Opinie o TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.
Widzę że w Tioman rotacja duża jak w mrowisku tak samo jak w WAS...A wystarczyło by zrobić delegacje od poniedziałku do piątku i było by wszystko ok no i co ważniejsze pensja nie jest adekwatna do wykonywanej pracy ...zwlaszcza ci co pracują na autostradzie mają taką samą stawkę co ci co na miejscu na firmie a mniejsza odpowiedzialność...zwłaszcza za powierzone mienie dostajesz poobijany samochód na stan za który później ty bulisz za szkody które zostały zrobione prędzej...
Nie wymagają dużego doświadczenia, sama praca łatwa, pracownicy i kierownicy w porządku, nikt nie pogania, nadgodziny podobno są, ale nie trzeba ich brać, wypłata niska
Chciałam wziąć udział w rekrutacji na stanowisko księgowego. Czy ktoś z obecnych tutaj może się wypowiedzieć jak wygląda praca w dziale księgowości w tej firmie? Jaka jest atmosfera, ile osób pracuje w tym dziale, czy na jedną osobe jest dużo obowiązków? W ogłoszeniu podano lokalizację Toruń, a nie Ostaszewo. Czy dział księgowości znajduje się w innym miejscu niż zakład produkcyjny?
Praca ok firma też płacą może już nie adekwatna do obowiązków ale ok choć delegacjie powinny być odrazu ustalane na samym początku z kandydatem (usunięte przez administratora) Ale mimo wszystko polecam chętnie bym jeszcze raz zaaplikował jako kierowca -monter praca była spoko (usunięte przez administratora)
Jakiś czas temu, gdy jeszcze mieszkałem w Toruniu, natknąłem się na ogłoszenie z tej firmy, odnośnie pracy, tylko, że na magazynie, w grę wchodziła także praca na wyjeździe, produkcja odnośnie montowania znaków w terenie( posiadam prawo jazdy kat. B). Wahałem się nad tym, aczkolwiek odmówiłem(usunięte przez administratora) z tego, co wiem, ta firma ma całkiem dobrą opinię, sporo ludzi się tam przewinęło. (usunięte przez administratora)
Miałem okazję kandydować na stanowisko jakie zostało ogłoszone przez tego pracodawcę. Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, wypadła w moim odczuciu przeciętnie, aczkolwiek uważam, że zareklamowalem się słabo i nie miałem dużych oczekiwań na pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury. Tym samym dopytalem czy decyzja odmowna także do mnie dotrze, na co otrzymałem informację, że tak. Każda ocena rozmowy kończy się informacja dla kandydata bez względu na wynik. (usunięte przez administratora)
Widocznie na kiepskie stanowisko się starałeś jakoś na kierowców ta firma ciągle szuka i szuka ...Ja przez nich pracowałem jako kierowca monter ...praco ok ludzie z którymi byłem w brygadzie bardzo wporzadku wytłumaczyli co i jak by człowiek wiedział.Z tego co mi wiadomo mój brygadzistą nie pracuje a szkoda bardzo był w porządku...A I z kolegą w brydzadzie też ok nie będę mówić o kim mowa.Zastanawiam się czy nie spróbować trochę ciągnie za kółko by jeździć po Polsce a i delegacje też (usunięte przez administratora)Trzeba zadzwonić i się dowiedzieć co i jak ...
Masz rację jeśli chodzi o brygadzista to są wporzadku (usunięte przez administratora)
Normalna delegacja jest od poniedziałku do piątku i weekend z rodziną(usunięte przez administratora)
Witam wszystkich. Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda praca kierowcy tz. jak długie delegacje,zakres obowiązków,wynagrodzenie itp. Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Jeśli chcesz być zastanów się czy nie lepiej wyjechać za granicę tu delegacja ma inny status znaczenia możesz być dzień.trzy a nawet (usunięte przez administratora)
Tu z delegacja dowiadujesz się z dnia na dzień (usunięte przez administratora) ...Ale to.lepsze niż siedzenie na zachodzie 3 -6 miesięcy bez zjazdu do pl rodzinny
Z ilu etapów składał się proces rekrutacyjny na stanowisko Przedstawiciel Handlowy w firmie TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.? Jak oceniacie jego przebieg?
Byłem na rozmowie. Nie zdecydowałem się dla mnie trochę mało konkretów jeśli chodzi o obowiązki jak i o premie. Przedział kwotowy z duza ,,od do". Widać że to ogłoszenie wraca więc albo ludzie nie dają rady albo wymagania zbyt duże :)
Aktualizacja opinii: Mało konkretów w większości komentarzy, więc coś powiem, pracowałem prawie 2 lata na produkcji. Praca od 7:00 do 15:00, niestety pytanie o nadgodziny często tuż przed 15. Dział o niebo lepszy, niż magazyn. Pensja ZAWSZE na czas(usunięte przez administratora) Pensja(usunięte przez administratora) na umowie (ocynk, proste roboty) + coś (usunięte przez administratora) dla ślusarzy, spawacze (usunięte przez administratora) umiejętności nie z tej bajki nie wymagają. Więc z perspektywy czasu powiem, że pieniądze odekwatne do umiejętności. Jeśli się cenisz jako ślusarz, czy spawacz i kasa to priorytet, raczej nie Tioman. Ja miałem na produkcji zgrany team, nie ma mobingu, ale dość niesprawiedliwy system (a raczej jego brak) oceniania. Po roku, kiedy już się wprawiłem, sporadycznie zdarzało mi się liczyć ilość zrobionej pracy nie tylko mi, ale i zespołowi, bo często padały pytania "Czy dzisiaj to będzie zrobione?". No i jak inaczej odpowiedzieć, niż policzyć ile czasu potrzeba do zrobienia np. 1 elementu i pomnożyć przez ilość. Z moich wyliczeń często wychodził dzień, a kończyliśmy po dwóch. Zdarzało się, że robiłem od 3 do 8 razy więcej, niż inni, a ciężko było wywalczyć stówę podwyżki. Zaznaczę, że nie tyrałem. Nie chodziłem kablować. Jak coś pilnego, to trzeba było "pocisnąć" dzień, a na drugi coś luźniejszego i kierownictwo o tym wiedziało. Nie są robotami bez serca. W sezonie dużo pracy, nie zatrudniają na 3 miesiące po czym zwalniają ze względu na dodatkowe zlecenia i dlatego w ciepłym okresie jest dużo nadgodzin. Nie zmuszają do nich. (usunięte przez administratora)
Generalnie nie polecam pracy w tej firmie(usunięte przez administratora)
Są wady jak w każdej pracy, jednak generalnie jest dobrze. Dla mnie najlepsze miejsce pracy w moim życiu zawodowym.
No cóż, firma nie zrobiła na mnie zbyt dobrego wrażenia. Jestem po rekrutacji na stanowisko Doradca Finansowy Zarządu. Żenujący poziom rozmowy kwalifikacyjnej - testy ze wskaźników, bilansu itd., ze szczegółami proszę zinterpretować wyniki, podać wzory!!!! Jak w szkole. Zero rozmowy o doświadczeniu zawodowym. (usunięte przez administratora) nie wzbudził mojego zaufania, typek, który podejrzewam nie lubi słuchać, nie cierpi asertywności. Na moje pytanie czym ma się Doradca konkretnie zajmować - odpowiedź: być w kontakcie z biurem księgowym :-) Ponadto wydaje mi się, że rekrutacja była ustawiona. Świat jest mały a moc internetu i FB ogromna. I tyle. Nie polecam. Wrażenie bardzo złe.
Przypominam ze w moich wypowiedziach nie ma nic obraźliwego. Wszystko mogę zeznac na wykrywaczu kłamstw dodatkowo potwierdzic dokumentami. Taka jest prawda odnośnie wzrostu i rozwoju(usunięte przez administratora) z tiomana. (usunięte przez administratora)
Atmosfera jak w każdej firmie. Do pracy przychodzi się zarabiać a nie dla przyjaźni i plotkowania. Takie jest moje zdanie.
A co jest ważniejsze w pracy, niż doświadczenie w pracy? Skąd Pani wzięła te niemądre pytanie?
Nie polecam. Brak możliwości rozwoju, to co teraz się dzieje to istny dramat.
Nie będę pisać o szczegółach(usunięte przez administratora)
Dotyczy wszystkiego. (usunięte przez administratora)
(usunięte przez administratora)Mimo wszystko, nie trzeba mieć dużego doświadczenia, żeby tu pracować. Atmosfera w pracy jest całkiem dobra. Nie ma problemu z urlopami. Fajne benefity w postaci karty multisportowej lub lekarskiej. Ogólna ocena 3.5/10
firma dynamicznie sie rozwija
Wypłaty obecnie są o 200 zł netto niższe niż miesiąc temu .
Polecam
Ile teraz płacą w delegacji?
jak pracowałem kilka lat nigdy nie było problemów z wypłatami
jutro ,opowiemy o płatnościach, mamy problem,zobaczymy jak nas potraktują po miesięcznej pracy na s 7
Aż się zdziwisz jaka kasę dostaniesz po tych waszych poprawkach co ciągle robicie
Obecnie firma szuka na stanowisko kierowca -monter oznakowania drogowego.Może wypowie się ktoś z ekipy co ta praca jest rozumiem że trzeba latać po Polsce
Jak się pracuje w TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 28.
Jakie są opinie pracowników o pracy w TIOMAN Sp. z o.o. Sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 22, z czego 15 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!