Opinie o PHU Komunalnik Sp. z o.o. w Wrocław

2.6/5
Na podstawie 5 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie PHU Komunalnik Sp. z o.o.. Zobaczysz poniżej też opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie PHU Komunalnik Sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Zbieranie odpadów

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o PHU Komunalnik Sp. z o.o. w Wrocław

inga Nowy wpis

Spodobał mi sie ten tekst ze jak dajesz z siebie wszystko to zostaniesz doceniony. Czyli co teraz takiego oferuja? o premie trzeba sie prosić?

Henryk Nowy wpis

Warto uda się do ZUS i zorientować się czy firma odprowadza składki społeczne? Czy ktoś ma informację? Słyszałem, nie wiem jak zweryfikować.

Słuchajcie jak to jest z tymi stawkami dla kierowców? jeszcze w listopadzie ktoś pisał o zarobkach do 7 100 zł a mnie teraz pokazuje się oferta z końca stycznia na kwotę do 6 000 zł. to trochę inny zakres zadań czy o co chodzi? chyba ze tam było policzone z jakaś premia?

Anonim Nowy wpis
@anonim

Ta firma to parodia naprzyjmują ludzi jako ładowacz a później nie ma pracy i rzucają to tu to tam jak mnie ,trzy tygodnie jazda autem patrz bus a później kilkanaście dni rzucany to tu to tam a później telefon że zwolniony , o pracujących ludziach bez umowy nie mówiąc patrz nysa województwo opolskie , inspektor pracy powinien ich odwiedzić.

Anonim Nowy wpis
@Anonim

Ta firma to porażka praca jako ładowacz nieczystości w tej firmie na moim przykładzie też porażka ,miałem nieprzyjemność tam pracować , gdy nie masz zajęcia na stanowisku ładowacz nieczystości to rzucają cię do różnych robót w tejże firmie na przykład przy selekcji kubłów gdzie jest taki bajzel i robisz tam, a główny zarządzający tym syfem patrz kubły nawet nie ma odwagi powiedzieć w oczy że twa praca w tej firmie dobiegła końca tylko wysługuje się innymi żeby to powiedzieli tobie , i jesteś traktowany jak piąte koło u wozu ,nie polecam pracy w tej firmie lepiej szukać pracy gdzie indziej .OPOLE.

Gabi

Pracowałam w tej firmie, mega zadowolona byłam , szefostwo bardzo sympatyczne , uczciwe. Nigdy nie było problemu z wypłata. Jeśli dajesz z siebie wszystko jesteś doceniony przez szefa. Atmosfera bardzo miła. Polecam .

Czym trzeba się wykazać, aby pomyślnie przejść proces rekrutacyjny w firmie Phu Komunalnik Sp. z o.o.? Na co pracodawca kładzie nacisk: doświadczenie, umiejętności, wiedzę, a może osobowość? Opisz swoje doświadczenia z rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko ROBOTNIK OGRODNICZY - KIEROWCA

Jak to jest, że ktoś pisał w 2022 roku o ogłoszeniu na kierowcy C z widełkami od 6 do 8 tys a obecnie wisi oferta na to samo stanowisko i podane są kwoty od 5,3 do 6 tys? czymś jeszcze te oferty się różnią o czym już trudno się dowiedzieć? Cos więcej o bieżącej pracy kierowcy byście napisali? Od kolejnego roku będą podwyżki?

Krzychu
@anonim

Pensja minimalna na UOP, reszta wiadomo. Ale jak po czasie się zwolnisz, to oczywiście o tej reszcie zapomnij, bo o tym nikt nie będzie pamiętał :)

NT

Ładowacze są tam traktowani jak tania siła robocza. Żaden z nich nie zarobi 3 a co dopiero 4 tys. Odejść możesz w każdym czasie mają taki (usunięte przez administratora) że podpiszą za wypowiedzeniem stron żeby sobie pod górkę nie robić.

Werka

Było napisane w tamtym roku cos na temat potrącania kasy. Podobno nawet parę stówek. W jakim to kontekście, za co? Jakie są dalsze skutki? Czy to powoduje rotacje? Jakie mogą być aktualne? Z tego co widzę od tamtego roku nie pojawiła się żadna opinia, dlaczego? to jak się teraz jeździ? zmieniono auta lub cokolwiek?

Guzowaty
@Werka

Miasto Bydgoszcz sądzi ich na 5 milionów złotych kar za swoją niską jakość usług. Dodatkowo różnego rodzaju sprawy prokuratorskie ciążą na firmie wraz aresztowaniami. Wystarczy wygooglować. Mają spore problemy, więc oszczędzają na czym mogą.

.....
@Werka

Nie zmieniono nic, kasę ucinają bo kadrowe nie potrafią liczyć. Prezes twierdzi, że nikt nic nie robi i naraża firmę na zbędne koszty. A to, że nie ma żadnej opinii wcale mnie nie dziwi. Przekręt za przekrętem wystarczy poczytać w internecie co dzieje się w tym cyrku.

najniższa krajowa na papierze a co wyżebrasz to twoje ;), kadrowe zatrudnione po znajomości więc czego od nich wymagać? ciągle za najmniejsze błędy ucinają co mogą, ale żeby kogoś wyróżnić za jakiś angaż to już ciężko.

DRAMAT

Wypłaty pod stołem, kilka godzin nadgodzin rozpływa się w powietrzu. Nowe mercedesy na flocie, a śmieciarki się rozlatują i kasy na wypłaty też nie ma ale to mnie nie dziwi jeszcze więcej leasingów niech nabiorą. Omijajcie firmę szerokim łukiem. Jeden wielki dramat. Papiery podpisuje się z datą kilka lat do tyłu, bo kadry nie mają czasu na ich przygotowanie przy przyjęciu. Kosztem nerwów i zdrowego samopoczucia naprawdę nie warto! Szukajcie czegoś innego.

.....

Firma to jeden wielki dramat. Pani DAYREKTOR Kadr nie potrafi liczyć (urlopów jak i wypłat). Traktują ludzi jak tanią siłę roboczą. Śmieciarki w opłakanym stanie, wielu moich kolegów zwalniało się bo jak to określali "Chcą jeszcze trochę pożyć". Obecny prezesik tymczasowy wozi się po całym zespole i zamiast wspierać zwala na nich całe zło tego świata, upokarzając ich w każdy możliwy sposób. Jeśli ktokolwiek poszukuje stałej pracy i LEGALNIE działającej firmy to trzymajcie się od niej z daleka. Kasa marna a za odpowiedzialność na każdym stanowisku (usunięte przez administratora)gwarantowany. Ludzie włażący prezesikowi w(usunięte przez administratora) są bardziej doceniani niż ci rzeczywiście dający z siebie 110%. Atmosfera tragiczna, bezzasadny wyścig (usunięte przez administratora) (podwyżek i tak nie ma bo wszyscy (usunięte przez administratora) robią). Dramat i (usunięte przez administratora) (choć oni już dokonali odwiertu) TRAGEDIA!

.......

(usunięte przez administratora)firma. W każdym miesiącu potrąca po kilkaset złotych.

Karaś

Witam. Chce się zatrudnić (wielkopolska) na kierowce kat.C W ogłoszeniu jest napisane 6000-8000brutto umowa o prace, czy rzeczywiście tyle dostanę na papierze czy jest to "chwyt marketingowy"? Jak się da 5k netto zarobić i na umowe o prace, kasa cała na konto to bardzo w porządku, a to że pracować trzeba to wiadomo nic za darmo ;)

Jak nie pasuje można zmienić pracę. Śmieci muszą być wywiezione.

Pracownik.

Praca jak praca do lekkich może nie należy. Ale mi to nie przeszkadza. Współpracownicy nie którzy potrafią się bawić za plecami w detektywa. Po co i dlaczego ?

ładowacz gorzów

przestrzegam przed pracą w tej firmie śmieciarki to złom.praca po 12 godzin i więcej nigdy nie wiesz o której skończysz szatnia to kanciapa dla dozorcy bardzo duża rotacja wśród kierowców i ładowaczy 1 mechanik na całą flote śmieciarek miła kadrowa prezes zajmuje się liczeniem ile ton zostało zwiezionych na wysypisko reszta go nie interesuje dyspozytorzy ciągle nie wiedzą o co chodzi odradzam lepiej poszukać innej firmy jest ich w mieście kilka

Międzyrzecz
@ładowacz gorzów

Jak się pracuje a nie ściemnia to nie ma nadgodziny pieniądze są terminowo i solidnie ja osobiście polecam

Jakiś czas temu firma Phu Komunalnik Sp. z o.o. poszukiwała pracowników. Czy ktoś brał udział w rekrutacji na stanowisko Kierowca? Jakie wrażenia?

@Administrator

Oni bardzo często w wielu miastach szukają nowych łosi. Trzymaj się z daleka od tej firmy chyba że lubisz pracować za darmo. Poczytaj na forach o tej firmie. Mają więcej długów niż włosów na głowie. Zapewne już nie długo ogłoszą bankructwo jeżeli szybciej ich nie pozamykają.

Międzyrzecz

Firma spoko pieniądze na czas a godziny zależy od chęći płacą za skończony rejon a nie za godziny więc jak szybko zrobisz to do domu wracasz jak to praca dla tych co lubią szybko pracować a nie w trybie spacerowym

Nowy kierowca

Chcą mnie zwerbować z firmy podwykonawczej w której jeżdżę na śmieciarce do Komunalnika. Jakie stawki, ile czasu w pracy i takie tam?

Jerry
@Nowy kierowca

Praca po 16 godzin wynageodzenie zależy od wagi zwiezionych śmieci. Dlatego najlepiej brać wszystko jako zmieszane

Kierowca
@Nowy kierowca

Stanowczo nie polecam zarobki może spoczatku i dobre a po dwóch miesiącach cie oszuka -niepolecam.

Zwirek
@Nowy kierowca

I jak kolego pracujesz tam pytam bo się zastanawiam jeszcze

Gorzoww
@Nowy kierowca

Stawki? Jakieś 4400 jako kierowca za około 50-60 godzin więcej niż norma w miesiącu, czas pracy dopóki nie skończysz rejonu jednym samochodem który powinny robić co najmniej dwie śmieciarki. Czyli nie rzadko 15-16 godzin.

Gorzoww

Uciekać od tej firmy jak najdalej, praca po 12 - 15 godzin, oszukiwanie na wszystkim czym tylko się da, ucinanie pieniędzy za coraz to nowsze powody, samochody w ogóle nie nadające się na jazdę po drogach publicznych, nigdy nic nie można zaplanować, potrafią dołożyć pracy na parę godzin po 11 godzinach pracy, oszczędzanie prezesa dosłownie na wszystkim, na samochodach, na sprzęcie, ubraniach, pracownicy czekali na zimowe ubrania od listopada, dostali po jednej kurtce na koniec stycznia.. Wielkie braki w samochodach, uszkodzone samochody latane na trytytki, szefostwo zamiast kupić nowe samochody zatrudnić więcej ludzi woli żeby jedna ekipa robiła robotę która w normalnych firmach robi parę ekip, uszkodzonymi samochodami, brak słów najgorsza firma w jakieś w życiu pracowałem, jeden wielki wyzysk i (usunięte przez administratora), a osoby piszące pozytywne komentarze to osoby pracujące w biurze.

Gorzów

(usunięte przez administratora) nie dają ubrań, zero ochrony na koronowirusa, praca po 12 godzin i więcej na śmieciarkach rozpadających się, zero szacunku i poszanowania prawa pracy

Pracujesz tam ???
@Gorzów

W innych lokalizacjach też problemy mamy dużo zgłoszeń więc zbiorowo to można rozwiązać

@Pracujesz tam ???

Bydgoszcz się do was chętnie dołączy. Jest nas wielu których oszukali.

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Phu Komunalnik Sp. z o.o.?

@Pytanie

Trzymaj się z daleka od tej firmy chyba że lubisz pracować za darmo albo za parę złoty na otarcie łez.

Darek

Pracowałem jako kierowca w tej firmie w Bydgoszczy i mogę powiedzieć o tej firmie w kilku słowach * (usunięte przez administratora), kombinatorzy, (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Cała ta firma to jedna wielka zagadka. W Bydgoszczy próbowali sprzątać ale to ich posprzątali z wielkim chukiem. Ale co jest w tym najfajniejsze to to że władze miasta postanowiły ukrucić dalsze oszustwa tej firmy i zgłosiły do prokuratury ich poczynania. Popieram to posunięcie w 100 %. Byli pracownicy z Bydgoszczy też opowiedzą kilka słów Panu Prokuratorowi oraz innym instytucją na Komunalnika gdyż płacić leasingi za te wszystkie BMW kosztem oszukanych pracowników to lekkie nie porozumie. Panowie uciekajcie z tej firmy jaj naj szybciej bo oni mają tyle długów że prędzej czy później ogłoszą bankructwo a wy zostaniecie bez grosza. Prezesostwo wyprowadza z tej spółki ogromne pieniądze, wypłaty w kopertach pod stołem itd. Przy ostatnim wynagrodzeniu w Bydgoszczy oszukali wszystkich którzy położyli wypowiedzenie na koniec stycznia. A jest to 20 osób. Wszyscy zgodnie idziemy do prokuratury i mamy nadzieję że będzie to początek końca tej dziadoskiej firmy. I nie słuchajcie tych wpisów jak to tam się świetne pracuje bo piszą to ludzie z Komunalnika. Inspekcja Transportu Drogowego będzie kontrolowała wszystkie ich samochódy gdyż ten sprzęt zagraża bezpieczeństwu pracowników i postronnych ludzi. Dodaję iż Inspekcja Pracy też już ich kontroluje.

Olek

Opinia zależy od tego jakim pracownikiem jest osoba wystawiająca opinie. Ja nie narzekam choć trzeba pracować.

Tsfg
@Olek

Mówisz opinia zależy od pracodawcy. Zastanawia jedynie to dlaczego gazele biznesu niby znający się na biznesie i pragnący utrzymać markę potrafią tylko kantować. Nie zastanawia fakt że wylecieli z Wałbrzych, Kłodzka i Bydgoszczy narażając te miasta na kłopoty finasowe. Ciekawe dlaczego spece od biznesu łącznie z prezesem jeżdżą jak (usunięte przez administratora) czarnymi BMW jeżeli nie potrafią realizować umów. Pytanie dlaczego nie płacą kontrahentą i pracownikom chociaż ich na to stać co widać po furach i lekceważącym podchodzeniu do realizacji umów na odbiór odpadów z polskimi gminami

Zostaw merytoryczną opinię o PHU Komunalnik Sp. z o.o. - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w PHU Komunalnik Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy PHU Komunalnik Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w PHU Komunalnik Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 1 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

PHU Komunalnik Sp. z o.o.
  • Świętego Jerzego 1A
    50-518 Wrocław