Czy ATN Service ApS organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
Firma spoko!Płaci,pomaga z kwaterą,formalnościami a nawet z dojazdami.Pracuję dla nich od kilku lat. Panie z biura są miłe i pomocne...ale jak się należy to potrafią też nakrzyczeć ????Polecam!
Panie Zdzisławie, dziękujemy za dodanie szczerej opinii ;) Dobrze, że dodał Pan "jak się należy" ( całe szczęście że podczas naszej współpracy jest zdecydowanie więcej tych pozytywnych aspektów i nie musimy za często "krzyczeć" Pozdrawiam serdecznie !
Ze względu na mniejsze doświadczenie nie mogłem przebierać w ofertach ale agencja coś dla mnie jednak znalazła i pracuję już 6miesięcy. Na początku było czekanie na kartę podatkową i pobierałem zaliczki ale jak to było już ogarnięte to wszystko jest ok. Miły kontakt z paniami z biura.
Dziękujemy ślicznie za dodanie opinii. Cieszymy się mogliśmy pomóc bo od samego początku udowadnia Pan że jest Pan świetnym pracownikiem :)
Dobra firma, wszystko się zgadza. Przede wszystkim kasa ,bo po to tam jedziemy :-) Zawsze na czas. Jak zwykle u Wikingów sporo trzeba czekać na papiery niestety, ale babka z biura robi co może, stara się i pomaga. Ja niezbyt lotny w języku jestem co jednak nie przeszkadza pracować, bo tam głównie na robotę patrzą. Polecam????
Polecam agencję, mam z nimi dobry kontakt od początku. Prawie zrezygnowałem z wyjazdu czytając opinie jednak Pani z biura przekonała mnie i zaryzykowałem. To była dobra decyzja, nie wiem skad biorą się niektóre opinie- chociaż widząc jakie świry przyjeżdzają czasami do pracy to chyba się domyslam skąd. Pracuje już prawie rok i nie miałem żadnych problemów, czekałem na kartę podatkową na początku ale z tego co wiem jest to normalna dunska procedura. Wypłaty się zgadzają, mam możliwość rotacji i czuje się doceniony w pracy. Jak dla mnie ok.
Wiesz ja miałem raczej komunikatywny angielski jadąc już do pracy tam ale to chyba zależy od firmy. Często jest tak że jak sie starasz to oni to doceniają i wtedy język nie jest taki problematyczny. Najważniejsze to chyba nie ściemniać i mówić jak jest-sam po sobie wiem że to się opłaciło. Oni po to robią te wywiady i zadają pytania żeby móc podpasować i firmę do ciebie i odwrotnie. Ja z zakwaterowaniem nie mam problemu, mam osobny pokój i wspólną kuchnię i łazienkę i jest ok.
Dziękujemy za pozytywną opinię! Z takimi pracownikami jak Pan nie trudno o miłą i przyjemną współpracę :)
Polecam agencje . Z mojego 6-cio miesięcznego doświadczenia z nimi jestem bardzo zadowolony . Wcześniej pracowałem w różnych krajach przez inne agencje i bywało różnie . Wszystkie sprawy są załatwiane sprawnie . Czasem trzeba poczekać na wyjaśnienie ale nigdy nie zostałem zostawiony na lodzie czy bez odpowiedzi na pytania. Jeżeli ktoś myśli że jaka kolwiek agencja będzie go niańczyć na każdym kroku to nigdy nie będzie zadowolony . Pieniądze na czas , godziny się zgadzają . Kwatera za te pieniądze przyzwoita . Kontakt z biurem dobry . Nawet jak jedna z osób nie jest pewna w konkretnym temacie to jesteś odsyłany do odpowiedniej osoby . A nie jak w innych biurach jest ci wciskany byle kit żebyś się odczepił .
Mam kontakt do dwóch Pań z biura .Staram się pisać do jednej jak dostaje informacje że jest na urlopie to sprawę załatwia druga . Dojazd do pracy we własnym zakresie zakwaterowanie organizuje agencja . Niewiem czy tak jest zawsze u mnie to wynika za kontraktu jaki podpisaliśmy . Zjazdy też wynikają z kontraktu . Jeśli dogadasz się z pracodawcą na zjazd "nie standardowo" to agencja nie robi problemów. Trzeba tylko informować na bieżąco .
Pieniądze wakacyjne może wypłacić tylko i wyłącznie pracownik. Gdyż pieniądze są przelewane na specjalne konto. Jeżeli sam pan ich nie wypłaci nikt za pana tego nie zrobi. Pieniądze świąteczne tzw. SH są wypłacane w końcowym rozliczeniu
Nie rozumiem dlaczego wprowadza pan ludzi w błąd. Karta podatkowa i numer podatkowy CPR nie jest zależny od naszej firmy tylko od duńskiego urzędu skarbowego. Do momentu otrzymania tych dokumentów nie ma możliwości otrzymania odcinka wypłaty. Po otrzymaniu powyższych dokumentów otrzymuje pan hasło i musi się pan zalogować na aplikacji danløn gdzie widnieją pana wszystkie odcinki wypłat. Tak jak wspominałam wcześniej pieniądze SH są wypłacane z rozliczeniem końcowym pracownika lub z ostatnią wypłatą w roku (tak jak stanowi prawo duńskie). Feriepenge - zależy wyłącznie od pana czy je pan sobie wypłaci my jako firma nie mamy żadnej możliwości wypłaty tych pieniędzy.
Cena za zakwaterowanie jest ustalona z waścicielem pokoju przed przyjazdem pracownika. Na kontrakcie jest również wpisana ta sama kwota więc każdy pracownik zna cenę zakwaterowania. Pokoje nie są tak małe jak Pan opisuje. Przed Przyjazdem pracownika jeżeli posiadamy zdjęcia z zakwaterowania to przesyłamy je z zapytaniem czy akceptuje zakwaterowanie. Jeżeli po przyjeździe jest ktoś nie zadowolony z zakwaterowania staramy się zaproponować inne. Zawsze jednak każdy ma prawo do znalezienia własnego zakwaterowania i zrezygnowania z tego które mu proponujemy.
Odradzam nie płacą na czas koledze załatwiali kartę podatkowa 3 mies i płacili mu zaliczki jak się zwolnił to okradli go na kasę mnie nie wypłaciły wakacyjnych i policzył za mieszkanie za miesiąc a mieszkałem 5dni.
Przykro mi że czekał Pan tak długo na kartę podatkową, niestety jednak OTRZYMANIE numeru podatkowego i karty podatkowej nie jest zależne od naszej firmy. Urząd skarbowy, który nadaje powyższe dokumenty nie speszy się czasami z ich wydawaniem. My nie mamy na to wpływu :( Proszę również pamiętać, że aby wypłacić pieniądze wakacyjne należy zrobić to samemu poprzez (usunięte przez administratora) lub wysyłając wniosek pocztą. Pieniądze wakacyjne są pobierane od pracodawcy i wpłacane na konto, z którego tylko pracownik może wypłacić pieniądze
Bez problemów. Kontakt jest dobry, wszystko ogarnięte. Wiadro pomyj najczęściej wylewają osoby słusznie wylane z roboty. Ja nie mam z nimi problemu.
Witam serdecznie, najgorsza firma na świecie. Do czasu wyrobienia karty, jesteś nieubezpieczony. Mojemu chłopakowi wpadł opiłek do oka, kolega przetransportował go do szpitala. Za przyjemność wyjęcia ciała obcego zapłacił 500 zł. Kiedy przyszło do rozliczenia godzin pracy okazało się, że potrącili mu całą dniówkę i koledze również a umowa była inna. przecież to był wypadek w pracy! Dziś zdarzył się kolejny wypadek maszyna spadła chłopakowi na nogę, łamiąc mu mały palec. Pani z biura nie wie czy może liczyć na odszkodowanie oraz na chorobowe płatne 100 % , w sumie jakiekolwiek ?! bo się na tym nie zna. Zapytałam się czy jest coś takiego jak książka wypadków ??( book accident). Jak w każdym cywilizowanym kraju! A ona na to, że musi się zapytać koleżanki, która się na tym zna. Jestem w szoku, że takie firmy zajmują się wysyłką ludzi za granice. Tak nieodpowiedzialni ludzie nie powinni zajmować żadnych stanowisk. Ja sobie nie wyobrażam, że wysyłając kogoś za granice, nie wiem co się z nim stanie po wypadku? Podobno jest nadzieja :) Pani ma zamiar się dowiedzieć i odpisać na wyżej wymienione pytania, mam jej dać czas. Ludzie nie dajcie się zrobić. Czytajcie umowy, pytajcie się o wszystko. W umowie jest podpunkt, że firma może zwolnić pracownika ze skutkiem natychmiastowym natomiast nie ma w niej zawarte jaki okres wypowiedzenia dotyczy pracownika. Następnie okazuje się że proponowane przez Panią umowa 3 tygodnie na miejscu i tydzień w domu tez mija się z prawdą gdyż Pracodawca w Dani nawet o tym nie słyszał i nie chciał puścić chłopaków do domu.
Witam serdecznie, Po pierwsze - osoby wyjeżdżające do pracy w nowym, kraju same również powinny zorientować się o przepisach/prawie tam panującym. Na umowie nie było żadnej adnotacji, która mijałaby się z prawdą. Pani narzeczony otrzymał zarówno kontrakt, jak i zadady panujące w naszej firmie PRZED wyjazdem i jeśli ta umowa Państwu nie odpowiadała, mogliście i mieliście prawo się na nią nie zgadzać a tym samym nie podpisywać. W rozmowie telefonicznej wyjaśniałam Pani chłopakowi na jakiej zasadzie odbywa się wypełnianie wszelkich dokumentów i że tzw zółtą kartę ubiezpieczenia zdrowotnego można wyrobić dopiero PO NADANIU NUMERU CPR. Są Panstwo dorosłymi osobabi, które wyjeżdżając za granicę powinny zabezpieczyć się na różne ewentualności. Jeśli chodzi o sytuację z opiłkiem w oku - zdażyło się to w 2 dniu pracy i kolega który został poproszony przez firmę w której Panowie pracowali o to żeby zawiózł kolegę do szpitala. Faktycznie, firma bezpośrednia w której Panowie pracowali nie zapłacili koledze ale zrobiliśmy to my, agencja, dziękując tym samym za pomoc. Jeśli chodzi o wypadek przy pracy i niekompetentne odpowiedzi na pytania - zadzwoniła Pani póżnym wieczorem podając się za narzeczoną i rządała Pani natychmiastowych odpowiedzi. My takich informacji nie możemy udzielać Pani ale osobie z którą pracujemy. Owszem, sytuacja była niestandardowa ponieważ Pani chłopak był dopiero w trakcie wyrabiania dokumentacji (na co istnieją potwierdzenia) i musiałam zasięgnąć pewnych rad, bo sama powinna Pani przyznać że lepiej jest się upewnić niż rzucać słowa na wiatr. W ciągu godziny Pani chłopak dostał instrukcje odnośnie co powinien zrobić i gdzie powinien się zgłosić. Wypełnialiśmy dodatkowe aplikacje wieczorową porą aby ułatwić Pani chłopakowi przyjęcie w szpitalu. Jakiekolwiek informacje o wypadku zgłasza się w miejscu pracy (nie w agencji a w miejscu pracy do której Pan był oddelegowany). Kilkakrotnie dostał informacje aby zgłosić wypadek przy pracy żeby było mu póżniej łatwiej potwierdzić wszytko dokumentacją, ubiegając się o odszkodowanie. Ma Pani również pretensje o rotacje- po raz kolejny, informacja o tym że to nie my ustalamy rotacje tylko miejsce pracy bezpośrednie i pracownik Pani chłopak dostał na samym początku. Reasumując - ma Pani dużo więcej do powiedzenia w tej sprawie niż Pani chłopak, z którym jesteśmy w kontakcie i na jego życzenie staramy się znależć mu kolejną pracę ...
Nie Polecam. (usunięte przez administratora) na wypłatach, obiecują dobre mieszkania a trafiamy na istny (usunięte przez administratora) Pani w biurze yo jakas tempa blondynka która nie wie z czego żyje. Nie polecam.
Na początek żeby zacząc pracę/życie w Danii jest ok. Miła obsługa, wszystko ogarnięte, zakwaterowanie ok-było tak jak powiedzieli. Praca zgodna z opisem. Papierologia ogarnięta w miesiąc, tak jak mówili. Mam CPR/Kartę podatkową i żółtą kartę załatwiąną przez firmę z resztą trzeba sobie radzić ale to chyba norma. Pracowałem prawie rok, potem znalazłem sobie inną robotę, nie było żadnych problemów żeby rozwiązać umowę.
Dostałem propozycję pracy w zupełnie innym miejscu w Danii ( gdzie bardziej odpowiadały mi okolice) i się przeniosłem. Bez problemów
Jak dla mnie wszystko jest ok. Czas oczekiwania na kartę podatkową jest długi ale to nie zależy od firmy tylko urzędu podatkowego. Dostałem potwierdzenie na maila że aplikacja o kartę podatkową jest złożona po pierwszym dniu pracy. Pani z biura najpierw zadzwoniła czy wszysko jest ok, jakie są moje wrażenia i czy daje jej zielone światło na wypełnienie papierów. Zaraz po tym dostałem potwierdzenie na maila że wszystko poszło do realizacji. Raz miałem zle naliczone godziny ale to akurat moja bezpośrednia firma w której pracuję wysłała im zle godziny. Wyrównali przy nastęnej wypłacie. Mieszkanie ok, płacę tyle ile wymieszkam. Dla mnie jest OK
Widzę że opinie bardzo się różnią na przestrzeni czasu, ja pracuję dla nich od jakiegoś czasu i po tym pierwszym okresie kiedy jedzie się na zaliczkach i czeka na wyrobienie papierów nie mam właściwie potrzeby kontaktować się z biurem bo wszystko gra. Od samego początku miałem kontakt z panią z biura i wszystko było ok, dostałem wszystkie informacje co jak i gdzie odnośnie pracy i zakwaterowania, ogarnęła mi wszystkie papiery potrzebne na początek i teraz już normalnie wypłata co 2 tygodnie na koncie.
Zarówno ja jak i osoby z którymi pracowałem nie mieliśmy problemów, których nie dałoby się rozwiązać z firmą. Z tego co wiem, niektóre osoby z kadry pracowników już tam nie pracują i trochę się pozmieniało. Mam dobry kontakt z Panią z biura, która zawsze chętnie pomaga i ogarnia sprawy. Raz miałem zle naliczone godziny ale problem udało się rozwiązać od ręki i dostałem wyrównanie przy następnej wypłacie. Kasa się zgadza i jest na czas. Na kartę podatkową trzeba czekać ale to już nie jest ich wina tylko Skat- dostałem potwierdzenie na maila o złożeniu aplikacji przez nich po pierwszym dniu pracy. Ja nie miałem problemów z firmą (teraz nie pracuje z powodów zdrowotnych ale zamierzam do nich wrócic), ściągnąłem do pracy znajomego, on też jest raczej zadowolony.
Podanie o nową kartę podatkową biuro złożyło pierwszego dnia po pracy, dostałem potwierdzenie na maila, wszystko poszło dość sprawnie. Jeszcze przy szukaniu pracy mówiłem że interesują mnie małe firmy z dużą ilością godzin i taką robotę dostałem. Korzystałem z zakwaterowania przez jakiś czas, potem przerzuciłem się na swoje i nie było z tym problemu. Kasę mam co 2 tygodnie na koncie. Dla mnie jest ok.
Jeszcze jedno pytanie na jakie zarobki można liczyć jako spawacz
Witam zamierzam wybrać się do pracy przez tą firmę trzeba się czegoś obawiać proszę o informację dziękuję pozdrawiam
Co jaki czas w Atn service można ubiegać się o podwyżkę?
Trzeba uderzać do góry firmy w której bezpośrednio pracujesz, jak się zgodzą to dzadzą znać agencji. Myślę że w Danii to tak z pół roku na pewno trzeba przepracować żeby uderzać o podwyżkę.
Czy w Atn service możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
Witam, przy starcie pierwsza wypłata jest po 3 tygodniach, póżniej co 2 tygodnie. Staramy się udoskonalić system jak i przepływ informacji tak aby pracownicy dostawali swoje wypłaty regularnie od początku (wiem, że niektóre opinie twierdzą inaczej ale staramy się doskonalić tak aby pracownicy byli zadowoleni). W tym momencie firma posiada pracownika zajmującego się pomocą przy wyrobieniu numeru CPR oraz karty podatkowej, przy pełnej współpracy ( pracownik musi dostarczyć odpowiednie informacje) podanie o CPR/kartę podatkową jest wysłane w pierwszym tygodniu pracy.
Jak się pracuje w ATN Service ApS?
Zobacz opinie na temat firmy ATN Service ApS tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 28.
Jakie są opinie pracowników o pracy w ATN Service ApS?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 21, z czego 16 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!