Zastanawiam sie nad zgłoszeniem tutaj. Z tego co tu widze, obraz firmy nie wygląda na idealny, ale moze przynajmniej płacą zgodnie z harmonogramem? Jak to "u Niemca"?
Jak każda firma, ma swoje plusy i minusy. Na pewno wszystko jest zgodnie z prawem i terminowo. Nie znam wszystkich działów ale większość osób tu pracująca jest w miarę normalna i współpracuje ze sobą. Dlaczego ludzie odchodzą? Znajdują pracę która bardziej im odpowiada. Tutaj jeśli już dobrze wykonujesz swoją pracę to jesteś potrzebny na danym stanowisku i raczej nie ma czegoś takiego jak ścieżka rozwoju, po wielu latach wkrada się wypalenie. Ogólnie polecam spróbować, nie (usunięte przez administratora) warto zdobyć doświadczenie jak pracuje się w takiej firmie.
Aaaa czyli żadnych awansów nie ma? No ale to pewnie jakieś podwyżki wpadają bo przez lata za jedną kasę robić to też bez sensu
Oczywiście. Najczęściej przy zmianie najniższej krajowej tak, aby młody pracownik miał ją na umowie a bardziej doświadczeni dostają odpowiednio aby utrzymać jakąś różnicę. Oczywiście premia przy dobrej frekwencji i zaangażowaniu jest duża także nawet świeżo przyjęta osoba nie powinna narzekać. Trzeba wziąć pod uwagę że jest to dosyć sezonowy dział gospodarki także same różnice w premiach mogą być znaczące na przestrzeni roku. To może być frustrujące dla kogoś kto chce zaplanować domowy budżet na kilka miesięcy do przodu.
To co czyli nowi pracownicy mają najniższa krajowa? Czy raczej chodzi o to, żeby ta najniższa was nie dogoniła? Mi akurat zależy na dobrej kasie
Witam. Myślę o złożeniu CV na lakiernie. Może ktoś coś powiedzieć o pracy na tym dziale....
Pracowałem na lakierni kilka lat i nikomu nie polecam i stanowczo odradzam. Inny dział można przemyśleć ale nie lakiernie. Zero sensownego zarządzania. Kadra kierownicza porażka. Dyrektor 2 kierowników koordynator a (usunięte przez administratora) że masakra. Pijanych raz dyro z kierownikiem odwozi po cichu do domu bo tak mu się zdazylo a innym razem afera na całą firmę. Brygadzista pobił 2 ludzi z brygady też bez konsekwencji. Jakby się nic nie stało... Gdzie takie cyrki się dzieją? Dyrektor nic nie robi bo tak mu wygodniej i cyrk trwa w najlepsze. Ludzie odchodzić zaczęli na potęgę więc przemysł czy chcesz w to (usunięte przez administratora) wchodzic
Lepiej na ten dział nie składaj CV. Tam jest jeden wielki (usunięte przez administratora) Brygady są rozrzucani po całej firmie. Zaczynając od pakowaczy po akcesoria i linie pionowa u góry. Przez pierwsze 3 miesiące nie dostaje się pełnej premii. Ludzie zarządzający tym działem porażka. Decyzję dyrektorów i kierowników podejmują inne osoby, nie mają nic do powiedzenia... boją się o swoje posadki. Premie są naliczane tak że czym więcej robisz tym mniej dostajesz + na dodatek dyrektor wystawia premie na podstawie opinii kogoś. Pracowałem jakiś tam czas temu i stanowczo odradzam. W lato ponad 30+ stopni na hali.. Prezesi latali żeby zamykać drzwi bo niby klimatyzacja chodzi, a nie działa od samego początku... Stanowczo odradzam Wynagrodzenie przez pierwsze miesiące bazuje od 3400-3780 zł.. :(
Hej., czy mógłbyś powiedzieć który z brygadzistów był taki mądry, by bić ludzi ma hali. Ja przepracowalem w tej firmie 20 lat i nigdy takiej sytuacji nie było. Zdążały się sprzeczki z tymi pseudo nadzorcami ale nie dochodziło do rękoczynów, chyba że ktoś sobie wypił, ale to już inna sprawa. Pozdrawiam C.
Napisałeś, że ludzie zaczęli odchodzić na potęgę, chcesz powiedzieć, że nie znajdzie się żadna zaleta żeby tam pracować, jak stoicie z dodatkami socjalnymi, należy wam się coś? Zawsze to jakaś motywacja by była a mąż potrzebuje pracy w tej okolicy.
Musisz być bardzo sfrustrowany…swoimi niepowodzeniami? Firma rozwija się dobrze i stara się dbać o pracownika jak nigdy. Zatrudnienie wzrasta. Działania szefostwa tworzą dobre perspektywy na przyszłość.
Szefostwo jest nadal to same od 30 lat jak się orientuje, nic się w tej kwestii nie zmieniło po za tym że Procural vel Ponzio jest w jednej grupie z Veka oraz Gealan. Jeżeli przychodzisz do pracy i wiesz że Twoim zadaniem jest wykonywać pracę to otrzymujesz uzgodnione wynagrodzenie, nie słychać żeby były jakieś pozwy w sądzie o nieuregulowane należności za wykonywaną pracę. Może po prostu pomyliłeś sektory prywatny z sektorem czy się stoi czy się leży to się należy :) Większość kadry ma w tej firmie naprawdę ciekawy długoletni staż pracy. Firma się rozwija, wchodzi mocno na rynki zagraniczne, stawia na wspieranie i promowanie lokalnych drużyn które z powodzeniem radzą sobie na arenie europejskiej. Takie rzeczy raczej dzieją się w firmach solidnie i przemyślanie zarządzanych. Ciekawe jest to co piszesz o tym przypodobaniu się "niemcom" chyba masz tutaj jakieś przesłanki polityczne :) Uważam że kieruje Tobą jakaś zawiść i w tej formule chcesz dać temu upust...
Grubo byś się pomylił mówiąc , że firma solidna i dobrze zarządzająca.. w tej firmie jest tak , że rządzi nią jedna osoba a reszta musi się do niej podporządkować. Owszem pracują tutaj ludzie z dłuższym stażem np. na stanowiskach kierowniczych, dyrektorskich etc ale nie zmienia to faktu , że i tak nic nie mają do powiedzenia bo ostateczna opinie, decyzje na końcu ma inna osoba. Co do zarządzania firmy... Na wszystkich działach brakuje osób, rąk do pracy.. zarząd też tego nie widzi ? Widzi pewnie.. rozciąga godziny pracy , dokłada nocne zmiany bo się nie wyrabiają ludzi z pracą. A ludzi jak nie było tak nie ma. Czemu ludzie chcą się nadal zwalniać z tej firmy ? A już Ci mówię kolego.. Może tutaj nie chodzi o finanse tylko o atmosferze panującej w tej firmie. Zła atmosfera , odgadywanie , dogryzanie, kolesiostwo i brak sprawiedliwości traktowanie z góry , brak dobrej komunikacji, brak doceniania ,brak rozwoju ,brak szkoleń( nie ma budżetu) brak serwisów , brak sprzętu, brak sensownego premiowania ( młody pracownik- stary pracownik).Trudne relacje panujące w tej firmie to jest bardzo duży minus. Jeszcze chcesz porozmawiać o dobrze zarządzającej firmie ? A jeśli jesteś osobą tam z góry która trzyma paluszek , rękę to powiedz tym osobom co zarządzają żeby się w pukneły w głowę. Bo niedługo to się wszystko rozsypie.. Powodzenia
Siema da rade u was teraz na spokojnie na nadgodzinach dorobić? Kiedyś ktoś pisał o nich pod warunkiem potrzeby a chce mieć pewniaka na lepsza kasę
Na nadgodzinach to tylko magazyn, bo lakiernia to praca ile zrobisz, to i tak mało. Nadgodziny płatne, jak dużo nadgodzin to zabrana premia i kółko się zamyka. I wychodzi taka sama pensja jakby nadgodzin było mniej. Ty masz pracować na szefa, a nie zarabiać.
Ze pensja jest troszkę ponad najniższa krajowa wcale nie ratuje sprawy tak jak ktoś niedawno napisał. nie planują przypadkiem dać wam jakieś podwyżki teraz na dniach? Inaczej nie wiem po co tu jeszcze siedzieć
Pracodawca jak i praca w Procural nie jest najgorsza. Robisz swoje, nie szukasz intryg i afer to nikt się Tobą "nie interesuje". Pracuje już tu kilka lat i polecam pracę tutaj. Niektórzy po prostu chyba nie wiedza ze do pracy przychodzi się pracować.
Robi tu ktoś jako Specjalista ds. technicznych? Znalazłem jak szukałem ogłoszen o prace ofertę taką na ich stronie i tak wszedłem żeby dowiedzieć się czy warto w ogóle. Jaka stawka, zwłaszcza jak tak porówna do innych w rejonie? Może ktoś ma takie rozeznanie i coś mógł już sobie porównać, będę Wdzięczny za jakieś informacje konkretne.
Czołem! Stawka jest uzależniona od Twoich kwalifikacji. Jeśli masz doświadczenie w branży, znasz CAD-a i języki obce to możesz startować z innego pułapu, niż w momencie kiedy wszystkiego trzeba było Cię nauczyć. Polecam serdecznie tę pracę, jeśli jesteś zdecydowany pracować przed komputerem przez 90% swojego czasu. Wyślij zgłoszenie i przekonaj się sam.
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, miałem czekać na telefon od kierownika dostałem telefon że loge przyjechać przywieźć papiery i dostać skierowanie na badania , byłem dostałem skierowanie pojechałem na badania na godzinę 7:30 rano a o godzinie 8 dostaje telefon że badania zostały przełożone na inny termin to jest jakaś kpina, na dodatek nie dają ubran tylko kazano siebie kupić na własny koszt
Coś złego dzieję się w tej firmie. Ludzie odchodzą na potęgę i nie ma chętnych do pracy. Kiedyś praca marzeń teraz praca wstydu.
Zaczeło się jak za nadgodziny przestali dawać premie.
Ta firma to jedna wielka banda oszołomów. Po krótce ręka rękę myje. Przynajmniej dział drewno i przekładka. Nie polecam. 2 lata udręki ze starymi dziadami, idiotą na teściu z huśtawkami nastroju i grubasem, który wszystkich wyzywa, bo jest obrażony na cały światy, że musi przyjść do pracy. Każdy na siebie nagaduje codziennie. Chodzą po kierownikach i skarżą się na młodych, że za dużo zarabiają. Nigdy nie pracowałem z gorszymi ludźmi. Jedyna dobra rzecz na tym magazynie, to kierownik działu. Chyba jako jedyny jest tam człowiekiem nieobojętnym. Dobrze się zastanówcie zanim podejmiecie decyzję żeby tam pracować
To nie jest tak, że młodzi zarabiają więcej. Zarobisz więcej tylko, jesli bedziesz chodził weekendami na nadgodziny o ile w ogóle jest taka potrzeba. Młodzi mają najniższą stawke na umowie + premia w zależności od obrotów firmy. Z reguły jest tak, że w lato jest straszna harówa i ta premią jest wieksza, a w zime jest przestój i premia spada do 30-40% i wiecej nie wyciągniesz. Oczywiscie stare wygi mają dużo wyższą podstawę + dostają podobne premie do Ciebie, ale dla nich to jest zdecydowanie za mało. Potem chodzą do kierownictwa i nagadują, że nowy dostał tylko kilka stówek mniej. Praca jest zazwyczaj w parach, więc jak nie będziesz chodził tydzien do pracy to Twój współpracownik zgarnia za Ciebie 2 albo 3% za kazdy dzien Twojej nieobecnosci (no chyba, że nikt tego nie dostaje i to bierze szef). Zanim nauczysz się obsługiwać maszyny i rozpoznawać każdy profil i przekładkę do danego profilu to trochę Ci zejdzie. Dodatkowo nie pomaga fakt, że pracujesz z ludźmi, którzy na każdym kroku Cię obgadują. Jest ciekawy przypadek, który normalnie jak sie wkurzy na coś, albo ma gorszy dzień to rzuca z nerwów profilami i je wszystkie gniecie. A spróbuj się tylko źle odezwać, to cały magazyn będzie przeciwko Tobie i do konca swojej pracy bedziesz tam traktowany jak najgorszy śmieć.
Hej, czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w administracji nie na produkcji ? Jak jest z podnoszeniem wynagrodzenia, premia, czy umowa ?
Jak się pracuje z ludźmi z Ponzio Polska Sp. z o.o.?
Z tymi ludźmi nie da się pracować. Zero szacunku dla pracowników z dlugim stażem . Zarobki przeciętne, z roku na rok gorsze.Większość zakładu planuje ewakuację jak tylko trafi się cos konkretnego na horyzoncie. Dyrektor bez zasad i nie ma co liczyć że załatwi coś w sprawie pracownika bo tańczy jak mu góra zagra.
Witam, chciałabym spytać o to, ile można tam teraz zarobić? Łącznie z premią, bo ktoś tutaj w komentarzu wspominał, że jest całkiem spora procentowo. Ale brakuje aktualnych informacji niestety
Witaj. Kasy tam nie znajdziesz jedynie zatrudnienie bo start to najnizsza krajowa ktora jest rowna w tej chwili podstawy ludzi pracujacych tam po kilkanascie lat. Owszem jest do tego premia ale to jest widzi mi sie prosiaka czyli wice ktory zarzadza firma jak wariat. Zadnej stabilnosci i normalnosci. Ogolnie nie polecam brak jakichkolwiek plusow pracy w tym zakladzie. Chociaz to sprzedali i moze cos sie zmieni ale nie z dnia na dzien...
Zarobić.?. Nie można, ale za to można się narobić. Najniższa krajowa idzie do góry ale za to premia idzie w dół. Także jak kiedyś zarabialas 3 tys tak nadal zarabiasz. Także raczej bym nie szukał tu zatrudnienia.
Powiem Ci jak wyglądają premie w tej firmie .robisz załóżmy 100% pracy .W ekipie 5 osobowej np. Druga ekipa robi 50% tego co Ty czyli połowę .Ty dostajesz 75% premii ,a tamta ekipa 70% . Wychodzi na to że dostają 100zl mniej wypłaty niż Ty a pracowali zamiast 8h dziennie tylko 4 ,a pozostałe 4 nie robiło nic .Tak to w skrócie wygląda :)
Najniższa krajowa ale ta z 2022 r.
Witam wszystkich, czy możecie mi powiedzieć czy w poziom zmieniło się coś na lepsze i jak jest atmosfera w firmie pytam bo chciałem złożyć cv nie wiem czy to ma sens
W Ponzio nic się nie zmieniło na lepsze, w ręcz odwrotnie. Przy podstawie 3010zl na start w 2-3 systemie zmianowym to jest nic. Ludzie w galerii zarabiają po 3-4 tys siedząc na (usunięte przez administratora) Możesz zauważyć po gwiazdkach w opiniach ludzi. Kiedyś, kiedyś było 4-5 a teraz już jest 2-3... Także możesz wyciągnąć wnioski... Pozdrowienia dla zarządu ???? Bijemy brawa przetrzycie kamery.
Tam tylko tak płaczą ,a ciężko jest w okolicy zarobić podobnie .Zygac się od tego płakania przez starych pracowników .Jakby było tak źle to odchodziliby masowo .
Nie mam pojęcia ile teraz bo ja kilka lat już tam nie pracuje .Wiem że na hali ludzie zarabiają nieźle jak na Płock.
Dostałem lepszą pracę .
W każdym kontekście lepsza od tego co było w Ponzio.Slyszalem od osób tam pracujących że na umowach mają mniej niż najniższą krajową :) To samo jest w budmacie.Kierowca c+e na umowie ma mniej niż najniższą krajową :) Żałosne firmy ,a właściciele latają helikopterami.
Masakra. Póki w zarządzie siedzi A. K. I jego pieski typu dyrektorzy i kierownicy to w tej firmie nie będzie dobrze. zero szacunku dla ludzi. Wieczne straszenie ludzi typu ze jak nie przyjdziesz na nadgodziny to ci wstawie naganę. No to jest śmieszne.
Ja chętnie biorę nadgodziny, bo są dobrze płatne. Zawsze można się zwolnić i ustąpić miejsca Ukraińcom.
To chyba masz mózg z tego samego materiału co baran j.a.j.a. Kiedyś nadgodziny w miarę wychodziły, teraz nadgodziny wychodzą mniej niż dniowka za normalny dzień.. I kto tu kogo w (usunięte przez administratora) robi?
Za zwykły dzień pracy masz premię 70 a za nadgodziny 50. Jakoś nie widać Ukraińców szturmujących bramy.
Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Ponzio Polska Sp. z o.o.?
Na rozmowie o pracę mówili że 3010 zł. Z tego co się dowiedziałem to ludzi są rzucani po wszystkich działach, bo brakuje ludzi. Podobno w Hermesie daja więcej.. Powodzenia nie polecam
Co jaki czas w Ponzio Polska Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?
Ubiegać się możesz już od pierwszego dnia. Czy dostaniesz?? Wątpliwa sprawa, a nawet jeśli, to zostanie Ci to odebrane w czym innym. Dostaniesz 200 a za chwilę zabiorą 300. Coś jak nowy ład Powodzenia
Jak wygląda praca na magazynie ?
W zależności o który magazyn pytasz? Magazyn surowy czyli szykowanie towaru podług M/M czyli zleceń pod klienta. Magazyn Kolorowy szukanie i pakowanie towaru do klienta? Duzo tu jest magazynów. Magazyn akcesorii. Etc.. O który magazyn chodzi?
Pracujesz 7dni w tygodniu Piątek, świątek i niedziela też na 2 zmiany, no chyba że kolor się spóźni, to trzeba załadować ciężarówki nawet w nocy
I po co takie głupoty piszesz ? W niedzielę prawie nigdy nikt nie pracuje .Nie każdy dział pracuje na 2 zmiany . Nie jest to idealne miejsce do pracy ,ale jest tam tyłu narzekaczy że brak słów . Jak nie pasuje wiecie gdzie są drzwi .Tyle w temacie
Zobaczymy czy w lato nie będziesz płakać ze musisz w niedzielę przyjśc zeby załadunki dokończyć -.- także nie pisz Ty głupot. Dodatkowo napisz ze akcesoria albo przekładka nie pracuje w niedzielę to zapieczetujesz swój szczyt głupoty.
Nie będę musiał bo już tam nie pracuje ,ale bardzo dobrze znam realia .Nie podoba się wiesz gdzie są drzwi .Za zostawanie po godzinach i pracę w każdą sobotę mają zapłacone i z tego co wiem są zadowoleni jak odbierają z 5 z przodu .Ja cenie czas wolny i nie zostawał bym na pewno za taką stawkę .Każdy ma wybór :)
Hmm co tu napisać.. mi to wsio ryba czy będę pracował w tej firmie czy nie i tyle w temacie. Szału nie ma, raczej poszukam czegoś gdzie nie będę musiał dojeżdżać samochodem i nie będę pod presją zmniejszenia premi
???
Ja też pracowałem w tej firmie i niemal nie przypłaciłem życiem tej pracy.Praca w dużym zapyleniu na linii lakierniczej i nie tylko , bo na hali też to (usunięte przez administratora) się unosiło.Najlepiej jak świeciło słońce to wszystko mieniło się różnymi kolorami.I jeszcze cały proces wytrawiania aluminium znajdował się blisko kabin lakierniczych , które podczas pracy wciągały ten smród.Teraz to jest przeniesione na drugą halę .Praca też w wolne soboty i niektóre święta.Bo jak nie to nagana , a potem burta .Tak się przymusza do pracy , bo niby potrzeby pracodawcy , ale chyba nie w każdą sobotę.To jest przegięcie.Jest w kodeksie pracy zapis ,że pracodawca ma taką możliwość , ale nie w takiej wysokości co robił Andrzej.Potem premia zabierana , bo żal było zapłacić za nadgodziny i wszystko jasne.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w PROCURAL Sp. z o.o. - Cekanowo
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w PROCURAL Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w PROCURAL Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy PROCURAL Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 15.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PROCURAL Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 2 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Płocka 22
- JBJ Consulting Maciej Bejger
- Prestige KS Sp. z o.o.
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |