alka
@Inwestycja - Kowarzyka II

Zawsze możemy zwołać zebranie mieszkańców i odwołamy zarządcę narzuconego nam z góry w końcu to nasze pieniądze i nasze mieszkania.

Kaufland

Witam chamski ochroniarz w kauflandzie zary, potrzebowałam patyczki do lodu 1-2 paczuszki dziecku na projekt, ochroniarz że nie można jak można sobie wziąść gdzie wiem ze przychodzi ich w sezonie dużo że się je wyrzuca bo klienci biorą sporadycznie, dosyć że szczerbaty to jeszcze wredny wogole dwójka ich zostawia wiele do r życzenia chodzi o ochroniarzy co tylko kupować a jak coś dla klienta to już nic nie działa w druga stronę, gdzie w Intermarche można wziąć i nie ma problemu żadnego

Karolina

@marta a opowiesz o socjalu jaki tam zapewniają w firmie?

Paweł

Spoczko firma!

Marta
@Paweł

Zgadzam się w 100%. Polecam jako pracodawcę i jako zarządcę. Nie robią wałków!

Marta

można

Konstanty
@Marta

To prawda, robią dobre sprawozdania finansowe. Jestem członkiem wspólnoty w Szklarskiej i tam pokazuje tamtejszemu zarządcy jak się to powinno robić.

Monia

Można się dogadać. Pani Prezes super babka. Ma ogromną wiedzę, zresztą popartą doświadczeniem. Zawsze służy pomocą. Zespół jest zgrany. Polecam jako pracodawcę i zarządcę.

Mirosław
@Paweł

(usunięte przez administratora) Firma jest bardzo dobra. Zmieniłem poprzedniego zarządcę właśnie na nich i jest w końcu tak jak ma być.

Mirosław

Pewnie, że można. Kłamie ten co pisze, ze jest inaczej. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.

Monti

Super zarządca. Polecam

@Paweł

Są bardzo profesjonalni. Dbają o nieruchomości objęte administrowaniem. Zdecydowanie polecam. Sporządzają czytelne dokumenty.

Monika
@Paweł

Egendom to bardzo dobra firma zarządzająca nieruchomosciami. Pełen profesjonalizm w podejściu do klienta i spraw przez niego zgłaszanych. Mam porównanie z innymi. Egendom polecam. Zespół tam pracujący fantastyczny.

Andrzej
@Paweł

Bardzo jestem zadowolony z ich obsługi

@Paweł

Moim zdaniem to jest najlepszy zarządca we Wroclawiu

Mirek

Widzisz, sam napisałeś, ze te panie nie chciały z wami współpracować, czyli sam wykluczyłaś to co napisałeś wcześniej, ze wspólnoty nie utrzymały. Ile w was jest jadu... Nic dziwnego, ze nie zajmują się już wami

Rysiek, one są pewnie bardziej zadowolone z tego niż myślisz

Renata
@Marta

zgadzam się z Tobą

Henryk

Polecam tego zarządcę

Pracownica

Nie polecam tej firmy. Kumoterstwo i kolesiostwo. Same kobitki pitu pitu a zero konkretow. Zarzadzaj glownie budynkami wpb ktore dostaja po znajomisci. Ludzie wytrzymuja tu kilka miesiecy i uciekaja.

Trefl
@Pracownica

Zanim się zaczniesz podniecać to musisz wiedzieć, ze to norma, ze deweloperzy współpracują ze sprawdzonymi przez siebie zarządcami. To żadna ukryta prawda, a pitu pitu to właśnie ty czynisz.

Dagmara

"w praktyce wygląda to tak że deweloper sprzedaje ZAWSZE pierwsze mieszkanie słupowi, np. członkowi zarządu dewelopera. Przy sprzedaży pierwszego mieszkania powstaje obowiązek powołania wspólnoty mieszkaniowej a zatem członek zarządu dewelopera lub inna podstawiona osoba (łatwo poznać bo to mieszkanie wraca na rynek jako pierwsze) powołuje wspólnotę mieszkaniową i wybiera zarząd. I tak administratorem nieruchomości zostaje spółka powołana przez dewelopera. kasa płynie. czy ktoś się zastanawiał dlaczego najlepsze mieszkania są już sprzedane w budynku w dniu oficjalnego otwarcia sprzedaży? dlatego."

Jacek
@Dagmara

Do roboty Dagmara, bo żeby być Królową Życia to jeszcze daleko. Najpierw coś zrób w życiu. Kupiłaś mieszkanie od północy, że taka jesteś ponura? Brak Ci słoneczka?

Jaro
@Dagmara

prezentujesz wykładnię dla idiot:ów. zarządca widzę nie ma prawa do zarobku, wszystko ma być za darmo albo za grosze. a wielcy właściciele miekrokawalerek będą butować zarządcę na każdym zebraniu. Nie każdy jest "januszem biznesu". Uświadom to sobie sobie. Nieruchomości to generalnie skojarzenie łatwego pieniądza, ale odsyłam chociażby do wikipedi i przynajmniej polizania tego z czym zarządca ma do czynienia na codzień. Deweloper tylko ułatwia sprawę wybierając administratora. Wspólnota powstaje z mocy prawa i generalnie deweloper ma potem "gdzieś" czy będą odbierane śmieci i czy będzie klatka sprzątana i kto wspólnocie rozliczy media. Nie rozumieją tylko tego miernoty, które nie zastanowią się ile to jest pracy. Wery mi sory, że masz kredyt. Dla pocieszenia, dobrze, że nie we franku. P.S.1. A idąc Twoim tokiem rozumowania to najlepsze mieszkania powinny być sprzedane na końcu. P.S.2. Każdy ma KW nieruchomości, więc może prześledzić na faktach Twój chory wywód. P.S.3. Nie, nie jestem pracownikiem Egendomu. Mam tylko odmienne zdanie.

Gabryel
@Dagmara

Dagmara... Chodź uszyję ci futro. Będzie to jutro jutro. Wniziesz w te futro i nie będzie ci smutno. Walnij se drina i bądź jak Malwina

Duo

Co do uczciwości tego zarządcy to lepiej się nie wypowiadać!

Manfred
@Duo

W ogóle się nie wypowiadaj

Witam! Muszę obalić te wszystkie negatywne opinie. Pracuje się tu super. Jest bardzo dobra atmosfera, a Pani Prezes to przyjazna osoba. Wdraża w tematy i podpowiada rozwiązania.

Ala
@Pracownik

????????????????????????pewnie pracujesz tam 2 tygodnie

@Ala

Zaskoczę Cię, ale nie. Pracuję tu już ponad rok, a o pracowniku o imieniu "Ala" nikt w tej firmie nie słyszał. Jak masz naprawdę na imię? I od razu podaj nazwisko.

Robert
@Ala

Każda pozytywna opinia jest hejtowana. Masakra jakaś ten portal.

Ala

Postaram się odnieść do każdej z opini. (usunięte przez administratora).. praca tragedia nadgodziny za które nie płaca każą własnym autem jechać na drugi koniec miasta nie chcą powrotów rozliczać żenada. Właściciele ładnie piszą bardzo ładnie się prezentują ale porażka. Pamiętajcie ze oni obsługują nieruchomości od dewelopera wpb Wrocław bo tatuś właścicielki jest prezesem tej firmy. Jak tam pracowałam to z ręka na sercu co dwa trzy tygodnie wymieniali się pracownicy i tu nie chodzi o (usunięte przez administratora) itd tylko o specyficzne podejście właścicieli do ludzi. To jest praca na tydzień dwa dłużej tam się nie wytrzyma. Najbardziej mnie bawiło jak w umówię miałam pracować do 16 oczywiście kończyłam najwcześniej o 17 i jak tak wcześnie kończyłam to patrzyli na mnie jak bym z kosmosu spadła zaznaczę ze dziewczyna która była ze mną zatrudniona rozliczała liczniki i była w pracy przez tydzień czasu od 8 do 22 i nie zapłacili jej nawet złotówki za nadgodziny. Zastanówcie się mocno to jest typowe (usunięte przez administratora) podejście po czasie mam wrażenie ze to taka polityka firmy zatrudnianie ludzi na dwa tygodnie żeby dali z siebie wszystko i się wykazali ????????

Artur
@Ala

Co trzeba mieć w głowie żeby tak obrażać ludzi? Ten portal to (usunięte przez administratora) Każdy może tu szkalować i pisać co mu się podoba, leczyć swoje frustracje. Zajmij się pracą, a napewno osiągniesz sukces.

Artur

a teraz rebus: duże litery tworzą słowo usunięte przez administratora: Dosadnie Na Odpowiedź

Administrator_admin

Hejt to nie opinia. Proszę nie obrażać właścicieli.

Kuno

Hejt to nie opinia, a lokator to nie pracownik. Autor tekstu chyba zabłądził...

Też Lokator

Mam dobrą wiadomość dla Ciebie. Twoją zawiść można leczyć :)

Mieszkaniec

Ja natomiast jako mieszkaniec jestem zmuszony odradzić tego zarządcę potencjalnym klientom. Są drodzy, niesłowni i wyrachowani. Mocno nie polecam.

EGENDOM Sp. z o.o.

Szanowny Panie, Zarządca nie ustala wysokości funduszu remontowego. Decyzję w tej sprawie podejmuje Wspólnota Mieszkaniowa. W razie dodatkowych pytań prosimy o bezpośredni kontakt pod nr tel. 71 72 58 277 lub egendom@egendom.pl - przedstawimy naszą ofertę oraz warunki współpracy.

EGENDOM Sp. z o.o.
@Mieszkaniec

Szanowny Panie, dziękujemy za opinię. Nie możemy jednak zgodzić się ze stwierdzeniem, że jesteśmy "drodzy, niesłowni i wyrachowani". W naszej ocenie Pana opinia nie ma pokrycia. Potencjalnych klientów zachęcamy do sprawdzenia naszej oferty - tel. 71 72 58 277 lub egendom@egendom.pl

Remek

@Ostrzeżenie Nie jest łatwo awansować więc nie doszukujmy się drugiego dna, spoko firma!!

Ostrzeżenie

Nieprawda ze możesz awansować chyba ze jesteś znajomym. Kierownictwo obrośnięte w piórka i ponazywali się fachowo np. Pani Prokurent - żenada. Słoma z butów wychodzi i nawet pozory nie pomogą, a kontakt z mieszkańcami tragiczny. Trzęsą pupami jak wiedza że ktoś jest wpływowy. A rozliczenia mieszkańców są z kosmosu. Jak możecie i mieszkańscy i pracownicy uciekajcie od nich. Nawet wrogowi nie pozna polecić współpracy z nimi, niezależnie z której strony.

Kamyk

Tez tam pracowalem. Krotko, bo dluzej sie wytrzymac nie dalo. Nikt nic nie wiedzial, nic sie nie szlo dowiedziac od wspolpracownikow ani nawet od samego szefa. Ludzia na szeregowych stanowiskach byli nawet mili, ale nie wiedzieli za duzo, wiec ich pomoc byla ogolnie niewielka. Trudno sie wiec bylo wdrozyc w prace, bo nikt nie przekazywal podstawowych informacji.(usunięte przez administratora)Jedynie pani prokurent calkiem mila i fajna babka.

były pracownik 2
@Kamyk

Pracowałem w tej firmie i podzielam zdanie Kamyka.(usunięte przez administratora) Największemu wrogowi nie polecił bym tej pracy. Żenada!!!!!!!!!!!!

adam

Ta firma to tragedia. Nie szanuje mieszkańców wspólnot, którymi "zarządca".

Zostaw merytoryczną opinię o Egendom Sp. z o.o. - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Egendom Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Egendom Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Egendom Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Egendom Sp. z o.o.
  • Marii Rodziewiczówny 8 lok. 2