kon12.02.2026 14:03
Pracowałem w Wotech Trans od 7 stycznia 2026 r. jako kierowca kategorii C. Niestety moja praca zakończyła się problematycznie. 15 stycznia uległem wypadkowi przy pracy – od razu zgłosiłem to swojemu przełożonemu i spedytorce telefonicznie. Od tego momentu przebywam na L4.
Pomimo natychmiastowego zgłoszenia wypadku, firma nie wypłaciła mi wynagrodzenia za przepracowane dni ani za okres L4, twierdząc błędnie, że zgłoszenie nastąpiło dopiero 10 lutego i że nie przepracowałem 30 dni. Dodatkowo firma wymaga ode mnie świadectwa pracy z poprzedniego miejsca zatrudnienia, twierdząc, że bez niego nie mogą wypłacić świadczeń z ZUS – co formalnie nie blokuje wypłaty wynagrodzenia za wypadek przy pracy.
Kontakt z działem kadr był utrudniony, a informacje niejasne i sprzeczne z rzeczywistością. Cała sytuacja spowodowała spore opóźnienia w otrzymaniu należnych środków, a firma wykazała się brakiem profesjonalizmu w obsłudze pracownika po wypadku przy pracy. do dzis nie otrzymałem wynagrodzenia .
Zdecydowanie nie polecam pracy w Wotech Trans, szczególnie jeśli zależy Ci na terminowej wypłacie wynagrodzenia i odpowiedzialnym podejściu do wypadków przy pracy.