Opinie o Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o. w Warszawa

Na podstawie 3 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o firmie Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o.. Zobaczysz poniżej też opinie kandydatów do pracy w firmie Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Pozostałe - inne

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o. w Warszawa

@backB Nowy wpis

Dzień dobry, widzę że tematy jeszcze sprzed pandemonium i same negatywne emocje. Mam proste pytanie. Pracuję na etacie od samego początku mojej ścieżki zawodowej a realizując cele biznesowe. Czy jest ktoś na forum kto pracował w korpo i po latach ciśnienia przy realizacji planów za nędzne premie postanowił przejść na B2B jako partner w Xelion'ie jest w stanie powiedzieć czy było warto? Precyzyjnie...czy wszystko co w korpo jest codziennością; czyli np. 10 priorytetów które (nie wiadomo który był najistotniejszy /dowiem się na koniec dnia/ miesiąca) które zabierają czas na realny biznes jak tabelki, czy spowiadanie się z każdej czynności ile zrobię jaki mam plan dnia ile spotkań i te wszystkie korpo-obstrukcyjne i szablonowe czynności, czy dla porównania etat w renomowanym banku vs. B2B w Xln? Wrócił/Wróciłabyś znów do planów sprzedażowych często tak zawyżonych że czasami bardzo trudno je zrealizować? Dzięki z góry za komentarze.

bieda

niestety manipulanci możliwe że sądzą się z pracownikami o wymyślone zarzuty i na tym robią kasę

XYZ Nowy wpis
@bieda

Potwierdzam. (usunięte przez administratora), kłamcy, manipulanci. W firmie (usunięte przez administratora) jakich mało. Wszystko na wczoraj.

Ula Nowy wpis

Poszukuję osób , które miały kontakt z Panem Bogdanem Rogalskim , pracującym w firmie Xelion. W prywatnej wiadomości wyjaśnię problem dot. Tej osoby.

Partner Xelion Nowy wpis
@Ula

Wyciupciał firmę i po cichu sprzedawał prywatne usługi. Firma ciąga się z nim po sądach. Dostał słuszne zarzuty ale bardzo niesłuszne jest podejście firmy do monitorowania takich problemów. Zresztą to już nie pierwszy taki...

Wojciech

Podpowie mi ktoś czy firma aktualnie rekrutuje? Jak prowadzą rekrutacje i jakie są szanse bo czas dość niespokojny.

IT manager
Przebieg rekrutacji

Byłem kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Umówiony byłem na rozmowę z samym prezesem. Rozmowa była przez prezesa przekładana kilkakrotnie (w tym także w dniu, w którym mieliśmy się spotkać). Gdy pojechałem na miejsce - prezes bez ogródek powiedział już praktycznie na wstępie, że właściwie to sądzi że nie nadaję się na stanowisko, na które aplikowałem, ale spotkał się ze mną, bo chciał mi zaproponować inne; dużo gorsze (!!!) :))) Totalna żenada i brak profesjonalizmu ...

Pytania

Nic konkretnego. Gadka-szmatka o wszystkim i o niczym.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Magda

@stefan a jaka tam jest średnia wieku ?

gggg

na jaką pensję może liczyć pracownik recepcji w Xelionie?

stefan

Jestem obecnym pracownikiem. Nie ma masowych zwolnień. Nie słyszałem nigdy, żeby firma się z kimś nie rozliczyła (jeżeli do tego doszło, pracownik prawdopodobnie został zwolniony dyscyplinarnie). Pracownicy są bez wyjątku zatrudniani na umowie o pracę, na B2B pracują wyłącznie doradcy/partnerzy, co jest związane z tym, że działają jako Agenci Firmy Inwestycyjnej. Nagrywanie rozmów także dotyczy wyłącznie AFI i nie wynika z widzimisię firmy tylko z tego, że zgodnie z dyrektywą MIFID II jest to wymagane przez prawo. Firma rzeczywiście straciła około 20% aktywów w 2018 r., co miało związek z problemami dwóch dużych TFI, które były jej partnerami i notowały masowe odpływy. W tym roku aktywa rosną.

Bezprawie

Odradzam pracę w tej firmie. Masowo zwalniają się pracownicy. Masowo odchodzą klienci - w IV kw. 2018 odpłynęła 1/4 aktywów całej firmy. Firma nie płaci odchodzącym pracownikom nawet ostatnich pensji. Straszą pozwami byłych pracowników. Nagrywają rozmowy telefoniczne.

Prawnik

Zobaczysz umowę o współpracę to zrozumiesz o czym mowa. Firma obecnie działa jak pasożyt ktory chce Ci pożreć klientów w razie jakby przyszlo Ci do glowy odejść. Kiedyś tak nie było. Na dzień dzisiejszy toczy się kilka spraw w sądach założonych przez byłych pracowników przeciwko firmie głównie w celu odzyskania należności.

Piotr
@Prawnik

Chciałbym prosić @Prawnik o kontakt ze mną na biuro@maciejowski.eu (nota bene, jestem po dobrej stronie mocy, nie tej złej!). Pozdrawiam.

Sebastian

Czy wciąż występują w firmie masowe zwolnienia? Czy wszystkie niepochlebne opinie są dalej aktualne?

Piotr

Witam. Chciałbym prosić o kontakt osoby, które mają negatywne doświadczenia z Xelionem. Kwestię rozwinę w bezpośrednim kontakcie. Mój email: biuro@maciejowski.eu.

Filip

Jaki jest powód tej ciszy na forum? Podpowiedzcie coś!

cichy

W sumie to teraz szukają tylko recepcjonistki, co jest najlepszym dowodem na brak rotacji wśród pracowników. Wszystko odbywa się w ramach umowy zlecenia.

grinda

jola, maksymalnie jedna osoba może zostać zatrudniona więc podejrzewam, że teraz składając do nich CV można się co najwyej odbić od drzwi. Nie wiecie czy przypadkiem nie będą rekrutować praktykantów albo stażystów ?

jola

@kanu ale ta oferta pracy też jest całkiem ciekawa. Trzeba znać bardzo dobrze polski i angielski, ogólnie poszukują kogoś, kto już zna organizacje pracy biura (chociaż nie wiem, czy to wymóg konieczny). Normowany czas pracy, wolne weekendy.. :)

kanu

@melka ja to rozumiem tak, że masz taką umowę powiedzmy na miesiąc lub dwa ale w niej masz zawarte, że t jest praktyka, tylko dostajesz za to wynagrodzenie. Ale to nadal aktualne bo teraz jest ogłoszenie tylko na Recepcjonistkę

melka

no właśnie i jeśli chodzi o stanowisko na Stażyste w Departamencie Obsługi Operacyjnej - oferują współpracę w ramach płatnej umowy o praktykę absolwencką. Co to oznacza dokładnie?

wojtko

siemka :) jeśli ktoś poszukuje teraz jakieś pracy, to fajne oferty firma wypuściła w warszawie na recepcjonistę/kę oraz stażystę w departamencie obsługi operacyjnej - z tym że tutaj trzeba mieć status studenta :)

Zostaw merytoryczną opinię o Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z o.o.
  • Puławska 107
    02-595 Warszawa