Opinie o Celsa "Huta Ostrowiec" w Ostrowiec Świętokrzyski

2.7/5
Na podstawie 60 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie Celsa "Huta Ostrowiec". Znajdziesz poniżej też opinie kandydatów do pracy w Celsa "Huta Ostrowiec" o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Wyroby metalurgiczne - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Celsa "Huta Ostrowiec" w Ostrowiec Świętokrzyski

Korupcja w Celsie

Czystki w dziale głównego mechanika i energetyka i wprowadzić platformę zakupową obslugiwaną przez zewnątrzną firmę z poza miasta! STOP KORUPCJI!!!STOP UKŁADOM!!!

Nie ważne ile zarabiasz a ile możesz lewizny zarobić to się liczy w tej firmie

Waldziu

Ostatnio dostaliśmy pismo i mamy się podpisać że my pracownicy będziemy karani za brak przestrzegania BHP na wydziale walcowni drobnej gdzie główne kierowniki sami nie przestrzegają BHP nie chcą zatrzymywać drugiej linii jak mamy awarię czy gwoździa ludzie pod strachem pracują a parcie na taką pracę idzie z samej góry z B2. Urządzenia nie są dostosowane do minimalnych wymagań BHP nie ma osłon zgodnych z BHP na urządzeniach materiał jest nie kontrolowanie wyrzucany na szlaki komunikacyjne i kierownictwa to nie obchodzi główny kierownik nawet nie wie jak hala wygląda bo nawet nie wychodzi na halę zobaczyć jak ludzie pracują nawet nie ma pojęcia o pracy na walcowni teraz to tylko najważniejszy jest Kaizen i niby BHP gdzie nigdy nie było przestrzegane przez żadnego kierownika

Czesław

Niestety to prawda nik teraz nad niczym nie panuje

Lol

Przedstawiciel Handlowy Ds. skupu. Może ktoś powiedzieć coś więcej. Rozumiem zakres obowiązków ale czy to stanowisko nowe czy stałe w tej firmie. Na jakie zarobki można liczyć i jak faktycznie wygląda praca. Mnie interesuje Poznań ale oczywiście możecie podać przykłady innych miejsc

@Mecenas

Kajzen wprowadził w firmie większą ilość odpraw dzięki temu jak brygadzista pójdzie na odprawy to przychodzi po połowie zmiany możemy sobie posiedzieć 5 odpraw dziennie to podstawa

Urbi

Polecam pracę w celsie ponieważ jest dużo profitów np kawa w pracy pracownik na kartę pracownicza może wypić 2 kawy z automatu i do tego jeszcze fundusz pracowniczy czy nawet dodatki za zastępstwa przełożonego za każdy dzień to wszystko mamy w biurowcu a na hali mają jeszcze więcej dodatków

Takie coś dla wybranych wnioskuje o to kierownik

Byly
@Lol

Stanowisko w tej firmie jest stałe, chyba szukają drugiego bo w Poznaniu jeden przedstawiciel jest na pewno.

@Byly

Możesz coś więcej powiedzieć o firmie. Jaka atmosfera? Jacy ludzie tam pracują? Czemu odszedłeś? Jaki jest kontakt z kierowcami? Jaki kontakt dostawcami(skupami złomu) Czy plany skupu są realne i jak wygląda wynagrodzenie?

Majczelos
@Lol

Atmosfera w firmie jest bardzo dobra dzięki temu że został wprowadzony projekt Kaizen który wyeliminował odprawy między zmianowe w firmie teraz nie ma żadnych odpraw a Kaizen to jedna wielka ściema niema nawet spotkań tylko tablice się uzupełnia żeby było złudzenie że to działa po to żeby prezes był zadowolony

@Majczelos

Jak nie ma odpraw jak robione są odprawy w systemie kaizen i w starym systemie dzięki temu mniej pracujemy a więcej siedzimy na odprawach.

Jordi
@Lol

Praca w firmie jest naprawdę na dobrym poziomie mogę szczerze polecić zarobki są bardzo dobre handlowiec początkujący może zarobić od 9tysi w wzwyż plus premia i dodatki

Mecenas

Owszem mieliśmy prowadził je gość który nawet nie wie ani nie ma doświadczenia w prowadzeniu takiego projektu ten projekt to prawdopodobnie największą ściema w firmie nic on pozytywnego nie wprowadza niestety tylko zamęt w przekazie informacji

Julek Nowy wpis
@Mecenas

Szukająca pracy Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 2 dni.

Witam, czy ktoś może opowiedzieć o stanowisku suwnicowego ? Czy aktualnie jest zapotrzebowanie na to stanowisko pracy ? Jak mogę tak aplikować oprócz wysyłania cv na e-mail którego i tak nikt nie odczyta ? Prosze o pomoc :)

Jurek

Ja wypowiem się już jako osoba nie pracująca zostałem przyjęty jako automatyk na walcownię drobną obiecano mi że będę pracował przy komputerze i będzie to praca tylko na pierwszej zmianie a gdy przyszedłem do pracy okazało się że muszę pracować na zmiany w dodatku większość pracy to na hali w brudzie i przy maszynach w ruchu bo większości nie da się zabezpieczyć przed niekontrolowanym uruchomieniem praca bardzo brudna i nie wdzięczna dla osoby po studiach dział kadr nawet nie wie jak praca automatyka wygląda i jaka jest specyfika pracy na wydziałach

Cezary
@Jurek

Bardzo mi przykro, że masz takie doświadczenia. Może chociaż wypłata rekompensuje opisane warunki?

Lord Nowy wpis

Dobrze by było pracowników z biurowca zapoznać z pracą na wydziale stalowni to by wiedzieli jak huta wygląda a nie tylko biurko

Tadeusz Nowy wpis
@Lord

W głównego energetyka i głównego mechanika gdzie są wydziały na hucie bo nawet nie wiedzą czym się zajmują

Michał

Liderem w celsie zostaje się za kare dadzą ci 500zl będziesz musiał prowadzić odprawy kajzen pilnować dokumentacji pracowników wystawiać skierowania na badania lekarskie gdzie zgodnie z rodo do kadry powinny mieć tylko taka dokumentację i jeszcze będziesz grillowany za ludzi będą od ciebie wymagać cudów gdzie jeszcze dochodzi odpowiedzialność BHP przy pracy przy złomowych urządzeniach nie warto dostać 500zl i mieć zniszczone zdrowie psychiczne praca ciągle w stresie przerzucanie odpowiedzialności i prykaz z góry żeby łamać BHP gdzie tylko kierowi wydziału zależy na BHP a dla reszty liczą się wyniki kosztem ludzi i zdrowia

Firma Celsa "Huta Ostrowiec" prowadziła rekrutację na stanowisko Sales Manager ds. zbrojeń budowlanych. Podziel się swoimi wrażeniami. Daj znać, ile czasu trwała rozmowa kwalifikacyjna oraz z ilu etapów się składała. Co Cię pozytywnie, a co negatywnie zaskoczyło?
Waldziu

Zonkil
@Waldziu

Od czasu jak objął stanowisko kierownika wydziału tolerował łamanie przepisów BHP urządzenia są łatane bez remontu wszyy jest robione na minimum gwoździ teraz mami po kilka na dobe nie tak jak za Poprzednika gdzie o wszystko dbał interesował się i wychodził na halę a ten obecny kier to zwykły słup biurowca ciągną kasę na fikcyjny projekt kaizen a wydziałem się nie interesuje. Zero kontaktu z załogom zero zainteresowania problemami i zero efektów.

@Zonkil

Nieciekawie widzę, że jest z atmosferą pracy w firmie. Firma organizuje jakieś spotkania/ wyjazdy integracyjne, żeby relacje w zespole i z przełożonymi były korzystne?

Byłem tam kiedyś#
@Iwona

A po co? Żeby jeden z drugim sobie wypił i powiedział im prawdę w oczy? Mówienie prawdy nie jest w tej firmie mile słuchane. Liczy się tylko ich prawda, korpo- propaganda.

Czesław

Niestety to prawda nik teraz nad niczym nie panuje

Waldek

Przede wszystkim to podoba mi się praca na walcowni bo można się pośmiać jak są traktowani kierownicy zmiany przez kierownictwo z budynku b2 podwładni się z nich śmieją człowiek który kieruje zmiana zamiast być traktowany z godnością to nie ma żadnego szacunku od kierownika na odprawach kajzen jest poniżany i to każdy z kierowników zmianowych bez wyjątków Wymuszane są na nich wysokie wyniki gdzie wprowadza się BHP na wysokim poziomie ludzie chodzą po chłodni gdzie można w każdej chwili spaść parę metrów w dół usuwają materiał na wiazarkach bez wyłączania urządzeń wszytko to żeby zadowolić kierownictwo usuwa się zabezpieczenia na urządzeniach żeby szybciej wykonywać pracę wszystko dla tego żeby biurowiec był zadowolony urządzeń się nie remontuje tylko lepi strach chodzić bo przykrycia kanałów są zgnite

Urbi

Nasz kiero z walcowni niestety ale prowadzi wydział do upadku ludzie boją się wchodzić na urządzenia czy nawet wykonywać zwykła pracę żeby nie zostać ukaranym wskaźniki lecą lep na szyję gościu nie potrafi rozgraniczyć BHP i pracy

@Urbi

Często przy pracach z maszynami należy się odnosić do zasad bezpieczeństwa. Czy wskaźniki, o których piszesz odnoszą się do BHP, czy do wyrabiania wysokich norm przez pracowników?

Kamil
@Iwona

@Iwona (czy ktokolwiek inny z HR) => o bezpieczeństwo należy dbać - to jest bezsprzeczne, ale BHP nie może być celem samym w sobie. Jeśli bezpieczna praca hamuje lub nawet uniemożliwia osiąganie wyników produkcyjnych to znaczy, że albo normy produkcyjne (wskaźniki) są źle określone (notabene określa je pracodawca a nie pracownik !) albo firma nie inwestuje wystarczająco mocno w automatyzację procesów i ochrony BHP, w celu otrzymania oczekiwanego poziomu bezpieczeństwa, ale bez strat dla produktywności. BHP wymaga inwestycji i pewnych kosztów. PS. @Iwona wnioskuję, że proces walcowania prawdopodobnie jest Ci obcy. Maszyną z jaką prawdopodobnie masz styczność w codziennej pracy to PC na biurku III piętra biurowca. Nie oceniaj proszę walcowników - wykonują mega ciężką i momentami niebezpieczną pracę, a produkcja ZWW jest głównym źródłem przychodu całej Spółki.

Majczelos
@Iwona

Odnoszą się do wysokich norm

@Kamil

Po prostu podpytuję, ponieważ nie do końca zrozumiałam, czy te wskaźniki mówią o normach. Jeśli jest tak faktycznie, to zgłaszaliście ten temat przełożonym, by usprawnić procesy i by normy były do osiągnięcia?

Zbychu
@Urbi

Potwierdzam nie fundusz pracowniczy tylko fundusz integracyjny dla osób pracujących w biurze

@Urbi

Paczki na mikołaja dla dzieci pracowników z biurowca

@Urbi

Zaciekawił mnie benefit - "za zastępstwo przełożonego". Możesz nieco więcej na ten temat powiedzieć i jaka to kwota?

Takie coś dla wybranych wnioskuje o to kierownik

Klaudka

Zauważyłam, że zaczęliście rzucać kwotami 15 tys czy też 20 tys netto. Zastanawiam się na których wszystkich stanowiskach można właśnie tyle sobie wyrobić. Co na przykład z Specjalistą Inspektorem Nadzoru? Niestety nie ma wskazanych przedziałów płacowych a to by bardzo pomogło

@Klaudka

Takie kwoty to tylko po znajomości

Korupcja w Celsie

@Korupcja w Celsie

Na układy tu nie ma rady kilka firm które mają znajomości w biurowcu i w starej ekipie od lat mało się robi kasa leci take opinie krążą po wydziałach może nowy właściciel coś z tym zrobi

Nie ważne ile zarabiasz a ile możesz lewizny zarobić to się liczy w tej firmie

kaja

Odświeżyli niedawno ofertę dla inżyniera procesu i mam zamiar przesłać CV. Poprzez szkolenia i projekty korporacyjne mam szanse na rozwój?

@kaja

Nawet się nie myśl że jest rekrutacja to stanowiska zanim się zwolnią są już obstawione

Kazimierz

Żonka chce ubiegać się o pracę na stanowisku Specjalista ds. BHP. Jak to tam wygląda na co dzień z atmosferą? Nie chce żeby wracała zestresowana do domu to pytam. Wcześniej pisaliście o zwolnieniach a teraz szukają ludzi, ktoś podpowie czy warto się zatrudniać?

Jon
@Kazimierz

Zależy jakiego będzie miała przełożonego ale kariery bez znajomości nie zrobi w dziale BHP ludzi mnóstwo nic się nie robi wcale BHP się nie zajmują tylko wszystko jest przerzucane na bezpośrednich przełożonych brygadzistów przodowników i majstrów a BHP nic nie robi tak samo jak kadry gdzie nawet skierowania na badania lekarskie nie potrafią wystawić tylko ludzie na wydziałach posiadają pracownicza dokumentację gdzie zgodnie z rodo nie wolno mieć

Zastanawiam się nad ta wspomniana w ofercie dla przedstawiciela handlowego miesięczną stałą premią regulaminową. Ile teraz mniej więcej może wynieść? pod względem finansowym warto aplikować, jeśli mam już wstępne doświadczenie?

Nicko
@Ja

Jeśli masz doświadczenie, to nie zostaniesz nawet wzięty pod uwagę, bo za dużo wiesz. U nich liczy się to żebyś słuchał rozkazów i wykonywał je bez zastanowienia

Przemo

Pracowałem w tej firmie układy i wzajemna adoracja w oddziałach złomowych po 5 dyrektorów na 18 osób. Niedługo wierzyciele którzy obecnie maja większość przyjrzą się i pokasują de oddziały. BHP to hipokryzja wysokie wymagania i wszyscy udają że niewiedzą jak muszą wykonywać pracę aby się wyrobić nikt się nie odzywa tylko włazi w (usunięte przez administratora)przełożonemu.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Chciałbym się dowiedzieć czy do działu IT są możliwe przyjęcia. kiedyś już widziałem ofertę dla specjalisty informatyka od Huty, teraz ciężko było mi odszukać taka aktualną ofertę, wiem, że kierowników za to poszukują ale to nie moja broszka. IT jest tu w komplecie czy może będą jeszcze szukać?

Daniel
@anonim

Dział IT na hucie nie istnieje, nie marnuj czasu no chyba że jesteś podrzędnym informatykiem bez ambicji to będziesz robił backup-y i instalował Windowsy ????

Marcin
@Daniel

A co jeszcze można robić w IT w firmie która nie wytwarza i nie sprzedaje oprogramowania>

Dej mi dej jeszcze mało

Na Wydziale ludzie pracują a w biurowcu ludzie robią interesy wyciągając pieniądze od zaprzyjaźnionych firemek. Interesy się kręcą a wierzyciele płaczą. Polak potrafi...

Wojek
@Dej mi dej jeszcze mało

W Ostrowcu niestety to norma przetargi to ściema cały czas dojście do najlepszych prac mają jedynie najbardziej zaprzyjaźnieni wykonawcy tak się kasę robi na hucie biurowiec wybiera firmę

Rozpoczęcie tu pracy może być ryzykowne tak jak poprzednik stwierdził? Czy więcej osób ma w tym momencie podobne zdanie? Nie warto się specjalnie starać? Zastanawiam się czy mimo wszystko po tej wspomnianej restrukturyzacji warunki pracy nie zmienia się jednak na lepsze? Jakie są co do niej warianty?

Zonkil
@anonim

W tej firmie zmiana zatrudnienia daje tylko podwyżkę obowiązków i nic więcej

Walec

Pracuję w Huta obecnie wierzyciele weszli w skład zarządu wiec mogą ja sprzedać. Zwłaszcza że Deutsche Bank będzie się starał szybko odzyskać pieniądze i wprowadzi swą politykę restrukturyzacji. Ucierpią na tym pracownicy Huty i oddziały złomowe które jako pierwsze mogą być zrestrukturyzowane. Więc zaczynać prace w tym momencie jest ryzykowne ja już szukam pracy.

To ile na tym BHP się zarabia? I czy tym razem ktoś kto faktycznie pracuje na tym dziale mógłby ustosunkować się do codziennego zakresu obowiązków? czy sporo robi się w samych dokumentach? I jak taka praca byłaby wynagradzana?

@anonim

Jeśli chodzi o zarobki w dziale BHP to zarabia się od 7000zl brutto w górę Papierkowej pracy mało większość przerzuca się na wydziały dzięki temu pracuje się przyjemnie tak samo OPSY to człowiek z BHP idzie z człowiekiem który ma ludzi pod sobą a nic nie wpisuje do systemu tylko lider musi wpisac, zgłosiła coś do systemu to zaraz robia dochodzenie i jesteś grillowany przez BHP. Praca w BHP to jedna z lepszych w hucie ostrowiec

Ile mechanik specjalista zarobi w utrzymaniu ruchu? Ponoć jest stała podstawa i do tego jeszcze premia regulaminowa, czyli jaka? Ile w peelenach znaczy :)

Maciej
@anonim

Witam, myslę że spokojnie możesz zaspiewać 10kafli bo to bardzo odpowiedzialne stanowisko i do tego ci dojdze do 10% premi

Jordi
@anonim

Praca w Celsie na stanowisku specjalisty mechanika to jedno z bardziej odpowiedzialnych stanowisk i najbardziej odpowiedzialnych spokojnie możesz zawołać 11tysi netto plus premia dość że odpowiadasz za cały ciąg produkcyjny i kontrolujesz firmy zewnętrzne to masz dodatkowe obowiązki jak ful spraw które trzeba wykonywać dla działów pomocniczych dla głównego mechanika czy energetyka a najbardziej dla BHP i dla smiesznego projektu o nazwie kaizen który nic nie wprowadza

Zostaw merytoryczną opinię o Celsa "Huta Ostrowiec" - Ostrowiec Świętokrzyski

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Celsa "Huta Ostrowiec"?

Zobacz opinie na temat firmy Celsa "Huta Ostrowiec" tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 29.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Celsa "Huta Ostrowiec"?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 22, z czego 1 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 14 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy