Łatwo u was dostać umowę o pracę na czas nieokreślony? W mojej firmie nie kwapią się do tego a ciekaw jestem co po tym zleceniu na początku co o nim @Jerry pisał.
Z tym brakiem szacunku co parę dni temu ktoś pisał to chyba wymysł. Przecież są tu info że wykwalifikowani monterzy w delegacji zarabiają do 50zł brutto. To jaki brak szacunku jak tak ładnie płacą?
Mogliby szybciej dać te na stale gdyby ktoś sie wystarał. A jak wygląda sprawa podwyżek wtedy na tych umowach? Nie ma problemu żeby dać coś więcej?
Chłopak mówił o firmie ze może będzie tu też papiery słał. Czemu twierdzisz ze nie szanują? Co sie teraz tam dzieje?
Co jest z tym nie szanowaniem ludzi?
Cześć, na stronie firmowej widnieje informacja o tym, że poszukiwani są ślusarze. Nie ma przy tym już jednak żadnych szczegółów. ktoś może wie jakich stawek można się spodziewać w tym roku? komentarze tutaj są dość dawne i nie wiem czy można chłopakowi firmę polecić
Stawka w zależności od umiejętności na początek trzy miesiące umowa zlecenie i stawka minimalna. Później zależy od pracownika. Wykwalifikowani samodzielni monterzy w delegacji zarabiają do 50zł brutto
Czy możecie powiedzieć coś na temat pracy w Mekro? Czy coś się zmieniło? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie.
Napisz lepiej jak pracowałeś, ile miałeś poprawek i co pospawałeś.
Składaj CV i próbuj swoich sił, akurat w tej firmie warto, zwłaszcza jak trafisz do dobrego zespołu :D
Co do wypłat, na oddelegowaniu pracowników do prac w Europie stawka 13-14Eur brutto oczywiście do brygady i słynny współczynnik. Spawacz, który potrafi spawać w kilku metodach, nie tylko gadać, zarobi 13EUR netto. Co do stawki na miejscu zgadza się 18zł brutto, ale jest akord. Jeżeli ludzie pracują a nie mędrkują zarobią 21zł brutto. Nie jest kolorowo ale gdzie jest? Wypłata jak wspomniano 10-tego zawsze, cały zus zapłacony nie ważne czy od 2300 czy 8500, urlop czy chorobowe naliczone od całego wynagrodzenia. Miło jest być na chorobowym i mieć 4000 netto albo na urlopie i dostać 4500 netto. Tylko trzeba wiedzieć, że aby te pieniądze dostać trzeb dużo dać od siebie a nie tylko być w pracy albo jeszcze lepiej nie potrafić liczyć godzin.
Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?
Minęło już nieco czasu od dodania ostatniej opinii na temat mekro. Czy wynagrodzenia uległy zmianie?
Ja nie widziałem idealnych firm, ale doceńcie to co mamy!!
Jako inżynier kiedyś pracujący w Mekro mogę powiedzieć że firma jest ciekawa i dynamiczna. Zawsze było coś do zrobienia. Na pewno można się wiele nauczyć od doświadczonych kolegów. Jedynie niezadowalająca pensja skłoniła mnie do zmiany firmy. To była moja nauka na przyszłość. Jeśli nie wynegocjujesz zadowalającej stawki na starcie, to później jest marna szansa na znaczącą podwyżkę. Jednak tak jest w wielu firmach więc polecam nie sprzedawać się tanio na starcie.
Z tego co mi wiadomo nikt z pracowników nie podpisuję cyrografu że musi pracować w Mekro. Jeżeli naprawdę komuś nie odpowiadają warunki oraz tempo pracy to nikt nikogo nie trzyma na siłę. Jaki cel mają niektóre wpisy powyżej.... niedługo może napiszecie list do prezydenta z żalami Reasumując: Każdy w każdej chwili może podziękować za współprace i spróbować gdzie indziej proste jak jeb..... Pozdrawiam
Jeśli jest tak źle to przecież nikt nie trzyma na siłę. Idealnych firm nie ma!!
Mekro słynna firma najlepiej być robotem nie spawasz metrów tylko kilometry zero osłonki z ich strony podstawowa bajera to 7 barów i do przodu najlepiej jak byś na Syberii się urodził takie zdanie usłyszałem i panowiie jeśli tam pracojecie to uważajcie na pana j. Wielki (usunięte przez administratora) spawacz siedział na Syberii bez zusu a chcę punkty łapać fałszywą pała , zreszta kierownicy z pod ciemnej gwiazdy tylko alkomat i liczenie metrów także panowie. (usunięte przez administratora) na zachodzie .nie do mekro....
raczej o terminowość jakąkolwiek, tym bardziej w kwestii płatności, bym się nie martwiła. wytwarzania konstrukcji i zbiorników stalowych wraz z instalacjami to0 jednak dochodowa branża, przemysł wykazuje popyt a firma ma opinię solidnej na rynku bardzo
Mekro to przykład złodziejskiej firmy. Nigdzie nie wykazują nadgodzin, których jest cała masa, a nagrodą za nadgodziny jest premia uznaniowa :):):) Na przykład za 30 nadgodzin dostaniesz 300zł premii a za 70 nadgodzin 350zł (napiszę jeszcze raz bo ktoś pomyśli że to błąd) 30 nadgodzin dostaniesz 300zł premii a 70 nadgodzin 350zł Kiedyś wysłali ludzi do pracy w Turcji na wizach turystycznych. Pracownicy mieli przez to masę kłopotów z tamtejszymi władzami! - BRAWO PANIE SZCZEPAŃSKI NIC TYLKO POGRATULOWAĆ!!!
Praca w Mekro do łatwych nie nalezy to fakt ale gdzie jest łatwo??? Jeśli ślusarz jest samodzielny czyli czyta rysunek rozumie co robi to jest szanowany. Bo jak zapłacić ślusarzowi pieniądze jeśli trzeba mu pokazać wszystko ręką i jeszcze tracić godziny na jego poprawki. Jeśli chodzi o ślusarzy to jest ciężko w tej firmie większość statystów. Co do współczynnika osobiście uważam że to dobry system płacy ponieważ idzie zapłacić wszystkim takie pieniądze na które zasłużyli. Faktem jest też to że stawka podstawowa na dzisiejsze czasy jest niska bo 18 zł brutto dziś to stawka supermarkietu. Jak pracuję lata w tej firmie nikt mnie nigdy nie straszył ani nie prześladował za to że nie chcę jechać w delegację , mówisz nie jadę i nie jedziesz. No ale jak ktoś w pracy liże du psko a na forum anonimowo wylewa żale to już inna sprawa. Teraz kwestia spawaczy to fakt że spawacze sa nie docenieni. Po pierwsze sa niezastąpieni w tej firmie bo firma głównie opiera się na spawalnictwie. Ale system motywacji pracy spawacze jest do bani. Tak jak ktoś napisał dodatki nie adekwatne do umiejętności wystarczy marketing osobowy i dodatek lepszy a jednak powinno być od umiejętności. Firmę opuściło masa dobrych fachowców od spawania ponieważ stawki poszły do góry a w Mekro stoją. Kwestia brygadzisty to temat rzeka , co brygada inny przypadek no bo wiadomo każdy brygadzista jest inny a mają dużo władzy. Zasada jest jedna nie trzymaj palca w dupsku brygadzisty bo to i tak nic nie da a ciebie uzależni od jego fanaberii . Brygadzista jest od zorganizowania pracy nie od ustawiania życia jeśli sobie dasz to tak masz. Dużo przeszedłem z tą firmą swoje wiem. Wiem też że nigdy nie bylo sytuacji że pieniędzy 10 nie bylo na koncie a to dziś ogromna zaleta. Wiesz że 10 jest wypłata i jest.
No wielka mi łaska!!! Wypłacają wypłaty - jak płacą grosze a firma zarabia miliony to mają na wypłaty!!!
Ja też mam już dosyć tej złodziejskiej firmy. W przyszłym tygodniu idę na rozmowę o pracę do innej mniejszej firmy. A tego Szczepańskiego to ktoś w końcu przestawi - pier....ny dorobkiewicz.!!!!
firma do bani, zarabiają nieliczni, a ślusarze i produkcyjni są traktowani jak zło konieczne!
Przykład - koleś który nie zna się na rysunkach technicznych zarabia ponad 12tyś/mc (za co?) natomiast pracownik biurowy po wszelkich szkoleniach niewiele ponad 2tyś/mc Konkurencja tylko czeka na pracowników z doświadczeniem i bardzo chętnie ich przyjmuje oferując duuuużo wyższe zarobki!!! Ludzie nie bójcie się zmiany pracy. Mekro to (usunięte przez administratora)
@Pracownik Mekro rozumiem, że nie zgadzasz się z pozostałymi opiniai na temat firmy. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jakie są Twoje doświadczenia z pracy w mekro? Co uważasz za jej największe plusy?
W Mekro jedyne co zasługuje na wyróżnienie to warunki pracy - ale co z tego że jest sprzęt , że jest czysto i ciepło jak nie starcza od 10-go do 10-go PANOWIE PREZESI TO DO WAS - LUDZIE W PRACY CHCĄ ZARABIAĆ PIENIĄDZE - Sprada twierdzi jednak , że należy się cieszyć z tego , że ma się pracę :) - ROMEK - to nie te czasy!!!!!!! Niedługo sam będziesz musiał chwycić za szlifierkę bo nie będzie tam komu robić!!!
Zwykły pracocholik, myśli ze jest Bogiem
Mekro nie docenia pracowników. Sprada i Szczepański mają ludzi za śmieci, albo roboty przynoszące zyski. Sami pławią się w luksusach, a pracownicy dzięki którym mają to wszystko żyją z miesiąca na miesiąc! Ale ludzie coraz szerzej otwierają oczy i zaczynają stamtąd uciekać!!! Czasy kiedy Mekro rozdawało karty się skończyły!!! Male firmy oferują dużo wyższe zarobki!!!
Jak się pracuje w Mekro?
Zobacz opinie na temat firmy Mekro tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.