Szkoda że na temat aktualnej organizacji pracy w firmie wypowiada się ktoś kto nie pracuje tu od wielu miesięcy. Wprowadza błędne informacje, dodatkowo żaląc się całej internetowi na własne antypatie do współpracowników. Szkoda że pani nie pomyślała o współpracownikach biorąc zwolnienie lekarskie na żądanie, zostawiając całą.ekipe.na lodzie. Lepiej milczeć i być uznanym za głupka niż napisać bzdury na GoWork i rozwiać wątpliwości. Taka moja rada, nie masz nic dobrego do napisania to nie pisz proszę wcale.
Sprawa zgłoszona do odpowiednich instancji. Myślę że jak ktoś zostanie zmuszony przez sąd na publiczne przeprosiny to zacznie myśleć zanim coś napisze w sieci. Tutaj nic nie ginie. Nikt nie jest anonimowy
Z tego co widzę , to parę jest negatywnych opinii byście musieli wszystkich którzy pisali źle opinie podać do sądu , na moje szkoda wgl czasu żeby takie rzeczy czytać i wgl ...Ale to już wasza spraw .Wasz były pracownik . Pozdrawiam
Niestety ,ale ta firma wykorzystuje na maxa do póki pracownik sam nie zrezygnuje omijajcie tą firmę łukiem .Zresztą sami zobaczycie jak popracujecie....????Życzę powodzenia firmie .
Atmosfera jest bardzo ważna. Ale wiesz, co jest jeszcze ważne? Pieniądze. U Ciebie wzmianka o nich, to chyba część o mannie z nieba. A jako, że nie jesteśmy na pustyni i można sobie wybierać gdzie się chcę pracować, to napisz z łaski swojej, ile tu płacą za pracę na kuchni i co trzeba umieć, by tu się dostać?
Myślałem, że GoWork to portal na którym można się dzielić opiniami o pracodawcy. Natomiast tutaj widzę zdawkowe informacje o Fundacji, natomiast dużo wylewanych żali o niedopasowaniu się do zalogi i jakiś błachostkach. Proszę napisać, jak płacą, czy terminowo, premie? Jakie godziny zmian itp? Czy jest sens się zatrudniać? Dziękuję
Czy w Fundacja Pro Omnis wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?
Najwidoczniej jestes- byłeś tak marnym pracownikiem że nie otrzymałeś nigdy nagrody za swoje zaangażowanie. Szkoda tylko że wypisujesz te bzdury
Ciekawe nie będę tego komentować, kto pracował i pracuje to wiem,że nie było żadnych, nagrod ,premii .
A możesz w takim razie ze swojego doświadczenia powiedzieć czy jak dobrze pracujesz to można liczyć na jakieś nagrody?
Ludzie są ok. Szefostwo zabiegane ale ok. Dużo robią niesamowitych rzeczy. Szacunek dla wszystkich.
Źle się dzieje ostatnio,taka jest prawda.
Gwiazda po prostu w maju odleciała. ;) Z mojej perspektywy ekipa na kuchni i atmosfera jest super. Pracowałam tam niemal rok i wiem, że zarobki są takie jak na rynku. Oni płacą całą pensję na legalu, więc nie ma co porównywać do firm, które pod stołem to robią. Moje kolejne miejsca pracy oceniam gorzej niestety.
Czy w związku z tym umowa o pracę była tutaj? Czy zlecenie raczej? I czy na kuchni jakieś zmiany były czy stałe godziny pracy?
Umowa o pracę. Godziny dobre, najpóźniej koniec o 16:00 lub 17:00. Wyjatkowo impreza. czyli masz życie. Jak bardziej Ci lezy um. zlecenia to tez mozliwa.
Umowa o pracę była od początku współpracy czy po okresie próbnym? Wymagali doświadczenia na kuchni czy do przyuczenia też zatrudniali? Jeżeli wymagają doświadczenia to jak długiego?
Najpierw masz okres próbny na 3 msc ,a potem. Dadzą Ci umowę o pracę albo zlecenie zależy jak im się zachce ...Jeżeli masz doświadczenie na kuchni dla nich lepiej ...Jak nie masz będziesz przeszkolona przez innych pracowników......
Ale to przeszkolenie jest zapewnione jakoś? Czy to tylko dobra wola tych pracowników, żeby pokazali co i jak? Potem jak ktoś się wdroży to może np na jakieś podwyżki liczyć?
Jest przygotowana ścieżka szkolenia. Możesz na rozmowie ustalić co masz wiedzieć kiedy. Powiedzą Ci i przydziela pracownika szkolącego. Nie każdy jest dobry nauczycielem, możesz poprosic o wymianę.
Na rozmowie ustalasz jaki rodzaj umowy Ci odpowiada, Czasami od razu okres próbny, czasami sprawdzają zleceniem. Rózni się trafiają. Jesli zależy Ci na Um.o prac. i chcesz pracować, dostaniesz.
Ludzie w firmie na ogół życzliwi i pomocni? Jakie relacje i nastawienie, czy do siebie nawzajem, czy też do samej pracy przeważa?
W tej w firmie jest dużo pracy przeważnie ludzie niektórzy są negatywni nastawieni do pracy . To dlatego ze pensja jest najniższa krajowa ludzie są niedoceniani
A obecnie poza pensją jest coś jeszcze? Jakieś benefity pracownicze? Jakie dodatki np. pakiet medyczny, dofinansowanie urlopów czy coś takiego?
@Pracodawca to rzetelna organizacja. Często skaczący pracownicy nic nie wiedzą o tym ile dobrych działań się tam dzieje. Świetlica dla dzieciaków, domy wsparcia dla seniorów, kluby. Wspierają też inne organizacje. Wolisz pracować w zwykłej komercyjnej firmie, Twoja sprawa, w Fundacji możesz robić wiele ciekawych zadań. Nie jest prawdą, że najniższą krajową się zarabia. Jak wykonujesz najprostsze czynności i nie musisz nic nowego wymyślać, to kto ci zapłaci 8 tys.?
Chcę napisac pozytyw. gdzieć tam ospowiadam, ale nie ma sie czego czepiac. platnosci na czas. mozna sie rozwijac, wszystko legalnie i szkolenia, tylko chcec. ja nie mialam dobrego czasu. zaluje odejscia.
Zgadzam się bo znam ten rynek. Internauci mogą pisać co chcą. Każdy niezadowolony, a przecież to praca.
Masakra, obgadują za plecami . Muszę zostać na nadgodzinach bez powiedzenia dzień wcześniej.
Cześć ,że obgadują to normalką w tej firmie gadanie na uszko ….Po pierwsze nic nie musisz nadgodziny powinny być ustalone z dana osobą. Zawsze możesz wyjść po swoich godzinach pracy …
W tej fundacji to normalką jest nadgodziny myślą ,że za darmo ktoś po godzinach będzie pracował bo to fundacja samo za siebie mówi .Potem się dziwią ,że,maja problem z pracownikami …..Nigdy nie było nagród za nic .Tylko miałeś(usunięte przez administratora)i tak zawsze było źle
Czyli te nadgodziny to w ogóle nie są płatne? A można je chociaż odebrać innego dnia i wyjść wcześniej z pracy lub nazbierać nadgodzin i mieć dzień wolny ? No i jeszcze co w momencie, kiedy pracownik nie zgodzi się zostać po godzinach?
Jakie nadgodziny, najczęściej pracownicy przed końcem swojej pracy kilka minut stoją przy liście obecności żeby wypisać się o godzinie, do której zaplanowana była praca. Często wychodzą wcześniej gdy praca zostaje wykonana. Nie wiem nawet czy ktokolwiek z nich wpadł na pomysł odrobienia tych niedogodzin. Gdy zdarzy się coś niespodziewanego i jest potrzeba zostania dłużej to w inny dzień wychodzi się wcześniej. Ponad to nikt nikogo nie zmusza do pozostania. Szkoda że nikt z tych płaczących nie narzeka że wychodzi na fajka po kilkanaście razy dziennie. Nałóg to nie problem pracodawcy a chyba nałogowca. Może czas odrabiać te przerwy fajkowe i przestać szkalować firmę w internetach
Obgadują za plecami,? Sama to robisz. W pracy bywa różnie i czasem zostaje się dłużej. Szkoda, że jak robisz sobie po kilka przerw w ciągu dnia to nie pomyślisz że te parę minut zostania po wyznaczonych godzinach można zaliczyć właśnie jako odrobienie tych przerw. Jak ci tak źle to zmień pracę, uwierz gdzie indziej może być gorzej. Najłatwiej narzekać, marudzić ale nie zrobić nic więcej ponad to co firma oczekuje. Gdyby nie te dodatkowe przerwy to nie byłyby potrzebne nadgodziny.
O, fajnie brzmi. A jak wygląda odebranie nadgodzin innego dnia, jak się już jakie zdarzą? To trzeba z kadrami czy z szefem to ustalać, kiedy kto wcześniej wychodzi? Czy pracownik sam sobie o tym decyduje?
Jak w każdej firmie jest szef, on zarządza czasem pracy. Najczęściej nie robi problemu z wybraniem nadgodzin w dogodnym dla nas czasie. Nie rozumiem pytania czy pracownik .może sobie wyjąć wtedy kiedy chce. Ten kraj schodzi na psy, skoro zadaje ktoś takie pytania
Firma to nie tylko catering. To Fundacja, która prowadzi super zajęcia dla seniorów i dzieci w Toruniu. Oceniam pozytywnie te wszystkie działania Fundacji. Łatwo źle pisać pod nickiem. @Pracodawca brawo.
Znaczy w jakim sensie najlepsi? I z jakiego powodu oczywiście, to też chcę wiedzieć. Interesuje mnie bardzo, jeśli są jakieś nieprawidłowości, zwłaszcza te poważne. Wszystko jak dogadane na rekrutacji czy nie zgadza się coś?
Wkurzają cb negatywy a skąd wiesz, że to nie prawda ..Każdy mógł mieć inne doświadczenie w tej firmie .Ja niestety miałam te złe widocznie miałam pecha ....
Jaki jest styl zarządzania w Fundacja Pro Omnis?
Jak to na kuchni - krótko. Jak masz pomysł to mozesz realizowac. atmosfera jest dobra. W innych miejscach Fundacji to pracują opiekunowie, psychologowie, to tez fajna praca.
Aplikowaliście do pracy w firmie Fundacja Pro Omnis? Jak oceniacie proponowane warunki? Zarobki oferowane na stanowisku Opiekun są korzystne?
Każdy Opiekun zarabia znacznie więcej niż najwyższa krajowa. Wszystkie stanowiska bez wakatów. Widzę tutaj wpisy dokładnie tych samych 3 osób, z którymi się pożegnaliśmy. Sprawdziliśmy, że podobnie potraktowali wcześniejszych pracodawców.
Każdy pracodawca ma prawo sprawdzić pracownika, którego zatrudnia. Po to podaje się dane w CV. Szkoda że nie znasz się a wypowiadasz. RODO, a w ogóle znasz dokładnie ten przepis?
A wiadomo dlaczego zostali zwolnieni? Ciekawa jestem kiedy firma żegna się z pracownikiem - czy to jakiś konkretny powód musi być?
I to wszystko? Tylu pracodawców teraz oferuje jakieś benefity i inne dodatki pracownikom. A tutaj poza podstawą cokolwiek dają jeszcze? Czy na nic nie można już liczyć?
Nic nie dają poza wypłatą , w innych firmach dużo dają ,np; proszek do prania albo bony na święta ale co można oczekiwać od fundacji.......
Czekamy na aktualne opinie odnośnie przedsiębiorstwa Fundacja Pro Omnis w miejscowości Bydgoszcz, może ktoś z użytkowników wie coś o nich.
Jest stabilnie. Możliwe wsparcie w różnych obszarach. Najniższą krajową zarabiają ludzie bez umiejętności i na początku drogi. Dużo pracy.
Pracy jest dużo...hahaha tam jest (usunięte przez administratora) za grosze.Przełożony oczekuje cudów z niczego.Wiecznie brakuje produktów, a że pochodzi z Torunia wiecznie porównuje Bydgoszcz z Toruniem,na niekorzyść BydZi.Wiecznie słyszy się o karach,nigdy nie ma nagrody.Miał być konkurs na pracownika mc,ale jednak nie odbył się ani razu,szef kuchni twierdził,że tylko on mógłby zdobyć ten zaszczytny tytuł,oraz jego zastępca,furiat,który ubliża wszystkim,nawet kierowcę zwyzywał od najgorszych przy personelu...zero szacunku,chamstwo i wykorzystywanie pracowników na maksa.Na zmywaku i warzywniaku schorowane kobiety,pewnie z grupą,bo chociaż to fundacja,nie liczy się nikt i nic tylko forsa.Nie polecam tej firmy Omijajcie z daleka to miejsce!!!!!
Odnośnie pracownika miesiąca nikt nie jest godny tytułu?... a szkoda bo uważam że np. Paweł powinnien taki tytuł uzyskać, jest bardzo pracowity i wykonuję pracę najlepiej , sama z nim pracowałam i facet zna się na rzeczy. Furiat ? Serio ? Każdy czasem się zdenerwuję a na kuchni to nie dziwne ... bo jednak to praca pod presją czasu . Moją faworytką była także Sylwia tak świetnie gotowała po po prostu wow , plus za wielki porządek w jakim pracowała,również Patrycja robiła dużo na kuchni, ogarniała wydawke i jeszcze pomagała niejednokrotnie na śniadaniach. Dlaczego ani Paweł ani Sylwia ani Patrycja? żadne nie otrzymało tytułu pracownika msc ?
Ale czy prawdziwe? Jeśli chodzi o bistra to ze strony internetowej wynika, że są łącznie trzy. Dwa w Bydgoszczy u jeden w Toruniu. Napiszesz, jak jest tam praca zorganizowana i ile za nią płacą?
Z tego co wiem to już jedna w Bydgoszczy i Toruniu. Pewnie najniższą krajowa nie polecam firmy .Chyba że chcesz pracować za najniższą a warunki słabe szef mysli, że jest najlepszy .........
Szef kuchni który traktuje pracowników bez szacunku i notorycznie stosuje w pracy (usunięte przez administratora) Brak reakcji szefostwa na zachowanie szefa kuchni . Nadgodziny na ostatnią chwilę bez wcześniejszego ustalenia. Zarobki nieadekwatne do ilości wykonywanych obowiązków , atmosfera tragiczna zapewniana przez szefa na codzień, który krzyczy i ma problem nad zapanowaniem nad emocjami, zdecydowanie nie nadaje się na to stanowisko . Zdecydowanie nie polecam pracy.
3 MSC ...
Dokładnie, podejście szefostwa jest co najmniej słabe. Nic nie widzą i nic nie wiedzą. Organizacja pracy na zerowym poziomie i co niektórzy odreagowują frustrację wydzierając się na resztę pracowników
Nikt się na nikogo nie drze. Szef to według moich obserwacji oaza spokoju. Wielokrotnie tłumaczy co i jak zrobić, tłumaczy się przed klientami za swój personel. Zamiast być mu wdzięcznym za uratowanie tyłka to wylewa się na niego wiadro pomyj. Nikt na siłę nikogo nie trzyma, ale jak chce się zarobić to trzeba w pracy zacząć używać mózgu a nie wyrażenia " wydawało mi się że..."
(usunięte przez administratora) zawsze zostaną,stare babcie bez szans na pracę,dlatego ta firma jeszcze istnieje...ale już niedługo...sanepid ręce zaciera...na maskotkę!
Wszyscy już dosłownie się zwalniają bo mają dość takich warunkach. Nie ma porządnego sprzętu, żeby pracować a oczekują cudów od pracownika .Śmiech na sali co w tej firmie się dzieje .Kobiety muszą dźwigać ciężkie rzeczy.Kobiety są gorzej traktowane. Pracownicy się wyzywają a szefostwo jest głuche nie reaguje na takie zachowania tylko czekać na inspekcje pracy ......
Zawsze można się zwolnić ,a nie zgrywać bohatera pisząc wyssane z palca opinie.Szefostwo to nie psychoterapeuci ani przedszkolanki zeby rozwiązywać konflikty .Wydawać by się mogło że zatrudniają dorosłych rzec by się chciało odpowiedzialnych ludzi ale chyba w tym przypadku tego nie można powiedzieć....
Drze? Pracowałem tam ponad rok. Nie zauważyłem złego traktowania pracowników. Za to widziałem kilku słabych, winiących wszystkich poza sobą.
No to pewnie bardziej przychylny wariant by był. Czyli o tym całym senepidzie i inspekcji, o których tu pisali to nic nie wiesz? Bo zastanawiam się czy faktycznie coś na rzeczy wtedy było
To pisze pracownik,który stracił prawo jazdy i dostał szansę na kuchni...nieudacznik,który poszedł na L4 i już nie wrócił....hahaha
Był i sanepid i inspekcja pracy...a będzie jeszcze sąd pracy,taka to jest firma-firma krzak!!!!!
Pani S. Jakim to trzeba być malutkim człowieczkiem, żeby w taki sposób " walczyć". Brakuje odwagi aby stanąć twarzą w twarz? Lepiej jak kret w sieci obrażać, oczerniać i wysnuwać teorie spiskowe. Powinna się pani wstydzić. Pozdrawiam i życzę więcej taktu i zrozumienia drugiego człowieka. Mniej egoizmu
Skąd wiadomo,że to pani a nie pan???Chyba macie Państwo konflikt i to z nie jednym byłym pracownikiem.Pozdrawiam i życzę więcej empatii w stosunku do swoich pracowników .
Sytuacja chyba zaczyna się robić nieco bardziej zawiła... To ile tych potencjalnych byłych osób może w sumie być?
Ludzie się boją zostać bez pracy , a Ci co się nie boją odeszli , bo ciężko w tych czasach utrzymać się z takiej pensji . Wszystko jest zrozumiałe inflacja w górę, ciężko jest utrzymać firmę , ale pracownik tez musi gdzieś mieszkać, a przecież nie będzie cale życie siedział u rodziców bo pracując nie stać go na mieszkanie, rachunki itd.
Fajnie myślisz, ale po co miałbym pisać negatywne opinie na firmę, w której pracowałem przez ponad rok, zdarzały sie przeróżne kryzysy, a jednak firma potrafila to zrozumiec (ale mowie oczywiscie o szefostwie, nie pracownikach) i pensje tez otrzymywalem dla mnie zawsze wystarczającą, dajacą mi warunki utrzymania. Firma i jej szefostwo nigdy mi nie zawiniły, i nigdy nie zniżałbym sie do oczerniania jej anonimowo w internecie. Pozdrawiam serdecznie, mysl se o mnie co chcesz, ale nie oskarżaj mnie, o wylewanie żali na firme.
Nigdy byś się nie zniżył....to dlaczego podpisujesz się PornoKrul,a nie z imienia.Żal mi takich lizusów...pewnie mamusia utrzymywała i płaciła za mandaty...
Najgorsza firma tylko głupcy zostają. Ucinają godziny myślą ,że ktoś będzie za darmo pracował bo to fundacja .Szefostwo nie reaguje na zachowania przełożonego ....
Dzień dobry Jakie są zarobki na poszczególnych stanowiskach pracy oraz jaka panuje atmosfera
Zdecydowanie odradzam zarobki to najniższa krajowa ,a atmosfera kryzysowa, wszystko szybko i szef to człowiek doprowadzający do frustracji pracownika zaniżenia pracownika wartości
Nie polecam firmy
Jak się pracuje w Fundacja Pro Omnis?
Zobacz opinie na temat firmy Fundacja Pro Omnis tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Fundacja Pro Omnis?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 3 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!