M26.03.2026 10:53
od minusów :
1. Bardzo zboczony, chamski właściciel . Niejednokrotnie w sposób bardzo prymitywny, żałosny odnosił się do żony oraz do mnie , generalnie za jego słownictwo należałby się wpie..
Człowiek się powstrzymywał jedynie , aby za taką osobę nie poszedł siedzieć. Generalnie nie spotkałem się z takim zachowaniem wcześniej , gorzej niż z rynsztoka. Nie wspominając o epitetach w kierunku pracowników lub byłych pracowników. Na początku myślałem , że jestem w ukrytej kamerze , ale niestety ten człowiek tak zachowuje się normalnie , naturalnie.
Agresywny, nerwowy, wulgarny .
2. Niesprawiedliwy system wynagrodzeń . Krótko mówiąc płaci zamiast normalnej dniówki dobówki co bardzo często można się zamotać i nie zrozumieć o co chodzi , tak było w naszym przypadku, ponieważ nigdzie wcześniej nie spotkaliśmy się z taką formą rozliczenia . System płac był dopasowany pod to jak na dany miesiąc było mu wygodnie zapłacić , oczywiście na niekorzyść pracownika . Zdarzały się pomyłki w wynagrodzeniu . Po upomnieniu się , dyktator stwierdził ,że jest dobrze .
3. Kilku krotnie prosiliśmy o naprawienie lodówki , która się ciągle rozmrażała i zamarzała . Ilość jedzenia którą wyrzuciliśmy można byłoby przeliczać na tysiące złotych przez pół roku pracy.
4. Sugerował , że zostaniemy zwolnieni jeżeli nie pójdziemy osobno w trasę . Kilkakrotnie w rozmowach telefonicznych jak i na placu na żywo wspominał , że poprzednią podwójną obsadę wyrzucił bo nie chcieli się rozdzielać ( mimo ,że takie rzeczy nie były ustalane na początku ), po czym zmienił zdanie ,że wyrzucił ich bo pili w pracy , potem ,że jeździli z psem , jeszcze inaczej , że żądali podwyżki przed wyjazdem . Prawda jest taka ,że zwolnili się sami . Dowiedzieliśmy się o tym po czasie .
5. Facet szuka winnego za wszystko , pocięta opona wina poprzedniego kierowcy , ułamał się plastikowy pistolet od adblue podczas tankowania ( mróz -10 stopni) moja wina , nie zamarznięty plastik , tylko moja wina .
Kierowca zachorował na półpaśca , jego wina ,że nie przyszedł do pracy .
Kierowca odebrał uszkodzoną naczepę na amazonie , jego wina ,że jest uszkodzona . Itd ,itd . Wszystko musiało mieć winnego.
6. W firmie jest zasada oszczędzania na autostradach . Z Chorwacji do Wiednia pojechaliśmy przez Graz po czym dostaliśmy opie… ,że nie myślimy i jesteśmy ciołki parkingowe jak wszyscy kierowcy . Wtedy mieliśmy się domyśleć , że szanowny chciał , abyśmy jechali przez Węgry . Sytuacja powtarzała się kilkakrotnie z innymi trasami . W całej Europie niezależnie od systemu (3/1,2/1) dozwolone są 4 stacje do tankowania : Eurowag Gorzyczki , Eurowag Krzywa , Eurowag junquerra i petrol w Zagrzebiu . Wszystkie inne stacje są za drogie . W pierwszym tygodniu jak pojechaliśmy na Hiszpanię nie było pomiędzy. Na karcie paliwowej ani na Visa . Dowiedzieliśmy się dopiero w Hiszpanii pod dystrybutorem. Pojechaliśmy na myjnię to musieliśmy zakładać za swoje bo na karcie nie było funduszy . ( za myjnię oddał później ) . Raz dostaliśmy reprymendę za umycie auta bo jak stwierdził i tak będzie za chwilę brudne .
7. Odzież roboczą otrzymaliśmy niekompletną . Kupiliśmy bluzy i buty za które oddał później pieniądze .
8. Mieliśmy mieć pracę w białych rękawiczkach jak to mówił , a to ile zniszczyliśmy swoich ubrań smarem na przepinkach Amazon na które się nie umawialiśmy to szkoda słów .
9 . Umowa na najniższą krajową .
10. Niedotrzymanie warunków dotyczącego systemu pracy . Ustaliliśmy system 11/4 po czym bez naszej zgody zmienił go od pon do piątku ( bo na serwis trzeba jechać , bo tu bloki Amazona)
11. Na porządku dziennym było opowiadanie o innnych kierowcach . Chwalił się ,że w ciągu 3 lat zwolnił ( a raczej uciekli) ponad 30 kierowców.
Teraz plusy :
1. Wynagrodzenie jednym przelew na konto , szkoda ,że czasami nie kompletne , ale w terminie do 10 się mieścił.
2. Zusy wszystko od całości.
3 . Można płacić bez problemu kartą Visa za parkingi .
4. Wyposażenie do ciężarówki kompletne ( klucze , podnośnik , płyny itd)
5. Za wymianę koła w Austrii i przyjazd na dwóch różnych rozmiarach kół na osi skrętnej dał nam po 50 euro na osobę.
Generalnie to polecam jak ktoś lubi rozregulowany kortyzol lub jest w trakcie siwienia i chce osiwieć do końca