Opinie o Lutur Sp. z o.o. w Lublin

Na podstawie 83 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie Lutur Sp. z o.o.. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do podjęcia pracy w Lutur Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Organizacja podróży służbowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Lutur Sp. z o.o. w Lublin

Opieku

nie polecam kolonii z tą firmą! Zwłaszcza z kierownikiem Dariuszem Z. ktory w ogóle nie powinien tu pracować! Pan Dariusz krzyczał na dzieci, źle traktował kadrę, oskarżał o wszystko wychowawców, nie kazał im nawet dojść do słowa. Dzieci bały się pana kierownika, zdanie wychowawców miał gdzieś. Jako wychowawca czułem się tam jakbym pracował za karę. Kolejna sprawa to organizacja. Dzieci musiały czekać godziny na autokar w pełnym słońcu czy deszczu, nie wiedziały jaki jest plan dnia, dowiadywały się tego dopiero rano. Kierowcy krzyczeli na dzieci. Absurdalna sytuacja to zachowanie pracowników kuchni. W obecności dzieci przeklinali! Oczywiście zostalo to zgłoszone do Pana kierownika jednak on zgabatelizował problem. Przezywali oni również wychowawców, chodzili bez koszulki, pili alkohol! Są to kolonie dla dzieci z ciężką sytuacja rodzinną o czym jako wychowawcy dowiedzieliśmy się dopiero w trakcie turnusu. Absurdalne miejsce I pracownicy, wszyscy się tam znali I byli przeciwko nam. Radzę wybrać innego organizatora kolonii, jeśli chcą Państwo mieć dobrą, godną pracę oraz zapewnić dzieciom fajne wakacje. Mam nadzieję, że tą sprawą zajmą się odpowiednie osoby.

niunia

Byłam wychowawczynią na koloniach Lutur. Nie mam dobrej opinii o firmie - brak organizacji i nieprzejmowanie się dziećmi. Pan Dariusz, nauczyciel wf z Lublina nie powinien pracować z dziećmi ani z dorosłymi. Krzyczał na wystraszone dzieci z trudnych środowisk, straszył i niekiedy był prześmiewczy. Bagatelizował problemy, stresował kadrę. Określał dzieci róźnymi określeniami kiedy nie słyszały. Na szczęście powiadomiłam kuratorium po zakończon ym turnusie - pierwszym i ostatnim z tą firmą.

Kacha
@@ pracownik

No a jak ktoś na prawdę się pochoruje i będzie musiał skorzystać ze zwolnienia to co wtedy? Na śmierć się pewnie nie obrażą no ale żeby zwolnienia za to nie dostać

Gabriela

Szkoda że piszą głównie rodzice ale jakoś mało jest o pracy w tym miejscu. A ja chciałam wiedzieć jak to jest z umowami. Bo jak rozumiem nie ma umowy o pracę? Wiecie mogliby ją dać choćby na czas określony.

blondi
@Augusty

Najniższa kilometrówka? Jestem ciekawa jak to jest rozliczane bo pracowałam kiedyś w miejscu gdzie nie było to jakaś uczciwie rozegrane..

Wychowawca T

Polecam kierownika Pana Sebastiana. Wspaniały turnus zimowiska. Najnormalniejszy dotąd kierownik, a jeżdżę na różne turnusy od różnych organizatorów. Jak z Panem Sebą, to polecam jechać;))

Piotr Nowy wpis

Kilka miesięcy temu pojawiło się sporo komentarzy na temat jednego kierownika. Ponoć sprawa została nawet zgłoszona do kuratorium. Jaki jest finał tej sprawy, ktoś wie? Kandydaci do pracy liczą raczej na przyjazną atmosferę :).

Gustaw Nowy wpis

O podwyżkach widzę, że trudno jest się dowiedzieć czegoś więcej. :/ Na bieżąco chociaż opiszecie atmosferę w pracy? Na wcześniejsze zapytanie o nią też nikt nie odpowiedział…

Agata Nowy wpis
@Gustaw

Wiele zależy od kierownictwa I pozostałych wychowawców. Myślę, że ważne to robić tak, żeby dzieci miały super wspomnienia z wakacji.

wiki

Padła tu stawka 140 zł dniówki. A co z wychowawcami po pedagogice, nie po śmiesznych kursach? Takimi, którzy nie przytulają dzieci :0 Liczę, że jest automatycznie więcej za dzień.

@wiki

Nie ma znaczenia jakie masz kwalifikacje, ewentualnie może Ciebie ktoś za to potępić lub wyśmiać. Przykro mi:-(

Lola
@@ pracownik

Dziwie sie ze kwalifikacje kompletnie nie maja wpływu. Poza tym czy to wyśmiewanie jest jakieś częste? Pierwszy raz widzę takie podejście

Hej
@Lola

Nie czytaj dziwnych komentarzy. Byłam wychowawcą na wielu koloniach i nigdy z czymś takim się nie spotkałam. Pracują nauczyciele, studenci oraz ludzie o innym wykształceniu, po ukończonym kursie wychowawców kolonii. Najważniejsze to lubić pracę z dziećmi. Kadra współpracuje i się wspiera.

Gustaw Nowy wpis
@Hej

Czyli te wspomniane kwalifikacje mają wpływ na warunki czy nie? Każdy raczej wolałby czuć się doceniony lepszą stawką.

P

Z Luturem jeżdżę od 2018 roku, byłam na 11 turnusach. Wynagrodzenie z roku na rok coraz wyższe. Warunki na ośrodkach w porządku. Nie są to hotele 5*, bardziej standardem przypominają schroniska młodzieżowe, ale jest czysto i schludnie. Jedzenie w porządku. Dzieci też, biorąc pod uwagę to, że sytuacja nie jest od nich zależna radzą sobie jak mogą. Ciekawe zajęcia rekreacyjno-wyjazdowe. Polecam wszystkim, którzy nie boją się wyzwań i nie obce im zaangażowanie i działanie we wspólnym celu.

kubik
@P

Dlaczego tylko Ty chwalisz że wynagrodzenie z roku na rok coraz wyższe? Oby się nie okazało że jesteś jakimś wyjątkiem co ma wynagrodzenie podnoszone.

@P

No tak 100 za dzień 2 lata temu, rok temu 120 za dzień, w tym roku 140 za pracę od 7 30 do 23 30 o północy bywają odprawy słuszna stawka. Pamiętajmy, że deprywacja potrzeb jest do tego stopnia, że często nie ma możliwości wyjścia do sklepu lub apteki.

Inez
@@ pracownik

No jak dla mnie to taka se kasa. A macie info jaka jest umowa? pewnie nie o pracę ale też no zakładam że na czarno się nie pracuje. Ktoś coś wie jak to formalnie wygląda?

@@ pracownik

W jakim Ośrodku nie możesz wyjść do apteki? A jak z wynagrodzeniem kierowników?

agacia

Jezus daj spokój, to ze ciebie zadawalają takie pieniadze to twoja sprawa. Dla mnie wynagrodzenie tez takie sobie, cos nie wierzę że wiecej nie da się wynegocjować z doswiadczeniem?

Masz już za sobą rozmowę kwalifikacyjną w firmie Lutur? Zostaw komentarz z opisem swoich doświadczeń. Jakich wskazówek mógłbyś udzielić osobie, która wybiera się na rozmowę w tym miejscu?
Fabian

Atmosfera podobno mocno zależała od kierownika i różnie z nią bywało. Na tyle, że nawet zgłaszano to podobno do kuratorium. Zastanawia mnie, czy w firmie nie ma gdzie i komu zgłosić jakiś niestosownych zachowań?

@rodzic

Do wiadomości organizatora wypoczynku. Szanowni Państwo, W imieniu własnym chciałbym szczególnie i serdecznie podziękować Pani kierownik Bożenie Kita oraz całej kadrze wychowawczej za wspaniałą organizację kolonii. Wasza praca, zaangażowanie i troska o dzieci były niezwykle wartościowe. Dzięki Wam dzieci spędziły ten czas w sposób nie tylko bezpieczny, ale i pełen radości i nowych doświadczeń. Jesteśmy bardzo wdzięcznymi za Waszą ciężką pracę i poświęcenie. Dziękujemy za stworzenie wspaniałych wspomnień, które na pewno pozostaną w sercach naszych dzieci na długo. Z wyrazami szacunku, Justyna Młot

Keyytii

Witam właśnie odebrałam dziecko z kolonii organizowanej przez biuro Lutur. Niestety zle wrażenia w pokojach syf,pokoje 12-sto osobowe opieka żadna dziecko zostało pobite przez kolegę i żaden z opiekunów a były to bardzo młode panie nie zareagowały w tym temacie a kierownik koloni p Łukasz C. nawet o całej sytuacji nie miał pojęcia po mojej interwencji telefonicznej stwierdził że to mały siniak. Dziwnym trafem owy siniak okazał się krwiakiem na twarzy który po 8 dniach pobytu na wyjeździe nie zszedł. Poza tym dzieci zostały okradzione i żaden wychowawca nie kontaktował się w tej kwestii z todzicami. Dzieci nie miały nawet chwili aby zakupić sobie jakąkolwiek pamiątkę bo wychowawca popędzał nie mówiąc o kierowcy który ordynarnie odzywał się do dziecka,który oparł się o autokar" będziesz gówniarzu to zlizywał" LUDZIE to są dzieci które mają się dobrze bawić i miło wspominać kolonie a nie być terroryzowane przez kadrę pedagogiczną która w ogóle się do tego nie nadaje. Nie polecam tej firmy

@magda

Nie polecam firmy lutur. Informacje na stronie i zdjęcia ma stronie są niezgodne z tym co jest w rzeczywistości. W pokojach jest brudno i niehigienicznie. Informacja o opiece medycznej jest nie zgodna z prawdą, dziecko ktore zostalo wyslane przez zemnie na kolnie nie dostala zadnego wsparcia ani od opiekunów ani do kierownika, mimo że miało spochnietą rekę 4 dzień. Nie ma tam nikogo odpowiedzialnego kto mógłby zająć się właściwie dziećmi. Brak organizacji. Dzieci większość czasu spędzili w pokojach. Nie mówiąc już o tym że miały być pokoje 6 osobowe a po zajechaniu na miejsce w jednym pomieszczeniu na łóżkach starch typu szpitalnych stało jedno koło drugiego bez swobodnego przeciągu między nimi 12 łóżek. Więc jestem zszokowana że takie rzeczy jeszcze dopuszczane i to jeszcze w miejscach gdzie przebywają dzieci.

Agnieszka

Zdecydowanie nie polecam tego organizatora wycieczek. Dziecko zostało poważnie zaniedbane podczas kolonii, co doprowadziło do urazów fizycznych i emocjonalnych. Organizatorzy nie zapewnili odpowiedniej opieki, a gdy dziecko potrzebowało pomocy medycznej, odmówiono zabrania go na pogotowie, twierdząc, że uraz nie kwalifikuje się do interwencji. Warunki na kolonii były tragiczne. Dzieci były zakwaterowane w zaniedbanych, brudnych pokojach, które nie spełniały podstawowych standardów higieny. Warunki te absolutnie nie sprzyjały komfortowemu i bezpiecznemu spędzeniu czasu na kolonii, co dodatkowo potęgowało stres i dyskomfort u dzieci. Dodatkowo, na kolonii regularnie ginęły pieniądze dzieciom. Zamiast beztroskich wakacji, skończyło się na stresie, leczeniu i ogromnym rozczarowaniu. Jeśli zależy Wam na bezpieczeństwie dzieci, lepiej poszukajcie innej firmy.

Mirka

Widziałam to stwierdzenie ze kierownicy sa kompetentni. Jakie aktualnie szkolenia przysługują wszystkim pracownikom? niczego sie nie podpisuje?

Agnieszka

A ja jako wieloletni pracownik na koloniach i zimowiskach, jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Kierownicy są kompetentni, program ciekawy i realizowany, warunki żywieniowo-mieszkaniowe też ok. Wiadomo, wszystkim rodzicom i dzieciakom się nie dogodzi, ale naprawdę za niewielkie pieniądze dzieci mogą fajnie spędzać czas, zobaczyć ciekawe miejsca. Ostatnio byłam na koloniach z p. Adamem w Ochotnicy Dolnej i bardzo jestem zadowolona. Miły, pomocny, spokojny człowiek z właściwym podejściem do dzieci i kadry. Polecam!

niunia

Niunia

Mam nadzieję, że po mojej interwencji w kuratorium, ten człowiek już nie będzie kierownikiem, choć mogę się niestety przeliczyć... czułam się jak jakiś więzień odrabiający karę bycia wychowaeca a atmosfera na koloniach była jak rygor w poprawczaku

@niunia

Praca w tej firmie jest jak loteria, masz empatycznego kierownika jest ok, chociaż wszystko jest dobrze dopóki jesteś zdrowy, jak źle się poczujesz to musisz sobie radzić tabletkami, nikt Ciebie nie zastąpi. Co do podłych ludzi to 140 złotych dniówki podzielić na godziny od 7:30 do 23:30, przy osobie bez empatii. Powodzenia

Kacha

mali

Widzę to zapytanie o to czy biuro pomaga jeśli wystąpi jakiś problem. A jakie teraz sa najczęstsze?

Rodzic

Moja córka była na koloni w Zębie. Gdy mi opowiedziała wszystko byłam w szoku co tam się dzieje. Dwóch wychowawców o imieniu Kuba i Dawid przytulali dziewczyny, łapali je w biodrach ponoć też trzymali się za ręce. Byli z nimi na Ty. Dziewczyny wchodziły do ich pokoju po 22 a wychodziły po 2 rano, nikt nie wie co tam robili. Moja córka była w grupie jednego z nich i miał ją gdzieś bo wolał biegać z drugim wymienionym wychowawcą za innymi dziewczynami starszymi niż zajmować się swoją grupą. Stosowali oni też kary cielesne wobec dzieci. Kazali im robić krzesełka i deski po 5 minut. W głowie się nie mieści żeby średniowieczne metody stosować w 21 wieku. Kierownik ponoć nie zwracał na to uwagi. Inni wychowawcy na szczęście krzywo się na to patrzyli. Moja córka mówiła że raz słyszała jak 3 innych wychowawców krytykowało ich zachowanie szczególnej zrobienie jakiegoś wieczoru sobie z tymi dziewczynami. Masakra to była. Jak wychowawcy mogą tak się zachowywać wobec dzieci. Lutur powinien sprawdzić tą sprawę i może podziękować tym wychowawcą za współpracę. Kto widział żeby dotykać dziewczyny czy stosować takie kary. Jak córka mi to opowiedziała włosy mi stanęły dęba.

Odbiór
@Rodzic

Moja córka gdy wyszła na dwór z autobusu została przytulona przez jakiegoś pana w okularach z zarostem. Okazało się że to był jeden z wychowawców. Mimo iż patrzyłam się źle na to on nie odpuścił i dalej ja przytulał. Opiekun który stał z listą też patrzył się średnio na tą sytuację ale nie zareagował a powinien.Boje się do czego mogło dojść na koloni. Jak córka wróci do domu z wakacji to porozmawia z nią co tam się działo. I niech lutur się tym zajmie.

monia

Jak ci co pracują oceniają kontakt z biurem? Niektórzy rodzice pisali ze jest on zerowy a tu większość sugeruje żeby uderzać do nich bezpośrednio. Pomagają jak wystąpi jakiś problem?

Gabriela

@Gabriela

Turnusy trwają 7 lub 10 dni. Dostajesz umowę zlecenie oraz zwrot za dojazd na miejsce zbiórki i ewentualny nocleg, jeśli na miejscu musisz być wieczorem a kolejnego dnia wcześnie rano masz zbiórkę.

Boguś
@Ja

Cześć a na ile to zlecenie to pewniak? Nie ma zwolnien? Nie chciałbym żeby nagle w połowie turnusu powiedzieli mi ze mam sie pakować bo coś tam

@Boguś

zastanów się dobrze czy chcesz tutaj pracować, bo praca nie należy do przyjemnych, a stawka jest bardzo slaba jak na warunki

Augusty
@Boguś

Nic takiego nie ma miejsca że strony organizatora. Umowy są i rozliczenia są realizowane na bieżąco. Współpracuję z tym biurem od wielu lat.

Augusty
@Gabriela

Umowy-zlecenie są zawierane na każdy turnus. Dodatkowo mamy zwracane za dojazdy i noclegi gdy zachodzi taką konieczność

blondi
@Augusty

Reni

Jak to jest ze niektórzy piszą o stawce dość słabej jak na oferowane warunki przy czym pozostali wszystko chwala? No chyba ze każdy ma inaczej ustalane warunki ale to byłoby nie fair jednak

@buba

Byłam wychowawcą przez miesiąc w firmie Lutur Nie mam nic do zarzucenia kierownikom z którymi pracowałam. Bardzo fajna kadra we wszystkich miejscach w których byłam. Szybko potrafiliśmy się zgrać i stać się jedną ekipą. Wycieczki takie jakie miały być takie były. Nigdy bez widocznego powodu nie było niepotrzebnych zgrzytów między kadrą a kierownictwem. Bez wahania pojechałabym jeszcze nie raz z tą firmą.

Joann

Bardzo polecam pracę jako wychowawca z panią Dagmarą. Wszystko super zaplanowane na każdy dzień. Miła współpraca, dzieci i młodzież uwielbiają panią Dagmarę.

Rzesa

Nie polecam firmy. Mam wrażenie że wychowawcy to ludzie którzy nie mają pojęcia o pedagogice wychowania! Zresztą czego wymagać od 18 letnich dzieci, którzy są wychowawcami. Z informacji dziecka wiem że są pary wychowawców,którzy przy dzieciach się całują i miziaja. Jedzenie to kpina, brak podwieczorków. W pokojach powyrywane kontakty. Okna bez klamek. Zakaz zakupienia w sklepie czegokolwiek oprócz wody.Bo maja jeść to co jest! Brak zorganizowania kompletnie- dzieci przesiadują na terenie ośrodka w pokojach. Wiele dzieci z kolonii jest odbieranych przez rodziców.

@opiekun
@Rzesa

Nie prawda, mam odwrotne doświadczenia. Firma Lutur sprawnie zarządza, zespół wychowawców zgrany Ci ludzie to nauczyciele, przedszkolanki i studenci. Kreatywni z pasją, dogadują się z kolonistami. Są lubiani.

Zostaw merytoryczną opinię o Lutur Sp. z o.o. - Lublin

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Lutur Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Lutur Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 62.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Lutur Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 56, z czego 34 to opinie pozytywne, 17 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Lutur Sp. z o.o.
  • Fabryczna 15 lok. 13