Opinie o Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.
Pracuje na dziale cewek (operator nawijarki). Spokojnie,czysto, fajna atmosfera, na pieniądze też nie narzekam.
Za zdanie egzaminów (rysunek techniczny, Lean, stanowisko we) i innowacje możesz dostawać dodatki. Premii uznaniowych raczej nie ma.
a jak tam płuca? Jeszcze nie szwankują jak u innych, którzy musieli się przenieść na montaż?
Dodatek na poziomie 100 kilku pln. Zdanie na dodatek zajmuje okolo pół roku, bo na egzaminie z rysunku specjalnie Cię uwalą.
Według mnie atmosfera to jeden z najważniejszych aspektów , niestety nie mogę się zgodzić z tym, że w asco atmosfera jest dobra... Atmosferę tworzą ludzie , którzy tam pracują, to fakt, natomiast jest chodzi o osoby pracujące na stanowiskach biurowych - współczuję tej "atmosfery" ;) Pozdrawiam, :)
Wszystko się popsuło przez durne pomysły pani dyr. Mieszanie zmian wkurzyło prawie 50 osób, tym sposobem polecą l4 i wypowiedzenia. Dyrekcjo ogarnij się bo nie będzie komu pracować. Za Myśliwego przynajmniej był porzadek
Odp. Nie jest spokojnie, nie jest czysto, nie ma przyjaznej atmosfery. W tej chwili złość z powodu wymieszania zmian, praktycznie z dnia na dzień. Płace niskie, trudności z przejściem na wyższy poziom wynagrodzenia. W praktyce nie przebijesz pewnego pułapu wymagań do przejścia na wyższe wynagrodzenie. Zrezygnowanie i brak motywacji, nie polecam
Za wyrobione normy za zapierdalanie dostaniesz czasem premie, 100 do 300 zł brutto, ale jak będzie Sue robic już regularnie ponad norme to już nie dostaniesz nic bo będzie to normą. Na początku stawka 3660 i można max po egzaminach mieć 4400. Sztucznie wygenerowana 3 zmiana. Czyli (usunięte przez administratora) po 12h. Ogólnie to słupki się liczą i durne pomysły kierownika
ironia , praca z epoksydem który jest toksyczny czyli szkodliwy, opary np. działają drażniąco na drogi oddechowe , praca przy temperaturze , cewki po wyjęciu z prasy paluszki parzą , ale ponieważ firma uważa się za tak "etyczną" tym razem to chyba ironia z ust tych którzy nadmiernie szafują tym słowem , albo nie znają jego znaczenia , albo w tej firmie panuje cynizm absolutny , to niech się na ten temat wypowie z jakim szajsem mamy do czynienia , nadmieniam że pracownicy pracując w warunkach szkodliwych nie otrzymują dodatku taka oto etyka panuje w Emersonie
Tylko (usunięte przez administratora) ludzie robią ponad normę bo myślą że im się potem złote góry należą , a potem lament i płacz że podwyżaja normy i trzeba (usunięte przez administratora) trzeba a pracowac mądrze a nie ciężko
Nie jednokrotnie było zgłaszane co więcej z (usunięte przez administratora)dobrze sobie firma radzi czyli nieźle zamiata pod dywan poza tym jestem ciekaw jak ostatnia sprawa w sądzie odnośnie (usunięte przez administratora)w biurze
Żart, praca ponad siłę i ciągle mało, o premii zapomnij, bo jak nawet lider przyzna, to kierownik utnie, chesz więcej to pracuj do puki możesz,a jak zachorujesz to cię zwolnią
A niech mnie sprawdzają na tych bramkach dziwie sie ze można być tak bezmyślnym żeby do pracy po alko sobie przychodzić. Jakieś jeszcze dziwne pomysłu ludziom tu do głowy przychodzą?
Pewnie. O ile sprawdzanie gdy ktos jest podejrzany to jeszcze luz, ale maja nakazane sprawdzac normalnie ludzi jak wchodzisz na zakład i sprawdzaja plecaki i torby.
Mistrzu, pokaż mi zakład w którym nie ma kontroli .... Jak mało wiesz o życiu.
Nie wiem co się wydarzyło przez ostatnie 2 lata ale atmosfera po prostu się tak zmieniła na gorsze że tam się aż nie chce przychodzić. Spadają morale i zaangażowanie. Zakład jest nastawiony tylko na zysk. Pracowałem tam bardzo długo ale to co się dzieje w ostatnim czasie to po prostu jest niewyobrażalne. Obwinianie wszystkich za wszystko zero pomocy od ludzi którzy powinni się zajmować danymi rzeczami. To jest zakład w którym się stało z zakładem tak zwanych karierowiczów. Od kiedy odszedł dyrektor Hauk i Gębarowski skończyło się wszystko...
Co mogę powiedzieć o tej firmie pracowałem w niej X lat i z tego co widziałem przez te lata wydaje mi się że dział cewek powoli zmierza ku zagładzie ludzie którzy mieli być awansowani zostawali potraktowani naganami czy upomnieniami byle by tylko zostać na dziale nie wiem czemu tak się dzieje cóż wynagrodzenie szału nie robi a gdy przesunęli podwyżki z października na grudzień to już w ogóle poczułem się w tamtym momencie na zebraniu jak by ktoś mi w twarz napluł rozbudowa lini która okazuje się większym utrapieniem niż pomocą tego nawet nie komentuje nie których ludzi którzy donosili i meldowali o wszystkim byle by zabłysnąć tak samo . Cieszę się że odszedłem z tej pracy a wszystkim nowym życzę powodzenia
Zakład (usunięte przez administratora), w porównaniu do innych. Niskie zarobki, niepłatne soboty do odbioru bądź nadgodziny najlepiej 50%. Acha i zawisze jak wypowiesz się negatywnie to usuną Twój komentarz.
A jakiś dowód jest na to ze ktoś faktycznie wyleciał bo negatywnie zwrócił firmie uwagę? podajcie chociaż przykład bo według mnie takie przewinienie nie jest na tyle szczególne żeby od razu kogoś wywalać…
Zaklad dość specyficzny, w teorii jest hasło otwartych drzwi możesz powiedzieć co myślisz. Jeśli jednak bedzie to wypowiedzieć negatywna na zarzad z dnia na dzień jesteś usuwany
Najciekawsze jest to że firma ma już za sobą kilka spraw sądowych z tego co wiem w dwóch przegrali kolejna chyba jest jeszcze w trakcie mowa o mobbingu i złym potraktowaniu pracowników. Też byłem źle potraktowany przez liderów i kierownika aktualnego dyrektora ale jak to mówią kto się (usunięte przez administratora) urodził ptaszkiem nie skończy, ludzi na stanowiskach jest dużo o człowieka ciężko.
Etyka w firmie to kiepski żart. Zgłoszenia powodują ostracyzm i represje. Kierownictwo oczywiście wie i kryje (usunięte przez administratora)tak jakby robili to specjalnie. Na pewno nie polecam.
No dobra to wiadomo w takim razie żeby do nich niczego nie zgłaszać, ok. kto jeszcze jest do pomocy do kogo można zagadać z problemem?
Piszesz to z takim przekonaniem jakbyś w to wierzyl. To namawianie nie jest chyba równoznaczne ze zmuszaniem? Jak konkretnie to robią?
Starszy operator. Na wstępie. 3.477 na rękę. Śmiech... Omijajcie to miejsce
A dokończysz ten wstęp? To nie okres próbny przypadkiem żeby sprawdzić czy sobie stażu po prostu gdzieś indziej nie nabił bez umiejętności a potem jeśli sie sprawdzi to docenia?
zastanawia mnie kwestia premii, napisaliscie, ze nawet jak jest przyznawana przez lidera, to zwykle jest obcinana przez kierownika ... skad takie podejscie, to raczej demotywujace? a wyplata chociaz adekwatna do obowiazkow?
Bez sensu macie z tymi premiami jeśli serio tak jest ze to co lider Tobie da do kierownik sobie ucina. Jak to jest ustalone na samej umowie? zastanawiam się czy z podwyżkami do teraz jest równie ciężko?
Czy na stanowiskach inżynierskich jest możliwa praca hybrydowa / zdalna? W ogłoszeniu na konstruktora na pracuj.pl nie podali widelek wynagrodzeń? Ktoś z was wie jakie są?
Pracuje kilka lat, firma slynnaca z żelaznych zasad. W tym roku na co @Pracodawca pracował kilka lat zrujnowala wszytsko. Jedna z zasad emerosna to etyka i równość w tym roku Pani Dyrekor napisała że nie przewidują podwyżek po czym tydzień później pół zakładu dostała a pół nie. SĄ RÓWNNi i równiejszy Porażka
Wydaję mi się, że jeśli pracodawca narusza jedna z fundamentalnych zasad emersona to może również naruszać inne. Zarząd tą decyzja stracil dużo. Każdy pracownik stara się wykonywać obowiązki jak najlepiej potrafi a czy jest pracownikiem biura czy produkcji nie powinno mieć to znaczenia. Niestety nie będę mogła polecić tego pracodawcę.
Brałam udział w rekrutacji i obiecano feedback (niezależnie czy będzie pozytywny czy negatywny) w przeciągu 2 tygodni. Minęły prawie 2 miesiące i odpowiedzi oczywiście nie było. Czy nie prościej byłoby powiedzieć że jeśli nie będzie odpowiedzi w ciągu 2 tygodni, to nie są zainteresowani? Lepiej kłamać że na pewno będzie odpowiedź?
Witam, zastanawiam się nad praktykami w Emerson. Czy warto? Ktoś był i poleca? Jak wyglądają prktyki w tej firmie. Będę wdzięczny za informacje w tym temacie
Witam serdecznie Staram się o stanowisko lidera na dziale CNC? Jak wygląda praca,warunki, atmosfera?? Z opini wnioskuję że liderzy nie są zbyt poważani w zakładzie... Czy praca jest ciężka? Co należy do obowiązków takiej osoby?
Dlaczego Emerson nie wycofał się z rynku rosyjskiego ? Znalazłam taką informację w internecie. Gdzie jest ta etyka o której tak się mówi...Prowadzimy zbiórkę rzeczy dla Ukraińcòw, atu takie coś...Eh. Może Firma mi odpowie...
Etyka firmy to również zapewnienie pracy swoim pracownikom. Zwróć uwagę, że większość pracowników nie dało nic na Ukrainę. Nie chcesz pracować dla firmy, która nadal współpracuje z Rosją? Od razu składaj CV do urzędu pracy, bo będzie bardzo ciężko znaleźć "etyczną" korporację.
Zakładam, że politycy i wojska obu państw z powodu wstrzymania przez nas dostaw zakończyli by wojnę (usunięte przez administratora) Bądźmy dorośli, produkcja a polityka to inna bajka. W Rosji też ludzie chcą pracować i żyć tak normalnie jak to możliwe. Zamykając tam sklepy i wstrzymując dostawy czegokolwiek uderzamy w zwykłych obywateli, a nie w polityków czy w wojsko. Oczywiście jeśli ktoś uważa, że firma jest nieetyczna, to nie ma problemu żeby odmówić szykowania wysyłki dla Rosji. W końcu ważne jest moje sumienie, a sumienie szefa czy innych pracowników to nie mój problem.
Najwidoczniej nie znasz produkcji skoro nie wiesz czy by to zaszkodziło radzę się dokształcić i może wtedy zrozumiesz no chyba że potrzeba twardych argumentów jak ruski wejdą Weronice na głowę
Pamiętam jak kiedyś było w tym zakładzie, wysokie standardy o które większość pracowników dbała, atmosfera była miła, aktualnie standardy na najniższym poziomie ludzie uciekają mając dość negatywnych zachowań niskich zarobków i złego traktowania, bardzo źle zaczęło się dziać od momentu wejścia nowego dyrektora, a jak mówią ryba psuje się od głowy.
nie zgodze się,tez jestem byłym pracownikiem. z poprzednim dyrektorem to były cyrki, mnóstwo historii krązyło o tym co się działo za jego kariery. traktował firmę jak swoje królestwo a pracowników jak poddanych Zresztą odszedł nagle, po 20 latach, sam zrezygnował (?) kto by w to uwierzył.... A ludzie uciekali głownie z powodu niskiej kasy
Bo pracowałem jak był stary dyrektor odchodził przez 3 miesiące więc nie tak nagle, ktoś tu trochę kłamie
Niestety zakład zszedł na (usunięte przez administratora), a było tak fajnie :(
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o. - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Podziel się wiedzą o zarobkach w firmie Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o..
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Jak się pracuje w Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.?
Zobacz opinie na temat firmy Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 38.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 27, z czego 1 to opinie pozytywne, 20 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Emerson Automation Fluid Control & Pneumatics Poland Sp. z o. o.
Konstruktorska 13
02-673 Warszawa - http://www.asconumatics.pl
Wiesz coś więcej o tej firmie ?
Bądź na bieżąco!
Maszyny i części do maszyn - pozostała działalność - Warszawa
- RST Investments Sp. z o.o.
- PL Post Sp. z o.o.
- 3Dscantube Sp. z o.o.
- Jappaj Innovative Product Adam Pająk Innowacyjne Technologie i Narzędzia Do Obróbki Skrawaniem
- H2O - Rozwiązania Proekologiczne Sp. z o.o.
- Heli Invest
- Gie Avions De Transport Regional Sp. z o.o.
- Gem Trade Sp. z o.o.
- Lucre Expo Sp. z o.o.
- Autowatch Polska Sp. z o.o.