W zakładzie panuje bardzo nieprzyjemna atmosfera, która nie pozwala świeżo zatrudnionemu pracownikowi zaklimatyzować się na swoim stanowisku pracy nawet na okresie próbnym. Faworyzuje się pracowników którzy pracują w firmie już dłużej kosztem tych świeżo zatrudnionych, pewnie jest to kwestia jakichś znajomości czy układzików. Jeśli tylko pracownik zrobi coś nie po myśli przełożonych, nawet przypadkowo, od razu staje się najgorszym w firmie i zaczyna się go nękać psychicznie, używać wobec niego wyzwisk i wulgaryzmów - tutaj pozdrowienia dla pani I. oraz pana R. (chociaż nie tylko o nich tutaj mowa). Niektórzy w tej firmie niestety mają o sobie mniemanie jakby pozjadali wszystkie rozumy, bez większego przemyślenia potrafią sprawić że pracownik po zakończonej zmianie wraca do domu z płaczem. Totalny brak szacunku dla drugiego człowieka, który zatrudnił się żeby uczciwie zarobić pieniądze na życie. W firmie stosowane są również różnego rodzaju szantaże na pracownikach niższego szczebla. Nie pozwala im się mieć przy sobie telefonu komórkowego, żeby przypadkiem nikt nie mógł nagrać jak traktuje się tam ludzi, jednak nieliczne nagrania istnieją i nie da się ich podważyć. Bardzo niskie zarobki, na umowie nawet nie ma wzmianki czy podana kwota za godzinę jest kwotą netto czy brutto. Pracownik musi sam się domyślić. Firma zawsze w moich oczach miała dobrą opinię, ale od kiedy poznałam ją od środka to przejrzałam na oczy i moje podejście odwróciło się o 180 stopni. Zdecydowanie nie jest to miejsce, do którego pracownik przychodzi i wraca z niego z uśmiechem na twarzy ze względu na dobre warunki pracy i przyjemną atmosferę i dopóki będą tam pracować tak nieprzyjemni i chamscy ludzie, niestety nic się tam nie zmieni. Od dzisiaj firmę jak i jej wyroby omijam szerokim łukiem, jeśli będę miała do wyboru kupić ich kajzerkę albo jechać kilka kilometrów dalej po kajzerkę z innej piekarni, to pojadę po tą drugą. Ta firma nie zasługuje na to, żeby zostawiać jej jakiekolwiek pieniądze. Jeśli zechcesz się tam zatrudnić to przemyśl to kilka razy.
Ktoś w końcu prawdę napisał. Tam nie jest winny pracodawca który o połowie spraw nie ma zielonego pojęcia tylko osoby podlegające pod niego czyli kierownicy i majstrowie. Pracowałem tam i byłem przerażony traktowaniem ludzi w tej firmie. Majster S ciągle wydzierając się na pracowników (szczególnie na takiego G.) na cukierni majster K latający nie wiadomo po co wszędzie też wydzierając się na wszystkich potem przepraszając. Poziom kultury i szacunku u tych panów zerowy. Ręce opadały. Nie wspominając o Panu S oraz R. To kierownicy. Pan R ciągle naburmuszony gadający sam chyba do siebie bo z tego co pamiętam to nikt go nie słuchał a ten drugi pan L to już w ogóle porażka firmy. Kłamstwo goni kłamstwo u niego. Co innego gada co innego robi. To dopiero wstyd tej firmy. Na miejscu pracodawcy to od niego pierwszego bym zaczął zwolnienia z firmy. Odszedłem w porę. Może kiedyś pracodawca to przeczyta i się zastanowi co jest nie tak u niego
Czy czasem nie był tu niedawno potrzebny konserwator? W googlach pokazuje mi ze taka oferta była wystawiana ale szczegółów już nie widać. Jedna osoba jest do tego potrzebna? Mam doświadczenie i chciałem sprawdzić w jakiej atmosferze by mi się tu pracowało a jakoś nikt wcześniej nie pisał o tej pracy
Tak jest potrzebny konserwator bo Ci obecni to pożal się Boże. Jak bracia syjamscy wszędzie razem. Szkoda słów bo prosisz o pomoc to mają Cie gdzieś i jeszcze do tego technolog Jacek to dopiero porażka firmy nie tam gdzie powinien być to jest z poprzedniej pracy zwolnili go to się zahaczył jak rzep psiego ogona i udaje mądrego. Nie pozdrawiam tej firmy bo ręce opadają na wszystko co się tam dzieje
Dzień dobry. widziałam ofertę z kiedyś dla pomocnika piekarza. Był w niej wskazany okres próbny na umowie o pracę ale nie podano ile trwa. Może mi ktoś udzielić tych informacji? dodatkowo czy aktualnie będzie ktoś jeszcze potrzebny? będę wkrótce zatrudnienia szukać stąd zainteresowanie
Estera tam ciągle kogoś potrzebują , jest mocna rotacja pracowników. Kadrowa do niczego , myślę że ona sama nie wie ile jest okresu próbnego ;) najchętniej to na umowie ciągle był by okres próbny , kasa - najniższa krajowa albo nawet tego nie ma :) Jak kablujesz pseudo kadrowej to masz plusy. Oby inspekcja pracy szybko tam wjechała.
Kolejny raz widać ogłoszenie że szukają do biura. Ktoś tam pracuje dłużej? Czy to prawda że p.Ola jest wredna i wykończy każdego i włazi szefostwu w (usunięte przez administratora) ? Chciałabym złożyć papiery ale opinie chodzą po mieście straszne.
Tak, to wszystko prawda. Wykończyła wielu, aż dziw że jeszcze nikt z szefostwa tego nie zauważył. Jeśli chcesz zachować zdrowie psychiczne daruj sobie składanie tam papierów.
Pani Aleksandra pseudokadrowa, która ma znikomą wiedzę o przepisach, kłamie praocwnikom na temat ich praw i obowiazkow. Samozwańcza szefowa. Najpierw udaje Twoja dobra kumpelę z pracy, a później na Ciebie donosi. Kłamie szefostwu. Jeśli popełni błąd to tak to obróci, aby winni byli wszyscy tylko nie ona. Gdyby nie ona pracowałoby się tam całkiem fajnie. Pracy jest dużo, ale nie jest wymagająca. Szybko idzie się nauczyć , jeśli ktoś chce. Czekam na chwilę, kiedy w końcu Magda i Piotr przejrzą na oczy i pozbędą się tego zgniłego jaja jakim jest Ola. Wielu dobrych pracowników nie wytrzymało jej głębienia. Szkoda!
Praca dla robotów a nie dla samych ludzi? Mnie to jeszcze na miejscu nie było ale przy takim porównaniu zaczynają mnie zastanawiać bieżące warunki socjalne. czy je może kojarzycie? Jakich można się teraz spodziewać? Czy co roku cos dodają?
Pracuje w tej piekarni ponad 3lata i jestem wstrzasnieta opiniami jezeli ktos przychodzi do pracy i tylko czeka az zmiana skonczy to nie ma pracy gdzie cie posadza na krzeselku to nie te czasy i nie biuo.Praca nie jest lekka i jest przerwa jest o roznyc godzinach bo kuchnia mala wiec nie rozumiem wpisu ze nie ma przerw wyplaty na czas i nie slyszalam ze komus sie cos nie zdadza. Kupujac chlebek nsjtanszy trzeba sie liczyc ze bedzie gorzej jakoscia sklepy tez nie wykladaja swiezy wypiek Azda piekarnia ma swoje gramatury co do chleba zawsze mozna kupowac eko skoro nie pasuje. Temat zmian pracujesz na 2 zmiany rano i nocki i kto tu mówi jakis ustawkach .Ostatnia kwestia ublizanie(usunięte przez administratora) itp. Jak w kazdej fimie mozesz uslyszec kila słow ale nie wyzwiska itp.Jeseli cos piszesz to niech takie sytuacje maja miejsce pozdrawiamPX
Każda piekarnia ma jednego kierownika czy jest ich więcej? Ile osób średnio w takiej jednej pracuje? Pytam, bo kiedyś ktoś nawiązywał do tego stanowiska. Zastanawiają mnie przy tym warunki zawierane na umowie wobec właśnie kierownika lub też wspomnianych wcześniej majstrów. Czy awans jest możliwy?
W zakładzie panuje bardzo nieprzyjemna atmosfera, która nie pozwala świeżo zatrudnionemu pracownikowi zaklimatyzować się na swoim stanowisku pracy nawet na okresie próbnym. Faworyzuje się pracowników którzy pracują w firmie już dłużej kosztem tych świeżo zatrudnionych, pewnie jest to kwestia jakichś znajomości czy układzików. Jeśli tylko pracownik zrobi coś nie po myśli przełożonych, nawet przypadkowo, od razu staje się najgorszym w firmie i zaczyna się go nękać psychicznie, używać wobec niego wyzwisk i wulgaryzmów - tutaj pozdrowienia dla pani I. oraz pana R. (chociaż nie tylko o nich tutaj mowa). Niektórzy w tej firmie niestety mają o sobie mniemanie jakby pozjadali wszystkie rozumy, bez większego przemyślenia potrafią sprawić że pracownik po zakończonej zmianie wraca do domu z płaczem. Totalny brak szacunku dla drugiego człowieka, który zatrudnił się żeby uczciwie zarobić pieniądze na życie. W firmie stosowane są również różnego rodzaju szantaże na pracownikach niższego szczebla. Nie pozwala im się mieć przy sobie telefonu komórkowego, żeby przypadkiem nikt nie mógł nagrać jak traktuje się tam ludzi, jednak nieliczne nagrania istnieją i nie da się ich podważyć. Bardzo niskie zarobki, na umowie nawet nie ma wzmianki czy podana kwota za godzinę jest kwotą netto czy brutto. Pracownik musi sam się domyślić. Firma zawsze w moich oczach miała dobrą opinię, ale od kiedy poznałam ją od środka to przejrzałam na oczy i moje podejście odwróciło się o 180 stopni. Zdecydowanie nie jest to miejsce, do którego pracownik przychodzi i wraca z niego z uśmiechem na twarzy ze względu na dobre warunki pracy i przyjemną atmosferę i dopóki będą tam pracować tak nieprzyjemni i chamscy ludzie, niestety nic się tam nie zmieni. Od dzisiaj firmę jak i jej wyroby omijam szerokim łukiem, jeśli będę miała do wyboru kupić ich kajzerkę albo jechać kilka kilometrów dalej po kajzerkę z innej piekarni, to pojadę po tą drugą. Ta firma nie zasługuje na to, żeby zostawiać jej jakiekolwiek pieniądze. Jeśli zechcesz się tam zatrudnić to przemyśl to kilka razy.
Tam nigdy nie było i nie będzie dobrze jeżeli firmą rządza alkoholicy jak i jeden tak i drugi kierownik to o czym my tu w ogóle piszemy??? Nowi znajomi "pracownicy" są lepiej traktowani niż stali pracownicy. Bo to koleżanka dziewczyna kierownika. Bez jaj. Odezwiesz się to źle w (usunięte przez administratora) Cały system rozwalony bo albo trzeba z flaszką iść albo (usunięte przez administratora) w krzakach dać tak jak p. K żeby móc chodzić do pracy jak się chce i nie mieć żadnych problemów z tym. Wstyd że tacy ludzie tam pracują. Całe szczęście że ten (usunięte przez administratora) mam za sobą ale dochodzą mnie słuchy co w tej firmie się wyrabia i dalej tak będzie. Tam jest czas na zmiany na stanowiskach. Kierowniczych jak i majstrów na cukierni i piekarni. Wypalenie zawodowe jest na maksa.
Ktoś w końcu prawdę napisał. Tam nie jest winny pracodawca który o połowie spraw nie ma zielonego pojęcia tylko osoby podlegające pod niego czyli kierownicy i majstrowie. Pracowałem tam i byłem przerażony traktowaniem ludzi w tej firmie. Majster S ciągle wydzierając się na pracowników (szczególnie na takiego G.) na cukierni majster K latający nie wiadomo po co wszędzie też wydzierając się na wszystkich potem przepraszając. Poziom kultury i szacunku u tych panów zerowy. Ręce opadały. Nie wspominając o Panu S oraz R. To kierownicy. Pan R ciągle naburmuszony gadający sam chyba do siebie bo z tego co pamiętam to nikt go nie słuchał a ten drugi pan L to już w ogóle porażka firmy. Kłamstwo goni kłamstwo u niego. Co innego gada co innego robi. To dopiero wstyd tej firmy. Na miejscu pracodawcy to od niego pierwszego bym zaczął zwolnienia z firmy. Odszedłem w porę. Może kiedyś pracodawca to przeczyta i się zastanowi co jest nie tak u niego
Cześć, kiedy były prowadzone nabory do piekarni? Z tego co ktoś pisał w ubiegłym roku podobno większość zatrudnionych pochodziła ze Wschodu, czy to stanowiło jakikolwiek problem w tamtym okresie? Nie widziałam aby ktoś ten temat specjalnie drążył w ostatnim czasie. Jak zarobki przedstawiają się obecnie i czy cokolwiek w warunkach pracy uległo zmianie?
A dlaczego tak bardzo to Cię interesuje?? Wystarczą opinie ludzi co piszą prawdę . W tej firmie nic się nie zmieni dopóki nie będzie rządzić tam konkretna osoba nie przypadkowi ludzie. Kierownik S to (usunięte przez administratora) nie kierownik bo za flaszkę ustawia zmiany albo za danie nie powiem czego bo to jest śmiech na sali. Ukraina też już ma dość. I nie drąż tematu bo to bez sensu
Miał przyjemność tam pracować. Zarobki marne, nawet z nadgodzinami. Pracownicy wiecznie naburmuszeni, jeden drugiemu robi na złość. Szeregowa sprzątaczka ma więcej do powiedzenia niż pracownik na produkcji, już niejeden z tamtąd odszedł bo nie wyrabiał psychicznie. Pracownicy którzy pracują uczciwie są zwalniani bez powodu a donosiciele i ci którzy tylko zaliczają zmianę lub wykorzystują stanowisko do szperania po biurze zostają. Księgowa też mogłaby się poduczyć, firma ma swoje regulaminy i nie interesuje jej kodeks pracy. Myślał że zagrzeje trochę miejsca ale niestety podziękowali bo maja swoje prawo, potrzebują roboli a nie uczciwych pracowników. Teraz zaliczam sesje u psychiatry. Pieczywo od tej firmy omijam szerokim łukiem.
Coś te sesje ci nie pomagają bo głupoty piszesz... pracowałem tam ze względów zdrowotnych musiałeś zrezygnować ale praca zajebista...jak się nie chce pracować to się będzie narzekać w każdej jednej firmie są prawa i obowiązki i tego się naucz zanim coś głupiego napiszesz.Pracowac trzeba wszędzie
Masz rację że w każdej firmie są prawa, obowiązki i regulamin ale mimo tego nadal najważniejsze jest prawo i Kodeks Pracy, którego należy bezwzględnie przestrzegać! Powiedzcie proszę o jakich "marnych" zarobkach mowa?
Kobieto z tej firmy ludzie uciekają popracują miesiąc i jak zobaczą wypłatę to.... Rozmawiałem z ludźmi pracującymi tam i pracującymi do dzisiaj bo niestety opinia wyprzedza właściciela tej pożal się Boże fabryki chleba. Wstyd jeszcze raz wstyd..... To co ludzie napisali to jest prawda. Od nadgodzin podatek od premii podatek.... Co tydzień w pod figura a diabeł za skórą. Nie jest tajemnicą że firmą nie rządzi,, prezes,, a raczej (usunięte przez administratora) Może kiedyś się to zmieni ale wątpię. Mam dużo informacji na temat tej firmy ale lepiej przemilczę i zresztą nie tylko tej firmy
Poczekaj chwilę i co to teraz opisujesz to jest z dosłownie aktualnych doniesień czy z kiedy? to ja chyba teraz nie rozumiem dlaczego Ci ludzie w takim razie aktualnie tu pracują skoro zauważają tego typu warunki?
Może najpierw zapytanie ilu tych pracowników pracuje 5 na krzyż reszta Ukraina większość po odchodziła tylko dlatego że tam jeden pracownik ma najwięcej do powiedzenia kabluje na innych mijając się z prawdą uważa się za niewiadomo kogo a jest zwykłym (usunięte przez administratora) A po drugie majster pracujący już ileś lat nie pozwoli sobie na to żeby ktoś nie mający pojęcia o pracy w piekarni chodził i się wymądrzał. Popytaj jak się pracowało za starszego Pana a jak pracuje się teraz. Starszy pan potrafił rozmawiać z ludźmi ten obecny to szkoda gadać.
chciałam zapytać jak i na czym polega pracy sprzątaczki w gurszu?? Jaka umowa i ile mogę dostać na rękę
Pewnie na sprzątaniu haha. Nie no, tak na poważnie, to też właśnie chciałabym się dowiedzieć. Jak się czegoś dowiesz to koniecznie mi napisz. Pozdrawiam
Nie polecam pracy sprzątaczki. Nie ma ludzi to stajesz na produkcji albo obojętnie gdzie byle dziurę zapchać. Notoryczne braki w ludziach bo żerują tylko na Ukrainie. Dobrze że już tam nie pracuje i gdyby nie soboty to na wypłatę najniższa krajowa i od wszystkiego odciągany podatek.
No chyba akurat to dobrze, że podatki są odciągane, bo to chyba oznacza, że ze składkami też wszystko jak najbardziej się zgadza?
Ale nie za te pieniądze. Każdy pracownik inaczej liczony wiecznie wypłaty się nie zgadzają. Zresztą szkoda nerwów
Po ile godzin dziennie się tutaj pracuje? Gdzieś widziałam tu 15 godzin i się złapałam za głowę. Przecież chyba to nie jest prawdą?
Powiedzcie mi proszę jak się pracuje z pracownikami z Ukrainy? Czy oni są zatrudnieni legalnie, przez kogo są szkoleni w zakresie bhp i w jakim języku. Czy wasza odzież jest prana przez profesjonalną firmę bo przecież macie HACCP. Czy wiecie, że macie strefy wybuchowe, czy ktoś Was o tym informował. Czy wasze maszyny są odpowiednio zabezpieczone, czy spełniają minimalne wymagania. Czy mieliście robione badania WBGT i inne pomiary środowiska pracy? Czy zapewniają wam napoje. Czy Wasz czas pracy jest ewidencjonowany zgodnie ze stanem faktycznym. W obecnej sytuacji rynkowej tak naprawdę to Wy jako pracownicy jesteście jedynym motorem napędowym tego właściciela, bez Was on nie istnieje, więc warto zawalczyć o swoje. Wiele osób już nie kupuje pieczywa z tej piekarni wiedząc jakie tam są warunki pracy i zasady higieny.
Twoje komentarze są wybuchowe.Pracowalem w tej firmie i bardzo źle jesteś poinformowany chyba że słuchasz plotek.
@ivan a co jest takiego ciężkiego?
Czy w tej firmie naprawdę jest tak ciężko czy to zwykłe oczernianie?
Jak wygląda tu praca ? Interesuje mnie wyrób pieczywa i ciast?
Robienie z pracowników idiotów to chleb powszedni tej firmy.Rozmowa.....jeszcze raz rozmowa.I tak wychodzi na to że"prezes" ma rację(usunięte przez administratora)
Nie rozumiem negatywnych opinii. Jak komuś nie chce sie robić, to wszystko źle. Zwykla praca ciezka ale nic niemozliwego
To też prawda jak się chce to się pracuje ale inaczej wygląda praca jako kierownik a inaczej na produkcji ....
Należy przyznać Ci stuprocentową rację - inaczej wygląda praca na stanowisku kierowniczym, a zupełnie inaczej na produkcji. Ale i tych, i tamtych pracowników powinno się szanować. Sam na pewno pracujesz w Piekarni Gursz. Orientujesz się może, czy istnieje tam możliwość podjęcia pracy jedynie na część etatu?
Jakie trzeba mieć wykształcenie aby ubiegać się o stanowisko w tej firmie?
Można być nawet bez wykształcenia przyjmują każdego, przyjdziesz z ulicy też będzie dobrze ...
Czy w Piekarnia Cukiernia Gursz Sp. z o.o. panuje luźna atmosfera?
Zależy na jaką zmianę się trafi , ale tak naprawdę czy luźna atmosfera może być przy 15 godz pracy ...
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Piekarnia Cukiernia Gursz Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Piekarnia Cukiernia Gursz Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Piekarnia Cukiernia Gursz Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!