Opinie o Multilesson Sp. z o.o. w Warszawa

3.1/5
Na podstawie 19 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o pracodawcy Multilesson Sp. z o.o.. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Multilesson Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Nauczyciele języków obcych
Nauczyciele języków obcych Warszawa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Multilesson Sp. z o.o. w Warszawa

lektor

Multilango wymusilo na mnie załaozneie działalnosci gospodarczej, bo nie chcieli odprowadzania skladek, twierdzac ze im sie nie opłaca, pomimo ze w umowie deklarowali ze w razie koniecznosci składek odprowadzą. Czy ktoś miał taką sytację ? Pracowłam u nich 7 miesiecy, miałam swietne opinie wród uczniów na platformie , niestety mnie (usunięte przez administratora) finansowo, pomówili i uwazają ze za miesieczny okres wypowiedzenia się nie płaci. Zastraszają mnie swoim "prawnikiem". Czy ktoś miał taką sytację ?btw, czy komuś odprowadzają składki zgodnie z umową czy tylko mnie tak naciągneli ? Załozyłam tę działalnosc i ok bo miałm duzo lekcji ale moze nie powinnam i tylko mnie tak naciągneli.

?e
@konkluzja

to jakis totalny absurd że takie firmy jeszcze działaja, nie potrafią zrozumieć jak to się dzieje, kpina...

lektor

byly lektor
@lektor

multilesson, multilango i osttanio Lingua Magister to te same osoby z tego co przegladam KRS. Ostatnio prosili mnie o wsytawianie faktury na multilango com sp.zoo

konkluzja

Dziwi mnie fakt ze od poczatku nie mówią ze zatrudniają tylko na działanosć gospodarczą lub studentów poniżej 26 roku bo tak się im opłaca i przeciez to nie jest przestepstwo. Robią jednak inaczej, proponują umowę cywilnoprawną z oswiadczeniem ze prowadzi się działalność nierejestrowaną obiecują odprowadzanie składek w umowie, a ustnie mówią coś innego. Dziwne nieprawdaż ? Miałam duzo lekcji i działalnosć mi się opłacała, ale firma ta pokazała mi swoje prawdziwe oblicze, wieć po czasie zaczynam zauważać pewne rzeczy, których wczesniej nie zaważałam, rozumiesz mnie Daconte ?

Dede
@konkluzja

No to dziwne że tak przekłamują z tymi umowami. Skoro obiecują odprowadzanie składek to czemu się potem wycofują? Nie rozumie po co to całe zamieszanie bo tylko zniechęcają ludzi.

konkluzja Nowy wpis
@Dede

Bo nie umieją inaczej, bo ich prawo razi ,denerwuje. jeśli nie beda kombinowac to nie bedą sobą po prostu. Każą pisać oswiadczenie ze się prowadzi działanosc nierejestrowaną, , a gdy wychodzi wiecej lekcji ponad limit nierejestrowanej , twierdza ze ich na składki nie stać. Ja załozyłam zwykła dzialalnosc, ale ciekawa jestem jak było z innymi przede mną, czy im zapłacili ponad tę nierejestrowaną, czy odprowadzili komuś składki. Ja po strasznych doswiadczeniach z nimi wiem ze oni znają tylko jedno prawo dobrze - to jest prawo silniejszego, to są osoby wykorzystujace czyjeś niezalezne złe okolicznosci , krzywdy zyciowe do własnych celów i korzyści, dla mnie to jest bardzo prymitywne .I tu nie chodzi o tę działalność, bo to wyszło mi akurat na dobre, poznałam ich w innym kontekscie, a to jest tylko dodatkowy aspekt sprawy. Generalnie nie polecam, pomimo ze uczniów miałam naprawdę bardzo fajnych, napewno też przewijają się przez tę firmę fajni lektorzy. Co ciekawe gdy na poczatku wspopracy prosiłam o kontakt z innymi lektorami stwierdzili ze oni dbaja o to zeby lektorzy nie mieli ze sobą kontaktu. Wspołpraca z tą firmą pokazała mi, że jest nie tylko Kodeks Cywilny KC, ale i Kodeks Silniejszego KS , który ta firma stosuje.

?e Nowy wpis

Mery Nowy wpis

Jeśli poważnie nie stać ich na składki to powodzenia w takiej pracy życzę… to ile godzin mogę teraz brać żeby mi sie w ogóle opłacało pracować?

? Nowy wpis
@Mery

Przeczytaj co ty w ogoles napisałeś bo próbuje przeczytać ale nie potafię zrozumieć :D

Denis

Co to za heca z własną dzielnością, każdy z was musi ją zakładać? A co z umową o dzieło czy zleceniem. Ile oni płacą że na to się decydujecie? Chyba krocie

Tomcio

O atmosferze byście coś więcej napisali bo sie waham z braku nowszych opinii. na głowę nie wchodzą i nie ma żadnych większych problemów?

Czy rozmowa kwalifikacyjna w Multilesson Sp. z o.o. odpowiadała Twoim potrzebom? Czego dowiedziałeś się o swoim nowym, potencjalnym miejscu pracy? Twoja opinia jest dla nas ważna.
nowy

Cześc, planuję w najbliższym czasie podrzucić swoje CV (mimo że nie widzę ogłoszeń), ale czy warto? Jak się Wam teraz pracuje?

Ile jest zmian w Multilesson Sp. z o.o.?

@Pytanie

Dzień dobry, nie ma u nas pracy zmianowej - Lektorki i Lektorzy pracują w dogodnym dla siebie czasie i poświęcają nam tyle czasu ile mogą. Pozdrawiamy !

Czy w Multilesson Sp. z o.o. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?

Aleksandra

Nie.

Kinga

W tym m-cu po raz pierwszy od długiego czasu, jest opóxnienie płatności. Czy ktoś też jeszcze nie dostał za lipiec? Mam nadzieję, że to chwilowe.

Lektor
@Kinga

Potwierdzam, również nie mam jeszcze wypłaty za lipiec.

@Lektor

Szanowni Państwo, nie wiemy skąd takie informacje, nasze zobowiązania wobec lektorek i lektorów są uregulowane. Z pytaniami zapraszamy: hello@multilesson.com

@Kinga

Prostuję. Był niewielki poslizg, ale wszystko wypłacone i w porządku. Wypadek przy pracy:))

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w Multilesson Sp. z o.o.?

@Pytanie

Najlepiej zapytać u źródła:))

Zmartwiona

Znowu są duże opóźnienia z wypłatami, rachunek został wysłany na początku miesiąca, pieniędzy do tej pory brak, również brak odpowiedzi na zapytanie o termin przelewu i wygląda na to, że znowu zaczyna się problem z wypłacalnością.

@Zmartwiona

Dzień dobry, Nie mamy zaległości wobec lektorów - zapraszamy do kontaktu hello@multilesson.com chętnie sprawdzimy Pani sytuację. Pozdrawiamy

Zmartwiona
@Multilesson Sp. z o.o.

W tej chwili zaległości są już uregulowane, w momencie wystawiania komentarza sytuacja była jak opisana.

Bardzo zadowolony

Jestem bardzo, mega zadowolony ze współpracy z firmą Multilesson. Płacą terminowo. Wiem, że kiedyś mieli z tym problem, ale już teraz wyszli na prostą. Dzięki tej firmie znów odzyskałem wiarę w siebie, jestem świetnie traktowany przez pracodawcę i wogle polecam wszystkim, którzy sie wahają.

Danuta

Moja przygode z Multilesson zaczelam w 2018 roku w grudniu. Poczatki byly moze trudne rozkrecalo sie wszystko powoli ale na dzien dzisiejszy pracuje cala para dzieki tej platformie, poznalam dzieki niej wielu wspanialych ludzi i jestem bardzo zadowolona. Moi uczniowie tez sa bardzo zadowoleni z takiej formy nauki jezyka obcego. Rozliczenia za prace otrzymuje regularnie i na kazde moje pytanie platforma odpowiada od razu a jesli mam jakis problem natychmiast go rozwiazuje. Z mojej strony polecam ta platforme kazdemu, kazdej firmie malej czy duzej, ktòra stawia na rozwòj swoich pracownikòw i ich znajomosci jezykòw obcych! Naprawde warto!

Ania

Z Multilesson jestem związana od maja 2019 roku i generalnie nie mogę narzekać. Owszem mieli w zeszłym roku problemy z płynnością, ale ja osobiście dostałam wszystkie zarobione pieniądze. Podobnie jest teraz, wypłatę dostaje terminowo. Kursantów jest sporo, więc jeśli ktoś chce, to bez problemu może pracować 4/5h dziennie. Mi ta forma współpracy odpowiada, pracuje z domu, nie tracę czasu na dojazdy i stanie w korkach, poza tym uważam że w dzisiejszych czasach taka forma zajęć będzie coraz bardziej popularna, więc pomysł jest fajny. Co do sprzętu czy materiałów, to szkoła nic nie zapewnia, ale moim zdaniem, dla lektora, który ma jakikolwiek staż, to nie powinien być problem żeby ściągnąć kilka książek w pdfie i rozesłać kursantom. Jeśli chodzi o sprzęt, to też nie jest żaden problem, bo zajęcia można prowadzić na Skypie zainstalowanym na telefonie. Myślę że jeśli ktoś liczy na stały dochód i ciepła posadę z zagwarantowaną liczba godzin itp., to powinien szukać pracy w budżetówce, gdzie przelew wchodzi na konto 1szego każdego miesiąca, a nie w firmach prywatnych. A tak ogólnie, to polecam rozmawiać i komunikować się z ludźmi, kursantami, pracodawca itp.????

Obiektywny

Pomimo "pływających stawek" (28pln za kwiecień, 40pln za maj) jestem zadowolony. Nowe podejście do rozliczeń jest "fair" dla obydwu stron. Niezarabiający Pracodawca to swoisty początek końca biznesu a platforma umożliwia elastyczny czas pracy i możliwość dorobienia. Pracuję dla nich od kwietnia i póki co rozliczają się terminowo.

@Obiektywny

Przyznam, że i ja teraz jestem zadowolona. Potrzebuje tylko więcej uczniów:)) Mam nadzieję, że to będzie dalej tak szło. A co u Was, tzn. innych lektorów?

@Kinga

Dziękujemy i staramy się aby uczniów było jak najwięcej :)

Zadowolona

Pracuję dla nich drugi miesiąc i jestem bardzo zadowolona. Jak dotąd wszystko przebiega bezproblemowo. Komunikacja super. Forma rozliczeń bardzo mi odpowiada i jest przejrzysta. Czas pracy elastyczny – mogę sobie dostosować wg potrzeb. Polecam!

MoniQ

Jestem z nimi trzeci miesiąc i, jak dotąd, bez problemów. Komunikacyjnie ok, ale pieniądze też z grubsza terminowo. Podejście open book nawet mi się podoba - nie ma wprawdzie jednej stałej stawki, co może nie jest szczytem wygody, ale za to transparentnie dzielą się przychodam

teacher

ile dokładnie po 'podwyżce' wynoszą stawki za maj? jak z terminowością? ktoś został z nimi po zmianie modelu na ten openbook?

@teacher

Ja zostałam, bo odpowiada mi formuła takiej dodatkowej pracy. Teraz jestem rozliczona na bieżąco. W maju wyszło ponad 40 pln/60 min.

kasia

pracuje w innych szkołach językowych i pracowałam w Multilesson do momentu, w którym płacili wg.starej stawki. W żadnej ze szkół, w których pracuję nie obniżają lektorom wynagrodzeń.

@kasia

My też nie obniżamy. Ze względu na sytuację związaną z epidemią zostaliśmy zmuszeni do zmiany modelu rozliczeń, na który większość lektorów się zgodziła za ca bardzo im dziękujemy. Stawka per godzina za maj wzrosła dużo względem kwietnia i spodziewamy się, że będzie jeszcze większa za czerwiec.

@kasia

Zmieniliśmy model współpracy ze względu na obecną sytuację związaną z covid-19 - stawki za ostatni miesiąc są dużo wyższe niż poprzednio.

kasia
@Multilesson Sp. z o.o.

szkoła, w której pracuję nie wpadła na pomysł stosowania innego modelu rozliczania z uwagi na pandemię, stawki są takie jakie były do tej pory, a czy nazwie się to obniżką, czy innym modelem rozliczania, to poszkodowany jest lektor, który nagle zaczął zarabiać mniej.

@kasia

Tutaj nie chodzi o nomenklaturę dokonywanych zmian tylko sytuację wyższą, która niezależnie od nas wymusiła pewne zmiany. Niemniej stawki są już od dwóch miesięcy dużo wyższe.

Zaskoczony

Muszę powiedzieć, że związałem się z MultiLesson zanim przeczytałem opinie tutaj, więc byłem trochę przestraszony, ale jak na razie współpraca idzie bez zarzutu. Stawka z maj może nie powala, ale nie odbiega też jakoś znacząco od średniej rynkowej, kasa przyszła na czas, problemów z kontaktami nie mam. To bez porównania lepiej niż moje doświadczeniach w szkołach, z którymi poprzednio miałem do czynienia.

Nowy

to juz drugi miesiąc i nie moge narzekać. Czytając komentarze ponizej, mialem duże obawy czy rozpocząć współprace z ta firma ale póki co wszytsko sie zgadza i kasę dostałem z w terminie, no moje z kilkudniowym opoznieninem. Stawka za kwiecień faktycznie nie napawała optymizmem ale maj wychodzi blisko 40pln co w sytuacji kiedy nie masz normalnej pracy jest całkiem ok .

Zostaw merytoryczną opinię o Multilesson Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Multilesson Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Multilesson Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Multilesson Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 1 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Multilesson Sp. z o.o.
gemius