Opinie o Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o. w Lublin

3.1/5
Na podstawie 22 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj też opinie kandydatów do pracy w Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Firmy recyklingowe

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o. w Lublin

Adrianek

Wyrzucacie pracujących ludzi, a potraficie wyrzucić ludzi za picie w miejscu pracy, po czym ich zatrudniacie z powrotem, Ci lepiej pracujący dostają dodatkowe roboty za nic tylko dlatego że im lepiej idzie. Premie tracisz za byle co, zależne to jest od humoru kierownika zmianowego którego opisałem poniżej. Nie dość że ludzie ciężko pracują w ciężkich warunkach to jest im dokładany stres i nerwy bo kierownik zmianowy się zachowuje jakby miał wiecznie okres dlatego mu ostatnio podpaski zaniosłem jak byłem szafkę posprzątać. Po co iść cięzko pracować i do tego czuć nerwy stres i presję. Może ludzie chociaż miesiąc spokoju będą mieli. Z wysypywaniem kontenerów pełnych lodówek powinien się zająć Sanepid. Teraz jest pół biedy ale w lecie gdzie cała żywność gnije to jest pełne zarazków i chorób. Tu nie ma BHP a obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie w miarę możliwości bezpiecznych i higienicznych warunków pracy. Na to jest paragraf. Główny kierownik od kilku lat pozwala na mobbing i nękanie ludzi przez osobę o której już pisałem. Za niezapobieganie temu grozi grzywna do 30 tysięcy złotych. Mam nagranie gdy byłem na skardze, mówiłem jak traktuje i mnie i innych ludzi, miałem zwolnienie na podłożu stresowym, straciłem przez to premie i tak na koniec usłyszałem że on taki jest. Jak to brzmi w ogóle jak można takimi słowami kogoś bronić. Skoro główny kierownik woli stawiać jedną osobę ponad już kilkadziesiąt osób to proszę bardzo. Miałem wytaczać proces Panu kierownikowi zmianowemu, z dowodami które mam by był niezły dym ale nie mam na to nerwów zresztą jest takie powiedzenie: Nie tykaj g.. bo śmierdzi. Nie rozumiem tylko czemu na Google jest tak wysoka ocena prawdopodobnie klakierzy Polecam zrobić coś z tym czymś co jest kierownikiem zmianowym bo człowiekiem nie idzie go nazwać. Już dawno powinno główne kierownictwo coś z nim zrobić bo firma prędzej czy później będzie miała za to problemy. Nie szukam zemsty bo nie mam za co, sam poszedłem do lepszej pracy. Dobrze wiecie że to wszystko prawda. Zróbcie coś z nim dla dobra ludzi i tej firmy bo mimo że gość zna się na robocie i dużo potrafi zrobić to działa na szkodę firmy nękając i gnębiąc ludzi którzy chcą pójść spokojnie zrobić co do nich należy a nie przy okazji muszą się bać na każdym kroku to jest chore. Ja bym firmie zaproponował odseparować go od ludzi i niech sobie będzie elektrykiem bo się zna na tym i pracuje z dala od ludzi bo on się nie zmieni, a nie tłumaczyć go że on taki jest. Jak to brzmi w ogóle. Na szczęście ja już nie muszę w tym uczestniczyć ale swoje zdanie i opinie czułem potrzebę po sobie zostawić. Dla porównania w swojej nowej pracy podpisywałem deklaracje o braku dyskryminacji i równym traktowaniu. Pozwalajcie dalej na to wróci to do Was prędzej czy później. Karma zawsze wraca. Adrian

Zainteresowany
@Adrianek

A jak wygląda praca kierowcy są wogole jakieś przyjęcia ? I jakie są zarobki ?

Firma daje stabilne zatrudnienie, a z tego co się orientuję to i rotacja pośród pracowników jest niewielka. Są ludzie, którzy pracują tu od lat i to o czymś świadczy. Jak jesteś chętny do pracy to Cię zauważają i wypłata też jest w porządku. Ale co niektórzy wolą narzekać, siać ferment i negatywne opinie. Wstyd. Jak komuś nie pasuje praca - powinien zrezygnować, a nie jak w przedszkolu pisać eseje fantastyczne.

aida
@RKS motor Lublin

A może po prostu firma się rozwija i stąd te ogłoszenia? Dla mnie ważne że jest stabilnie i dobrze płacą

lusia

Te wpisy nie brzmią szczerze, kto bierze pod uwagę innowacyjność… napiszcie lepiej jak stawki i podejście do podwyżek?

Pracownik Kadr
@hanka

Droga Pani, Gowork nie jest oficjalnym forum Polskiej Korporacji Recyklingu. Większość informacji tu zawartych to żale byłych pracowników, które nie odzwierciedlają sytuacji w firmie, a wręcz ją oczerniają. Powtarzałam już kilka razy: informacje o zatrudnieniu, warunkach płacy można dowiedzieć się na rozmowie rekrutacyjnej. Aby się na nią dostać trzeba złożyć CV, a nie gdybać na jakimś forum. To nie jest miejsce do ujawniania ile kto zarabia. Proszę zatem nie podbijać sztucznie tematu. Pozdrawiam, Dział HR

To miejsce, gdzie innowacyjność spotyka się z zaangażowaniem zespołu. Pracodawca dba o rozwój pracowników, oferując szkolenia i możliwości awansu. Nasze projekty są ambitne, innowacyjne i mają realny wpływ na rynek, co sprawia, że codzienna praca jest satysfakcjonująca i motywująca. Cieszę się, że mogę być częścią tak dynamicznego i profesjonalnego zespołu!

Kadry

Drogi Pracowniku (?) Jeśli nie masz rzetelnych informacji to nie wypowiadaj się na tematy, na których się nie znasz. Ogłoszenie naboru pracowników widnieje, bo potrzebujemy nowych osób. Dla Twojej informacji w ciągu 5 lat zatrudnienie w firmie zwiększyło się czterokrotnie. W każdej firmie jest rotacja. Jeśli pracowałeś w PKR, a praca nie była dla Ciebie to nie wylewaj tu szamba. Nie każdy ma takie samo zdanie jak Ty. Są osoby, które są już bardzo długo zatrudnione. I nie zarabiają minimalnej krajowej. Wynagrodzenie zależy też od zaangażowania w pracę, jeśli migasz się od pracy to nie możesz wymagać pensji dyrektora w banku. Pozdrawiam, Dział Kadr

Pracuję już od jakiegoś czasu, i jestem zadowolona z pracy. Oczywiście, jak wszędzie są ludzie których się lubi lub nie, ale do pracy przychodzę zarabiać. Wypłata na czas, jestem zadowolona, a pracuję już ponad 2 lata.

@Adziu1111 Nowy wpis

Jakie zarobki netto ?

Pracuś Nowy wpis
@@Adziu1111

A Ty ile teraz zarabiasz i gdzie?

Pracuś Nowy wpis

Pracuję już 2 rok, wypłata na czas, zarobki adekwatne do wykonywanej pracy.

Pracownik Nowy wpis

Praca jest ok jak się chce pracować. Ale jak czytam te bzdurne komentarze i przypominam sobie jak tych filozofów (usunięte przez administratora) od wszystkiego bolał, to dobrze że już tu nie pracują. Atmosfera od razu lepsza, jak malkontentów nie ma na zakładzie

Pracownik dział lodówek

Praca jak praca, kasa na czas, jak się wypełnia obowiązki to i niezłą premia wpada. Ogólnie nie ma co narzekać

Jakie są Twoje wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o.? Jakich wskazówek mógłbyś udzielić osobie wybierającej się na rozmowę w sprawie pracy na stanowisku Operator wózka widłowego?
Praocwnik

Jestem zadowolony z pracy, wypłata na czas, dobre pieniądze

Krzyś

tak też właśnie i ja mam wyrosłem i nie jestem w przedszkolu tylko w pracy, przychodzę tu zarabiać pieniądze żeby utrzymać rodzinę. Dobrze płatna praca, firma jest ok, bywałem w gorszych.

Kadry

Zachęcam do czytania ze zrozumieniem. Wpisy na gowork nie świadczą o tym, czy ktoś pracował czy też nie. Żadna osoba nie podpisała się imieniem i nazwiskiem. Większość opinii jest sztucznie nabijana, przez osoby które zostały zwolnione (nie bez przyczyny) i przez osoby z gowork. Proszę o zaprzestanie dokonywania wpisów, które nic nie wnoszą. Jeśli Pan chce uzyskać informację na temat pracy - zachęcam do kontaktu z biurem i wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Pozdrawiam Kadry

Błażej

Słabo teraz wierzyć w te komentarze jeśli twierdzicie, że są sztucznie podbijane. :( atmosferę też macie teraz dość sztuczną czy raczej można liczyć na luźne nastawienie?

Przemysław

Oj nieprzyjemnie się tu zrobiło xd Miałem podpytać o kilka rzeczy ale chyba się boję jak zareagują kadry

Ten

A ja wolę pytać w internecie bo nie mam czasu latac do każdej firmy na rozmowy :) zresztą i tak interesuje mnie tylko czy doceniają finansowo. Doceniają?

@Ten

Witam, odpowiedź na to pytanie jest niemożliwa. Premie przydzielane się pracownikom, a nie potencjalnym pracownikom. A Pan nawet nie aplikuje tylko gdyba i filozofuje. Ktoś, kto chce pracować wysyła CV lub osobiście je dostarcza i umawiany jest na rozmowę. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą to zachęcam do złożenia CV, jeśli nie - prosimy nie podbijać sztucznie tematu, trolli w internacie jest zbyt dużo. Dziwny zbieg okoliczności, że przed chwilą na skrzynkę służbową wpadł mail z możliwością wykupienia usługi usuwania negatywnych opinii... Co chwile sztucznie "ktoś" podbija pytania, a my dostajemy oferty współpracy. Pozdrawiam, Kadry

lusia

@lusia

Informuję, że takie dane są dostępne podczas rozmowy rekrutacyjnej. Ta strona nie jest informacją o regulaminie wynagradzania, a dane są poufne. Jeśli jest Pani zainteresowana pracą to zachęcamy do złożenia CV.

szymek
@Kadry

Niby nie poprosila o konkretna kwotę. dobrze chociaż znać ocenę. Sa lepsze niż średnie na rynku?

Osoba
@szymek

A Ty powiesz nam jak się nazywasz i ile zarabiasz? To nie koncert życzeń

hanka
@Osoba

Tylko ze to forum o konkretnej firmie z którego kandydaci chcą wydobyć kluczowe informacje, na moje oko to zapytanie nie wnosi niczego merytorycznego w dyskusje. No chyba ze w firmie występuje takie nieuprzejme podejście jak ten tekst z koncertem życzeń? Zero pomocy

Pracownik Kadr
@hanka

remek
@Pracownik

Rozwiniesz temat awansu? To ze jest na niego opcja dobrze wiedzieć ale jak go osiągnąć? trzeba chociaż z rok popracować żeby sie zakwalifikować?

Mike

Po prostu za sama prace jest awans? niby logiczne ale dobrze wiedzieć kto z niej rozlicza i czy aby na pewno fair…

@Mike

Witam serdecznie, może rozliczanie pracowników zostawmy im przełożonym. Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą zachęcam do złożenia CV. Oferty pracy są na stornach, ponieważ firma się rozwija i potrzebujemy kolejnych osób. @RKS motor Lublin Proszę nie wypowiadać się na temat rotacji jeśli Pan nie wie jak to wygląda, bo za oczernianie firmy są paragrafy. Pozdrawiam Kadry PKR

RKS motor Lublin
@Pracownik

Pitolisz kocopoly że mała rotacja ludzi, to w takim razie na jaki Grzyb co chwilę ogłoszenia PKR wystawia że szuka ludzi. Dobra firma nie szuka na okrągło ludzi. U was jest przemiał ludzi.

Czesław
@RKS motor Lublin

Napisał ze z tego co sie orientuje poza tym z tego wynika ze w razie czego firma sama z siebie nie zwalnia? Tyle ze można sie czuć w miarę bezpiecznym w takim razie

on
@RKS motor Lublin

a ty wszystko wiesz że tak piszesz ? i po ilości ogłoszeń obstawiasz jakość firmy ;)

Bella

A ja myślę ze sa inne sposoby co do ugrania sobie lepszych warunków pracy i wcale nie trzeba na nikogo kablować… jasno mówią czego oczekują od pracownika?

Denis
@Pracownik

Taka mentalność ludzka że tylko by narzekali... Ja jestem pozytywnie nastawiony zawsze i chciałbym wiedzieć ile tu można zarobić? Skoro uważasz, że wypłata wporzadku to więcej niż minimalna dają ??

@Denis

Warunki pracy i płacy są ustalane podczas rozmowy.

grażyna
@Kadry

Czyli proszę wprost napisać. zdarza sie ze niektórzy na tej minimalnej jednak ciagna? Szkoda bo teraz to zastanawiam się na co firma patrzy u kandydata żeby była skłonna dać mu więcej? zawsze lepiej teraz wiedzieć czy jest sens w ogóle aplikować

@grażyna

Witam, proszę nie podbijać pytań. Powtarzam, że warunki pracy i płacy są ustalane na rozmowie, a podczas zatrudnienia zależą od wielu czynników. Będą osoby, które będą wykazywać się zaangażowaniem, a będą też takie które będą robiły minimum. Jeśli jest Pani zainteresowana pracą zachęcam do złożenia CV na adres info@pkrecykling.pl Ta strona nie jest właściwą stroną do zadawania pytań dotyczących pracy i jaka osoba ile zarabia, bo są to informacje poufne. Pozdrawiam, Kadry

alala
@RKS motor Lublin

A nie pomyślałeś, że firma może szukać pracowników bo stale się rozwija i po prostu ciągle jest za mało ludzi?

aida

anonimowy pracownik

Nie polecam tam pracy ponieważ jest ciężko śmierdzi praca na dworze pod prowizoryczną taśma sortowniczą zadaszenie zrobione z plandeki a podest z palet kierownik demontażu jest osobą wymagającą .Jak masz sprawę to musisz wyczuć moment kiedy ma dobry chumor .Rękawiczki wydaje jak są już porwane Ogólnie praca w warunkach uciążliwych w zimie zimno a w lecie bardzo gorąco ,pracujemy pod namiotem bez ogrzewania a w letnią porą jest gorąco aż się w głowie kręci

Karl
@anonimowy pracownik

I co siejesz taka ferment... Śmierdzi, bo blisko jest KOM-EKO, i czują to nie tylko pracownicy PKR tylko inni też. Rękawiczki są wydawane jak się zgłaszasz po nowe, bo stare się nie nadają do niczego. A z jakiej racji miałby wydawać Ci ich więcej, takie przepisy. No eureka, zimą jest zimno, w lecie jest ciepło. A woda...jest mokra. Po prostu praca nie dla Ciebie, są ludzie, który pracują dłużej. Powodzenia w szukaniu pracy!

nick
@Karl

tak slabo zarabiasz ze nawet rekawic sobie kupic nie mozesz? no juz nie przesadzaj... troche samodzielnosci moze firma ma cie jeszcze ubrac?

Zgredek

Rozumiem, że zarobki mogą się różnić od doświadczenia i umiejętności ale umowa pewnie dla wszystkich ta sama. Bez problemu można dostać w firmie umowę o pracę bo tylko taka mnie interesuje?

franek

Dobra bo widzę że dla kadr każdy jest podejrzany i się nie dogadamy. Pytanie do pracowników jak jest z tym przemiałem pracowników jest rotacja czy nie? Kasa dobra?

@franek

Witam, jeśli jest Pan zainteresowany pracą to nie powinna Pana interesować rotacja, bo to nie wpływa na Pana pracę. Jeśli Pan jest zainteresowany pracą to warunki wynagrodzenia są ustalane podczas rozmowy, a nie na forum gowork. Pozdrawiam, Ewelina

Bożena
@Kadry

Ale jeśli zdarza sie rotacja to ludzie z jakichś przyczyn odchodzą. To nie jest jednak kluczowe dla kandydata żeby wiedzieć z jakich ewentualnych przyczyn? no chyba ze to rozwój to może jest też szansa na wzrost stawki

Mira

Co znaczy ze premie zabierają wam za byle co? Przydałby się Jakiś przykład tego „byle czego” Często się tak dzieje?

@Mira

A jest Pani pracownikiem, że interesuje Panią system wynagrodzeń? Czy sztucznie podbija Pani komentarze...negatywne. Nie odgrzewaj Pani kotleta, bo to stare i nieaktualne.

Monia
@Pracownik

Nic tylko sie cieszyć ze to jednak kotlet odgrzany. Ale też tylko ciekawi mnie w tym jedno. Teraz zasady sa jaśniejsze i chociaż wiesz za co mogłoby dojść do jakiegoś potracenia za coś? Wszystko jasno opisują na umowie?

@Monia

Droga Pani, czy jest Pani naszym pracownikiem czy po prostu zadaje pytania ot tak dla zabicia czasu? Jeśli nie jest Pani pracownikiem, to chce poinformować że zasady wynagradzania są ustalane z naszymi pracownikami i są one poufne. Nie wiem w jakim celu mielibyśmy opowiadać na pytanie, które Pani nie dotyczy. Opisywane przez tą osobę sytuacje nie mają miejsca. Jeśli natomiast jest Pani jednym z administratorów strony - proszę nie podbijać pytań i nie dzwonić z informacją, że wzrosła ilość wyświetleń i komentarzy i ofertą wykupienia na Państwa stronie abonamentu. Pozdrawiam, Kadry

RKS Motor Lublin

Czy to prawda jest że firma stała się PRO UKRAIŃSKA, dużo moich znajomych którzy tam robią mówi że firma bardziej wspiera Ukraińców niż rodaków... I nie jest prawdą że tam nie ma rotacji nie wielkiej jest duża rotacja wiadomo nie każdy z banderlandem lubi współpracować ale co poradzić polak ma (usunięte przez administratora) a Ukrainiec ma odpoczywać na fajce.

Firma daje stabilne zatrudnienie. Jeśli ktoś się stara i jest rzetelny to szybko zostaje zauważony.

Jarosław

Jak wy teraz macie z atmosferą tam u siebie? sam bym może aplikował ale już dawniej o nią pytali to ciezko było doczekać sie odpowiedzi. Na co najbardziej można tu teraz narzekać? od każdej strony chce znać sytuacje

Daro

A powiedz mi gościu co by ci bezpośrednio w firmie powiedzieli jakbyś na przykład na rozmowie sie zapytał jaka atmosfera jest? :D myślcie trochę przecież w kolano sobie nie będą sami strzelać. To zgrzyty jakieś sa ale też bez przesady?

KRYSZTAL

Nie polecam tam pracy dużo Ukraincow po za tym mają lepszy do nich szacunek a do polaka to ma robić jak najwięcej a szoszony po rozładunku mogą iść sobie siasc na 5 min jak robiłem tira z nimi poszedłem sobie siasc bo gorąco napić się to brygadzistą spojrzał na mnie i mówił z pretensjami czego chlopakom nie pomagam przy namiocie nie polecam zarobki też (usunięte przez administratora) zgubisz nożyczki 30 zł zabierają palić nie można

Maciej
@KRYSZTAL

Nie uważasz że więcej osób by się skarżyło na zachowanie przełożonych gdyby nie szanowali?

Dział Kadr
@KRYSZTAL

Drogi Pracowniku, dziękujemy za uwagę. Przyjrzymy się sytuacji. Jednocześnie informujemy o zapisach regulaminu: Podstawowym obowiązkiem Pracownika jest: dbać o czystość i porządek wokół swego stanowiska pracy, i należycie zabezpieczyć, po zakończeniu pracy: narzędzia, urządzenia i pomieszczenia pracy. Jeśli sprzęt byłby należycie pilnowany - nie ginąłby. Nikt nie miał potrącenia z tytułu zgubienia nożyczek. Prosimy więc nie pisać takich oszczerstw, bo są one karalne. Dyskryminowanie ze względu na pochodzenie jest także każde nieakceptowane. Pracownicy oceniani są pod względem pracy, która wykonują a nie ze względu na narodowość. Pozdrawiam, Dział Kadr

Zostaw merytoryczną opinię o Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o. - Lublin

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 45.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 38, z czego 11 to opinie pozytywne, 22 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Polska Korporacja Recyklingu Sp. z o.o.
  • Metalurgiczna 15C
    20-234 Lublin