Szanowny, uciśniony ludzie pracujący. Wszędzie Wam źle. Czy Wy naprawdę nie widzicie poświęceń swoich pracodawców ? Nie wiecie ile tacy ludzie mają nieprzespanych nocy gdyż czują zobowiązania wobec Was, a często jest naprawdę ciężko ? Zero szacunku dla pracodawcy, zero szacunku do Firmy, dzięki której żyjecie. Jesteście po prostu … szkoda słów. Już w Polsce mieliśmy rządy ludu pracującego przez 50 lat i nie było co do garnka włożyć, taki osiągnęliście sukces. Wiecie jaki jest Wasz problem ? Wam nie chodzi o to, że Wam jest źle, tylko, że są ludzie, którzy mają lepiej od Was - ohydne, okropne, przerażające. Szanowny Dyrektorze Generalny - Wielki szacunek za to co robisz dla Firmy i dla ludzi, powodzenia !
Ciekawe kto to pisał ten komentarz nawet wazeliny nie trzeba tak wchodzisz w (usunięte przez administratora) obstawiam mistrza malarni lub ślusarni lub samego dyrektora produkcji a tak na marginesie jakbyś zarobił 2 tys za miesiąc ciężkiej i bardzo dokładnej i wymagającej pracy na produkcji to też byś się wkurzył każdy ma rodzinę i wydatki i pracując chce godnie zarabiać a nie ochłapy a firma znów taka biedna nie jest żeby nie zapłacić za pracę za którą ma zyski a i poszanowac pracownika też by się przydało bo z tym też różnie bywa słońcu to pracownik na wszystkich robi na takich wazeliniarzy i nierobów ja ty też
Nie zarabiasz 2000 PLN na rękę. Każdy w tej Firmie zarabia więcej. Mam propozycje - otwórz Firmę i pokaż ile płaci się pracownikom, co ty na to ? Sądząc po wpisie wiesz jak to zrobić :)
To co pracownicy mają robić (usunięte przez administratora) ? w tej firmie tylko mistrzowie zarabiają jakieś lepsze pieniędze reszta pracowników dostaje najniższe wypłaty teraz szczególnie gdy firma wprowadziła obniżki wypłaty nie mówiąc już o dniach bezpłatnych
Czyżby Bruno to jeden z programistów? Który na każdym kroku włazi w (usunięte przez administratora) prezesowi? Za 2500zl ludzie pracowali 10 lat temu. Teraz mamy 2500zl i musimy czekać na wypłaty.
Dzięki tej firmie żyjecie ???? Ktoś się z osłem na łby pozamieniał. Super szacunek jeśli ktoś tak myśli że pracownik to robol i ma na was robić ... Szkoda słów w nawet w tej firmie nie pracuje ale aż się wymiotować chce jak się czyta takie coś .
Mistrz malarni czy ślusarni nie wymyśliłby takiego poematu.... z wiadomych przyczyn. Pozdrawiam
Człowieku, Ty chyba nie wiesz co mówisz.. Przejdź na stronę pracownika fizycznego i popatrz na pracę z jego perspektywy. Od pół roku czekałem na ubranie robocze, a inni dłużej. Ludzie sobie na własną rękę ciuchy kupują. Dostałem po pół roku, ale już bez bez butów i koszulki. Bo ponoć szef nie zapłacił za inne wcześniejsze zamówienia. Pieniędzy na czas nie ma już notorycznie. Ludzie zamiast 10 to dostają czasami koło 15 a i po 20 się zdarza. Dyrektor Zima tylko obiecuje, a wypuszcza drugim uchem, ile to już miał rzeczy załatwić na hali. przyszedł wrzesień a jak co roku od września były posiłki tak teraz cicho sza. I nikt nic do informacji nie dał , tak ciężko wywiesić powiadomienie dla pracowników że nie będzie posiłków? Kolejna sprawa to wysyłanie na urlopy bo nie ma pracy, to co się dzieje w miesiącu sierpniu i wrześniu do jakiś dramat. Jak nie ma na tyle roboty, to po co przyjmujecie ludzi i jeszcze chcecie im płacić marne grosze za dwie maszyny. Gdzie po obiecankach Dyrektora Zimy , wszyscy będą zadowoleni. Wypracowaliśmy czas na dwie a potem zleceń nie ma. Z roku na rok w tej firmie co raz gorzej. Zróbcie ankietę ile ludzi jest zadowolonych z tej pracy.
W tym roku wszyscy zostali poinformowani o braku posiłków, więc do tego już nie można się "przyczepić". Nie powiedziałbym że z roku na rok w firmie coraz gorzej, wręcz przeciwnie, według mnie jest coraz lepiej. O ubranie robocze nie jest znów tak ciężko jak piszesz, ostatnio potrzebowałem buty robocze, dostałem je dosłownie w ciągu 30min w moim rozmiarze. Jeśli chodzi o pracę to jak nie ma na moim stanowisku to zawsze się znajdzie coś, co mogę robić, nigdy nie wysłano mnie na urlop. Po prostu widać rozwój, i wyciągnięto wnioski z poprzednich błędów.
Świetnie, że widzisz pozytywy pracy w firmie! Czyli zgłaszanie wszelkich próśb i potrzeb nie pozostaje w firmie bez echa?
Panowie, jeżeli wypłata się spóźnia, można złożyć wypowiedzenie z winy pracodawcy. Działa ono w trybie natychmiastowym. Oprócz tego należy się odszkodowanie. Więc nie narzekajcie, tylko działać :)
Od jak dawna firma wypłaca pensje z opóźnieniem? I czy ktoś z kierownictwa podjął się odpowiedzi na pytanie o powody, które za tym stoją?
Mniej więcej od listopada 2021. Najpierw były cięcia premii, bo Prezes musiał kupić materiał, a wtedy stal poszła mocno w górę. O spóźnionych wypłatach nikt z kierownictwa nigdy tego nie wyjaśnił, przynajmniej do momentu kiedy ja jeszcze tam pracowałem. Pokazali tym zero szacunku dla ludzi, którzy co by nie powiedzieć ciężko tam pracują...
A co z tymi opóźnieniami u was? One dalej normalnie występują? widzę po prostu, że do komentarza z końcówki września się odnosisz, ofert trochę także wisi, mnie ta na wózek kusi. Jeśli teraz 5 tys oferują to ile będzie po nowym roku? wiadomo?
Szef kupuje sobie nowe auto a pracownicy czekają po 2tyg na wypłaty chyba nic więcej pisać nie trzeba oby do świąt wypłacił
A jaki macie okres rozliczeniowy w firmie, kiedy pieniądze powinny pojawić się na koncie według umowy i pracę? I czy z okazji Świąt szef coś Wam dokłada do wypłaty?
Okres rozliczeniowy do 10 każdego miesiąca a wypłaty nawet i po 20 czasem biorę z okazji świąt w tej firmie ani grosza ani prezentu rzeczowego nic nie da
A jak jest w umowach? Czy jest tam podana data, do którego dnia miesiąca ma wpłynąć na konto kasa? Jak po 20 wpływa kasa, to jest to zgodne z zapisami w umowie? Co do prezentów na święta, to w poprzednich latach były jakieś dodatki, czy nigdy nic nie dawali?
W umowach jest do 10, dla tych co nie tolerują spóźnień przelewają wypłatę do 10 jednak i tak się zdarza że sobie ZAPOMINAJA i trzeba się upominać. Przez ostatnie lata 3-4 lata były kalendarze, w tym roku NIC. Nigdy innych prezentów bonów gotówki nie było.
Te kalendarze chociaż z logo firmy? :D Jak się już upomnisz, to od razu kasa wpływa na konto? Ciekawi mnie jak ktoś w ogóle by się nie odezwał, to wtedy zostałby bez kasy?
Aktualnie praca wygląda tak, że kto ma chęć do pracy to się w niej odnajdzie, i nawet jak ja zacznie czerpać z niej satysfakcję. Cieszy mnie to że tworzę coś tak wielkiego. Kto wchodzi na tą stronę tylko firmę "obsmarować" to będzie tylko narzekał. Nie mają gdzie się wyżalić że na pieniądze trzeba zapracować, czasem ciężko, to wchodzą na gowork.pl bo to jeden z pierwszych wyników w Google i tutaj się żalą, ja nie wszedłem tutaj się wyżalić, tylko napisać prawdę. Aktualnie na ten moment wypłaty 10-tego na koncie. Ani dnia obsuwy. Ubrania robocze w ten sam dzień, jeśli nie ma mojego rozmiaru to zostaje zamówiony na kolejny dzień. Mistrz T. jest świetny do współpracy, jeśli czegoś potrzebuję to idę do mistrza i mam pewność że sprawa zostanie załatwiona, czy to chodzi o narzędzia, o materiały, o papiery, wszystko można z Panem T. szybko i sprawnie załatwić. Czyli jest tak, jak powinno być. Ubranie robocze, narzędzia, szafki na ubrania i narzędziowe, nawiew (okolice 4tyś zł.), stanowisko, wszystko dostałem na starcie. Spawarki głównie Fronius z wbudowanym mikroprocesorem dbającym o parametry podczas spawania, stosunkowo łatwe w obsłudze o ile się rozumie zasadę ich działania. Czasem się przewinie jakiś ESAB. Osobiście bardzo dobrze mi się na nich pracuje, zwłaszcza na tych z pulsem. Spawanie nimi na odpowiednich parametrach to czysta przyjemność. Całymi dniami o ile wszystko dobrze robisz, prawidłowo wypełniasz dokumenty, dbasz o jakość i o samokontrolę, o stanowisko to masz święty spokój. Nikt nie ma uwag, nie patrzy na ręce, bardzo sobie to cenię. Właściwie to jeden z głównych powodów dlaczego tutaj pracuję. Firmę polecam, aktualnie warto się tutaj zatrudnić, opinie z przed roku to już przeszłość, teraz jest zupełnie inaczej, wygląda na to że ktoś z firmy czyta te opinie, wyciąga wnioski, i wdraża nowe rozwiązania do firmy, naprawiając błędy i wady.
Myślisz że dostaniesz podwyżkę jak się podliżesz i tak będą cię kontrolować z kamer i liczyć ile cię nie ma na stanowisku
Ile u was zarabia spawacz? Widzę już długo ogłoszenie na biurze pracy
Byłem na rozmowie z 10 letnim stażem programowania niecale 4 tys słaby pracodawca jak dla mnie zarobki które osiaglalem w krakowskiej firmie 7-8 tys więc czego się spodziewacie stare maszny a w ogłoszeniu 8.5 brutto hehe.
No niestety ale to prawda w ogłoszeniach 6-8 tys a jak przyjdziesz to nawet najniższej krajowej czasem nie ma 25 zł 26 zł/h na spawalni trochę lepsze stawki premia trochę ratuje sytuację ale jak masz wyrobienie i nadgodziny ogólnie kokosów niema
Mówisz o systemie premiowym dostępnym w firmie. Czyli ile takiej premii można uzyskać i jest ona uznaniowa?
Premii można dostac max o 30% jak masz wyrobione około 8.5h ale składa się na to ocena mistrza ,wyrobienie z godzin i jeszcze czy coś się nie zepsuło bo za braki obcinają z premii więc średnio między 20a 30% dodatku do podstawowej wypłaty jest zależy jaką stawką godzinowa
Są przyjęcia na spawalnie? Na jakie zarobki można liczyć na start ?
Jestem zadowolony z pracy zarobi 6 -7 tys na rękę nigdzie tyle nie zarobię cieszę się że pracuje w firmie
Obecnie MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne do swojego zespołu szuka osoby do pracy jako Operator Obrabiarek CNC. Na Pracuj.pl dodano ogłoszenie 23 listopada.
Metchem szuka pracowników cały czas tylko że nie wypłaca wypłaty na czas tylko trzeba czekać do 2 tyg po terminie i to już ponad rok czasu co miesiąc tak robi i zero tłumaczenia od szefa nic cisza a kasy nie ma ale kij ma dwa końce i karma wraca
Było, minęło, teraz wypłaty na czas, dokładnie 10 dnia miesiąca. Ogółem gołym okiem widać rozwój w firmie.
Przeczytałem wpis z początku roku, tutaj na forum o opóźnieniach z wynagrodzeniami, czy sytuacja została już opanowana i pracownik może się spodziewać, że dostanie swoje pieniądze na czas? Pytam ponieważ mam ochotę starać się o posadę spawacza, widziałem ogłoszenie.
Odkąd się zatrudniłem to tylko w jednym miesiącu mi się opóźniła wypłata o jakieś 3-4 dni. Tak to wszystkie wypłaty na czas, 10 dnia miesiąca. Na moje oko firma się rozwija, nie cofa się w rozwoju. Powiedziałbym źe to zasługa kilku osób zwłaszcza z GS (główne spawalnictwo).
MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne prowadzi aktualnie rekrutację na stanowisko Operator Prasy Krawędziowej. Jesteś osobą, która odpowiedziała na ofertę? Napisz, co sądzisz o rozmowie kwalifikacyjnej. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się cenną wskazówką dla użytkowników rozważających pracę w firmie.
No i jak, to wzięli już na tego spawacza MAG kogoś w końcu? Oferta sprzed 4 miesięcy, a już nieaktywna. Jakieś przyjęcia są jeszcze, może więcej wakatów mieli? Interesuje mnie ta konkretna oferta dlatego też, że tam było, że doświadczenie nie jest konieczne, tylko mile widziane. To teraz szkolą jak coś?
Mąż złożył CV na stanowisko spawacza. Dopiero co przeczytałam w wątku info na temat rotacji. Z jakiego powodu waszym zdaniem ludzie rezygnują z pracy? Ile w takim razie tak konkretnie wychodzi na tym stanowisku? Chcielibyśmy wiedzieć czego się spodziewać...
W tym momencie w firmie rotacja jest głównie przez nie wypłacanie wynagrodzenia na czas (obsuwy od kilku dni do 2tyg). Praca ciężka detale dość skomplikowane i duże zarobki myślę że realnie za podstawowe godziny MAX 5000 ale zazwyczaj w miesiącu wpadają jakieś nadgodziny więc idzie coś dorobić.
Na olxie piszą że niby 6 tys netto można dostać jako spawacz. Oczywiście należy to brać z przymrużeniem oka? W końcu nie byłoby rotacji przy takich zarobkach.
Rotacja może być też z innych powodów, nie tylko finansowych. A te 6 tysięcy na rękę to osoby z doświadczeniem tylko mogą dostać? Może ktoś z pracowników podpowie czy pensja podana w ogłoszeniu jest pewna czy raczej orientacyjna i wszystko dogadywane jest raczej na rozmowie?
Niestety ale pieniądze podane w ogłoszeniu nie są takie jakie dostajesz w rzeczywistości większość przyjmowany osób dostaje najniższą krajowa albo i nawet mniej i dostać wyrównanie premia niestety ostatnio zdarzają się też opóźnienia z wypłata do około 5 -7 dni i obcinanie czasów wykonania danej operacji detalu tzw wyrobienia co ma bezpośredni wpływ na premie i brak podwyżek które zgodnie z prawem powinny być więc trochę to demotywuje do pracy w tym zakladzie
Wszyscy się dziwia ze wyplaty opóźnienie a jak przyjdzie do pracy to na czas obecności na zakladzie mają ludzie wyrobienie 8.5h a realnej możliwości pracy jest 7h. Każdy próbuje ściemniać jak może i oczekuje mega premii za sam fakt obecności na zakladzie. A każdy mistrz chodzi i udaje że nie widzi jak to wygląda.
Czyli według ciebie za brak premii winni są sami pracownicy? Ci, którzy rzeczywiście się przykładają do pracy dostają jakąś premie? Od kiedy te opóźnienia wypłat się zdarzają i czy pracownik jest odpowiednio wcześnie o tym informowany?
Wyrobienie nie ma nic wspólnego z tym że szef nie płaci w terminie poza tym czasy na wykonanie danej roboty są zależne od wielu czynników np rodzaju maszyn lub spawarek ilości rodzaju blach itp a jak ludzie mają wyrobienie to znaczy że pracują i za to oczekują godnej zapłaty w terminie więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi z której wynika że jak ludzie mają wyrobienie ponad 8 godzin to znaczy że ścinają nie robią i nienależycie im się wypłata w terminie???
No niestety czasem są wypłaty czasem nie i co najgorsze nikt nas wcześniej o tym nie informuje kiedy będą tylko tyle że szef niema pieniędzy jak będą to wypłaty też będą
Hmm to skąd ta stawka z ogłoszenia? Może to jest pensja plus jakaś premia? Są tu premie regularne aby właśnie taka kasa finalnie trafiła do pracownika? Albo może to jest kasa po okresie próbnym?
Sierpień 2023 stawka na start 18zl /h i się dziwią czemu ludzie nie chcą robić
Wypłat jak nie było tak nie ma , każdego miesiąca trzeba się upominać o pieniądze, nie raz trzeba czekać 7,8 dni aż przelew przyjdzie.
Właśnie,w lipcu to było tylko trzy dni opóźnienia,teraz mamy szczęśliwie już 16 sierpnia a wypłaty jak nie było tak nie ma...
Panowie! Jest okres wakacji. Każdy ma prawo do tego żeby pojechać gdzieś i odpocząć. Wojciech chyba też. Musicie zrozumieć te opóźnienia w wypłatach. Jego wczasy to właśnie odsetki z opóźnionych waszych wypłat. Smutne to, że ta firma dalej tak ludzi okłamuje.
Opóźnienia w wypłatach były powodem, że już tu nie pracujesz? Przeglądając tutejsze wpisy zastanawiam się, czym firma trzyma u siebie ludzi, wysokością wypłat?
Zarządzanie na met-chemie to jakiś żart, wypalają kilka wyróżników detali na raz zamiast wypalić na jeden cały element ,skutkuje to tym że na spawalni walają się tony blach tylko nie tych co ty potrzebujesz , cały czas idą w to żeby pracownik zrobił jak najwięcej nie patrząc na jakość przez co, co rusz wracają jakieś reklamację ,na kontroli siedzi może z 4 gości na całą hale i cieżko żeby za pół godziny kontroler odebrał VT już sam majster chodzi i podbija to za nich żeby tylko robota szła , zwyczajnie się odechciewa się tu pracować
no i jaki byłby powód tego, że tylko te 4 osoby są na tej kontroli właśnie? pytam, bo raczej sugerujesz, że to dość mało. ile osób potencjalnie powinno być zatrudnionych, żeby tego typu problemy nie występowały? w całej hali ilu pracowników teraz jest?
Co do powodu dlaczego jest tylko 4 kontrolerów to nie wiem ,może ktoś uznał że tyle wystarczy ,może nie ma kandydatów z odpowiednimi kwalifikacjami ciężko mi powiedzieć. Myśle że dodatkowych dwóch kontrolerów na spawali by wystarczyło ,żeby odbiory szły płynnie .Na górnej hali nie licząc biura i magazynu ,jest może coś koło 70 pracowników
A to jakie tam są wymagane kwalifikacje, że ktoś może temu nie sprostać? Zwłaszcza pod kątem edukacji i doświadczenia, to mnie interesuje. No i czy trzeba język znać jakiś?
A jest tutaj specjalista ds reklamacji, który się tym wszystkim zajmuje, wiesz coś więcej o tym stanowisku? Wiem z czym wiąże się taka praca, bo mam spore doświadczenie, ale szukam nowej pracy, powiesz czy warto, pod względem finansowym jak i atmosfery w pracy?
Na spawalnie , czy produkcję nie wymagają niczego bo nauczą cię mniej więcej spawania, chociaż pewnie przychylnie popatrzyli że ktoś posiada książeczkę spawacza ,nawet bez doświadczenia ,język tylko polski i tyle wystarczy , ukraińcy też mniej więcej gadają po polsku ,tylko z filipińczykami się nie dogadasz po naszemu,jeszcze jeśli szukasz pracy tutaj to miej na uwadze że jest tutaj coś takiego jak robienie operacji na czas ,czyli z przewodnika robisz daną robotę i masz określony na to czas ,trzeba mieć 8 godz wpisane w komputer ,za cały miesiąc masz premie ,jeśli jednak nie zrobisz tego bo blach nie ma i nie masz czego spawać to oni się tym nie przejmują i odbiorą ci 10%albo i więcej
Niestety nic mi nie wiadomo o takim stanowisku jedynie pod względem finansowym to podejrzewam że góra pani dostanie 20zł na godzinę i będzie to regulowane premią bądź 23zł i premia jeśli będą pamiętać że taka obowiązuje obecnie najniższa krajowa
Wszystkie narodowości na tych samych stanowiskach mają tak samo płacone, czy są jakieś różnice? Za te niewyrobienie się to zabierają 10% pensji czy mówisz tu o premii, bo chyba podstawy nie mogą? Dobrze rozumiem, że spawaczami tutaj zostaje każdy kto ma chęci do pracy?
Czy w zakładzie są założone związki zawodowe? może by to poprawiło warunki pracy?
jak czytam te wasze komentarze to juz po was widać jacyście byli pracownicy , szkoda gadać . każdy z was by chciał zarobić 10 tyś a nic nie robić tylko pić wóde na zakładzie , ale kase zarabiać , a szef to z czego ma zapłacić jak robota nie zrobiona . napierdalacie że jedzie do paryża , palcie mniej i pijcie i jedzice wy też a nie chlanie co weekend do upadłego i w poniedziałek zdychanie bo popiłem i pół dnia pierdolenie ile to ze szwagrem wypiłem . gdy w idziecie po 8 h do domu szef zapierd... i myśli żeby wam dać prace żebyście mogli utrzymać siebie i swoje rodziny . jak jestecie tacy modrzy jak w tych kom.. to czemu nie macie swoich firm jak właściciel ????? , bo jestecie za tępi albo wam sie niechce i tyle . brakuje uczciwych pracodawców i uczciwych pracowników a jeżeli SĄ to i tak sie ich nie docenia .
Poważnie piszesz z tym piciem na zakładzie? Co na to pracodawca? Zdaje sobie z tego w ogóle sprawę?
Tam pili, piją i pić będą. Pracodawca dobrze o tym wie ale gdzie on znajdzie jelenia za 3 tys w tych czasach do takiej roboty?
Z ostatnim zdaniem zgadzam się w 100%. Za dużo ludzi ma (usunięte przez administratora)na swoje obowiązki... Szczególnie Ci, którzy od tego są. Dlatego wszystko idzie jak krew z nosa. Ale tak już jest... Nie tylko w Met-Chem.
Nie wpływa to negatywnie na bezpieczeństwo? Co na to ktoś od BHP? Zdarzały się już jakieś wypadki tym spowodowane? Jak wtedy reagują przełożeni?
To co piszą jest prawdą. Rok temu jak pracowałem to spawacze mieli 15 zł za godzinę i im podnosili. Cyrk. W ogłoszeniu wszystko pięknie, widełki godzinowe a jak do umowy to mimo doświadczenia najniższe. Za spawacza dwa lata temu dostawałem DO 3000 a rok temu 3500-3700. Nie na kolejowce. Jak teraz? Dodam że wyrobienie do tej pensji musiało być bardzo dobre. W ogłoszeniu na olx od 6000-9000 brutto przyjmowali a my na zakładzie braliśmy 5000 brutto (3600 na rękę). Kto zapytał kierownika o co chodzi to mówił że to jakaś pomyłka na internecie.
A na rozmowie o pracę jakie widełki wynagrodzenia podawali? I jakie wynagrodzenie widnieje na umowie? Macie jakieś premie, którymi można podbić stawkę ?
Oczywiście to 15 zł wyrównywali premia bo najniższa krajowa musi być ale 15 zł brutto to jednak nie bardzo.
Rok 2023 najniższa krajowa to 23zl lecz nie w metchemie bo tam po podwyżce jest z 18 na 20 zł lub z 19 na 21 lub z 20 na 22 i to oddziały ślusarnia obróbka i CNC plus premia za wyrobienie
Znowu opóźnienia w wypłatach...
znowu, to znaczy ktory raz? az przejrzalam wczesniejsze komentarze i w poprzednim miesiacu nikt o tym nie wspominał ze nie placila i ze sa opoznienia
Pani Zosiu, przejrzała Pani ostatni miesiąc? W tamtym roku z powodu opóźnień w wypłatach zwolniło się kilkanaście osób. Widzę że nic się tam nie zmieniło. Dalej pracownika macie głęboko w (usunięte przez administratora) " przejrzałam ostatni miesiąc" gdzie jest PIP się pytam?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne - Pilzno
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne?
Zobacz opinie na temat firmy MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 26.
Jakie są opinie pracowników o pracy w MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 16, z czego 2 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne?
Kandydaci do pracy w MET- CHEM Zakłady Metalowo-Chemiczne napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- 3 Maja 178
39-220 Pilzno - NIP: 8721305024 REGON: 180298882
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Produkcja konstrukcji metalowych - Pilzno i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |