Gdyby zarząd był normalny i ludzki traktował jak ludzi byłbym po waszej stronie ,nie dbalisie o nas pracowników i wynagrodzenie to niech to upadnie może ktoś bardziej przedsiębiorczy to kupi i będzie lepiej zarządzał.Przy okazji pseudo fachowcy i kierownictwo zazen z związkami zawodowymi i rada nadzorcza pójdzie na bruk to to wy rozkradaliscie zakład
Aplikowaliście na stanowisko Kierowca w Rafako i zostaliście zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami związanymi ze spotkaniem z przedstawicielami firmy. Informacje, które przekażecie mogą okazać się przydatne dla innych użytkowników.
Pracuje tu bo nie nam ambicji myślę o lepszym życiu ale gdzie będzie mi lepiej niż w tym wypi dowie. Pójdę do Remaku albo Polimexu jak wejdą na Jaworzno.
Rozumiem że jak był poprzedni dyrektor który odszedł pracowalo się lepiej ? Firma lepiej stała?
Zarobki 3500 zł i to ma być praca dla faceta ? Moja żona zarobi 3000 zł netto w Biedronce.
Pewnie jeszcze nakład pracy jest istotny w tej kwestii... pisząc o "facecie" jaką konkretnie pracę masz na myśli za tę kasę? więcej wyciągnąć nie możesz?
Ile zarabia kontroler jakości w Rafako?
od kilku lat średnia krajową, wcześniej 2800 do 3500 brutto, zapomnij o podwyżce - chcesz zarobić to nadgodziny ZDG. Duży plus za to że zdobywasz doświadczenie jak nigdzie indziej + możliwość zrobienia uprawnień VT,PT,MT,UT etc.
Upewniam się, że płacą teraz średnią krajową? Nawet nie wiem, ile to teraz jest? Bo chętnie bym się zgłosił, tylko potrzebuję wiedzieć, czy przyjmują ludzi bez doświadczenia i szkolą zupełnie od podstaw?
Jeśli lubisz zamiatać , zaprzyjaźnisz się ze swoją zmiotką to praca będzie dla ciebie spełnieniem marzeń . Perfekcja w porządkach i zamiataniu betonu. Przy okazji zdarzy się jakaś robota produkcyjna A tak na poważnie chociaż 3/4 tego co napisałem jest prawdą jeśli nie płaciliby płacy na poziomie mniej więcej minimalnej krajowej to dalej bym tam pracował robota spoko ale przeszedłem do giganta ze stolarki okiennej (Eko Ok...) Zarobki podwojone ponad nawet
Polecenia brygadzisty co on sobie wymyśli Jak oni ci mogą kazać wykonywać jakieś obowiązki starannie za takie pieniądze prawie minimalna krajowa , przy dzisiejszych cenach inflacji itp
Rozumiem ale w końcu jak akceptujesz zapłatę to obowiązki trzeba wykonywać starannie jakby nie było. Nie miałeś żadnych szans na podwyżkę? Chociaż próbowałeś zawalczyć?
O co o 200 zł brutto hahahaha... Niech se w (usunięte przez administratora) Wsadzą ich łaskę mam swój honor i swoją cenę . Już rok mnie tam nie ma , i zarabiam ponad 2x więcej w firmie produkującej okna. Eko okna.
i to jeszcze brutto? czyli sprawdzone, że taką stawkę oferują? pisali jeszcze w czerwcu, że firma podobno finansowo podupada, to w zasadzie jak aktualnie z nią tutaj jest? jesteś na bieżąco?
Czy pracodawca Rafako motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
Zabrano mi : -Premia roczna -Dofinansowanie na wczasy pod gruszą kilkukrotnie niższe -Premie na święta (Boże Narodzenia i wielkanoc) -Premia uznaniowa również była nagroda za dzień energetyka która zresztą tez zlikwidowali a jeśli się upomnisz o podwyżkę po kilku latach to obraza majestatu.. to mi zabrali Proszę Pani Cała prawda .. :) Pozdrawiam ps: Wspomnę jeszcze o stawce - minimalna krajowa.
Firma finansowo jest trupem odbiera wszystko co się da żeby przetrwać liczą na sołowowa lecz kupno akcji się przedłuża
RAFAKO to bankrut a państwo polskie pozwoliło takiemu bankrutowi na okradanie mniejszych firm podwykonawców pod pozorem restrukturyzacji. BARWO (usunięte przez administratora)!!!!
Witam. Z tej strony Grażyna Mielczarek, żona Sebastiana Mielczarka, byłego pracownika przedsiębiorstwa Rafako Racibórz. Chciałabym poinformować Zarząd, że mój mąż 11.05.2022 roku wpłacił ostatnią ratę zadłużenia. Proszę o skonfigurowanie wyżej wymienionej sprawy. Za zwłokę przepraszam i dziękuję.
Jeśli jesteście zainteresowani jak przeżyć miesiąc za tę wypłatę tam, w ramach takiego challengu to polecam xD
Czy firma Rafako udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Udziela pożyczek , lecz wiadomo ściągają z miesięcznej pensji która i tak jest niska bardzo , lepiej idź do Eko okien zarobisz 2x więcej ponad :)
Tak , w większości przypadków tak , chyba że dobrze robisz pod ... reszty się niech się pani domyśli ;)
polecam prace w rafako Wyry być może nie zarobisz ale za to nie trzeba pracować bo roboty niema już od wielu miesiecy i jak nie możesz ustać na nogach kierownictwo nie robi problemu jest świetni zamierzam tam pracować do emerytury
Cześć Robercie. Pracowałam tam i już nie pracuję, to mówi samo za siebie. Jeśli idzie o obiady w pracy to doradzam firmę Henkel Polska Operations z Raciborza. Pracownicy (wiem to od koleżanki, która jest tam zatrudniona) zamawiają codziennie obiady przez apkę, a firma dopłaca im do każdego posiłku. Posiłki dowożą przed przerwą, niegdzie nie muszą chodzić. Powodzenia w nowym miejscu pracy. Patrycja.
naprawdę szkoda mi Rafako bardzo szkoda Dziekuje tej firmie za szkole techniczna pozniej za prace w niej ! dziekuje za instruktorow ktorzy mnie nauczyli fachu za sw.p inst. Chroboka i za nauczyciela rys tech sw.p. Piaskowskiego jak pamietam i za tych wszystkich nauczycieli za prace na W4 Dzisiaj jak sobie to wspominam hmm poprostu dziekuje i dziekuje za ludzi ktorych spotkalem na swojej drodze w pracy w Rafako !!! Taka firma nigdy nie powinna upasc !
niestety musze dodac ze My byli Rafakowcy dzisiaj tułamy sie po swiecie czy po innych firmach w wyniku nieudolnosci kadry zarzadzajacej
witam. Mam pytanie jak z wypłatami w Rafako czy kasa jest na czas? podobno firma w upadłości duża redukcja etatów około 400 osób. Proszę o info.
Jesli chodzi o produkcje to szkoda gadac zarobki na bardzo niskim poziomie jak trafisz do złej brygady to mozesz spotkac sie z mobbingiem
@Rafkowiec a ten czas pracy elastyczny to jaki mniej więcej? Macie ramy czasowe w których możecie przychodzić?
Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat stanowiska badań nieniszczących,czy warto złożyć aplikację i ewentualnie jakie zarobki można liczyć
Zarobki asystenta proj. na poziomie 3,5-4,5brutto, projektant od 5 do góry. Praca spokojna bez ciśnienia. Elastyczny czas pracy i to jest duży plus. Dużo osób z małym doświadczeniem zostało w Rfk. więc ciężko się nauczyć nowych rzeczy. Na plus to płaca w terminie bez opóźnień ogólnie firma ok dla początkujących.
To rzeczywiście rewelacja... brak słów , proszę sprawdzić jak płacą w innych Firmach, ludzi pozwalniali za czasów Elektromontażu, teraz proszą się pozwalnianych spawaczy o powrót, co można powiedzieć o zarządzaniu Firmą???
5000 brutto? czyli 3600zł netto? tyle to zarabia student w korporacji xD cała ta branza jest o kant ch**ja rozbić hahaahaha
@f a pracownicy firmy Rafako sami chcą tak dużo pracować ze względu na to, że są zatrudnieni na akord? Myślisz, że gdyby spawacze mieli inne umowy nie pracowaliby tyle czasu? Czy firmie zależy, żeby oni pracowali ponad normę?
@f no to może to jest temat ważny do przedyskutowania z szefem firmy Rafako a nie na forum? Bo pewnie inni pracownicy tak jak Ty nie posiadają takich informacji.
Witam, na jakie zarobki można liczyć zatrudniając się jako spawacz w 2019 roku?
Spawacze są potrzebni wszędzie, ale nie polecam tej Firmy, kiedyś było dobrze teraz nie ma co liczyć na kokosy...
Jak się pracuje w Rafako?
Zobacz opinie na temat firmy Rafako tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 7.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Rafako?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 2 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Rafako?
Kandydaci do pracy w Rafako napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.