Firma jest na skraju bankructwa kwestia czasu sami wypychają nie dopracowane autobusy. Podejście do pracownika mizerne... Brak materiału do produkcji, pieniądze mniejsze po okresie próbnym, kierowniczki stojący cały czas za plecami z różnymi durnymi pomysłami i wizjami. Budujesz coś i wiesz że to jest(usunięte przez administratora) Zaraz ludzie z tąd się wykruszą Nie polecam i przestrzegam przed tym szlamem. A gdyby nie pracownicy z pesy to byście leżeli i kwiczeli.
Potwierdzam, rotacja bardzo duża. Zarząd i cała ta firma to wydmuszka do ściągania pieniędzy z Funduszu Europejskiego. Produkt PILEA bardzo słaby. Opinia juz się rozeszła i nikt nie chce go kupować. Brak nowych zamówień.
Tu się mylisz, bo to miała być maszynka do wyciągania pieniędzy z polskiego ładu. Samorządy miały dostawać dofinansowania do zakupów elektryków (oczywiście te tylko poprawne). Okazało się jednak że z gotowego projektu który wystarczyło dopracować i wdrożyć do produkcji zrobili karykaturę pozbywając się kolejnych fachowców. Zarówno tych co tworzyli projekt od początku jak i tych co potem z tego chaosu próbowali cos polepić. Cały projekt zasilany jest z funduszy centralnych ARP i jak wszyscy są dobrze świadomi kasa idzie na delegacje, pensyjki, nasadzenia, kosiarki, samochody i inne pierdoły. Niestety otaczanie się kolesiami i wujkami co nie maja zielonego pojęcia o produkcji i technice całkowicie zakopało projekt. Przez to też obserwujemy kolejne wymiany kierowników na których spada całą "odpowiedzialność". Kolejne terminy zawalone, kolejne terminy homologacji uciekają itp. itd. W ten sposób dochodzimy do smutnego końca gdzie nowych zamówień brak, a pan PS nie potrafi nawet sprzedać swojego produktu na swoim politycznym podwórku. Ponadto to co przedstawia na publicznych wystąpieniach jest całkowicie niezgodne ze stanem faktycznym i brnie w to coraz głębiej. Za chwilę pewnie poda jakąś tabelkę aby się nad cyframi pochylić jak to pięknie wygląda, ale tej nieudolności nie da się ukryć. Brawo wy jak to pisze Małgosia.
Jedynym ogarniętym działem tej firmy jest magazyn. Tam jedynie pracują w miarę kompetentni ludzie, którzy wiedzą co robią. Zresztą warunki to mają spartanskie. szczególnie M. Reszta to jest jedna wielka ściema. Organizacyjnie firma jest porażka. Zero erganizacji produkcji kto co z czym i czym produkowac. Kto jak i czym kontrolowac. Dzial kontroli byl i sie zmyl. Najpierw jeden potem drugi niby kontroler chociaz chyba nie ich wina bo co oni mieli sprawdzać a przedewszystkim czym. Pani pełnomocnik zarządu tylko swoje wizytówki rozdaje i niby procedury pisze i żółte kartki z prezesem chce rozdawać. Już nie mowa o ciągłych zmianach kierowników produkcji. Polski autobus zeroemisyjny z webasto do grzania w zimę... super zeroemisyjny... tak niedopracowany projekt że aż strach do tego autobusie wsiadać. Za takie marnowanie pieniędzy powinno się ponosić odpowiedzialność ale jak to w naszej pięknej Polsce bywa. Rączka rączkę myje będzie (usunięte przez administratora) czy po swoich ludzi wsadzi
Hahahaha w zasadzie mogłem przestać czytać po pierwszym zdaniu. Jedynym ogarniętym działem jest dział, który potrafi "zgubić" całą paletę kleju, nie trzyma stanów magazynowych, nic w systemie się nie zgadza, według komputera stan jest w rzeczywistości nikt nie wie gdzie to leży i czy jest, ABS porysowane i połamane, elektronika na zewnątrz "pod chmurką", idealna na deszcz. Nawet dokumentów magazynowych nie ogarniają, bo towar odłożony na dwie palety jest nie do przeliczenia i trzeba robić dym u dostawcy, który przyjeżdża i palcem pokazuje co gdzie leży na palecie... Jak to jest ogarnięty dział to nie wiem jak opisać resztę...
1. Dwa lata temu 17 pracowników, rok temu 38 pracowników dziś 100 osób. 2. Dwa lata temu 1 autobus wyprodukowany , rok temu 4, w tym roku 20 autobusów 3. Rok temu mała 200mkw hala w Solcu, dziś piękna fabryka 3000mkw plus 700mkw biur w wysokim standardzie. 4. Rok temu 5 inżynierów dziś 30 5. Targi, konferencje, wystawy, nagrody, certyfikaty , nagrody, wyróżnienia itd itd Każdy może pochylić się nad tymi faktami o rozwoju spółki i ocenić samemu.
No super się pisze o 1 autobusie wyprodukowanym dwa lata temu, ale rozwój rozwojem wszystko powinno iść etapami a nie tak jak w tym roku. Mocy produkcyjnych na parę aut a wy 20 od razu robicie, potem każde niedopracowane i z kilkumiesięcznym opóźnieniem. @pracodawca To sobie sam odpowiedz kiedy się to odbije czkawką bo już nadchodzi. Nie od razu Rzym zbudowali i w tym problem a Wy myślicie, że z dnia na dzień. Pozostaje mi tylko pogratulować.
a ilu było kierowników pozostałych działów? produkcja, zakupy, dział elektryczny... ostatnio kolejny osobnik się wykruszył, To nie są pojedyncze przypadki i jasno pokazuje gdzie jest problem.
Widziałem ogłoszenie na kierownika produkcji, ale po tym co tu wyczytałem to chyba sobie odpuszczę... W tej firmie jest, aż tak źle?
osobiscie nie polecam -chyba ze aktualnie nie masz pracy to co masz do stracenia ? jesli chcesz zmienic -odradzam
Pracuje od tego roku w tej firmie, ale w żadnej nie przeżyłem tyłu zmian kierowników co w całej mojej karierze jak pracuje. Praktycznie żaden nie wytrzymał dłużej jak 3 miesiące niektórzy nawet szybciej kończyli kariery
30? Ale to chyba nie w tej firmie. Bez działu projektowego to firma by upadła... Panie Piotrze.... Prezesie.... Szanuj inżynierów swoich bo czym prędzej odejdą. Doceń ich. Przyjdź, zrób kawę sobie, zejdź i zobacz jak chłopaki się spinają. Zapytaj czy czegoś im trzeba do pracy. Nagrodź całą firmę finansowo jakąś premia a będą mieli ochotę na robotę. Ludzie lubią porozmawiać z prezesem...naprawdę... Ale niech to będzie też prezes który wie co robi i nie opowiada bajek. Dam Panu też radę: nie wiem skąd wziałeś tego buraka, który ma kolegów co wszystko umieją i mogą załatwić (Chmal) ale on psuje morale w firmie i tego dziadka co wszystkich kabluje (Jerzy). One naprawdę nie są potrzebne w tej firmie. Pozdrawiam
(usunięte przez administratora) Obserwuje to z boku i bardzo szkoda tego co się dzieje...tu nigdy nie będzie szacunku nawet do maksymalnie poświęcających się ludzi. Albo jesteś posłuszny i przydatny słusznej sprawie, albo znajdzie się się na ciebie hak jak juz zrobisz swoje.
Hahahahahaaa serio ktoś myśli że prezes czyta te wpisy??? Albo że decyzję będzie podejmował na podstawie porad tu umieszczanych . Hahahhaa Ludzie skąd wy się urwaliście. Moim zdaniem to jest wręcz na odwrót te wpisy jedyne co to szkodzą wizerunkowi firmy. Natomiast jak komuś zależy na poprawieniu czegokolwiek to może porozmawiać z Prezesem np na hali produkcyjnej przecież co drugi czy trzeci dzień rozmawia na hali z zainteresowanymi można wtedy konstruktywnie porozmawiać. Ale wiemy dobrze że udzielającym się na tym forum nie chodzi o to żeby było lepiej tylko o ferment. Skłócanie ludzi wzajemnie czy też wręcz napuszczaniu się na siebie.
Nie rozumiem niektórych opinii. piszecie ze produkcji już nie będzie a inni twierdza ze dobre warunki trzeba sobie wypracować żeby nie trzeba było odchodzić. to robota będzie oferowana czy nie?
Raczej wadpie że jeszcze na staną dobre warunki pracy. Ja na 3 umowę dostałem 400zl mniej podstawy netto. Szybko się ewakuowalem
3 umowę?? To ładnie przedłużają a ciekawe czy przy tylu można już mówić o takiej na nieokreślony? Stawkę zawsze można ponegocjować.. tak myślę :?
1 umowa 3mc 2 umowa 1rok 3 umowa nie całe pół roku Stawka nie do negocjacji. Bierzesz to co błazen sobie wymyśli + 1tys brutto premi zależnej od tego jak mocno trzymasz palec kierownikowi. Do 36mc raczej nie dostaniesz na stałe
Tysiak jeszcze przejdzie ale brutto? Zmieniają w ogóle ten model wynagradzania czy jednak o większej premii w przyszłości można sobie tylko pomarzyć?
Raczej wyrobienie planu z tym palcem widać ze dogryzasz nie wiadomo po co, bo podejrzewam ze jeśli plan by leżał to by raczej nic nie dało? Też jak widać nie każdy jest tak ogarnięty zeby sprostać wymogom ale sa tacy co dają rade bo wciąż pracują...
Co znaczy wyrobienie planu jak niema pomysłu na produkcję, nie ma zagwarantowanych części do pracy na następny dzień, przychodzisz rano i zastanawiasz się co mam robić a później dowiaduje się, że jestem nieefektywny bo chodzę (próbując zorganizować dla siebie materiał, lecz tego już nie widzą). Cieszę się, że nie dostałem tej trzeciej umowy ;) dużo nerwów i stresów mnie minęło czy wyrobie plan i będzie ta premia czy też uścisk dłoni kierownika mi musi wystarczyć. Jak już powiedziałem niech firma się rozwija, ma jeszcze dobre ekipę produkcyjną choć niestety mocno wykruszoną. Pozdrowienia dla wszystkich poza tymi co ich nie chcą.
Ale to Ty się dziwisz, że masz plan wyrabiać? Chyba wszędzie trzeba pracować, nie ma leżenia. Chyba to cud, że nie zwalniają od razu osób, które nie wyrabiają normy?
Ty się słyszysz? Jak masz wyrobić plan gdzie zaczynając budować pojazd jesteś 3 miesiące do tyłu.? Później coś nie pasuje za chwile czegoś nie ma i się robi obsuwa że szok.
Czyli co organizacja leży? Jak robota się spóźnia to pewnie pieniądze też? Tylko stres, po co wy tam w ogóle siedzicie, ja teraz już chyba do nich nie wyślę
Jeżeli zaczynam budować pojazd który ma 3-4-5 miesięcy opóźnienia to mniemam, że części były zamówione i leżą na magazynie i pojazd można złożyć natychmiast, a dowiaduje się po tygodniu iż tego jeszcze nie zaprojektowali, nie wspominając iż trzeba do projektu którego nie ma, zamówić odpowiednie części !!! dojechało możesz montować i sprawdzasz a tam brakuje podstawy, i wielkie oczy działu konstrukcyjnego, działu zakupu że ta części nie ma w komplecie podstawy i trzeba domawiać, to jak mam wyrobić plan P. @larysa ? Jeżeli muszę do tematu podchodzić trzy razy !!! Wspominając to, że jeżeli mamy coś nowego to czekamy na wielkiego Wezyra z konstrukcyjnego żeby przyszedł i powiedział gdzie to zamocować bo biedaczyna nie zdążyła zrobić rysunku i na szybko przyniosła zrzut 3D z monitora dopisując ręcznie wymiar który czasami się zgadza. Czy P. @larysa siedząc za biurkiem, ma pojęcie aby cokolwiek zrobić to trochę oleju w głowie się przydaje. Wracając do pytania o zwalnianie ludzi którzy nie wyrabiają norm, to zdecydowanymi faworytami ... odpowiedź znajdziesz przed lustrem. Jeżeli jest praca do wykonania to trzeba ją zrobić lub oszczędzać aby mieć na kolejny dzień, widać nie umiem oszczędzać lub pracować zgodnie z założonym harmonogramem lub jestem zbyt roszczeniowy odnośnie wykonywanych obowiązków. Pchajcie tę firmę do przodu bo rynek jest wielki i dużo pracy przed WAMI
Z ostatnich doniesień prasowych z końcem roku zwalnia się miejsce prezesa PFR, być może pan prezes Piotr wraz z wujkiem Jerzym, doradcami Piotrem i Marcinem przeniosą się do Warszawy i pozwolą nam pracować i budować coraz to lepsze autobusy.
Dlaczego taki stan przewidujecie przy takich okolicznościach? Jestem tu od niedawna a tu takie tezy padają. Wyjaśnicie szerzej okoliczności? I czy pracodawca ma na to jakiś większy wpływ? i czy ta brygada więcej zarabia skoro jest taka skuteczna?
Tego nie przewidujemy, to są fakty. Brygada sterującą zarabia najwięcej i jako pracodawcą ma największy wpływ na upadek spółki arp Ev.
można żyć w takiej nieświadomości? zazdroszczę, ja i kilku kolegów obawialiśmy się przyjść do tej firmy właśnie przez takie opowieści i to co już krąży od dawna w branży. Niestety okazało się to w 100% prawdą, mało tego jest dużo gorzej. Nigdy w życiu nie spotkałem się z tak odklejonym i nieomylnym podejściem do zarzadzania jak tutaj. Zapomnij o tym co wypracowałeś przez lata u innych pracodawców, tutaj to nie ma znaczenia bo i tak są osoby pomimo zerowej wiedzy będą Ci udowadniać że nic nie wiesz. Naprawdę to jest dramat. Dobrze, że PESA wygrała duże przetargi, jest potencjalnie gdzie się przenieść. Wielu już od dawna szuka innej roboty.
Może nie wszyscy wiedzą ale spółkami zarządzaję zarządy, w tym przyjmują pracowników, zwalniają pracowników, zatrudniają dyrektorów, kierownikom, wyznaczają prokurentów, pełnomocników itd itd to nie jest spółdzielnia ani spółka pracownicza a jak widać szaraki od 3m pracujący u nas myślą że będą rządzić. K(usunięte przez administratora)
Oby tak było, bo w tej chwili hamują tą firmę a firma ma świetne perspektywy i produkty ludzie pracownicy tworzący i budujący te autobusy bardziej starają się niż dyrektorzy i prezes
Bydgoszcz to potęga , ,,okazuje,, się że nie tylko pojazdy szynowe ale niby też rzekomo rewelacyjne autobusy elektryczne , nagle nie wiadomo skąd pojawia ,,,fabryka,, rodem z Solca Kujawskiego,żałosny Solbus i wszystko jasne , Znowu dużo szumu i nic po za tym ,obym się mylił . Zaraz gruchnie wieść że samoloty w Bydgoszczy robimy /nie remontyi drony/, a w Belmie pewnie najlepsze na swiecie czołgi . Nie ma jak marketing . najlepsze czipsy to te w fantyzyjne kształty .
Nagroda za najlepszą elektromakiete. Makieta bez wieży oraz bez wiary że będzie jeszcze jeździć po drogach. Chyba że Sladu kupi sobie na podwórko a drugi Chmalus do siebie na ganek no i zamówienia bedą . Później trzeba je serwisować no i robota na okraglo. Prezes z tą nagrodą wygladasz jak koles z bajki Simpsonowie. To tyle nie dziekuj za pomoc.
To smieszna firma smieszny prezes smieszny zarzad . Na targach bryluje z nagrodami a zamówień nie ma. Wszystko zgarnia SOLARIS bo tam pewnie zarzad jest na miejscu a nie jak Śladus i Chmalus przyjeżdżają okazjonalnie. Trzeba chyba zrobić taki ruch ktorego zarzad nie potrafi wyslac propozycje współpracy do Solki aby przejeli to. Dla mnie nie ma znaczenia kto jest pracodawcą. A obecny prezes to nawet świruje z urlopami.Trn SOLARIS to prawie wszystko wygrywa byla by pewna praca. Teraz to wielki znak zapytania co bedzie dalej bo ile można brylowac na eventach ? Trzeba napisać do prezesa ARP aby przekazał spółkę w ręce ludzi z wizją i wiedzą a Śladu niech zostanie z wykładami w tej szkole humanistycznej a Szczurek Chmal niech spada do siebie nad może szukac bursztynów
Ten madrala z elektrycznego został dyrektorem. To dlatego ze chodził w garniaku do roboty no i oczywiście odpowiednio przytakiwał Chmalowi i Sladowemu. No i coś tam po angielsku gsdał jak on został dyrem to koniec jest naprawdę blisko.
Następna parodia autobusu zrobionego w tej firmie która już nie powinna istnieć za badziewie konstrukcyjne wykonanie za (usunięte przez administratora)podejście do pracownika .
Cześć. Jak u was teraz jakieś podwyżki mogły wyglądać? nie widzę żebyście o nich wspominali a teraz wiele firm je przyznawało
No i co były jakieś zwolnienia w końcu? Tak tutaj płakaliście niektórzy a jakoś nie słyszałam nic.
Fajnie widziałem w raporcie końcowym migawkę Tvn Turbo autobusu Pilea12 i wywiad z dyrektorem sprzedaży. Chociaż już tutaj nie pracuję to i tak kibicuję aby to można zobaczyć częściej na ulicach. Pośród tych dilerów taki Polski autobus jako nasz produkt to fajna sprawa.
Ok sugerujesz ze mogą być prawie 20 mln w plecy czy jak? przy takiej sumie dziwie sie ze jeszcze mogliby działać. Chyba ze ktoś szerzej objaśni ten temat?
Firma chyli się ku upadkowi pod rządami nieudacznikow Śladusa i Chmalusa. Ten pierwszy to tylko brylować potrafi na konferencjach a ten drugi to w gebie najlepszy. Mam nadzieję że firma uwolni się od nich. Wtedy jest szansa na normalne funkcjonowanie firmy. Życzę tym co zostali aby to się rozwinęło. Aby ta praca stała się dla was satysfakcja
A są już jakieś oznaki że firma idzie ku upadkowi, zwalniają ludzi czy coś? Bo takie przypuszczenia bez konkretnych przykładów to każdy może napisać
wystarczy zweryfikować publicznie dostępny raport finansowy z którego wynika żę firma w 2023 zarobiła 24 miliony a wydała prawie 43. Wiec przy prawie zerowej ilości kontraktów w prosty sposób możemy założyć, że wynik finansowy za 2024 rok będzie katastrofalny.
no i dobra każdy może sobie to wymyslec i co dalej? firma w ogóle coś z tym robi? nie zaprzeczasz tej sugestii co do zwolnień
Czy to prawda ze tu produkuje sie autobusy elektryczne. Czy to tylko bujda na resorach ładne plakaty . Coś się tutaj dzieje bo w Bydgoszczy o was nie słychać. Jeżeli to fabryka elektryków pod nosem a Bydgoski MZK wyposażony jest w skansen komunikacyjny ten Bruski tego nie widzi
Sytuacja jak w większości spółek skarbu państwa za poprzedniego nie.rządu. Pokazywać się wszędzie i pitolić głupoty, kaske wydawać, a cała firmę położyć na łopatki. Mamy aktualnie kontrakt na 1 (tak jeden) autobus. Została garstka ludzi i ci którzy wchodzili w po.śladki i dostali awanse kierasów i dyrektorów lub przyjechali po znajomości. Umowy nie są przedłużane, produkcji nie ma ale za to jest piękna wynajęta fabryka, płatne artykuły i filmy o niej.
Kurczę, słabo to wygląda. Brzmi jakby chcieli "wygasic" zaklad. Nie widać żadnych planów naprawczych?
(usunięte przez administratora) koszty utrzymania tej firmy są ogromne . Słyszałem ze naprodukowali stanowisk kierownikow i dyrektora. I to na tyle jeśli chodzi o produkcje. Na ten zaklad skladamy się my wszyscy podatnicy. Ten kombinat jeden wielki skandal.
Widziałam ten tekst o tym ze umowy sa nieprzedłużane. Jeśli to prawda to jakie sa powody? nie warto jednak trochę bardziej sie postarać żeby zachować pracę?
Najgorsze ze nie wiem do czego konkretnie sie odnosisz… co niby jest taka niewygodna prawda? żeby nie uznać czegoś za hejt trzeba mieć dowody
Ale sensacje robicie z tych wyborów na górze… Skąd macie pewność ze wam w warunkach cokolwiek sie zmieni ze takie poruszenie sie tworzy?
Oho to ja nie wiem po co większość tu siedzi skoro tak firmie zyczy. Ciekawe jakie odprawy by wyszły?
Wow, ktoś napisał że dostał z kolejną umową mniejszą stawkę. Serio takie coś robią wam w firmie? co chwile wzrasta najniższa krajowa a wam zaniżają..
Dziękuję za informację Życzę wam sukcesów Kurcze szkoda że te państwowe są tak źle zarządzane powodzenia aby się to rozwijało
Oglądaj sobie tylko banery i niech Ci to wystarczy. Szkoda słów na tą firmę pośladkową ale podobno już niedługo się zmieni prezes bo konkurs jest rozpisany. Może coś wtedy drgnie w tej garażowni.
Mało mnie ta wasza premia motywuje tak szczerze, może jeszcze jakby to był 1000 zł ale na rękę, a nie jakieś brutto. Innych dodatków już za grosz nie macie?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Arp E-Vehicles Sp. z o.o. - Solec Kujawski
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Arp E-Vehicles Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Arp E-Vehicles Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Arp E-Vehicles Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 58.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Arp E-Vehicles Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 44, z czego 11 to opinie pozytywne, 19 to opinie negatywne, a 14 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Paryska 3
86-050 Solec Kujawski - NIP: 6392018422 REGON: 384096850 KRS: 0000798943
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- Auto-Iron Sp. z o.o.
- Dab-Car Marta Kubielska-Dąbrowska
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |