To co prezentują związkowcy to totalne (usunięte przez administratora), zero kultury i totalna samowolka a brak reakcji zarządu to jeszcze większy dramat. Naprawdę zle sie tu pracuje, może w koncu ktoś zareaguje na to wszystko ???
Obrażanie i naśmiewanie się z się z innych osób, popychanie ich na stołówce, celowe robienie bałaganu na oczach innych i bekania na forum kuchni uważasz ze jest Ok? Pogadaj może z kolegami, bo chyba nie wiesz co się dzieje kolego a tu granice zostały przekroczone i wiele osób to widziało
Do widzenia , myśmy widzieli już ten film , były różne zwroty akcji …
Ok zła interpretacja się wdarła :) Spoko , chodzi o to , że pomówienia to to u góry . Co prawda minęło trochę czasu , jednakże temat jest rozwojowy , minie rok , dwa , dziesięć lat a sprawa tego typu pomówień będzie rozwiązana … Pozdrawiam bez urazy :)
Z takich plotek , zostało zmuszonych do odejścia kilka osób . Więc te brednie jak widać cały czas są na topie ( niszczenie związku zawodowego ) który na prawdę chciał pomóc ludziom w tym zakładzie . Wszystkie niewygodne komentarze znikają a te pomówienia są na samej górze , żeby każdy mógł te kłamstwa non stop czytać …
Ta firma to jest wielkie jedno dno . Maszyny nie wiadomego pochodzenia i nikt nie umie ustawić. W tej firmie robi więcej inżynierów niż zwykłych pracowników i tacy inżynierowie wgl nic nie wiedzą o maszynach. A zwykły pracownik wie lepiej od nich i taki pracownik nie jest doceniany . W tej firmie można szybko dostac żółta , czerwona kartkę. Wystarczy ,że się źle spojrzysz na Pana ,,D''lub kierownika Pana ,,W', Dają kartki co po chwilę pracownika. Może oni chcą zagrać w fife tymi kartkami. Bhp w tej firmie to jest porażka. Cała hala produkcyjna nie jest dostosowana pod bhp i w tej firmie nie ma wgl bhpowca ,aż dziwne trochę
Mówisz o tej premie za obecnośc ?
Ta premia za frekwencję to jakieś grosze jak sie podzieli przez trzy miesiące.
Przeczytaj ofertę, tam jest wszystko jasno napisane. Ta premia nie należy się każdemu, tylko wybranym działom. Powiem naboru jest szukanie pracownika do pracy.
Ta firma niszczy dobrych i wartościowych ludzi, daj sobie spokój. Pozdrawiam
Tak jak mówisz. Dużo dobrych operatorów pójdzie i tak się robi w tej firmie rotację, że nigdy nie pójdzie ta fabryka na 100% . Daleka droga żeby ruszyła się fabryka na pełnej parze . Jeszcze premie nie dadzą to dopiero ludzie się obudzą. Wymyśli premiowanie jak okrasc ludzi i żaden dzial nie jest w stanie zrobić tego
Powiem wam że nasz Jarosław to naprawdę gość złote serce ma uciąć ludzią premie przed świętami tylko gratulować.
Co mają święta do niezrealizowanej premii Nie była wypracowana więc zgodnie z regulaminem jej nie ma.
To było do przewidzenia ,że kazdemu zabiorą premie . 70 osób co pracuje na fabryce zabiorą po 100/200zl to już się robi sumka . Dla tego szukają oszczędności na pracownikach
Nie była zrealizowana bo nie było płytek chłopaki poruszyli ten temat to niestety ale odpowiedz była żenująca.
Uwaga elfy zrobiły Nam niespodzianke,możecie napić sie czekolady.Firma sie ośmiesza do granic możliwości. Nie wiem kto tam tym cyrkiem zarządza.PR leży,ale co sie dziwic jak niemcy aie zatrzymaly w tej dziedzinie na latach 90.Na soku oszczedzaja,czekolada to napój premium.Na mleku?Mogli napisać ,że firma zrobila niespodzianke I można sie ogrzać przy grzejniku 2 minuty.Strach pomyśleć co na święta będzie.Chyba witamina c i sok w paczce o limitowanym zimowym smaku.Nie polecam tej pracy nawet wrogowi.Ciezkie warunki,maski,olów.I do tego takie bonusy na swieta. Jeśli firma oszczedza na takich podstawowych rzeczach jak mikolajki,swieta to wiedz ze to nie najlepsza firma.Sprawdzone.
A jaką rangę mają Mikołajki? Czy firmy robią Mikołajki? Rok temu coś było? Skąd wiesz że ta czekolada to już bonus na święta? Czytałeś maile? Rozlicz urlop i cierpliwie czekaj na wytyczne co do wypłaty świątecznej a nie siej paniki
Pierwszy raz spottkam się z taką firma ,że jeszcze nie powiedzieli jakie bonusy będą świąteczne. Coś jest nie tak ,ze firma zwleka i zastanawia się o bonusach ile komu dać. W normalnej firmie miesiąc wcześniej każdego informują kto ile dostanie czy to kasa ,lub paczki:)
Turanie. Jesczse raz pytam czy czytałeś maile. Jak rozlicza wypłaty urlopowe beda wiedzieć jakimi środkami dysponują. Oni to robią z funduszu socjalnego który ma jakąś konkretną wartość do podziału Czytaj
A jak rozlicza i będą dysponować niewystarczającą pulą pieniędzy to co ??? Piszesz fasmangorie , ponieważ jeden oraz drugi budżet przewiduje i jest czytelny, na jakie kwoty , lub nie, można sobie pozwolić rozdysponować środki .
Wypłaty idą z bieżących środków a bony z ZFSS to dwa różne konta. Wypłacają zawsze, tylko teraz bd później, do świąt jeszcze mamy czas,
Byś nie wiedział budżet na takie wydatki robi się na samym początku roku . Pozdrawiam . Nie muszę czytać emeile ponieważ nie stać mnie na smartfon. Za mało firma placi pracownika :) miłego dnia życzę wszystkim Elfiki !!!
Czy to prawda że pracownicy mają wigilię w tej małej kantynie a wyższa ranga ma imprezę w Poznaniu ?
Ale budżet ma limit roczny na glowe. dali na urlopy to tzreba policzyc ile zostalo na swieta
Zwolnić leserów co na opiece lub L4 stale .A nie jeszcze wszystkie premie dostają...Kierownicy więcej nadzoru.Na nockach i w weekendy też by się przydało
Dziwne, że biura nie mają premii za frekwencję, w innych fabrykach jest po równo. A tu ciągle L4, opieki, miało nie być ho jednak wybrani ulubieńcy mogą sobie brać i korzystać. Słabe to i gdzie ta równość ?
Stanowiska managerskie też obsadzane są ludźmi których się lubi a nie koniecznie mających kwalifikacje i potem wielkie oczy że dział nie działa jak należy, należy brać ludzi doświadczonych to nie byłoby połowy problemów
Doświadczonych się zmusza do odejścia lub zwalnia … Lepiej takich bez swojego zdania, stan zdania zależy od punktu zależności / siedzenia …
Biura ciągle mają zwolnienia i nikt im problemów nie robi, tzw nierówne traktowanie?
na fabryce sa rowni i rowniejsi, jedni moga inni nie, zalezy jak i z kim sie ustawisz, tak ja w polityce
tu zawsze poślizg jest ze wszystkim, najpierw podwyżki na konto potem papiery do podpisu
Większość ludzi poszła, bo wypadało. Stres i zła atmosferę w pracy nie naprawi jedna impreza firmowa. Wejdź na fabrykę to zobaczysz jaki jest kwas. A ostania była źle zorganizowana, bo zabrakło myślenia i po 15 już były puste talerze. Ktoś nie wpadł na to, że druga zmiana też mogłaby skorzystać, kwestia braku doświadczenia w organizacjami cateringu na fabryce. Koszt imprezy to jest pewnie kilka rocznych pensji ludzi którzy musieli zwolnić i pewnie to nie koniec.
dziwi mnie że w ogóle ktoś się złamał i poszedł. To co aktualnie dzieje sie w tej firmie to jakaś abstrakcja, nie polecam nikomu marnowania swojego zdrowia i czasu na pracę w tak toksycznym miejscu
To się nigdy nie skończy dopóki jedna i taka sama osoba/ osoby będą przy tym manipulować … tylko po co ? ( fobia jakaś ? )
A co się znowu dzieje,kolejne osoby powinny polecieć co są na L4 bo kombinują..
Najbardziej boją się powrotu do pracy bo dostaną wypowiedzenie
To jest kwestia czasu , z mojego bardzo długiego doświadczenia tak to wygląda , najpierw sięga się na dole . Naturalnie ten , któremu się przedstawia raporty ma swój rozum i prędzej czy później zacznie zadawać pytania … podretuszowane tabelki nic nie wskórają … :)
To nie wina szeregowych pracowników że coś nie działa, tylko zawsze kierownika. Ryba psuje się od głowy. Wymiana ludzi a kierownictwo ciągle to samo i coraz gorzej - może trzeba wyciągnąć wnioski?
Niestety niektórzy z tych szeregowych chętnie donoszą / donosili na swoich kolegów / koleżanki . Tym samym stają się częścią (usunięte przez administratora)…
No tutaj stężenie tych donosicieli jest dużez nigdy czegoś takiego nie widziałem ale no znowu...Przykład idzie z góry... Jeden kiero będzie takie afery dusić w zarodku a drugi będzie siedział i wywody w pause roomie z innymi pracownikami robić bo coś usłyszał także no mental tym (usunięte przez administratora)zmienić może tylko zmiana kierowników na takiego który ma odpowiednie kompetencje do zarządzania grupą ludzi, a nie jest tylko pchać proces poganiając pracowników.
Rozumiem ze firma była zamknięta jak była impreza firmowa,nie szła popołudniowka i nocka, i mogli wszyscy skorzystać.
Nigdy wszyscy nie mogą korzystać. Nikt nie zatrzyma produkcji na poczet imprezy.
Takim właśnie podejściem firma pokazuje jaki mają stosunek do pracownika, jest impreza firmowa stop produkcja i tyle albo wszyscy albo wcale.
Pewnie ostatnia impreza bo idzie kryzys. Niemcy zamykają fabryki i zwalniają ludzi. Podobno w Niemczech też masowe zwolnienia, więc czas zacisnąć pasa, aby przerwać.
Kluczem jest słowo „podobno”. Podać plotkę rzucić ją dalej i mieć się świetnie. Już tu tyle hitów było na tym portalu….
Niestety szkoda , że to „ podobno „ się nie sprawdziło , uratowało by wiele mądrych ( wygonionych z firmy ) istnień ludzkich . Pozostaje tylko czytać tanią propagandę …
Chora firma,chore baby,niech każda pilnuje się w swojej brygadzie albo wypad...
Kolo 50 osób zwolnieni w Niemczech, to nie ploty tylko fakty. Wiem bezpośrednio od kolegi, ktory tam pracuje. Nie wiesz to nie pisz, prawdy nie ukryjesz.
Ok a powód zwolnienia? I skąd wiesz że to samo będzie u nas jak fabryka dopiero na rozbiegu
Nikt nie będzie trzymał czegoś co od lat nie działa… w pełnej prędkości .Rozruch to max 2 lata . Dziękuję jeśli pomogłem :)
Dokładnie 2 lata max i musi iść pełną parą. Skoro tam zwolnienia to na logikę pójdą po wszystkich spółkach a jest ich wiele. Liczy się globalny efekt oszednosci, bo to jedna firma. Zobaczymy co będzie po nowym roku, ale warto mieć alternatywę.
3 rok na rozbiegu ? 3 rok to powinna iść tak jak ja zaplanowali, a plan podobno był na 700 tyś rocznie. Na razie to nawet 200 tys nie było.
Plan moze i był na 700 tys. Planować można dużo xD kto tak zaplanował? Bardziej to wszystko wygląda na pobożne życzenia a nie plan. Nikt nie wie na jakiej podstawie planowali 700 tys xD postawili bubel który od trzech lat jest cały czas poprawiany. Maszyny niedostosowane do wymaganej jakości. Magda Gessler lepiej sztapluje naleśniki na kolację niż te linie pasujące płytki xD ale im sie wydawalo ze bedzie dzialac :D fur deutschland xD marzec - kwiecień znowu będzie nerwowy, zwłaszcza w jednym dziale. Tak ptaszki cwierkają. Ale co tam... jest filmik na stołówce z życzeniami od szefa. Jest konkurs na najfajniejszą pasję i są memy do śniadania. Przy okazji jest też niezmieniony od początku zespół menadżerów. Jeżeli tam nic się nie zmienia to znaczy że fabryka funkcjonuje jak powinna. Jeżeli rozruch trwa o 3 lata za długo to dlaczego zespół jest ten sam (przepraszam można na złość zwolnić operatora lub inzyniera). Jeżeli masz katar to idziesz do lekarza i przez trzy lata twój katar jest cały czas taki sam, to pytanie czy nie zmienisz lekarza? Sami sobie odpowiedzcie. Wszystko grubymi nićmi szyte. Tutaj jedynie jest pewne to, że pracujący ludzie jakiekolwiek zasady i honor zostawili przed brama xD jeden kombinuje wiecej od drugiego. Interes wszędzie musi się zgadzać xD do zobaczenia po nowym roku!
Tak, bo zwalnia się ludzi po złośc i tworzy fikcję…. Tylko to nic nie zmienia. Jednak nastąpi czas rozliczeń i kto wie co się wydarzy…
Byłam na rozmowie o pracę do działu kadr i muszę przyznać duży plus za atmosferę i sposób prowadzenia. Mimo, że otrzymałam odpowiedź odmowną to ta firma zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
no ale nie szukają nikogo nowego, więc pewnie chcą zosatwić 3. Przecież sami mowicie, że ich tam za dużo....
W wielu działach jest za dużo ludzi, wystarczy popatrzeć. W kadrach zawsze jest robota, bo ludzi jest dużo i problemy się mnożą.
Tak pracują że od Grudnia zgłaszamy aby na pasku od wypłaty było ile kto ma urlopu i niestety przerasta to nasze panie a szkoda. Więc drogie panie mniej spijania kawy a więcej efektów pracy :)
A może nie dostają wniosków o urlopy? GT nie prowadzi naszego czasu pracy i urlopów, tylko dostaje dane od kadr. Widocznie brakuje wniosków o urlop i dlatego ich nie ma w paskach.
Kto liczy w końcu te wypłaty ? od pewnego czasu się nie zgadzają raz jest mniej raz więcej robimy razem z kilkoma kolegami mamy zupełnie inne wyplaty, musimy iść w Końcu i to wyjaśnić bo to dziwne nie wiem skad to się bierze
W firmie od początku jest portal pracowniczy , gdzie wypisuje się urlopy drogą elektroniczną , jest tam też ilość pozostałego urlopu .
Ale my składamy wnioski papierowe, nie mamy portali na produkcji przecież i nie wiemy ile mamy urlopów i czy są wpisane
Urlopy drogą elektroniczną? Przez portal pracowniczy? Pierwsze słyszę, my na produkcji ciągle kartkami temat załatwiamy
Trzeba ściągnąć appke na telefon login to firmowy mail plus hasło , które dostaliście w dniu przyjęcia . Appka to Asseco
Produkcja z hali nie ma portali pracowniczych. A dlaczego ? Zapytajcie kierownika
Operatorzy nie mają portali pracowniczych, miały być ale kierownicy zrezygnowali z nich podobno
A co się znowu dzieje,kolejne osoby powinny polecieć co są na L4 bo kombinują..
Najbardziej boją się powrotu do pracy bo dostaną wypowiedzenie
Chora firma,chore baby,niech każda pilnuje się w swojej brygadzie albo wypad...
Była oferta na Kierownika Logistyki - co się stało z poprzednikiem? warto aplikować?
Wystarczy potakiwać , będziesz miał 3 koordynatorów :) nie wiadomo od czego ? Reszta Ciebie zaskoczy …
tyle co w ogłoszeniu - nie moja bajka. zadzwon i zapytaj rekrutera
Jaka reszta? To kierownik - ma miec pod sobą 20 osób i nimi zarządzać
Jeżeli ma mieć 20 osób to oznacza , że obecny kierownik będzie odsunięty proste ! To też oznacza , że cała rzesza obecnych stanowisk jest tworem z bajki … bo kompletnie jest niezrozumiałe jakim cudem ( magazynierzy ) są koordynatorami wspomaganymi przez całe mnóstwo biurowych , czyżby wiedza tych drugich była dostateczna ???
Współczuję nowemu, chyba że bd mógł zwalniać kogo chce. Logistyka ma za dużo ludzi, ktoś tam nie ogarnia wcale, przecież ich powinno być połowę mniej. Wszędzie tną koszty a tam połowa nie ma co robić. Ale jaki pan taki kram - J…
2 kierowników logistyki ? Bezsensu, ale co się dziwić. Raczej ten do góry do wymiany.
Skoro jesteś byłym to po co tu dalej zaglądasz? Skoro z wigilią zawsze tak było to czemu miało teraz być inaczej? I po co wywlekasz to po 25 dniach od imprezy?
No pewnie tylko obrzydza pracę wszystkim co zostali. Nie każdy czuje taką beznadzieję jak on.
Przy redukcjach jak sama nazwa mówi redukuje się koszty a nie wyprawia imprezy. Jakiś problem ze zrozumieniem słów redukcja kosztów ?
Redukcja kosztów trwa cały rok. Czyli nie doczekałbyś sie imprezy. Byłeś na zeszłorocznej która miała być próbą zrobienia imprezy budżetowej? To dawaj jakie miałeś wrażenia. Bo za brak jakiejkolwiek by tu się wylewały pomyje.
Witam. Dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę na stanowisko operator maszyn przy produkcji, widełki płacowe wg oferty to 6-8 tys. Zł brutto. Zdaje sobie sprawę że na początku więcej niż 6000 brutto nie dostanę, ale czy w tę kwotę jest wliczona premia i dodatki, czy jest to goła podstawa?
Rozmowę dopiero będę mieć, pytam z ciekawości
W tych widelkach masz wszystko podstawe i premie ktore z byle powodu zabiora Tobie...ODPOWIEDZIALNOSC ZBIOROWA...OD 6000brutto odejmij 1500 to realna kasa ns reke operatora
Już sama odpowiedzialność zbiorowa może pogarszać atmosferę… To jakie przykładowe powody się znajdą do zabrania premii?
Wystarczy wziasc urlop na zadanie a kierownictwo ms inne plany i caly dzial bez premii
A zwykłe urlopy jakoś wszyscy biorą i kierownik nie patrzy że zostaje na dziale 2 pracowników,tylko pozwala....I te urlopy niektórzy biorą bardzo często a także inni na L4 nie mają też żadnej kontroli...Więc dziwne to wszystko bo później jest że się nie wyrabiają,ale jakim cudem skoro np.dwoch ma na danym obszarze L4 a kolejnych dwóch dostanie wtedy urlop.Rozumiem sytuacje kryzysowe gdy ktoś ma dzieci w wieku do 18 r.z.
Jeśli tak jest, że zostają dwie osoby na krzyż a jakimś cudem poradzą sobie z obowiązkami to nie mogą starać się o lepsze docenienie? Skoro z urlopem idą na rękę to może w tym zakresie też.
Zaden punkt w regulaminie firmy nie wspomina o odpowiedzialnosci grupowej.na rekrutacji mowia ze sa premie ale nie wspomna ze za kogos z innej zmiany zabiora...
5 000 na rękę dla operatora wychodzi z wliczoną premią? Wyżej niby była na jej temat wzmianka ale dziwne, że tak nagle rozbiegacie się w podawanych kwotach…
Wygląda jakby był spośród pracowników bo czeka na paczkę świąteczną tylko po co pyta o rekrutację dojazdy stabilność ?
Co ty bredzisz, 5 tysi to minimum. Ja (usunięte przez administratora) nie ma ich w pracy to za co mają wyciągnąć? Ja mam Zwykle koło szóstki i nigdzie nie miałem więcej.
Fajnie super ,że operator ma niedługo więcej niż brygadzista,który jest odpowiedzialny za całą brygadę i (usunięte przez administratora) za nich nadstawia...Do tego szał i wielka feta bo robią Wigilię firmową w hotelu z noclegiem i tańcami... Lepiej docenili by w końcu zasłużonych pracowników,którzy nie biorą stale L4 i urlopów.
Tez tego sie obawiam....impreza przedwczesnie zakonczona.dzialy ludzie poroznieni +% mieszanka niedo opanowania
Jedzenie było słabe i malo, generalnie menu jakieś dziwne bez przemyślenia.
A może coś pozytywnego? Ciągle wszędzie źle. A że atmosfera świetna? Muzyka DJ tańce? Spotkanie z ludźmi z działu swojego i tego obok? Relaks i rozrywka? I nic za to nie zapłaciłeś? Serio wyszedłeś głodny?
Nie rozumiem faktu, że są zwolenienia i redukują koszty, a tu w tle impreza. Co to za oszczędności ? Wszystkie firmy produkcyjne mają kryzys, ale nikt nie robi popisówek z imprezami, kiedy jest faktycznie źle. Ratuje się miejsca pracy, bo jest ciężko a nie urządza balety. Nie było mnie, bo to nie zgodne z moimi wartościami i nie mam zamiaru poza pracą uczestniczyć w teatrzykach.
Zwolnienia i redukcje sa przez cały rok. Rotacja jest ciągła. tym samym nie ma odpowiedniego czasu na imprey firmowe
Miesiąc temu ktoś napisał, że w firmie mają być czystki. Jakieś były? Nie widać, żeby ktoś wspominał o zwolnieniach. Możemy uznać tą informację za plotkę?
I na home Office głównie
Autor posta nie miał na myśli zasadności imprezy , tylko jakie wydarzenia ( często życiowe ) temu towarzyszą , Ty za to widzę jesteś fafarafa, z odłożoną historią na później :)
Czy jest transport pracowniczy z Gniezna?
Poczytaj komentarze , to rozwieje Twoje wątpliwości co do atmosfery … transport tylko we własnym zakresie .
Nawet jeśli jest opcja tylko na transport we własnym zakresie to chyba nie przekreśla dofinansowania do niego? Można się o nie starać?
Witam jaka atmosfera panuje w firmie? Warto tam do pracy?
Na stronie maja ofertę dla planisty produkcji, w której piszą o wymaganym 3-letnim doświadczeniu. czy jeśli kandydat ma go więcej to jest szansa na wynegocjowanie wyzszej podstawy?
Ciekawe po 3 planista, jest już 2 a roboty za dużo nie ma….ciagle zatrudniają i wiecznie nie wyrobiony plan i po premiii. Chyba Dyr nie wie co kto robi, operatorów brakuje ale w biurach na pewno nie
Pamiętaj że ci w biurach obsługują sprzedaż nie tylko fabrycznych baterii . Nawet jak nie ma produkcji to sprzedaż jest
Jaka sprzedaż ? Raczej słabo idzie sprzedaż … a sama handlowka w Pl obrabiają działy realizacji, bez planistów
Widać ile produkujemy a jaki był plan , wnioski sam wyciągnij ..
Można było to odebrać tak jak szukanie winy w samym dziale a wiadomo jak działa rynek. Wcześniej nigdy nie było takich okresów, że nagle trzeba było produkować mniej?
W Niemczech recesja, w Polsce za chwilę też zobacz na VW, nie wina ludzi takie prawa rynku. Raz w górę raz w dół
Hej mam pytanko czy warto składać papiery do tej firmy czy dać sobie spokój z nią?? Jaka jest atmosfera na magazynie jacy ludzie, lider, kierownik czy da się nimi dogadać czy wystaje im słoma z butów?? Jaka jest kasa czy warto wogole startować??? Pozdrawiam
Atmosfera jest spoko, kierownik niby też, chyba że jesteś HDK, bierzesz opiekę na dziecko, zachorujesz, to wtedy bywa różnie. Ale podobno mają zrobić czystkę niebawem
Ploteczka na temat czystek? ;) Skąd takie pogłoski i jaki jest plan? Brzmi to jak sugestia, że mają prawie wszystkich zwolnić no ale bez przesady…
Atmosfera jest spoko ??? Jakim łazikiem jesteś , że w tym toksycznym miejscu jest spoko :) ? Ja mam z gołą inne doświadczenia …
Dla specjalisty wsparcia sprzedaży z językiem francuskim oferowali elastyczny czas pracy. Czyli mogłabym rozpoczynać o 10/11 i nie byłoby kłopotu?
Nie sądzę …są stałe godziny pracy 7-8. Poza tym tu wymagane są ang i niem skąd wzięłaś francuski?
Dziś pojawiło się ogłoszenie dla operatora zakładowej oczyszczalni ścieków. W jaki sposób są świętowane urodziny w firmie?
Czy to naprawdę jedno z najważniejszych kryteriów, które decyduje o podjęciu pracy, jak są świętowane urodziny??? Bądźmy poważni....
Na urodziny jest karta Empik, na ślub z ikei a na dziecko ze smyka. Pełen pakiet full premium dziecko + :) wparcie jak dzieci są chore, można brać opieki bez problemu.
Chciałem wysłać CV na montera urządzeń elektrycznych ale nie mam uprawnień SEP do 1kV. Firma umożliwia uzyskanie takich uprawnień?
Dla operatora maszyn przy produkcji baterii kwasowo-ołowiowych oferowali dodatek zmianowy. Ile takiego dodatku konkretnie można dostać?
Na stronie jest wakat dla technika laboratorium chemicznego. Czy taka osoba powinna przejść jakieś dodatkowe badania by móc pracować?
W sensie psychiatryczne? Standardowe badania medycyny pracy z początkowym stężeniem ołowiu
Dzień dobry, Jakiś czas temu aplikowałem na stanowisko operatora maszyn. W wysłanym przeze mnie CV zaznaczyłem, że doświadczenia na takim stanowisku nie mam, a jednak zaproszono mnie na rozmowę. Przychodząc do siedziby firmy nie spodziewałem się takiej rozmowy rekrutacyjnej. Nie dosyć, że Pani na umówioną rozmowę spóźniła się 20 minut(całe szczęście,że były wygodne sofy w poczekalni) po czym udaliśmy się do salki konferencyjnej i zaczęło się przesłuchanie :) Pani zajmująca się rekrutacja na to stanowisko zadawała pytania, które nijak miały się do stanowiska na które aplikowałem. Człowiek mógłby pomyśleć,że rozmowa dotyczy jakiegoś stanowiska kierowniczego. Zdecydowałem się zamieścić komentarz informacyjnie dla tych którzy ubiegają się o takie stanowisko. Przygotujcie się dobrze, bo w tej firmie rozmowa rekrutacyjna jest na wysokim poziomie :)
Miałem na myśli całokształt procesu rekrutacyjnego pisząc ten komentarz. Rozmowa telefoniczna przebiegła bardzo pozytywnie, lecz na miejscu okazało się odwrotnie. Pomijając fakt spóźnienia przez Panią od rekrutacji, która za to nawet nie przeprosiła po samo spotkanie.
Takie spóźnienie to elementarny brak szacunku dla Twojej osoby. Druga sprawa to sama rozmowa. Rekruter prowadzi rozmowę, gdzie umiejętnie zadaje pytania, na odpowiedzi które mu zależy. To nie powinno być przesłuchanie, a skoro odniosłeś takie wrażenie, to kolejny dowód na brak profesjonalizmu i podstawowej wiedzy na te tematy. 3 lata temu też byłem tam na rozmowie, ale to co piszesz teraz jest biegunowo odległe od poziomu jaki był wtedy. Rekrutację przeprowadzali kierownicy obszarów, a na stanowiska kierownicze dodatkowo rekrutacje przeprowadzał Kierownik Produkcji. Wszystko utrzymane w tonie spokojnego dialogu, bez presji i przepytywania rodem z komendy. Te czasy już jednak nie wrócą, tych osób które stosowały taką formę rozmowy z kandydatem już nie ma....
Ta Pani nie jest pracownikiem produkcji ani wykwalifikowanym rekruterem, wiec brak wiedzy na temat charakteru pracy. Dziwi mnie fakt jak jest w stanie dobrać pracownika na odpowiednie stanowisko, ale może to widać po dużej rotacji jaka miała miejsce jeszcze przed wakacjami. Strata czasu obu stron. Wybierać zespół powinien przełożony.
Brałem tez udział w rekrutacji i miałem dwa spotkania pierwsze z panią rekruter gdzie dowiedziałem się co firma oferuje i czym się zajmują, zadano mi tez pytania o moje doświadczenie i dlaczego che u nich pracować itd, taki standard, . Byłem przygotowany wiec wszystko poszlo gladko i Rozmowa w bardzo miłym tonie , a potem spotkałem się z kierownikiem na montaz i tam pokazano co bede robic. To kierownik zdecydował o zatrudnieniu mnie. Z tego co wiem wszystkie rozmowy na produkcję tak się odbywają, gadałem z kolegami. Wg mnie profesjonalnie. Pracuję tu już kilka miesięcy I jest ok. Nie bójcie się rozmów , są naprawdę ok i praca też.
Dzień dobry. Złożyłem podanie na operatora. Jakich pytań się spodziewać? Piszesz że poziom rozmowy jest wysoki. O co pytają? No i czemu cie nie wybrali? Piszesz ze nie masz doświadczenia. Czy to dlatego?
Cześć, pamiętam te początki o których piszesz. Ale wtedy też poprócz kierowników był rekruter z kadr i prowadziła spotkanie a kierownik się przysłuchiwał i opowiadał później o produkcji. Dobrze wspominam swoja rozmowę. Chyba dobre wypadlem bo pracuję do dziś :) Wiem że teraz też tak jest tyle że kierownik oprowadza po obszarze a rekruter prowadzi wstępny wywiad. To że nie ma już kilku kierowników co ma za znaczenie. Ludzie odchodzą i przychodzą nowi. Hak wszędzie. To normalne że na rozmowę trzeba przyjść przygotowanym wtedy żeby zrobić dobre wrażenie. Mnie nic nie zaskoczyło a poziom też był wysoki. Ale cieszę się, że sobie poradziłem i nie dostałem tej roboty za ładny uśmiech.
jakie przesłuchanie?? co ty mówisz?? to jakieś nieudane i bardzo subiektywne odczucie. Jestes na rozmowie rekrytacyjnej - to hcyba normalne, że masz pytanie-pdpowiedz-pytanie-podpowiedz. Musisz sie zaprezentować i pokazać, że kompetencje zgadzają się z potrzebami stanowiskowymi
Co się dziwić, przeciez nie dostał się i jest zły. Na rozmowe w spr pracy z reguly zadają pytania czego oczekiwał. Jakby dobrze wypadłe to by zobaczył produkcje. Nic nie powiedział to nie dostał prace. Ja nie jestem rozmowny ale coś tam powiedziałem co i gdzie robiłem. Dają szanse ale trzeba coś od siebie też dać a nie krytykować innych. Trzeba tez dobrze pracować !Powodzenia ! A kiiedy przyjdą nowi?
Źle dobrali ludzi to były rotacje bo nie pasowali, jakby wybrali właściwych to by zostali i tyle a brali kogo popadnie taka prawda a potem się dziwili że nie pasują , kierownicy nie mają czasu chodzić na rekrutacje więc ktoś musi je robić i jest do tego specjalna osoba żeby rekrutacje byly a czy się sprawdza nie wiem
Witaj, Zły nie jestem. Napisałem komentarz, który ma ostrzegać ludzi przychodzących na rozmowę rekrutacyjną. Pytania w stylu "gdzie się widzę za pięć lat" może i mają sens przy rekrutacji na stanowiska kierownicze. Jeśli chodzi o czysto fizyczną pracę to raczej filozofii żadnej nie ma. Przychodzisz do pracy zarobić pieniądze. Aplikujesz dlatego,że w ofercie zamieszczona jest konkretna kwota plus ewentualny benefit. Byłem zainteresowany pracą, wysłałem CV. Pani z firmy się odezwała i zaprosiła na rozmowę, choć podkreślałem od samego początku, że doświadczenia przy produkcji nie mam. Pani stwierdziła, że to nic nie szkodzi i że mam przyjść. Po czym na samo spotkanie Pani od rekrutacji spóźnia się 20 minut. Jak już na wstępie spotykasz się z barkiem szacunku, to można sobie wyobrazić jaki przebieg miała rozmowa. Zły jedynie mogę być na siebie, że poświęciłem swój czas i pieniądze na dojazd.
Dzień dobry. Też miałem rozmowę w firmie Hopecke w Śródce i chciałem podziękować pani i brygadziscie za rozmowę I wybranie mnie do pracy. Rozmowę oceniam bardzo dobrze, chociaż na początku byłem zdenerwowany, okazało się że niepotrzebnie bo atmosfera Super i duże zaangażowanie prowadzacych. Wszysko wyjaśnili. Pozdrawiam te osoby, firma Super.
Poczekaj poczekaj to co zobaczyłeś i usłyszałes to połowa tego co teraz przeżyjesz :) przerzuca cię kilka razy na montaż to zobaczymy jak ci się spodoba nie wspomnę o zabraniu premi bo nie wyrobisz normy która stale podnoszą bo nie ma ludzi do pracy przychodzą oglądają i idą do domu :)
Magazynier otrzymuje dofinansowanie posiłków na stołówce, ile wynosi w takim razie posiłek i można się w każdej chwili na niego udać?
Nie ma posiłków gotowanych na miejscu. Jest szafa w której kupujesz albo z dowożącego 2 razy dziennie kateringu dań gotowych. Płacisz kartą przedpłaconą. Posiłki koło 15 zł kosztują
Słyszałem, że rekrutują na montaż, może ktoś przybliżyć jak tam praca wygląda? Ktoś tam mi mówił z obecnych pracowników, że ciężko ogólnie.
Przyjdź i się przekonaj sam , Praca jak każda inna. Wszędzie ludzie pracują. Tu mas, nowy zakład produkcyjny i nowy sprzęt maszyny ,fajni ludzie
Ostatnio jest jakoś dziwne, chodzą różne plotki, fabryka idzie ale podobno nie ma rynku zbytu, więc niewidomo co dalej ,,,
tak gadają od roku i cały czas produkcja w toku. i pensje dostajesz na czas. więc jakoś im się to dopina
Jako były pracownik odradzam i do tego jeszcze praca w szkodliwych warunkach - ołów, szkoda zdrowia żeby tam pracować.
Ja wierzę ale trzeba zaznaczyć czy się jest z części fabrycznej czy biurowej. To nie jest to samo
To gdzie Ty masz oczy że polecasz, jedyny plus to tylko na baterii pod warunkiem że jest dobrze zrobiony, powodzenia w tych warunkach pracy ołów itd za kilka lat sam sie o tym przekonasz jak wyjdą Tobie choroby związane z pracą w takich warunkach.
Nawet jak stosujesz srodki ochrony osobistej to ołów wnika w Twoje ciało, myślisz że po co wysyłają Cię co 3 miesiące na badanie krwi, gdyby nie było zagrożenia to masek nie trzeba by było nosić w tej firmie, ludzie przejzyjcie na oczy zanim tam pójdziecie żadne pieniądze nie są warte utraty zdrowia, zresztą kokosów tam i tak nie zarobisz bo zaraz premie i tak Ci zabiorą za jakość albo brak wydajności.
Badają co 3 miesiące bo wiedzą że zawsze trafi się ktoś kto tych środków poprawnie nie zastosuje. Świadomie. Nieświadomie. Z pośpiechu. Jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy
Nie strasz ludzi i głupot nie pisz! Najlepiej Nie wychodź z domu, bo cię samochód przejedzie .!
Jak wygląda sytuacja praca na produkcji ? Czy dyrektor jest ok? Normy możliwie do wyrobienia ?
Pracuję tu i jestem zdrów jak ryba :)). Chwalę sobie tą robotę na produkcji. A Ciebie za co wylali?
Teraz jesteś zdrowy a później zobaczysz jak ołów wpłynie na Twoje zdrowie, sam sie zwolniłem z tego (usunięte przez administratora).
Jak ja pracowałem na produkcji to były okresy ze nawet nie miałeś kiedy się iść wysikać albo napić że względu na brak ludzi do pracy, najlepiej wtedy zatrzymać produkcje ale zaraz brygadzista dostawał info dlaczego produkcja stoi, według mnie nie ktore osoby na stanowiskach kierowniczych do wymiany, normy tak ustalone ze nie jesteś wstanie ich wyrobić przy awariach lini produkcyjnych
Zresztą nie chce mi się już odpowiadać na Twoje zaczepki i brak podstawowej wiedzy, wyraziłem swoje zdanie bo mam do tego pełne prawo, chcesz to pracuj tam sobie nawet do emerytury jeżeli wcześniej nie zniszczy Cię choroba, a tak na marginesie zastanów się dlaczego pracodawca robi 40 minut przerwy...... jak posiądziesz podstawową wiedzę na nie które zagadnienia to wtedy się odzywaj.
Gościu pracowałem tam i po czasie się zwolniłem z tego bagna, gdyby nie było zagrozenia to nie pracował byś w masce, i nie musiał robić za każdym razem badania krwi na obecność ołowiu w organizmie. Włącz myślenie zanim cokolwiek napiszesz. Żegnam ozięble.
Czyli dawka ołowiu jest przekraczana i nikt nic na ten temat? Chciałam przesłać CV na operatora zakładowej oczyszczalni ścieków. Powinny być przestrzegane wszelkie normy i w ogóle...
Dawka ołowiu nie jest przekroczona jeżeli można wierzyć badania zrobionym na terenie zakladu, ale niestety pracuje się w takich warunkach a nie innych, proste nie ma ołowiu nie ma masek jest ołów są maski, możesz nie wiadomo jak dbać a i tak ołów dostanie się do Twojego organizmu, poczytaj trochę o pracy w warunkach gdzie jest ołów i jakie niesie to zagrożenie dla zdrowia, co trzy miesięczne badania krwi świadczą że pracujesz w takich a nie innych warunkach, dlatego ja osobiście zrezygnowałem z pracy w tej firmie
Znowu FEJK! Badań nie są robione na terenie zakładu tylko w niezalwznych placowkach medycznych to po pierwsze. Nie ma też żadnych przekroczeń w wnikach. Po drugie pracujesz w masce bo takie są wymagania , bo to PRODUKCJA gościu, zawsze masz akies środki ochrony! Gdzieś ty wcześniej pracował? A to produkcja baterii a nie czekolady chociaż tam też masz maski. Jak się Zwolniłeś to po co wchodzisz na stronę o hopeke po trzecie? No i Dobrze że się zwolniłeś po czwarte.
No ale poszedłeś do firmy z ołowiem że to porównujesz? Czy na produkcje długopisów? Wszędzie gdzie masz styczność z surowymi chemikaliami będą maski i każdy rozsądny to rozumie. Jeśli nie chcesz masek to idziesz do innej branży. Jak je akceptujesz to zostajesz w bateriach. Każdy ma wybór i żaden nie jest zły
Nie, nie jest przekroczona. Na oczyszczalni ścieków tym bardziej, wszytsko w porządku. A czy badania krwi co trzy miesiące? Tak, przez pierwszy rok pracy, ponieważ takie są wymogi a nie widzimi się. Badania przeprowadzane są w niezależnej placówce. Nikt u nas ołowiu nie je, nie ma się czego bać.
Specjalista ds. utrzymania ruchu w nocy ma dodatkowe benefity do wynagrodzenia oraz atmosfera w pracy panuje inna czy niczym się nie różni praca w dzień a praca w nocy?
Product Manager może pracować tylko zdalnie, czy trzeba się zjawiać na tygodniu również w biurze?
Nie wiemy pytaj na rekrutacji. Moim zdaniem każde stanowisko potrzebuje kontaktu z firmą działami i zespołem.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Hoppecke Baterie Polska Sp. z o.o. - Śródka
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Hoppecke Baterie Polska Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Hoppecke Baterie Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Hoppecke Baterie Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 141.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hoppecke Baterie Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 92, z czego 15 to opinie pozytywne, 45 to opinie negatywne, a 32 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Logistyczna 10
- Pracuj.pl 2 743 308
- OLX.pl 2 427 246
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |