Dokładnie rok temu otrzymałam prace na stanowisku recepcjonistki i bardzo sie z niej cieszyłam. Niby wyglądało to dobrze lecz firma obiecuje wiele co nie przekłada sie na stan faktyczny. Można zauważyć, że co jakiś czas dodawane są ogłoszenia na recepcje, mechanika czy myjnie - nie bez powodu. Przed podjęciem pracy polecam przestudiować ogłoszenie. Osoba na recepcji powinna mieć bardzo szeroki zakres swojej wiedzy z uwagi np na fakt, iż inne stanowiska zdarzają sie być puste. Zakres wiedzy, to nie tylko ten z obsługi klienta czy znajomości produktu Hondy. Nie jest to miejsce pracy, w którym można poczuć sie docenionym pod żadnym względem. Jak to mówią w Zarządzie „wykaż sie” - i tak możesz to robić do momentu, aż zrozumiesz, że nie warto. Za stanowisko nazwane tam recepcją dostajemy najniższą krajową, możemy sie wykazywać i prosić o premie i mieć nadzieję, że ona faktycznie będzie, może będzie mniejsza, może po czasie a może wcale. W tym miejscu co nietypowe nie ma sensu próba rozmowy, rozwiązywanie problemu czy też walka o swoje. Masz problem, chcesz sie realizować, spełniać, dostawać adekwatne wynagrodzenie - Twój kierownik Ci doradzi, że wypowiedzenie to najlepsze rozwiązanie. Gdyby tego było mało, tekst o „wykazywaniu sie” usłyszysz nawet na wypowiedzeniu.
Firma HLC Sp. z o.o. prowadziła rekrutację na poniższe stanowiska:
- RECEPCJONISTA BIURA DS. OBSŁUGI KLIENTA, Gdynia - Listopad 2023
- PRACOWNIK MYJNI/ POMOCNIK MECHANIKA, Gdynia - Styczeń 2022
- Pracownik myjni / Pomocnik mechanika, Gdynia - Styczeń 2022
- RECEPCJONISTA, Gdynia - Styczeń 2022
Czy pracujesz w firmie HLC Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś? Zostaw raport z rozmowy rekrutacyjnej i powiedz jak Ci się pracuje .
Jak się pracuje w HLC Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy HLC Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.