pracowałem tutaj kawałek czasu, więc rzucam garść przemyśleń, bo czemu nie? ogólnie jak chodzi o samą pracę to całkiem spoko - nie jakoś ponad siły, ale laby nie ma co w sumie zrozumiałe jest, w końcu robota to robota warunki w porządku, chociaż nie zawsze jest kolorowo i sam czasem narzekałem. były gorsze momenty, ale nawet w kryzysie covidowym firma dała radę - sam bałem się, że wylecę, a na szczęście nie było masowych zwolnień, tylko skupili się na utrzymaniu pracowników, mimo, że sytuacja w kraju była nieciekawa. idealnie nie ma, ale nie jest źle. z ludźmi się dogadywałem (wiadomo, że nie z każdym, ale nawet jeśli kogoś lubiłem mniej, albo ten ktoś mnie, to się po prostu robiło swoje, bez jakiejś dziecinady) atmosfera jak to atmosfera, zależy od dnia i humoru ludzi, czasem lepsza, czasem było czuć jakieś spięcie w powietrzu, jak wszędzie. ale nie narzekałem, bo ludzie generalnie fajni, do pogadania. w sumie to byłem zadowolony. zwolniłem się sam, bo mi się inna oferta na horyzoncie pojawiła, bardziej zgodna z moim zawodem, więc naturalnie wybrałem tamtą, ale to nie znaczy, że nie doceniam jakiś poprzednich doświadczeń, jak np. pracy tutaj. pozdro dla wszystkich, byłych i obecnych, trzymajcie się a kandydatom powiem, że nie ma się co bać spróbować - nawet jak się okaże, że to nie dla was, to nikt na siłę was trzymał nie będzie, zawsze można zrezygnować a może właśnie okaże się, że wam się podoba i warto było.
Okres wypowiedzenia umowy o pracę zalezy od przepracowanego czasu w firmie - na początek dostajesz 2 tygodnie i po przepracowaniu 6 miesięcy z automatu jest to miesiąc a po przepracowaniu 3 lat masz 3 miesiące wypowiedzenia.
a wdrożenie to wiadomo ze nikt cie nie postawi do pracy bez zadnego wprowadzenia jak to u nas dziala, nie martw sie na zapas
3 miesiące są określone kodeksem pracy z tego co wiem, ale zdarzają się firmy gdzie mają to inaczej wykombinowane, czyli np na okresie dają zlecenie i wtedy dowolnie moga sobie ten czas dostosowywac
Gdzieś znalazłeś więcej ofert niż ta jedna na pracuj pl? Bo może coś pominąłem a też chętnie przeglądnę
możesz jeszcze podrzucić jakieś info jak samo aplikowanie wygląda? w sensie bardzie mi chodzi oczywiście o odpwoiedź z ich strony, czy mailowo się kontaktują, czy telefonicznie, po jakim czasie ewentualnie?
dofinansowuja jeszcze karte medicover, dzien wolny z okazji uro, bezplatna nauka ang i sporo takich rzeczy bylo
ooo i mikolajki dla dzieci! ja osobiscie z tego nie korzystam ale super opcja jak ktos ma dzieciaki, bo maja one organizowane takie mikolajki w parku rozrywki i paczki swiąteczne, z tego co slyszalam to ludzie sobie chwalą
dobrze to brzmi, te paczki i zajęcia dla dzieciaków orientujesz się czy są do jakiegoś określonego wieku?
bezpłatna nauka angielskiego? dla wszystkich czy na jakichś konkretnych stanowiskach tylko?
fajnie to wygląda, pamiętasz może jaki jest czas oczekiwania na ich odzew w sprawie decyzji?
Wiesz może w jaki sposób zazwyczaj informują? Mailowo czy telefonicznie?
zawsze sie maja odezwac czy tylko jak pozytywna decyzja jest?
ciekawe tez czy to zalezy od stanowisk
jak sie szuka pracy to trzeba byc ciagle pod telefonem, ale maila tez by wypadalo sprawdzac jak sie go podaje bo nigdy nie wiadomo
tak czy siak, fajnie by było jakby informowali o każdej decyzji, człowiek by nie czekał naiwnie
Kontaktują się z tymi, z którymi planują rozmowę rekrutacyjną, a nie ze wszystkimi po kolei
Panowie, wszystko co się dzieje na produkcji to dla waszego dobra! Nie ponton walczyłem aby linie były malowane 3 razy w tygodniu. Nie po to walczyłem aby przenosić palety z regału na regał. Nie po to walczyłem aby przyspieszyć wam maszyny abyście narzekali. Toaleta to tylko wymóg sanepidu. Potrzeby własne możecie załatwiać w domu. Nie mam pojęcia o produkcji ale kasa się zgadza więc róbcie na mnie !
Gdzie do was najlepiej ogłoszeń szukać?
ja swoje cv wysyłałem prawdopodobnie przez pracuj.pl z tego co pamietam, wiec radze tam zerknąć
Jak widać mi się udało, więc jak zobaczysz jakieś oferty w necie to od razu się zgłaszaj bo jeszcze ci sprzed nosa uciekną
to te oferty nie powinny być dostępne z miesiąc, aż uzbierają jakąś pulę kandydatów do wyboru?
pewnie tak, ale skąd wiesz ze akurat teraz miesiąc nie mija odkąd są wystawione ?
To benefity nie powinny być dostępne zwyczajnie od początku zatrudnienia?
często są przyznawane dopiero po okresie próbnym wiec stad pewnie się pytanie pojawiło
Może nie jest to aż tak ważne ale dobrze byłoby już wcześniej wiedzieć takie rzeczy
tak większość jest od początku, jeśli coś wchodzi z opóźnieniem to ci to na rekrutacji powiedzą
czemu spamować ? ty tez napisałeś 2 komentarze a zreszta nie ma żadnych limitow z tego co się orientuje, zwłaszcza jak ktoś rzeczywiście pyta o cos związanego z firmą
Naprawdę czepiasz się tego że ktoś zadaje pytanie na stronie do tego przeznaczonej?
podbijam, w ogóle to na wszystkich stanowiskach są te same benefity ?
no tylko ciekawe czy rzeczywiście pracownicy mają dostęp do tych benefitów o których piszą w ofertach
Panowie o co wam chodzi to jest najlepsza firma w Polsce i posiedzieć dadzą prawie cały dzień wyjść wcześniej i zapłacą nawet tylko są pewne uregulowania pod stołem trzeba umieć się ustawić w życiu
Cześć wszystkim. Widzę,że jest to duża firma i całkiem duży teren zewnętrzny. Czy może ktoś odpowiedzieć czy nie szukają kogoś na teren zewnętrzny do koszenia,odśnieżania itd . Proszę o odpowiedź.
hej powiedziałby ktoś czy macie jakieś benefity od firmy dla pracownikow ? pzdr
Jakieś tam są na kawę doładowanie na badża wczasy pod drzewem sandałowym itp
moim zdaniem się bardzo opłaca, ale trzeba wiedzieć jak z tego korzystać mądrze
marnie to by bylo jakby wcale tego dofinansowania nie bylo, a tak to dzieki temu niektorzy korzystaja
mi sie to by nie przydalo wiec po prostu nigdy nie korzystalem, ale najwyrazniej niektorzy sa zadowoleni
obecnie chyba nie, ale najlepiej być na bieżąco z ofertami to nic nie przegapisz
przyjmujecie od razu na umowę o pracę? czy tylko śmieciówki?
Hej, da radę u Was na B2B robić?
pierwsza jest i tak pewnie na okres próbny?
okres próbny ważna sprawa, nie powinno się go ani przyspieszać ani lekceważyć
podejrzewam ze dość standardowo, nie wiem co mogloby się aż tak różnic od innych miejsc pracy tego typu
moze i jest jakies szkolenie na poczatku, ale pozniej i tak ktos cie chyba powininen pilnowac
no tez tak uważam ale pytanie czy rzeczywiście inni pracownicy są tak chętni do pomocy
czesc, na jaką umowe można tutaj liczyć ?
no ja osobiście chyba nie kojarzę żeby ktoś na innej umowie pracował, ale być może można się jakoś dogadać, z reszta ja sam nie próbowałem wiec nie wiem na 100%
a jeśli nie będzie tam żadnej informacji to lepiej zakładać od razu, że chodzi o pełen etat
Nie, chyba że zlecają jakąś poboczną fuchę to może się da dogadać, jak chcesz na stałe pod firmą to uop
Macie do tego uopa jakieś badania przed podjęciem pracy, albo cykliczne?
Prawa o firmie jest taka,że rotacja jest strasznie duża. Pracownicy się zmieniają, większości doświadczonych już nie ma,bo zwyczajnie w świecie psychicznie nie wyrobili. Może i firma była fajna z te 10 lat temu, ale nie teraz. Jest parę osób, co kiedyś pracowały na produkcji, a teraz dochrapały sie stołków i sami zaczęli uprzykrzać życie ludziom na produkcji, ale to zwyczajni ludzie bez honoru i ambicji. Pójdziesz na kawę lub do wc to od razu na kamerze jesteś sprawdzony i może być rozmowa dlaczego poszedłeś, po co i czy potrzebne to było?, jakieś chore zakazy suszenia np. skarpet w suszarni - wymysł gościa od (usunięte przez administratora) (suszymy w takim razie w szafkach). Co do kamer to więcej jak we wszystkich edycjach big brothera. Firma jest w pierwszej 3 najlepiej obkamerowanych zakładów w łódzkim, to też o czymś świadczy. Nie daj Boże byś zachorował, kolejna rozmowa, jak to możliwe żeś chory był? Co do samej pracy to najlepiej jakbyś robił coraz szybciej i coraz więcej. Liczą się tylko metry, a jak noga Ci się podwinie i będzie jakaś reklamacja... Cóż, zawsze ktoś przyjdzie na Twoje miejsce. Ludzi od rządzenia porobiło się więcej jak zwykłych pracowników. Łażą takie białe fartuchy bez celu, bo nie mają zajęcia i patrzą jak tu najwyżej czasu gdzieś zgubić byleby zleciało do 16. Wiadomo,że zawsze ktoś się znajdzie do roboty tutaj, bo jak jesteś nowy to pogadaj z kimś kto robi więcej niż 10 lat. Niech opowie przy kawce "po pracy" jak firma wyglądała kiedyś, a jak się psuje z roku na rok. Ludzie tutaj wiele razy pisali jak wygląda prawda, ale czemu takie komentarze są usuwane? Nie rozumiem, to strona tylko dla pozytywnych i sponsorowanych opinii czy merytoryczna i rzetelna strona opisująca jak w rzeczywistości coś wygląda? Zobaczymy z czasem czy ten komentarz też zniknie. Czy może przykryje to masa krótkich chwalących firmę nabijanych przez kogoś z góry. Bo jakoś nie znam nikogo z produkcji co prywatnie i prosto w oczy powie,że ta firma jest dobra. Raczej w większości ludzi jest żal i rozgoryczenie. W sumie to tyle ode mnie, pozdrawiam.
Firma nie próbuje zatrzymać doświadczonych pracowników, którzy odchodzą? Rotacja rzeczywiście może trochę zniechęcić kandydatów.
Opinia podlega weryfikacji i jej treść jest obecnie niedostępna.
A co tam może widzieć??
Ta opinia nie dotyczy firmy, tylko wyznania jednego z pracowników - narusza regulamin GoWork. To hejt ze względu na wyznanie. Ohyda...
Gdzie do was najlepiej ogłoszeń szukać?
To benefity nie powinny być dostępne zwyczajnie od początku zatrudnienia?
podbijam, w ogóle to na wszystkich stanowiskach są te same benefity ?
Od dawna usuwają negatywne komentarze. Napisz jak naprawę tam jest to od razu wywalą komentarz do kosza. A co do samej firmy to nie opłaca się tam starać. Lepiej walić po całości, chodzić na lewe l4 i się nie przejmować. Jak masz dobre układy to i tak na podwyżkach nie dostanie się mniej. Po co robić za 2 jak może sobie spokojnie posiedzieć w domku przez 2 miesiące? Może to się wydaje kuriozalne, ale tak to wygląda i funkcjonuje.W tym roku chyba zacznę robić jak ta pewna grupa.
Co się dzieje z sytuacją na kuchni? Od kilku tygodni te obiady to masakra a w poniedziałek to chyba przeszła samą siebie nie da się tego jeść codziennie praktycznie to samo nic nowego nie wprowadza w dodatku bardzo słabo doprawione. Kiedyś obisdy były jak w restauracji i za 9 zł teraz 11 zł i jakaś pomyłka myślę dam szansę jeszcze dziś ale nie. Koniec z obiadami w ctp.
Ale są dwa typy obiadków przecież. Do 12 dla produkcji czyli byle co, a po 12 już normalne i dobre jedzenie. Produkcja powinna się zgadać w któryś dzień i pójść na obiad sobie na 13 jak prezesi chodzą. Dlaczego niby nie wolno? Przecież podobno wszyscy jesteśmy równi chyba. Przynajmniej tak mi się wydaje.
dokładnie tak samo mi się wydaję przecież americano odrazu by poszedł doradzać by lepiej doprawić albo coś zmienić ;) od 2/3 tygodni te obiady to jakaś kpina dziś to na prawdę żałowałem tych 11 złotych niby to jest nic za obiad ale no bądzmy ludzmi nawet ketchupu do ziemniaczków pieczonych sie produkcji żałuję a po 13 już jest :) w ogóle szok ze były w środku tygodnia bez żadnych przypraw na odwal się ale były :)
Wystarczy poczytać na tym portalu opinie o firmie, zależnościach, układach, atmosferze i wszystko już wiadomo. Szok że tak to wygląda. Raczej zrezygnuje z oferty pracy w tym zakładzie.
Potwierdzam tą opinię o firmie, właśnie zakończyłem swoją przygodę tutaj po dwóch miesiącach i naprawdę jestem rozczarowany. Dużo obietnic, wszystko niby ładnie wygląda ale nie jest to tak do końca. Środowisko pracy mega chemiczne, uciążliwe i po prostu niefajne.
Pytania w dziale HR na rozmowie kwalifikacyjnej typu "czy często pan chodzi na L4?" Chyba nie są na miejscu. Do tego wynagrodzenie poznacie gdy się zdecydujecie na zatrudnienie. Jak ktoś się nudzi to polecam iść tam na rozmowę.
serio pytają o takie coś jak to czy często chodzisz na l4? choroba niestety nie wybiera
Pytanie na rozmowie o pracę o absencje w pracy z powodu choroby tylko pokazuje co ta firma z nami robi!!!Za nic ma pracownika i tyle w temacie. Nikt z nas nie chodzi na L4 bez powodu, jest się chorym i lekarz o tym decyduje. Niech kadra zarządzająca się ogarnie i nie straszy pracowników!! Zachowanie łagodnie stwierdzając nie etyczne.
Prawa o formie jest taka,że rotacja jest strasznie duża. Pracownicy się zmieniają, większość starych już nie ma,bo zwyczajnie w świecie psychicznie nie wyrobili. Może i firma była fajna z te 10 lat temu, ale nie teraz. Jest parę osób, co kiedyś pracowały na produkcji, a teraz dochrapały sie stołków i sami zaczęli uprzykrzać życie ludziom na produkcji. Pójdziesz na kawę lub do wc to od razu na kamerze jesteś sprawdzony i może być rozmowa dlaczego poszedłeś, po co i czy potrzebne to było? Co do kamer to więcej jak we wszystkich edycjach big brothera. Firma jest w pierwszej 3 najlepiej obkamerowanych zakładów w łódzkim, to też o czymś świadczy. Nie daj Boże byś zachorował, kolejna rozmowa, jak to możliwe żeś chory był? Co do samej pracy to najlepiej jakbyś robił coraz szybciej i coraz więcej. Liczą się tylko metry, a jak noga Ci się podwinie i będzie jakaś reklamacja... Cóż, zawsze ktoś przyjdzie na Twoje miejsce. Ludzi od rządzenia porobiło się więcej jak zwykłych pracowników. Łażą takie białe fartuchy bez celu, bo nie mają zajęcia i patrzą jak tu najwyżej czasu gdzieś zgubić byleby zleciało do 16. Wiadomo,że zawsze ktoś się znajdzie do roboty tutaj, bo jak jesteś nowy to pogadaj z kimś kto robi więcej niż 10 lat. Niech opowie przy kawce "po pracy" jak firma wyglądała kiedyś, a jak się psuje z roku na rok. Ludzie tutaj wiele razy pisali jak wygląda prawda, ale czemu takie komentarze są usuwane? Nie rozumiem, to strona tylko dla pozytywnych i sponsorowanych opinii czy merytoryczna i rzetelna strona opisująca jak w rzeczywistości coś wygląda? Zobaczymy z czasem czy ten komentarz też zniknie. Czy może przykryje to masa krótkich chwalących firmę nabijanych przez kogoś z góry. Bo jakoś nie znam nikogo z produkcji co prywatnie i prosto w oczy powie,że ta firma jest dobra. Raczej w większości ludzi jest żal i rozgoryczenie. W sumie to tyle ode mnie, pozdrawiam. ;-)
Dzisiaj widziałem ogłoszenie o pracę w CTP na którymś już portalu społecznościowym. Oferujemy pożyczki na preferencyjnych warunkach, 13 pensje, świętowanie urodzin, dodatkowy urlop.... Co za hipokryzja. Nawet w ogloszeniu wprowadzaja ludzi w błąd- (usunięte przez administratora)
13 pensja. Nie ma czegoś takiego, ale chyba o tym wiesz skoro tu pracujesz. Premia roczna tj. Jakieś 2/3 pensji. Dodatkowego urlopu tez nie stwierdzilem no chyba, że mówimy tu o urlopie urodzinowym, co w takim razie oznacza świętowanie urodzin? Pożyczka tak- na zawrotna kwotę 3 tys zł (3000)na cele.mieszkaniowe, ale potrzeba dwóch żyrantów. Socjal nic ponad to co wynika z ustawy. Po prostu jest, bo takie jest prawo. Diabeł tkwi w szczegółach.
Te wszystkie bebefity to jedno wielkie mydlenie oczu, ludziom którzy by widzieli tutaj przyszłość. Nie dajcie się oszukać!!!!! , dopytajcie znajomych którzy w Constantii pracują lub pracowali to powiedza wam prawdę o tym zakładzie. Ja już za długo tutaj pracuje i te bajki na mnie nie robią żadnego wrażenia. Wszystkie dodatki które tylko można to są obcinane i zabierane, np. nagroda za długoletnią pracę!
kamery na każdym kroku jakby mogli to by w kiblu założyli nawet każdy twój ruch jest obserwowany najgorzej jak ktoś ma biegunke dluzszy czas to grozi dyscyplinarką bo trzeba iśc do ubikacji więcej niz 2x w ciągu dnia
No u nas napewno można iść do lekarza!!! Był taki czas że nasz zakład wynajął firmę do kontrolowania zwolnień!!! Jeździli pracownikom po domach i szukali .... Łańcuch ma być krótki!!!
Takiej amatorki jak jest w tej chwili na produkcji w firmie nie było nigdy. Myślą, że świeżakami obstawia maszyny i jakoś będzie szło....
To prawda, na produkcji jest masakra!! Amatorka jakiej nie było!!! To co się wyprawia to świadczy o poziomie tego zakładu!!! Zero profesjonalizmu, ludzi doświadczonych coraz mniej, byle załatać dziurę się przyjmuje nowych pracowników i byle się jakoś toczyło. (usunięte przez administratora) Ale co poradzić narazie trzeba pracować w tym obozie.
To były pracownik bierze palety. Ten co wszystkie fachy miał w ręku to musi mieć układy?
Gdyby teraz kolejnych parę osób rzuciło papiery to wywalczyli by ładne stawki. Myślę o drukarzach których już mało zostało. Panowie to świetna okazja negocjować stawki. Niech Amerykański (usunięte przez administratora)się martwi. Pozdrawiam
Coś ty nie ma ludzi niezastąpionych hehe, a później rozkminka dlaczego przestoje, dlaczego plan nie wykonany
Wreszcie chodzą już nieoficjalne pogłoski o podwyżkach. Juraszenko musiał się złamać, bo nie ma kto pracować. Zostaje nas coraz mniej w firmie.
Juraszenko nigdy się nie przyzna do jakiegokolwiek błędu. Jeśli liczysz na podwyżki to się przeliczysz. On raczej patrzy w drugą stronę. Podniesc normy, zabrać wysoko co tylko się da...(inflacyjna, złoto, przerwa na fajke, zaraz pewnie chipy na kawę itp...). Ten okręt szoruje już po (usunięte przez administratora), a naiwni liczą , że jeszcze będzie jakoś znośnie. Słowo dobrze to już całkowita abstrakcja..
Druga strona medalu jest to, że pracownicy nie dopuszczają do siebie faktu, iż pracują w środowisku mocno chemicznym, mutagennym. Zdrowie doceniamy dopiero wtedy, gdy je tracimy. Niestety
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Constantia Teich Poland Sp. z o.o. - Rogowiec
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Constantia Teich Poland Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Constantia Teich Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Constantia Teich Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 196.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Constantia Teich Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 96, z czego 6 to opinie pozytywne, 58 to opinie negatywne, a 32 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Austriacka 5
- OLX.pl 2 427 246
Produkcja i przetwórstwo tworzyw sztucznych - Rogowiec i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |