nie polecam, spory bałagan na produkcji, pracownicy robią co chcą, brak dyscypliny, dużo obiecują na rozmowie jak np dodatek do pracy na zmianach czy premie miesieczna, po zatrudnieniu dostajesz tylko podstawe bez premii bo...nie ma i nie bedzie, dodatku do zmian też nie ma bo to do 4brygad a są 3zmiany więc nie...ale za to masz 10 zlotych dodatku do buleczek, oj drugi raz by sie tutaj nie zatrudnilo, nie polecam
Szanowni Państwo; dziękujemy za wszystkie opinie, pytania, komentarze. każdy z nich jest dla nas ważny. Nadal rośniemy i będziemy rosnąć w kolejnych miesiącach. Co miesiąc przyjmujemy do pracy ok 20 osob. Zapraszamy do aplikowania:) Podsumowując temat premii, bo widzę że budzi to duże emocje. System premiowy został wprowadzony od połowy roku. Premia za kwartał będzie wypłacana 1 miesiąc po zakończeniu kwartału. Czemu tak? Żebyśmy mogli podsumować wyniki osiągnięte w czasie tego kwartału. A to nie jest możliwe w ciągu pierwszych 4 dni miesiąca, bo wtedy są przygotowywane wypłaty. Proszę Państwa, my nie obiecujemy czegoś czego nie będziemy wypłacać. Premie, dodatki, nagodziny są i będą wypłacane zgodnie z założeniami omawianymi podczas rekrutacji. Nie martwcie się o to, to jest nasze zobowiązanie, a my traktujemy zobowiązania bardzo poważnie. Pozdrawiam i zapraszam do aplikowania. W razie pytań/wątpliwości naszych obecnych pracowników - wiecie gdzie mnie znaleść. TK
Cześć, Jakie widełki płacowe proponujecie na dane stanowiska ? Technik kontroli jakości mnie interesuje . Pozdrawiam
Dzień dobry! Czy na produkcji zatrudniane są kobiety? Jaki system pracy ?
Witam. Czekam na telefon chyba decyzyjny. Bo 2 rozmowy się już odbyły lecz to z firmą rekrutacyjną. Wszystko wygląda bardzo fajnie. Czytam te opinie i jestem w kropce czy warto ????
Wbrew negatywnym opiniom uważam mając swój bagaż doświadczeń z poprzednich firm, że proponowane warunki w firmie nie są tak złe jak niektórzy piszą. Myślę, że w dużej mierze rozczarowanie wynika z braku wcześniejszego doświadczenia w pracy tego typu. Nie ma co się (usunięte przez administratora) ale budowanie produkcji od podstaw to nie jest łatwy kawałek chleba i tego typu przedsięwzięcia będą się wiązać z rotacją.
W październiku ktoś tu pisał, że nie ma obiecanych premii na produkcji. Coś się zmieniło w temacie? Mówisz, że proponowane warunki nie są złe. Chętnie poczytam o szczegółach. Są jakieś dodatkowe benefity?
Witam. Jak wygląda system pracy w tej firmie jako operator? Słyszałem, że jest 4 brygadowy po 12h. Jak to wygląda? 2 dni pracy, 2 dni wolnego? Czy jakoś inaczej? Z systemu wynika, że siła woli są w niektórych miesiącach nadgodziny. Czy nadgodzina jest płacona x2? Jakie jest te "atrakcyjne" wynagrodzenie zasadnicze dla operatora?
I jak tam nastroje po tej "cudownej" premii ? Hahaha ... Dużo obiecali ale mało dali.... No oczywiście operatorzy najwięcej robią a najmniej dostali...standard masz (usunięte przez administratora) podstawie to(usunięte przez administratora)dostaniesz a roboty masz za dwoje... Tylko pracy dokładają... Miał być jeden operator i jedno assembly a teraz obskoczysz dwa no bo co ludzi nie ma i dasz radę, miałeś obsługiwać 4 maks wtryskarki a dostaniesz 6 no bo przecież jakoś sobie poradzisz...zresztą co to kogo obchodzi jak to zrobisz... Pobiegasz z jednego końca hali na drugą przynajmniej spalisz kalorie... Jak cudownie... Aha i pamiętajcie na przerwę najlepiej nie chodźcie bo kierownik czujnie patrzy ,a jak wrócisz to zapyta jeszcze czy już jesteś wypoczęty! No i jeszcze z dziesięć razy spyta jak idzie i ci roboty dołoży nie martw się ! Hahahaha !
Piszesz o produkcji farmakologicznej czy automotiwe? Słyszałam że u was szukają operatorów i można trafić na dział medyczny i automotiwe, gdzie jest lepiej?
Mam znajomego na sekcji medycznej i opowiadał że na automotive jest lepiej przynajmniej tak wynika z tego co mówią ludzie którzy tam pracują, złożylam papiery i czekam na odzew
Praca jak w typowej korpo. Jesteśmy wyjątkowi na rynku, kierujemy się zasadami, możesz się rozwijać... A prawda jest taka, że jak się umiesz sprzedać i jesteś szczupłą blondynką, a przy okazji latasz po fabryce w krótkiej kiecce i bajerujesz facetów lub jesteś kolesiem z bajerancką gadką to promocje/awans i premie masz w kieszeni. Swoją drogą regulamin premii kwartalnych nie istnieje. Jak Cię lubi przełożony to dostaniesz. Jak mu nie włazisz w cztery litery to zapomnij. Chaos na produkcji, chaos we wszystkich działach. Ciągłe zmiany w kierownictwie bo co chwilę ktoś odchodzi. Problemy z produkcją bo przychodzisz i od razu musisz wszystko umieć. Bez porządnego szkolenia. Ogólnie słabo, a firma niczym ale to niczym się nie wyróżnia. Dobrze to już było. Teraz niestety jest coraz gorzej.
Podczas zatrudnienia była mowa o premiach miesięcznych oraz kwartalnych gdy ruszy produkcja. Produkcja ruszyła w maju, premii miesięcznych brak, nie ma zależności czy w danym miesiącu masz pracy po pachy czy luźniej, wypłata Ci się nie zmieni, nie ma premii absencyjnej itd.. jeśli ktoś pójdzie na L4 robisz za dwóch i nic z tego tytułu Ci się nie należy. Pierwszą premię kwartalną zapłacono w czerwcu, następna miała być z wypłatą październikową i nie było, brak też informacji od kierownictwa, że premii nie będzie.. przesył informacji do poprawy. Według PBM który firma silnie promuje szacunek do pracownika jest bardzo ważny, jednak nie informując go co się dzieje w firmie oraz nie będzie wypłaconych premii to chyba przeczy zasadom PBM. Złe nastroje u ludzi narastają, nie jest już tak kolorowo jak na początku przyjęcia w zeszłym roku. Z mojego polecenia ściągnięto do firmy parę osób, trochę mi teraz przed nimi wstyd, że jest inaczej niż opowiadałam. Poza finansami warunki pracy jak najbardziej na plus, czysto, dużo ubrań roboczych, klimatyzowana hala produkcyjna. Na kantynie dostępna herbata i woda gazowana do picia, zmywarki do mycia naczyń oraz lodówka gdzie można schować swoje jedzenie oraz automaty do zakupu jedzenia i napojów. Jedzenie zamawia się poprzez aplikację, pracodawca dofinansowuje 10 zł dziennie do posiłku.
Ktoś pisał ze „póki co” dają dodatek za 4 brygady i premie kwartalna. Czy to oznacza ze w przyszłości macie zapowiedziane coś jeszcze?
Czyli po staremu? Ja ciekawy jestem czy z podwyżką krajową wleci jakaś sensowna tutaj czy nie ma na co liczyć ? Byś napisał jak to było w przeszłości ciekawy jestem za minimalna nie idę robić
Pensje są wyższe od krajowej, czyli nie musi być żadnej podwyżki. W przeszłości nic nie było, bo pracownicy produkcyjni są tutaj nie niż rok.
Mieli wypłacać premie kwartalna i co?? Nie ma, może będzie za miesiąc a może wcale! Dramat ! Firma jest niewiarygodna! Obiecują dużo, a nic nie dają ! Brak szacunku do pracownika ! Za niedługo nikt na produkcji nie zostanie za takie marne grosze !
Niestety cała prawda na temat tej firmy, nie pierwszy raz coś obiecują a potem się wycofują lub udają że tak nie mówili (mimo, że tym razem był podpisany nawet dokument w sprawie tej premii, że ma być co 3 miesiące) dziadostwo jakich mało, robią ludzi w balona.... liczą, że każdy pracownik będzie robił za dobre słowo zamiast za pieniądze, udają że jest jakiś pseudo PBM a na żywo każdy widzi, że juz go nie ma i jak się ludzie odzywają do siebie, w biurach na pięterku ładnie chodzą i się z tego śmieją bo kase mają.... PS. podwyżek też nie ma w tej firmie, jedno wielkie (usunięte przez administratora)
Powiem wprost Byłem na rozmowie i pani kierownik która przeprowadza rozmowę kwalifikacyjną niema pojęcia o tym co się dzieje w firmie Selekcję przeprowadza w sposób nie kompetentny Brak jakiej kolwiek wiedzy na temat pracy która wykonują ludzie na hali Philips zmieńcie ja bo tracicie bdb dobrych nowych pracowników z doświadczeniem dużym zawodowym 2 zerowa wiedzą na temat płacy 3 pani chyba bardzo nie lubi mężczyzn :)
A za co odrzucaja ludzi? Chyba powinien być jakiś powod i realne oczekiwania . Tez sie tego obawiam?
Ej to co tam jest za umowa jak produkcja staje? Nie wyobrażam sobie sytuacji że nagle się okazuje że pieniędzy nie będzie .chybs że taki dobry że i tak płaci??
Produkcja dopiero powstaje bo dział dopiero sie rozrasta? Fajnie bo może będą jeszcze bardziej zachęcać czymś ludzi do pracy. Jakim dodatkiem lub premia?
Firma jest nowa więc produkcja cały czas się rozrasta i zostają uruchamiane kolejne linie, projekty. Póki co jest dodatek za 4 brygady i premiera kwartalna.
I jak teraz wam ostatnia premia kwartalna wyszła? Mimo ze zakład nowy to wychodzi tak samo jak na innych?
Rozmowa kwalifikacyjna odbywa się z osobami nie mającymi pojęcia o pracy na produkcji. Wysyłają Panią, która sama nie wie o co pyta po czym wydaje opinię na temat twojej wiedzy dotyczącej konkretnej dziedzny. Rekrutację na stanowiska techniczne powinny przeprowadzać osoby wykształcone w tym kierunku Jakim cudem taki rekruter ma wydać rzetelną opinię?
Witam złożyłem CV dwa dni temu ile czekaliście na odpowiedź ?
Mąż pracuje od miesiąca w tej firmie.Po jego zachowaniu i rozmowach to jeden wielki bałagan. Nikt nic nie wie i produkcja stoi co chwilę. Nie można się z nim skontaktować bo chyba boi się odebrać telefon.Firma jak i pracownicy nie wiadomo o co chodzi.
Rozruch produkcji, uruchamianie nowych projektów zazwyczaj jest trudnym okresem, ale nie ma co narzekać, głowa do góry i naprzód, gdy proces się ustabilizuje a ludzie nabiorą doświadczenia i jeden drugiemu będzie pomocny to praca będzie lekka i przyjemna.
nie powiem ze nie, zabrzmieliście z tym dość obiecująco. Ale ile przepraszam mam czekać na dobre warunki pracy u nich?
Wszyscy narzekają na ten brak informacji po rozmowie a jak sama praca? Przecież to forum o pracy a nie nieudanych rozmowach. Chyba skoro ci co im się udało nie narzekają to jest ok??
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej,po jej zakończeniu Pani powiedziała, że oddzwonią po paru dniach.Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam telefonu.Nie trzeba tutaj być orłem ,żeby zrozumieć że nie zostałam przyjęta, ale to pokazuje jaki tam mają szacunek do ludzi.
U mnie była podobna sytuacja . Po rozmowie prosiłem żeby chociaż dać informację zwrotną - zero odpowiedzi . To taki trochę brak szacunku
U mnie również brak informacji zwrotnej. W przeciągu tygodnia miałem dostać odpowiedź. Żadnego telefonu, e-mail nic. Brak szacunku do drugiego człowieka.
Podczas zeszło tygodniowej rozmowy na operatora zostałem poinformowany, że otrzymam odpowiedź z działu rekrutacji, procedura zatrudnienia została mi przedstawiona więc cierpliwie czekam. Z rozmowy wywnioskowałem że mają bardzo dużo Cvałek. Obym był odpowiednim przyszłym pracownikiem ! Firma wywarła na mnie wielkie wrażenie a sama rozmowa zwięzła, konkretna, dużo pytań związanych z komunikacją współpracą i często wspominana równość ludzi na zakładzie. Czy rzeczywiście tak to wygląda w tej firmie?
Witam, jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Mam tylko pytanko, jak jest z rekrutacją. Można śmiało wysłac cv przez ich stronę, czy lepiej przez polecenie pracownicze. Bo słyszałem że teraz biorą tylko po znajomości.
Obiecują złote góry a później zderzenie z rzeczywistością. Na produkcji panuje ogromny bałagan.
Dziwny zakład. Wielki chaos. Panie z jakości chodzą jakby jakimiś kierownikami były. Średnio polecam
praca jeszcze nie wygląda :) bo produkcja jeszcze nie ruszyła, narazie serie testowe i mnóstwo maszyn przyjezdza i linii montazowych stąd wszyscy biegaja i sporo nowych osób które się uczą i nic nie wiedzą stad bałagan
Jak się pracuje w Phillips-Medisize Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Phillips-Medisize Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Phillips-Medisize Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Phillips-Medisize Poland Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Phillips-Medisize Poland Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.