Opinie o Fundacja Studencka Młodzi Młodym w Częstochowa

3.9/5
Na podstawie 88 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie Fundacja Studencka Młodzi Młodym. Zobaczysz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w Fundacja Studencka Młodzi Młodym o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Ośrodki pomocy społecznej

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Fundacja Studencka Młodzi Młodym w Częstochowa

Jeżeli zastanawiacie się, czy zacząć tutaj pracę (zdalnie) - to stanowczo wam ODRADZAM! Na początku rozmowy wszystko super, fajnie i obiecująco. W dniu 1 dnia szkolenia, jak i ostatniego zero informacji odnośnie dzwonienia. Materiały obszerne, lecz bez szczegółowych informacji odnośnie tego jak poprawnie przeprowadzać rozmowy i zbijać ew. obiekcje. Współpraca z Panią (usunięte przez administratora)- tragiczna, miałam wrażenie, że ani razu nie zostałam wysłuchana. Kontakty, które dostawałam- w 90% nieaktualne od 8-12 lat. Zostałam zwolniona ze względu na BRAK POROZUMIEŃ, gdzie na początku rozmowy wspominane było, że limit doświadczonego konsultanta to 40 miesięcznie. Ja zdążyłam przepracować tam jedynie 8 DNI. Odpowiedzcie sobie sami czy chcecie pracować w tej firmie. Jak dla mnie to strata czasu i niepewność - czy nie zostaniecie zwolnieni po nawet 3 dniach. Nie pozdrawiam ;d

Blu
@Stan

Szkolenia po godzinach pracy, bezpłatne,dla chętnych, którzy chcą się rozwijać ????

A

Szczerze, nie wiem skąd tyle negatywnych komentarzy. Praca jak praca- w żadnej nie płacą za leżenie. Ale na duży plus jest to, że @Pracodawca daje dużą swobodę działania oraz elastyczne godziny pracy. Jeżeli coś ci nie idzie to koordynator zawsze pomaga, doradza żeby szło ci lepiej. Pracuję od października i od początku nie mam żadnego problemu z umową czy wypłatą.

Gabryś

No każdy chyba pracuje ale co z tego w końcu? Chciałabym poznać jakieś szczególy, a nie że po 5 etapach rekrutacji się dowiem, że najnizsza na zlecenie :D chyba jest lepiej?

Krys

Potwierdzicie ze nie ma u was premii? bo ktoś dosłownie niedawno je zasugerował a nikt z was do tego sie nie odniósł więc wole mieć pewność

irek
@Hgg

Hmm a ile w miesiącu tych partnerów mniej więcej się zbiera? Bo to 10 zł słabo wygląda

Magdalena

Wspaniała koordynatorka - Martyna, zgrany zespół, dobra atmosfera! Trzeba pracować - jak wszędzie, ale jeśli się w tą pracę wkłada serce - są efekty, które przekładają się na odpowiednie wynagrodzenie!

AA
@Były pracownik

Potwierdzam, nie ma kontaktu z nikim innym poza przełożonym/przełożoną.

Oskar Nowy wpis

Chciałby ktoś opowiedzieć, jak się pracuje w telefonicznej obsłudze klienta? Ciekawi mnie jak działa premia za wyniki i ile realnie można zarobić. Piszecie też na wątku, o możliwości szkoleń. Jakieś konkretnie szkolenie jest warte uwagi?

Paweł

Fundacja (usunięte przez administratora) PIENIĘDZY pierwszo przelew robią a później wydzwaniają i mówią że to niby pomyłka żenada

Gośka Nowy wpis
@Paweł

Uważaj, bo to są zarzuty karalne i możesz ponieść konsekwencje. Jak nie masz dowodów to nie szczuj. Pracuję w Fundacji i nie spotkałam się jeszcze z taką żenadą. Mamy partnerów, którzy są z nami po kilka lat. Jak nie masz pojęcia o sprawie, to zajmij się czymś innym....a może pracą.....

HR FSMM.PL Nowy wpis
@Paweł

Paweł, w którym zespole pracujesz lub pracowałeś? Skontaktuj się proszę ze swoim przełożonym lub na e-mial HR@fsmm.pl lub faktury@fsmm.pl Wynagrodzenia zawsze wypłacane są przed czasem. Jeśli omyłkowo dostałeś przelew na wyższą kwotę (co zdażyło się u nas ostatnio 2 razy) to rozumiem, że nie masz problemu żeby zwrócić omyłkowo przelaną, nienależną kwotę?

Konsultant Nowy wpis

Praca w Fundacji Młodzi Młodym to niezwykle inspirujące i rozwijające doświadczenie. Organizacja stwarza przyjazne i wspierające środowisko, w którym każdy pracownik czuje, że jego zaangażowanie ma realny wpływ na życie ludzi. Fundacja wyróżnia się otwartością na nowe pomysły, elastycznością oraz dużym naciskiem na rozwój osobisty i zawodowy. Zespół tworzą pełni pasji ludzie, którzy motywują się nawzajem do działania i wspólnego osiągania celów. Widać, że misja organizacji jest realizowana z autentycznym zaangażowaniem, a każdy projekt jest starannie przemyślany i dostosowany do potrzeb młodzieży. Praca tutaj daje ogromną satysfakcję, poczucie sensu i możliwość realnego wpływu na poprawę sytuacji młodych osób. To miejsce, gdzie rozwija się nie tylko zawodowo, ale także jako człowiek. Gorąco polecam współpracę z Fundacją Młodzi Młodym każdemu, kto chce działać na rzecz pozytywnych zmian społecznych! Pozdrowienia dla Kamili - mojego LIDERA.

Dominika
Użytkownicy czekają na odpowiedź 20 dni.

Hey Paweł, co to znaczy pralnia? Jak rozumiem pralnia to znaczy że pieniądze pochodzą z nielegalnych źródeł a tu pieniądze są z 1,5% podatku. Jak masz jakiś problem zadzwoń do przełożonego i to wyjaśnij. Jako pracownik jestem super zachwycona @Pracodawca którego gorąco polecam każdemu. Atmosfera w zespole jest niesamowicie wspierająca – wszyscy dążymy do wspólnego celu i wzajemnie motywujemy się do działania. Organizacja daje wiele możliwości rozwoju, zarówno poprzez szkolenia, jak i ciekawe projekty, w które można się zaangażować. Każdy pomysł i inicjatywa są tutaj doceniane, co sprawia, że czuję się ważną częścią zespołu. Największą satysfakcję daje świadomość, że nasza praca ma znaczenie – każdy dzień to szansa, by pomóc innym i przyczynić się do pozytywnych zmian w społeczności. Jeśli szukasz miejsca, gdzie możesz realizować swoje wartości, rozwijać umiejętności i pracować z inspirującymi ludźmi, @Pracodawca to idealny wybór!

Co sądzisz o rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Fundacja Studencka Młodzi Młodym? Czy wziąwszy pod uwagę Twoje wrażenia, poleciłbyś innym aplikację do tego miejsca? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami.
Sprawdź oferty pracy
HR FSMM

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Drodzy Byli, Obecni i Potencjalni Członkowie Naszego Zespołu, Z okazji Świąt Bożego Narodzenia oraz nadchodzącego Nowego Roku chcemy Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia. Niech ten czas będzie pełen spokoju, radości i ciepła w gronie bliskich. Dziękujemy Wam za każdą chwilę poświęconą wspieraniu naszej misji – przeszłą, obecną i tę, która dopiero nadejdzie. Wierzymy, że razem możemy zmieniać świat na lepsze. Niech nadchodzący rok przyniesie Wam wiele sukcesów, rozwoju i satysfakcji zarówno zawodowej, jak i osobistej. Dziękujemy, że jesteście (lub chcecie być!) częścią naszej organizacji – Wasza praca i zaangażowanie naprawdę mają znaczenie! ???? Z wyrazami wdzięczności i najlepszymi życzeniami, Zespół FSMM.pl

@pracownik

Dzień dobry, współpracę z fundacją oceniam na bardzo dobrą, pełen profesjonalizm ze strony pracowników fundacji i wielka chęć niesienia pomocy innym.

@@pracownik

Również mogę polecić. W FSMM traktują Cię po ludzku

jedna wielka porazka i naciaganie ludzi na zakladanie kont "mlodzi mlodym" to sobie taka krzywde robia, praca na smieciowce i problemy z ogarnieciem obiecanych baz, zero kontaktu z zespolem, klamstwa na kazdym kroku i problemy z wyplata NAWET NIE MYSLCIE O TYM ZEBY TU DOLACZAC, STRATA CZASU NERWOW I WASZYCH PIENIEDZY juz lepiej isc na sprzedaz garnkow bo chociaz macie zagwarantowane pelny etat

wyplata
@.

o jakich problrmach z wyplata mowisz ?

@.

Taka sytuacja brzmi naprawdę frustrująco i rozumiem Twoje rozczarowanie. Jeśli chcesz podzielić się szczegółami swojej sytuacji, mogę pomóc w sformułowaniu konstruktywnej opinii lub podpowiedzieć, jak możesz zareagować na takie doświadczenia skontaktuj się ze mną przez HR@fsmm.pl W ostatnim badaniu Opinii Pracowników o pracy w Fundacji najwyższy wskaźnik zadowolenia uzyskaliśmy właśnie w obszarze terminowych płatności. Wszelkie sprawy dotyczące płatności można na bieżąco zgłaszać na maila faktury@fsmm.pl Wszystkie przydatne maile i linki znajdziesz jako pracownik w cotygodniowym Newstetter wysyłanym na Twoją skrzynkę mailową. Otwarta komunikacja jest dla nas bardzo ważna. Jeśli chodzi o bazy, pozyskujemy je od firm zewnętrznych, a nasi kreatywni pracownicy mają pełną zgodę na ich samodzielne budowanie. Fundacja współpracuje z partnerami, którzy przeznaczają 1,5% z podatków na wsparcie osób z niepełnosprawnościami, edukację oraz sport. Proszę, abyśmy w swoich wypowiedziach nie obrażali naszych podopiecznych – to dla nich i z myślą o nich działamy. Wszystkim naszym obecnym i byłym pracownikom życzymy dalszego rozwoju i powodzenia. Tym, którzy chcą się rozwijać i osiągać swoje cele razem z nami, oferujemy umowę o pracę oraz możliwość awansu. Życzę, abyś i Ty znalazł miejsce, w którym będziesz mógł się rozwijać i realizować swoje pasje.

@wyplata

Wypłaty dla pracowników i płatności dla naszych kontrachentów realizowane są zawsze o czasie. Jeśli masz pytania o status swojej wypłaty skontaktuj się proszę ze swoim Przełożonym lub bezpośrednio z Patrycją - faktury@fsmm.pl Serdecznie i terminowo pozdrawiamy!

Wypłaty są nawet „przed czasem”. Nie ma najmniejszych opóźnień

Pytajnik

Czy myśleliście o założeniu związku zawodowego? A może jakiś już u Was działa? Są organizacje reprezentujące także pracowników na śmieciówkach.

Freelab
@Pytajnik

Po raz chyba dziesiąty zadzwoniła zadzwoniła do mnie kolejna ofiara tego januszeksu. I będą dzwonić kolejna, bo firma nie ma żadnego CRM, żadnych list kontaktów - osoby pracujące same sobie wyszukują kontakty. W związku z tym nie da się nawet mojego kontaktu usunąć z listy - bo nie ma żadnej listy. Dlatego zmieniłem podejście. Zamiast się złościć, poinformowałem uprzejmie o mojej opinii o firmie, odesłałem do Gowork PL i zaproponowałem szybką zmianę pracy, lub założenie związku zawodowego (zsp.net.pl to dobry kandydat). I będę to powtarzał przy każdym takim telefonie. Zachęcam do naśladownictwa.

@Freelab

Drodzy 'Freelab' i 'Pytajnik', FSMM działa od 18 lat i niesie pomoc tysiącom osób. Nasi pracownicy to osoby z pasją, które codzienną pracą realizują wspaniałą misję. Narzędzia na których pracujemy to: - Google Workspace - CRM (dedykowane narzędzie stworzone na potrzeby FSMM) - UniTalk system do wykonywania połączeń - Bazy Danych Jeśli Wy konkretnie czujecie się zranieni to zachęcam do bezpośredniego kontaktu ze mną poprzez email HR@fsmm.pl lub z przełożonym. Jeśli jesteś byłym pracownikiem to wiedz, że szanujemy Twoją decyzję o zmianie pracodawcy i życzymy rozwoju w nowej pracy.

Tomek
@Pytajnik

Serio :)))) Związek zawodowy ;)))) To może od razu stołówkę pracowniczną i po WZ + kawa dla każdego. Ja jestem studentem 3 roku. W tym miesiącu zarobiłam 4500 netto z premią. To świetna praca. Elastyczny grafik. Jasne oczekiwania. Super Lider. Pracuje na umowie zlecenie do końca kwietnia 2025. Moja umowa nie jest śmieciowa... 'Pytajnik' skąd w tobie tyle jadu... Jak nie lubisz pracy w non-profit idź do biznesu, znajdź sobie inna pracę. Odpuść... jest sporo świetnych firm które zatrudniają wartościowych ludzi. Na pewno znajdzie się coś dla Ciebie. Pozytywnego dnia!

@Freelab
@HR FSMM.PL

Słychać wycie? Znakomicie. Pierwsze osiem telefonów zakończyłem żądaniem skreślenia mnie z list kontaktowych - nic prostszego (jeśli się ma CRM). Po dziewiątym dodzwoniłem się do biura fundacji i odbyłem rozmowę z osobą, która się przedstawiła jako dyrektorka fundacji. Przyznała wprost, że nie ma możliwości usunięcia kontaktu, bo zleceniobiorcy sami je sobie wyszukują (potwierdzają to wcześniejsze opinie właśnie tutaj publikowane). Dlatego stwierdziłem, że jedyne, co mi pozostało, to uświadamiać pracowników, że w razie potrzeby mogą znaleźć kogoś, kto się o ich prawa upomni. Po reakcji widzę, że trafiłem w nerw, co mnie bardzo cieszy. :-) Uwaga techniczna: jak się chce robić przytyki osobiste, to trzeba wiedzieć, czym kogoś można poruszyć. Życzę miłego zgadywania. :-)

Marta

Praca w Fundacji Studenckiej Młodzi Młodym to dla mnie niezwykle wartościowe doświadczenie. Jestem częścią zespołu Kamill, gdzie cenię sobie otwartą i przejrzystą komunikację, która sprzyja współpracy i efektywności. To, że nasza praca realnie pomaga różnym grupom ludzi – od osób z niepełnosprawnościami, przez dzieci, po organizacje społeczne – daje mi ogromną satysfakcję i poczucie, że robię coś naprawdę ważnego. Dodatkowo, pracujemy w Google Workspace, co ułatwia nam codzienne zadania i zapewnia sprawną wymianę informacji. Fundacja regularnie wprowadza udoskonalenia i nowe narzędzia, które pomagają nam rozwijać się i działać jeszcze lepiej. Cieszę się, że mogę być częścią tego zespołu i przyczyniać się do tak istotnej misji!

HR FSMM.pl
Użytkownicy czekają na odpowiedź 60 dni.

Od 18 lat jako organizacja non profit rozwijamy nasz zespół i pomagamy przeznaczać 1,5% z podatku na cele ważne społecznie. Stawiamy na rozwój, dobrą atmosferę i docenianie naszych pracowników! ???? Praca z nami to nie tylko stabilne zatrudnienie, ale także dostęp do szerokiego pakietu benefitów, które mają na celu poprawę komfortu życia naszych pracowników zarówno w pracy, jak i poza nią. Co oferujemy? 1. Karta Medicover SPORT – dbaj o kondycję fizyczną i równowagę między pracą a życiem prywatnym. 2. Rozwój i możliwość AWANSU – masz wyniki? w krótkim czasie możesz zbudować własny zespół konsultantów. 3. Transparentność i jasna STRUKTURA – Lider - Sukcesor - Konsultant. 4. Elastyczne godziny pracy – dostosuj pracę do swojego rytmu dnia. 5. Szkolenia i rozwój – regularne kursy, warsztaty i dostęp do platform e-learningowych np. Coursera, Google Skillshop, EdApp, Udemy czy OpenLearn (The Open University). 6. Premie i nagrody – doceniamy zaangażowanie i wyniki. 7. Otwartą KOMUNIKACJE i systematyczny feedback. Dołącz do naszego zespołu i pracuj w Fundacji, która naprawdę dba o swoich ludzi! ????✨ Poznaj nas: www.fsmm.pl

Czy dzwoni się z telefonu?

1.Czy dzwoni się ze swojego prywatnego telefonu czy z systemu wykonuje się połączenia? 2.Czy maila wysyła się ze służbowego maila? 3.Czy dzień próbny jest płatny po podjęciu pracy?

HR FSMM.PL
@Czy dzwoni się z telefonu?

Dziękujemy za pytania i chętnie na nie odpowiem: 1. **Czy dzwoni się ze swojego prywatnego telefonu czy z systemu wykonuje się połączenia?** Połączenia są wykonywane z komputera, nazywa się VoIP lub z karty SIM za którą płaci FSMM.pl lub z własnego telefonu. Decyzja należy do konsultanta - w zależności co jest dla niego wygodniejsze. Nie wymagamy korzystania z prywatnych telefonów. 2. **Czy maila wysyła się ze służbowego maila?** Tak, wszelka korespondencja powinna być prowadzona wyłącznie z użyciem służbowego adresu e-mail, aby zachować spójność i profesjonalizm w komunikacji. 3. **Czy dzień próbny jest płatny po podjęciu pracy?** Tak, dzień próbny jest w pełni płatny po rozpoczęciu pracy na stałe. Szczegóły dotyczące wynagrodzenia są omawiane z Liderem. Zapraszamy do nas!

@Czy dzwoni się z telefonu?

lepiej daj sobie spokoj zwodza za nos od samego poczatku i obiecuja nie wiadomo co a w rzeczywistosci ani ci nie zwroca pieniedzy ani nie dostaniesz dostepu do zadnej platformy ani zadnego systemu do dzwonienia kazdy mowi co innego nie masz kontaktu z nikim tylko z przelozona i jeszcze robia problem o jakakolwiek wyplate pieniedzy

Emila Sokół
@HR FSMM.PL

TAK, to jest prawda! Wszyscy korzystamy z narzędzi Google WorkSPACE. Dokumenty i szkolenia dostępne są na Google DRIVE. Ja osobiście do wykonywania połączeń wykorzystuje swój telefon bo tak mi jest wygodnie. Ale jeśli nie chcesz to możesz kupić nową kartę SIM i dostaniesz za nią zwrot pieniędzy. Trzecia opcja to wykorzystanie VoiP, w tym przypadku to Google VOICE. Nie próbowałam ale wiem, że Google ma świetne narzędzia i na pewno VOICE też dobrze działa.

Justyna
@.

Hey, to chyba dobrze że masz kontakt z przełożoną ? Prawda ? :))) W wielu firmach nie masz zakresu i przełożonego więc nie narzekaj! A z kim jeszcze chciałbyś mieć kontakt ? Pytam z ciekawości. Wypłata zawsze jest na czas! Polecam!

Karol

Moja praca z fundacją studencką Młodzi Młodym w Częstochowie to naprawdę bardzo pozytywne doświadczenie. To wspaniała organizacja, która z pełnym zaangażowaniem wspiera młodzież i inicjatywy studenckie. Współpraca, rozwój umiejętności przywódczych i realny wpływ na lokalną społeczność sprawiają, że jest to niezwykle satysfakcjonujące miejsce do pracy i rozwoju.

Fundacja Zosia

Pomocni, dobry kontakt.Dziękujemy za pomoc!

@

Bardzo życzliwy, pomocni. Dają nadzieję na lepsze jutro ♥️ Dobrym słowem wspierają w tak trudnych chwilach ♥️

Grażyna G.

Jesteście wspaniali i macie bardzo duże serce na dłoni. Polecam fundacja wspaniala

Miłosz

Zaskoczyla mnie ta opinia w której ktoś został określony jako problematyczny. Mieliście ostatnio podobnie podczas pracy? albo ogólnie jakieś problemy występowały u kogoś?

@Miłosz

W fundacji pracuje luźna atmosfera i indywidualne podejście, nawet jeśli ktoś ma jakieś problemy nie rozwiązuje ich cały zespół tylko koordynator z konkretną osobą podczas indywidualnych rozmów. Nigdy nie spotkałam się z tym aby ktoś kogoś określił problematycznym

Edyta

Pracuje w @Pracodawca od Roku. Bardzo polecam zespol KAMIL i BASI. Wspaniale liderki z ogromnm doswiadczeniem. Pensja jest zawsze na czas.

wiktoria

Hej. co to znaczy dość krótko i czemu tylko tyle przepracowałaś skoro było tak dobrze? Trochę to sprzeczne jak dla mnie i nie wiem czy warto wierzyc w takie polecenia

Zostaw merytoryczną opinię o Fundacja Studencka Młodzi Młodym - Częstochowa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Fundacja Studencka Młodzi Młodym?

Zobacz opinie na temat firmy Fundacja Studencka Młodzi Młodym tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 100.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Fundacja Studencka Młodzi Młodym?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 93, z czego 70 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Fundacja Studencka Młodzi Młodym?

Kandydaci do pracy w Fundacja Studencka Młodzi Młodym napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Fundacja Studencka Młodzi Młodym
  • Bór 116