Opinie o Allcon Budownictwo Sp. z o.o. w Gdynia

2.8/5
Na podstawie 4 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Allcon Budownictwo Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj również opinie kandydatów do pracy w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. o rekrutacji.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Allcon Budownictwo Sp. z o.o. w Gdynia

Marysia Nowy wpis

Witam, czy ktoś mógłby napisać jak pracuje się w dziale projektowym/ jako asystent architekta? Z góry wielkie dzięki za opinie

z allconu Nowy wpis
@Marysia

Cześć, polecam! We wszystkich działach panuje fajna, przyjazna atmosfera. Ja akurat pracuję w innym dziale, ale w projektowych są mega kompetentni i sympatyczni ludzie. Aplikuj, idź na spotkanie i przekonaj się sama.

Aga

Polecam pracę w Allcon Budownictwo. Firma fajnie się rozwija,ma coraz więcej ciekawych i nagradzanych projektów. Atmosfera i ludzie bardzo na plus. Wiele osób ze świetnymi kwalifikacjami od których można się wiele nauczyć, bo chętnie dzielą się wiedzą. Do tego mają teraz nowe biuro w samym centrum Gdyni.

pracownik Nowy wpis

Wszystko zależy od stanowiska. Ogólnie ja z pensji nie narzekam. Jak komuś źle, to pracę zmienia. Ale u nas procentowo bardzo mało osób odchodzi. Mamy większość pracowników długoletnich, pracujących kilkanaście, nawet kilkadziesiąt lat ;-). Nikt nikogo przecież na siłę nie trzyma. Praca głównie stacjonarna. Szefowie, może i słusznie, wolą taki rodzaj pracy, który jednak służy większej integracji i współpracy. Ale jest możliwość pracy zdalnej. Ale znowu zależy wszystko od stanowiska i bezpośredniego przełożonego. Nie ma co się zastanawiać tylko aplikować i podczas rozmowy wszystko ustalić.

Czy pensja w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. składała się z samej podstawy, czy może również z ewentualnych dodatków? Konkretnie jako Inżynier Budowy, ich ogłoszenie jest 30 listopada na GoWork.pl.

Pracownik Nowy wpis
@Pytanie

Wciąż szukamy nowych Inżynierów ponieważ firma się rozwija, wygrywamy przetargi kolejne itd. Dlatego często pojawiają się ogłoszenia o pracę. Pensja jest stała, podstawowa.. Mamy system premiowy - raz na kwartał. Więcej szczegółów to już na rozmowie kwalifikacyjnej.

Czy kadra kierownicza Kierownicy budowy i Inżynierowie budowy wyposażani są w auta służbowe??

omna
@Pytanie

Tak. Kierownicy Budów mają samochody służbowe. Majstrowie i Inżynierowie z uprawnieniami także. Ale szczegóły współpracy ustala zawsze Dyrektor.

Czy po rozmowie w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. rekruter odezwał się do Ciebie z informacją zwrotną? Po jakim czasie to nastąpiło? Podziel się swoim doświadczeniem z innymi.
Dominika

Widziałam ogłoszenie że szukają inżynieria budowy. Jakie kompetencje trzeba posiadać aby zostać przyjętym na staż/ do pracy?

Zainteresowany

Cześć, Mam pytanie czy w tej firmie jest możliwe wyrobienie uprawnień budowlanych? Jeśli tak to czy kierowcy budów chętnie podpisują kartę praktyki?

Majster
@Zainteresowany

Tak, jak najbardziej można wyrobić uprawnienia budowlane. W tym przypadku są to uprawnienia na kierownika budowy. Sam aktualnie je wyrabiam, z podpisami pod kartą praktyk nie ma problemu. Kwestia dogadania się z kierownikiem budowy. Poza tym posiadanie uprawnień jest na plus dla pracownika gdyż potem jest to motor napędowy to awansu wewnątrz firmy na kierownika budowy.

Majster

W przypadku ubiegania się o uprawnienia budowlane to zgodnie z ustawą oraz rozporządzeniem każdy kandydat opłaca egzamin oraz członkostwo w PIIB osobiście.

Jak już Majster wyżej napisał - zgodnie z ustawą oraz rozporządzeniem należy za egzamin i członkostwo zapłacić osobiście w PIIB. Jako pracownik Allconu można odbyć wymagany staż na budowie, karty wykonane przez zainteresowanego na bieżąco trakcie pracy są potwierdzane przez Kierownika Budowy. Natomiast jest możliwość uzyskania dofinansowania lub sfinansowania INNYCH szkoleń przez pracownika.

Gość

Czy firma zatrudnia pracowników ogólnobudowlanych? Jeśli tak to jakie warunki są przewidziane na tym stanowisku?

@Gość

Nie, nie zatrudnia pracowników ogólnobudowlanych. Allcon korzysta z firm podwykonawczych w tym zakresie.

Czy w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?

@Pytanie

Nie. Wynagrodzenie wypłacane jest ostatniego dnia miesiąca.

Aneta

Tak, czego nie rozumiesz?

Czy w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

@Pytanie

Nie, zawsze umowa o pracę. Pierwsza na okres próbny 3 m-ce.

Jaka umowa obowiązuje w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?

@Pytanie

Z tego co wiem, to wszyscy pracownicy mają umowę o pracę. Pierwsza na 3 miesiące próbne.

Son

Dostaniesz maks 3k pln za pracę po 10-12 godzin dziennie. Zapomnij o dodatkach, jak już ktoś pisał dodatkiem jest extra robota od kierownika budowy i (usunięte przez administratora) za to i tamto. Czas pracy nie istnieje, ludzie toksyczni, obrażeni unoszą się bo są "ważni". Na koniec dnia po 12h dostaniesz telefon od kierownika z zapytanie czemu tak szybko skończyłeś... czemu tego nie zrobiłeś... itd. Szkoda czasu na taką robotę.

Xx

Po rozmowie o pracę dyrektor zadzwonił do obecnego pracodawcy i poinformował o tym, że pracownik szuka pracy, łamiąc przy tym RODO. Zero profesjonalizmu u osób na najwyższych stanowiskach.

Marta

Czy to prawda że zwalniacie masowo ludzi??? :(((

@Marta

Szanowna Pani, Nie jest prawdą, że trwają w firmie „masowe zwolnienia”. Przyznajemy natomiast, że w związku z aktualną sytuacją gospodarczą dokonaliśmy redukcji etatów dopasowując strukturę naszej organizacji do ilości realizowanych projektów. Wstrzymane są na razie wszelkie akcje rekrutacyjne oraz program praktyk studenckich. Z poważaniem, Maciej Konopa Dyrektor Zarządzający ds. Rozwoju

(Nie)stety
@Allcon Budownictwo

Może nie masowe a grupowe już tak. Duży plus dla firmy, bo sprawiła, że z każdej propozycji pracy w innych firmach bylem zadowolony , KAŻDA u której bylaem na spotkaniu po zakończeniu pracy w Allconie dawała lepsze warunki , w tym wynagradzania, czasu pracy i jej natężenia.

Koń Rafał
@Allcon Budownictwo

Zwolnienia grupowe to tradycja firmy. Od kilku lat są regularnie przeprowadzane zwolnienia, w celu pozbycia się pracowników, którzy z czasem mogliby mieć większe oczekiwania. Najlepiej widziani studenci lub zaraz po studiach co za darmo będą robić za 2500 na rękę bez płatnych nadgodzin po 300 godzin w miesiącu.

Czy pracownicy w Allcon Budownictwo Sp. z o.o. dogadują się między sobą?

Kiev.UE

Tylko Ci z Ukrainy, między sobą

geniusz
@Pytanie

Wszyscy pracownicy to Polacy, mówią po polsku - chyba się dogadują ;-)

To może ja odpowiem, jako wieloletni pracownik biura. Jestem zadowolona i to bardzo. Atmosfera b. dobra. W tej chwili chyba nikogo nie szukamy, ale to bardziej hr będzie wiedział. Ale od początku roku przyszło do nas kilku nowych pracowników na różne stanowiska - firma wciąż się rozwija. Jest pakiet medyczny, premie kwartalne, imprezy, owoce do biura, multisport, upominki świąteczne. Umowy o pracę, zazwyczaj po próbnym okresie na czas nieokreślony. Polecam.

Ochroniarz

Firma fajna tylko podwykonawcy (usunięte przez administratora) uklady z kierownikami budowy wyworzą papy styrudule czarnym krafterem na prywatne budowy od lat i nikt tego nie widzi!

Na jakie benefity można liczyć w Allcon Budownictwo Sp. z o.o.?

@Pytanie

Dzień dobry, Aktualnie funkcjonujące benefity to: karnety Multisport i pakiety opieki medycznej. Z poważaniem, Maciej Konopa Dyrektor Zarządzający ds. Rozwoju

Mohito
@Allcon Budownictwo

+ odprawa za zwolnienia grupowe ????

Nieznany

Nie potrafią nic zorganizować, banda (usunięte przez administratora) , traktują ludzi jak śmieci, nie potrafia nic załatwić, szukają pretekstow żeby ukarać, utrudniają pracę , nie polecam nawet na 1 H z nimi współpracować ,

@Nieznany

Szanowna Pani / Szanowny Panie, Co do zasady, nie zajmujemy się anonimami, niemniej po ujawnieniu na tym forum Pani / Pana tożsamości, zapraszamy do kontaktu z naszym biurem i podjęcia spokojnej, merytorycznej dyskusji. Z poważaniem, Maciej Konopa Dyrektor Zarządzający ds. Rozwoju

Jak wygląda ścieżka awansu w Allcon Budownictwo S.A. S.K.A.?

@Pytanie

Firma Allcon Budownictwo Sp. z o.o. (dawniej Allcon Budownictwo S.A. S.K.A.) od lat prowadzi rekrutacje prawie wyłącznie na stanowiska niższego szczebla i stosuje awans wewnętrzny, jako podstawową metodę budowania kadry. Obecni managerowie w większości przeszli taką właśnie ścieżkę – od najniższych stanowisk.

Wy wiecie...

Jeśli ktokolwiek wpadnie na genialny pomysł, żeby zatrudnic się w tej firmie w dziale logistyki - don't! Przez mobing kierownika wpadłem w depresję. Później zbudowali armię bezmózgich robotów i zwolnili połowę działu, bo nie pasowali do wizji kierowniczki. Dyrektorowi generalnemu brakuje tylko płaszcza od Hugo Boss'a z naszywką SS na rękawie. Tyran jakich mało. Stanowczo odradzam.

Wy wiecie...
@Wy wiecie...

A, i jeszcze zapomniałem dodać że powodem wypowiedzenia było: "Bo ludzie cię nie lubią". A jak pytałem którzy i rozmawiałem z innymi pracownikami, notabene z którymi chodziło się na piwo i inne aktywności, to nikt nic nie wiedział. Typowe korpo depczące twoją duszę.

Hajek
@Wy wiecie...

Nic dodać, nic ująć kolego. Wprawdzie ja zostałem zwolniony na początku "kariery" Pani kierowniczki, ale ja z kolei miałem zły wpływ na współpracowników. Pomyśleć, że kiedyś to był taki fajny dział i cała firma w ogóle. Teraz jak odwiedzam czasami starych znajomych, to jest tak jak piszesz - banda przestraszonych robotów. Ale najważniejsze że cyferki w Excelu się zgadzają. Pozdrowienia dla Pani Kierowniczki i jej kolegi derektora :-)

Mirek

A więc stanowisk na dziale logistyki tutaj nie polecacie?

Cezary

Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? Na jakie stanowiska?

Zostaw merytoryczną opinię o Allcon Budownictwo Sp. z o.o. - Gdynia

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Allcon Budownictwo Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Allcon Budownictwo Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Allcon Budownictwo Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy