Opinie o TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.
Tioman to Firma produkcyjna. Rzeczywiście nie jest łatwo o urlop dwu-tygodniowy. Rzeczywiście w sezonie jest trudno o urlop. Rzeczywiście sugerowane są terminy urlopów. TO PRACOWNIK WYBIERA PRACODAWCĘ. Wszystko jest kwestią dogadania się.
(usunięte przez administratora) terminy urlopów nie są sugerowane tylko (usunięte przez administratora) w ferie zimowe, latem mało kto już dzięki temu ma jeszcze wolne dni do wykorzystania . Przyznaj że rzeczywiście (usunięte przez administratora).
Płace w kujawsko-pomorskiem nie należą do najwyższych. Dzisiaj mamy w Polsce rynek Pracownika. Najniższa krajowa - akceptujesz lub nie akceptujesz, to Pracownik decyduje o wyborze swojego Pracodawcy.
Zastanawiająca jest ta cisza na forum, jest dobrze?
Wcześniej napisałem, że Firma na przestrzeni 5 lat trzykrotnie zwiększyła zatrudnienie. Skąd to wynika? Ponieważ wyniki sprzedażowe idą ok 20% w górę r/r. Nie jestem rekruterem, ale sądzę, że Tioman poszukuje Pracowników produkcyjnych oraz Specjalisty ds marketingu. Największym atutem Tioman jest Szefostwo, które szanuje swoich Pracowników i nie brakuje tutaj Ludzi, którzy są ponad 10 lat w strukturze organizacyjnej. Pewnie, że można pomarudzić na to i tamto, ale wg mnie nigdzie nie jest idealnie a naprawdę imponujące jest to w jak szybkim tempie Firma się rozwija.
- Tioman proponuje umowę o pracę. - Spotkanie rekrutacyjne zazwyczaj następuje z kierownikiem konkretnego działu. - Tioman rozwija się i szuka kompetencji. Poszukuje m.in. Technologa/Konstruktora.
@ABC piszesz, że w Tioman można się wiele nauczyć i są tam możliwości rozwoju. A są organizowane szkolenia dla pracowników, podnoszące ich kwalifikacje? Czy może zatrudniona osoba uczy się tylko przy wykonywaniu obowiązków służbowych? @Radek zdecydowałeś się wysłać swoje cv do Tioman? Odbyłeś spotkanie rekrutacyjne? Jeżeli tak, to napisz nam proszę jakie były Twoje doświadczenia i wynik rozmowy. Osoby rozważające aplikowanie do tej firmy w przyszłości, z pewnością chętnie dowiedzą się czego mogą się spodziewać.
(usunięte przez administratora) na przestrzeni 1,5 roku co prawda było szkolenie na suwnicę za które firma pobierała opłatę. jeżeli nie przepracowałeś ustalonego okresu po tym szkoleniu kasa przepadała. to tyle w temacie szkoleń. Tak poza tym jak czegoś nie (usunięte przez administratora) to podniesiesz swoje kwalifikacje...
Tak, Tioman przeprowadza szkolenia dla swoich Pracowników. Są szkolenia wewnętrzne (w strukturze) oraz zewnętrzne - Pracownicy "wysyłani" są na szkolenia celem podniesienia kompetencji.
(usunięte przez administratora) Głosowało się przez wysyłanie smsów. Jako że szefostwo przecież "dba i szanuje pracowników" w trakcie trwania pracy udostępnia służbowe telefony komórkowe, ale to też nie wszystkim pracownikom. No ale mniejsza z tym ci co mieli telefony oczywiście od zawsze mieli wyłączone usługi premium tzn. że nie można było wysyłać sms na audiotele itd, ani dzwonić do RYSI na 0700 :), ale pewnego dnia ku zdziwieniu wszystkich dumnych posiadaczy telefonów służbowych ukazał się sms z sieci iż usługa premium została włączona.(usunięte przez administratora). Czyż to nie jest żałosne?
Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Czy trudno jest się dostać tu do pracy, firma dobra więc mam obawy.
Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?
(usunięte przez administratora) dostaniesz umowę to o pracę za najniższą krajową,(usunięte przez administratora)na urlop (usunięte przez administratora)cię żebyś poszedł w ferie zimowe później w lato już cię nie puszczą, chyba że będziesz (usunięte przez administratora)z L4.
Pracowalem tam poltora roku zanim wyjechalem do UK. Dobra atmosfera, normalni ludzie i wyplata na czas. Nie mam pojecia skad ta nagonka, prawdopodobnie konkurencja z ktora od zawsze byly problemy probuje zaszkodzic im na kazdej plaszczyznie. Po prostu zenujace.
Czy firma prowadzi rekrutację?
Czy aktualnie w Tioman Sp. z o.o. Sp k prowadzone są jeszcze jakieś rekrutacje? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy. @Palomino czy wziąłeś udział w rekrutacji? Jeśli tak, to może powiesz coś więcej na temat pracy w tym miejscu?
Tioman jakiś czas temu szukał Zakupowca. Zawsze można zapytać tioman@tioman.pl i zostawić swoje CV
Może ktoś wie, czemu tak dużo ofert pracy jest w w Tiomanie? Wymieniają kadrę czy szefa ? I kim jest Pani która rekrutuje ( krótkie włosy ). Warto się tam w ogóle pchać ?
- Tioman jest od 20 lat na rynku i w ciągu 4 lat zwiększył trzykrotnie swoje zatrudnienie. - Tioman to dynamicznie funkcjonująca Firma z wieloma możliwościami rozwoju dla Pracowników
Szanowna Pani, Ten Pan mial byc Pani szefem. (usunięte przez administratora)
Może ktoś napisać coś na temat pracy na stanowisku spawacza w tej firmie bo dodali ogłoszenia?
Bardzo miła atmosfera pracy. Przyjazny zespół, dobry kontakt z szefem. Pracy dużo ale zadania są ciekawe.
Ta opinia jest:
Żadnej umowy nie dają ?
Jestem ciekaw skąd masz takie informacje? W każdej firmie zdarzają się wypadki. Jeśli ma Pan dowody to proszę je ukazać jeśli nie może być Pan karany za kłamstwo. ,, Z tego co wiem nikt za to nie beknal '' Z tego co wiem to nikt nie musiał beknac bo Pan miał umowę i wszystko bylo legalnie i ja mam na to dowody. Pozdrawiam
jak na tą chwilę wygląda praca w firmie po przeniesieniu do strefy
Jak się pracuje w TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 28.
Jakie są opinie pracowników o pracy w TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 22, z czego 15 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!