Dostałem informację, że firma poszukuje technologa, a przejrzałem tu opinie i o tym stanowisku nie ma za dużo. A z racji tego, że pracowałem tam właśnie jako technolog, to mogę coś napisać. Zacznę, że wszystkie negatywne opinie, które się tu pojawiają są całkowicie zgodne z prawdą...niestety. Pracując tam, czuję, że zmarnowałem sobie ten czas. Nie polecam nikomu. Praktycznie w każdym dziale sprzedawczyki i osoby, które boją się odezwać, nawet jak ktoś się myli. Kierownikami robi się osoby, których umiejętnościami jest posłuszeństwo. A jak ktoś się sprzeciwi to wylatuje jak (usunięte przez administratora) Praca jako technolog? Jesteś od wszystkiego... Brak jakichkolwiek szkoleń i potem świecisz przy klientach oczami, bo nikt Ci nie przekazał informacji czy wiedzy. W innych firmach (nawet w tloczniach - plast met czy Postęp) taki zakres obowiązków jak technolog w malboxie jest rozłożony na 3-5 pracowników... Jak masz problem, to zostajesz z tym sam i pomagają Ci jedynie inni starsi stażem technolodzy, którzy są uczyni i pomocni, ale sami nie mają czasu właściwie na nic. Kierownicy innych działów żeby chronić (usunięte przez administratora) wymyślają do dyrekcji na Ciebie niestworzone historie. Szacunek do pracownika? A co to jest? U nich tego nie ma. Odradzam każdemu. Nawet jak jesteś po studiach, to tam nie przychodź, bo nic się nie nauczysz. No chyba, że kierownik narzędziowni zorganizuje szkolenie dla swoich ludzi, to może się podepniesz, bo w dziale to zapomnij. Wiem, że w ciągu ostatniego roku zwolniło się około 10 osób z "biura", więc coś to oznacza...
Na wejściu do firmy nie przeszedłeś żadnych szkoleń odnośnie procesów charakterystycznych dla firmy? Bazować trzeba tylko na poprzednich doświadczeniach?
KH Czekamy na dodanie budżetu wielkanocnego! Oczywiście pisanego w czasie niedzielnych nadgodzin ;)
Na stronie firmy znalazłam ofertę pracy na stanowisko specjalisty ds. kadr i płac. W ogłoszeniu wspomniano o wymaganiach oraz obowiązkach, jednak nie napisano nic o tym, co firma oferuje. Dajcie znać, na jaką umowę można liczyć na tym stanowisku? W jakich godzinach się tutaj pracuje? Na jakie zarobki - tak mniej więcej - można liczyć? Jeśli się orientujecie, to napiszcie. Będę bardzo wdzięczna.
Odpuść sobie. Toksyczna atmosfera jest w tym dziale. Nie warto. Szczucie na innych pracowników, szpiegowanie. Dla swojego własnego zdrowia psychicznego odpuść.
Jeśli chodzi o kadry to pracują od 8-16 . Panie w kadrach są bardzo sympatyczne. Myślę że jak chcesz uzyskać więcej informacji to skontaktuj się z firmą .
Dlaczego uważasz że toksyczna atmosfera tam panuje ? Nigdy nie miałem problemu z Paniami z kadr. Zawsze uśmiechnięte i sympatyczne, zawsze szły mi na rękę i są bardzo pomocne .
Zaufaj mi. Niestety może pracownicy produkcyjni tego nie odczuwają, ale pracujący w biurach już bardzo. Ciągle szpiegowanie na kamerach czy ktoś przypadkowo nie poszedł dwa razy po kawę. Przeglądanie social mediów czy ktoś przypadkiem nie skomentował jakiegoś postu w godzinach pracy. Ogólnie to w kadrach panuje atmosfera: masz nienawidzić pracowników. W sytuacji, gdzie kadry nie mają racji, to i tak mają rację. No chyba, że zostanie się kierownikiem kadr, to wtedy możesz pracować zdalnie, w weekendy - nadgodziny. Czyli nawet jak nic nie robisz w tych nadgodzinach, to masz płacone, bo jesteś koleżanką zarządu.
A ciężko zostać kierownikiem kadr? Jakie warunki trzeba spełnić, aby móc objąć to stanowisko? Jeśli wchodzi wtedy w grę praca zdalna, to firma zapewnia odpowiednie narzędzia pracy? I te nadgodziny są jakoś ekstra wypłacane?
Raczej nie szukają nowego kierownika kadr, obecna Pani kierownik od Kadr nie tak dawno awansowała.
Pracuje w biurze i jakoś nie odczuwam złej atmosfery od strony kadr. Co do kawy to nigdy nie chodziłem, bo nie pije jej. Kamery są dla bezpieczeństwa a nie szpiegowania. Pracuje a nawet nie wiem co się dzieje w firmie. Co do postów komentowania, trzeba mieć naprawdę w głowie porobione aby komentować w godzinach pracy jest od tego przerwa, albo można po pracy. Do nienawiści pracowników jakoś nie odczuwam. Do sytuacji gdzie nie mają racji a i tak mają rację, trzeba pogratulować im sposobu, w którym zawsze`rację mają, i objąć taką samą taktykę. Co do pracowania zdalnego rozlicza przecież zarząd. To, że ktoś ma dobre plecy albo znajomości jest spowodowane chyba tym jak kto pracuje.
Swoją drogą ciekawe czy Kh planuje już budżet na wielkanocną wigilię. Kiedyś nie widziałem o co z tym chodzi, ale wyjaśnili mi niedawno na przerwie :) Cóż. Ja mogę tylko potwierdzić słowa osoby o nicku pracownik. Źle się dzieje w firmie. Zwalniają się porządni pracownicy. Niektóry pracowali tam wiele, wiele lat. Teraz najważniejsze są samochody, a nie zamówienia, co odbija się na każdym pracowniku. A szkoda, bo myślałem, że się coś zmieni, ale brakuje mi tu już ręki Zygmunta. Nawet u nas na dole to widać. Ja pewnie też niedługo będę uciekać.
Taaak. Dalej niech malbox płaci z usuwanie komentarzy, które są zgodne z prawdą. Zapłacie pracownikom, także tym produkcyjnym!!! Pod nickiem Judasz kryje się kierowniczka działu kadr - okrutnie toksyczna i zawistna osoba. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Ciągłe szpiegowanie, sprawdzanie czy przyszedłeś 2 min po czasie. I trudno, że wczoraj zostałeś 2h dłużej, nieważne. A jak wyżej wymieniona kierowniczka o 15:55 wsiada już do samochodu, to jej wolno... Najważniejsze to dowalić pracownikowi, bo to jej (usunięte przez administratora)
A bo sobie kh kiedyś na serwerze firmowym zapisała plik nazwany budżet na wigilię. Wszystkie wydatki i wypłaty tam u niej w domu były wypisane ????
Jestem bardzo zadowolona z atmosfery jaka panuje na produkcji, oraz kierownictwem oceniam na pozytyw . Jednak jednym z obszarów, którym mogłoby być trochę lepiej, są zarobki. Myślę, że mogłyby być nieco wyższe, aby zaangażowanie pracowników było lepsze. Ogólnie praca naprawdę mi się podoba i czuję się z nią dobrze.
A na czym dokładnie pracujesz? Mnie interesuje operator lasera. Fajnie ze jesteś zadowolona z atmosfery na hali. Co do zarobków. Jest to najniższa krajowa czy większa? No i co z podwyżkami za staż- dają czy nie? Jak długo pracujesz? Próbowałaś pytać o podwyżkę?
W piątek zwolniono chyba sporo osób i dlatego kadry były zamknięte. Czy kros wie czy to prawda?
Pracowałem kiedyś w tej firmie. Niebawem mija drugi rok jak mam święty spokój. Ze względu na dość długa historię z tą firmą , docierają do mnie co trochę nowe informacje dotyczące tego co tam się wyprawia. Lecą ludzie którzy pracowali od kilkudziesięciu lat przez takich co mają 2-3 lata pracy . Oczywiście zwolnienia nie muszą być podyktowane tym aby odrszu wręczać odprawy , ba da się to to zrobić tak żeby nikt nic nie dostał a sukcesywnie uszczupla się kadry firmy , i już kto jak kto ale kierowniczka działu kadr dobrze wie jak zrobić dobrze pracodawcy choćby miało to przynieść 1 zł netto oszczędności dla firmy . Zastanawia mnie tylko fakt i skala zwolnień bo jest ona moco nie spójna ze sobą ( choć czy tam coś kiedyś było spójne i logiczne ? No wiec właśnie ). Może to być podyktowane słaba sytuacja na rynku automotive i ogólna sytuacja gospodarcza na świecie. Osobiście byłem tam przy masowych Zwoleniach podczas pierwszej najgorszej fali covid która była przeprowadzona bardzo haotycznie, co w późniejszym czasie odbiło się czkawka dla firmy . Ale grunt że papier i cyferki będą się zgadzac teraz , jak to mawia klasyk tej firmy , padający często z ust jednej z głów tej firmy " jakoś to będzie ". Pozdrawiam serdecznie.
Dzis zwolnili dwie osoby. Super sympatyczna Sare i technologa. Pozdrawiam ich serdecznie. Prawdopodobnie beda zwalniac dalej. Co z odprawami?
Wiadomo co dalej z firmą? Czy będą wszystkich zwalniać? Upadają?
Co ty opowiadasz ? Przecież zostali pracodawcą roku .Kasia już tyle wypowiedzeń rozdała.
witam czy ktoś ma głebszą wiedzę na temat sytuacji firmy..? ilu ludzi musi odejść żeby firma była rentowna? dlaczego nie informuję się o niczym załogii? ludzie twporzą tą firmę bez nich nie bedzie firmy.
Niestety pracowałem w tej "Firmie" i powiem z całego serducha.. jeżeli cenisz swoje zdrowie psychiczne jak i fizyzyczne to radzę Ci omijaj tą firmę dalekim łukiem. Aplikuj, sam się przekonasz. Jedynie pracownicy są spoko, można pogadać, itp ale niestety powiesz cos nie tak , może się to zwrócić przeciwko Tobie :). Moja opinia nie polecam ;)
Komuś przy zapytaniu o pensje chyba o grosze chodziło ale jak jeśli mowa była o 7 tys na rękę w złotówkach to powiecie czy na luzie teraz sie u was tak zarabia?
Czyli stawki rzedu pare tysi powyzej minimalnej to marzenie? Chyba ze po prostu dosiwadczonym wiecej placa ciekawe co ma wplyw?
Cześć, od dłuższego czasu wisi ogłoszenie o naborze na stanowisko specjalisty ds. księgowości. Nie mogą znaleść czy taką rotacją w tym dziale ??
Dziewczyny nie wytrzymują atmosfery. Kierowniczka nie znająca się na księgowości (bo skąd, jak wykształcenia nie ma), wprowadzająca straszną atmosferę. Niezamknięte sprawozdania finansowe (teraz już chyba zrobione). Wymaganie szpiegowania innych pracowników. Atmosfera w firmie. Jednym słowem - odpuść. Dla własnego zdrowia psychicznego - odpuść. Kasa też słaba. No i najważniejsza są samochody dyrektora, a nie zamówienia czy opłacanie faktur ????
Jak to szpiegowania? Kierowniczka prosi żeby ludzie na siebie donosili bo nie chce mi się w to wierzyć. Przecież to nic nie da poza kwasem w zespole.
Czy pensja w wysokości 707500 w mieście Olkusz jest możliwa? Ile zarabiacie, pracując jako Operator Cnc?
Ktoś tu kminil czemu ludzie jeszcze siedzą mimo ze atmosfera im nie leży… jeśli nie wiesz o co chodzi to chyba o kasę, nie? wjechały wam już teraz jakieś podwyżki?
No to faktycznie milo tu piszecie ze aż szacunku dla ludzi nie ma a atmosfera jest jakaś chora… tylko gdyby było aż tak okropnie to pewnie nie miałby już kto tu robić a ludzie dalej siedzą. Ze względu na co?
Pisali teraz o dość dużych zwolnieniach i sam zacząłem sie zastanawiać nad tym jak firma na to wszystko reaguje. Co rusz jednak sypna czymś więcej żeby nowych zachęcić? Atmosferę może bym przetrzymal o ile solidnie zapłacą
Dwie osoby się zwolniły w zeszłym tygodniu i jedna została zwolniona. I to wszystkie z biura. Serio zarządzie? Ile czasu będzie trwać sytuacja upadku? Ile czasu kadry będą rządzić?
Caryca Katarzyna czuje się jak właściciel,robi co chce,ale żeby paski z wypłatą były na zapisy to już szczyt bezczelności.
Panie Teraz się zwolnili dwie osoby z księgowości. To bardzo dużo mówi o zakładzie. Tyle osób odchodzi...
Ludzie odchodzą przez wypłaty? Nikt sie nie pochwalił jakie zarobki a paski to chyba powinny być z automatu. Nie chce zaczynać od minimalnej dlatego wolę się upewnić.
Zarobki zarobkami, niskie wiadomo, ale najgorsza jest atmosfera i traktowanie pracownika jak (usunięte przez administratora)... :(
No ja jestem zdania że gdyby na prawdę wysokie pensje płacili to ludzie przymkną oko na atmosferę.... Ale nie macie odwagi podać żadnej konkretnej kwoty. Ktoś chętny się podzielić?
Tak więc doświadczyłem tego „zaszczytu” aby zostać zaproszony na rozmowę rekrutacyjną (dział IT) Opinie zostawiam dla potomności, aby przyszli kandydaci wiedzieli z czym przyjdzie im się zmierzyć. Po pierwsze, jest to jedyna firma w ciągu mojej 12-sto letniej kariery, która kazała czekać mi przed bramą zakładu aby ktoś dał „zielone światło” i ochrona wprowadziła mnie na teren (usunięte przez administratora) na spotkanie przybyłem 10 minut wcześniej. Oczywiście zapomnijcie o jakichkolwiek widełkach płacowych zawartych w ogłoszeniu. (usunięte przez administratora) Sama rozmowa głównie nastawiona na to co „Ty nam dasz” natomiast co da firma o tym cicho sza. Rekrutujący przyjemni i na poziomie, brak bezpośrednich pytań naruszających prywatność (co niekiedy się może przytrafić ) rozmowa przebiegła w miłej atmosferze. Oczywiście z uwagi na miejsce i podejście do człowieka zostawiłem bardzo zaporową kwotę mając nadzieję, że więcej moja noga tam nie postanie. Jako bonus - jedyna firma, która nie przesłała podziękowania za przystąpienie do rekrutacji oraz informacji o udziale w drugim etapie, co podkreśla podejście do przyszłych pracowników. Podsumowując - najbardziej zmarnowane 40 minut mojego życia.
Witam, Jestem poszukującym pracy, moją uwagę zwróciło ogłoszenie na stanowisko specjalista ds. gospodarki magazynowej. W związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy firma rozwija się i poszukuję nowej osoby, czy jest to zastępstwo za pracownika, który się zwolnił? 2. Czy do pracy potrzebna jest pełna zdolność fizyczna? 3. Jaka atmosfera panuje w miejscu pracy? 4. Czy wynagrodzenia są na godnym poziomie, czy wyzyskuje się się pracowników? 5. Czy firma rozważa pracę w nadgodzinach? 6. Jakie są benefit, co firma oferuje, żeby zachęcić pracowników? 7. Czy doświadczenie w logistyce jest niezbędne na tym stanowisku ( pracowałam już w dziale logistycznym w innej firmie i średnio to wspominam)? Jeśli ktoś pomógł mi odpowiedzieć na powyzsze pytania to byłbym wdzięczny!
Cześć. Pracowałem w tej firmie. (usunięte przez administratora)To, co tam się dzieje, to jakaś paranoja. Zakładem rządzą kadry, a wszelkie pomysły zarządu mają być realizowane tu i teraz. Magazyn to jedna z najgorzej zarządzanycy komórek(usunięte przez administratora) Jedynym benefitem jest to, że o 16 do domu i wypłata na 10. Ludzie z biura odchodzą tam ostatnio (usunięte przez administratora). Odpuść sobie.
UWAGA !!! Takie rzeczy tylko w necie !!! Aktualna oferta Praca w stabilnej firmie Umowa o pracę Miła atmosfera pracy Wysokie wynagrodzenie.Co wy na to ???
Pogratulować wyboru nowego kierownika produkcji. Fala zwolnień dopiero się zacznie. Jak to mówią komora losująca jest pusta nastąpiło zwolnienie blokady. Kierowników było już wielu ale tak agresywnego i gburowatego jeszce nigdy.
Większość kierowników odeszła z powodu nie dogadywania się na linii zarząd - dyrektor - kierownik, gdzie ten pierwszy kazał im robić cuda po zwolnieniu masy pracowników, gdy wyrzucili całą agencję i wróciły zamówienia. Osobiście ich rozumiem, bo z (usunięte przez administratora) bata nie ukręcisz, a to czasy roku 2019 i 2020. Ciekawi mnie jak będzie teraz, nadal macie faworyzacje tej drugiej lepszej zmiany?
Ja nadal nie rozumiem waszych komentarzy, na temat mistrza narzędziowni. Człowiek który chce i zawsze chciał dobrze dla zakładu jest obrażany i krytykowany. Nie wiem czy wy jesteście ślepi, zajedzie dawnymi czasami które już nie wrócą i nie widzicie tego ile rzeczy technologicznie zmieniło się na lepsze od czasu od kiedy pracuje w tej firmie… Róbcie swoje, pracujcie uczciwie, nie popełniajcie głupich błędów, pokażcie im ze wam też zależy aby było lepiej a uwierzcie mi że nie będziecie mieć żadnych problemów.
To znaczy co się zmieniło na lepsze, to ze nie liczą się kalifikacje tylko czy jesteś kolega ŁB (odpowiednio włazisz mu w (usunięte przez administratora)
Niestety miałem nie przyjemność pracować w tej firmie. Nie polecam, atmosfera tragiczna, kadry żądza wszystkimi. Zasady panujące w firmie są dziwne i nie logiczne. Radzę omijać szerokim łukiem.
No i stalo sie, kolejna dobra osoba juz nie pracuje, dobrych pracownikow zastapuje sie ludzmi bez kompetencji. Nawet takie duze statki jak titanic tonely. Firma produkcyjna bez dobrze oplacanej i zarzadzanej produkcji to kolos na glinianych nogach, ale trzeba szukac pozytywow nawet w negatywnych sytuacjach... Mam impuls, zeby zaczac szukac nowej (usunięte przez administratora) opuscic ten zaolejony urwidolek. Przestrzegam Was, nie idzcie ta droga, tu nie jest fajnie, ale za to srednio placa i jest masa falszywych ludzi co za pare zl zjedli by z pod siebie... Nie wiem jak niektorzy moga patrzec w lustro. To, ze jest blisko to nie wszystko, czasem lepiej stracic te dodatkowe parenascie minut na dojazd niz tracic zdrowie, glowy sie tak szybko nie wyleczy jak zlamanych kosci.
Moi drodzy, a czy ktoś z was pracuje w dziale księgowości i podpowie mi jak wyglądają zarobki, czy również jest możliwość pracy hybrydowej (Czytałam tutaj, że w kadrach jest), oraz jak wygląda atmosfera. Szukają właśnie specjalisty, ale w ofercie uwzględnili jedynie wymagania i obowiązki, stąd moja lawina pytań :P
Nie. Nie ma możliwości pracy zdalnej. W kadrach tylko kierowniczka może. Zwalnia się z firmy zastępczyni głównej księgowej po 3 miesiącach chyba. Więc dla świętego swojego spokoju znajdź pracę gdzie indziej :) Byle nie w tej firmie...
Dzień dobry, Jestem pracownikiem z wieloletnim doświadczeniem. Od ponad 25 lat pracowałem w różnych firmach, zarówno przy obróbce gumy jak i przy zaawansowanej obróbce metali. Z racji nieciekawej sytuacji na rynku szukam pracy. I stąd moje następujące pytania: - czy firma zwraca uwagę na przeszłość pracownika? Pytam ponieważ w poprzedniej firmie zostałem niesłusznie zwolniony albowiem wykryto u mnie 0.7 promila w wydychanym powietrzu a było to po weekendzie majowym, chyba każdy miał prawo a nie byłem jedyny. - czy w firmie wypłacane są tygodniówki i czy jest opcja zaliczki? - czy w firmie można mieć własne ubrania robocze, albowiem mam swój profesjonalny zestaw obuwia oraz oryginalne szelki robocze. Dziękuję za odpowiedzi bo myślę nad wysłaniem sobie swojego CV.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Malbox Sp. z o.o. - Osiek
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Malbox Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Malbox Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Malbox Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 34.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Malbox Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 26, z czego 3 to opinie pozytywne, 16 to opinie negatywne, a 7 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- 212A
32-300 Osiek - NIP: 6372211274 REGON: 386897413 KRS: 0000857466
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Wyroby metalurgiczne - Nakładanie powłok na metale - Osiek i okolice
- Jednoosobowa Firma Usługowo-Produkcyjna Marwid Widpol Marcin Widlarz
- Tommar TM Michniewicz sp.j.
- Zakład Usługowy Rafał Wróblewski
- Dat-Stol Firma Usługowo-Handlowo-Produkcyjna Kazimierz Majchrzak
- KRK s.c. Radosław Kaczor Kamil Kaczor
- Mirosława Rzeszutek Poliuretany
- Formas Grzegorz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Remontowo-Usługowo-Handlowe Stalprof
- Przedsiębiorstwo Usługowe BR Rafał Boguniowski
- Widpol s.c. Maria Widlarz Dominik Widlarz Marcin Widlarz
- Józef Zaręba Zabi-Polimery
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |