Opinie o Makax Sp. z o.o. w Sopot

3.4/5
Na podstawie 5 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie Makax Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Makax Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Usługi budowlano-remontowe - budowa dróg i autostrad

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Makax Sp. z o.o. w Sopot

Kamil

Brak profesjonalnego i biznesowego podejścia do pracownika przez właściciela firmy ("Pana" Macieja) jak i mojego przełożonego (Główny Księgowy). Dwa dni przed końcem okresu próbnego zakończono ze mną współpracę. Wcześniej nikt nie miał odwagi, aby przekazać taka informację, a już dało się odczuć, że coś jest na rzeczy od pewnego czasu. Nikt przez okres prawie 3 miesięcy nie powiedział, że coś jest zrobione źle lub nie tak! Dodatkowo właściciel firmy na rozmowie o pracę pyta o rodzinę, a ostatecznie zostawia człowieka z dnia na dzień na lodzie! Nie polecam współpracy z firma która teraz znajduje się w Rekcinie.

@Maciej Maciejewski

No nie zgodzę z się Panem, bo już trzy tygodnie wcześniej przypominałem o tym fakcie przełożonemu, że kończy sie umowa i chce o tym fakcie pogadac i to Pan dwa razy przekładał nasza rozmowę co wydłużyło jej przeprowadzenie przez dwa tygodnie, niestety nie mam jak tego udowodnić gdyz to było na telefonie służbowym! Dodatkowo proszę zapoznać się z dokumentami którymi podpisałem i zakresem moich obowiązków które tam były wypisane! Ja na rozmowie nie piałem (nie rozumiem takiego określenia) i wszystko co jest wpisane w cv jest prawdą! Rozmowa u Pana z firmie z kim?! Pierwszy miesiąc miałem zająć się flota samochodów 100% i czekać na drugi miesiąc na przyjście nowego doświadczonego pracownika w ciągu tych dwóch miesięcy miał Pan dla nas czas tylko raz na spotkanie, a nikt nie jest decyzyjny w tej firmie oprócz właściciela! O co do wynagrodzenia dostałem 250 zł więcej niż miał Pan przeznaczone na moje stanowisko! Powodzenia!

Jakub

Cześć. powiedzcie czy oni maja teraz tu dobra atmosferę. komentarze sa tak stare ze nie wiem na ile brać je teraz pod uwagę. możecie ich polecić?

Maciej Maciejewski
@B.

Proszę Panie B sie ujawnić z imienia i nazwiska bo widać brak odwagi na otwartą rozmowę czy to w biurze czy to na portalu ogólnodostępnym. PS. Pamiętam był jeden pracownik, którego imię rozpoczynało się na literkę B ( pracował ok 2 miesięcy) rocznik 2001, który min. do mnie Prezesa 1976 zwracał się na Ty nie mówiąc o szacunku do pozostałych starszych/młodszych kolegów/koleżanek. „Był” Pan Panie B bystrym człowiekiem ale kultura u nas w firmie oraz szacunkiem to podstawa. Pozdrawiam

@Kamil

Kamil zapomniałeś dodać o bardzo szerokiej gamie socjala w tej firmie w postaci kawy z ekspresu ( ale tylko tego w kuchni) i wody do picia z dystrybutora, szok, aż trzy rodzaje zimna, ciepła i gazowana!! No i plusem jest stanie w korkach można sobie na powrocie porozmyślać:)

Kasia
@B.

I parkingu poza firmą, ten ładny niedostępny dla pracownika. Dyskryminacja osób, nierówne traktowanie, brzydka polityka firmy. Na budowie w Łodzi fajny skład, w Gdańsku uważać na (usunięte przez administratora)

@Kamil

Drogi Kamilu, dziękuję za „szczerą” opinię:). Na początku moja rada na przyszłość aby przy wysyłaniu CV jak i przy rozmowie kwalifikacyjnej piać/mówić prawdę o swoich kompetencjach/doświadczeniach/umiejętnościach!!! Druga rada jak czegoś nie wiesz/nie potrafisz to proszę mów o tym otwarcie bo prawda zawsze wyjdzie na jaw a jak są chęci i otwarty umysł wszystkiego można się nauczyć:). Trzecia rada jak wiesz, że jesteś na okresie próbnym i kończy Ci się umowa ( nie mówiąc o tym, jak napisałeś, iż „czułeś” coś na rzeczy) to sam powinieneś przyjść porozmawiać i powalczyć o siebie tym bardziej jak masz rodzinę na utrzymaniu! PS. Przypominam, że Twoja pensją była wyższa od pracowników , którzy mieli większe kompetencje i umiejętności od Ciebie i byłoby to nie w porządku gdybyś dalej z nami pracował i „woził” się na nich????. Pozdrawiam

@Kasia

Parking poza firmą?:). Dzisiaj dowiaduję się, że firma posiada dodatkowy parking i jestem z tego bardzo zadowolony bo wzrósł mój majątek:). Wszystkich pracowników którzy czują się dyskryminowani w firmie zapraszam na rozmowę, drzwi prezesa zawsze otwarte. A jeżeli komukolwiek brak odwagi spojrzeć w oczy i powiedzieć co czuje zawsze może zadzwonić. Przypominam swój nr tel 604964780

Kamil Nowy wpis
@Maciej Maciejewski

Jakub

Maciej
@Jakub

Jeżeli chodzi o biurko w Rekcinie to jest slabo, a na budowie zależy gdzie trafisz, byłem w Łodzi i nie mogłem narzekać.

Heniek
@Maciej

Co sie w biurze dzieje ze słabo jest? weź powiedz bo zaraz wyjdzie ze i tak u mnie jest gorzej a ofertę maja i chciałem aplikować

Staś
@Maciej

nie łapię takich tekstów. Czym robią w tym swoim gnieździe? Też szkoda ze traktujesz wszystkich tak grupowo na pewno w pracy tutaj bym tak nie chciał

Felix

Nawet nie mówicie ze w pracy dzielicie sie na jakieś grupki i dlatego ktoś może nie ogarniać o co chodzi…

Anna
@Jakub

Słaba atmosfera w biurze. Musisz uważać co komu mowisz bo trafia to do Prezesa!

Kamila
@Anna

Atmosfera atmosferą , ale jak zarobki ? Może dla kasy warto się tutaj zatrudnić ... Z różnymi ludźmi już współpracowałam , więc i tym razem nie powinno to byc trudne . . .

@Kamila

Oni takich ludzi jak ty potrzebują! Gratulacje podejścia do swojej osoby i szacunku do siebie:) pasujesz do pewnej części tej firmy :) Zarobki bez szału księgowość 4 tys na start na rękę później nie więcej jak 4.5 tys. Chyba że masz bardzo dobre "kontakty" z przełożonym to mozesz liczyc na więcej:) reszta to różnie bo jest mało stanowisk powtarzalnych. Powodzenia w firmie :)

Piter
@B.

Brzmi to niepewnie z tymi bardzo dobrymi kontaktami. Dają jakieś dodatkowe zadania na których można lepiej sie dorobić? Sa premie uznaniowe?

@Piter

Dobry kontakt to dużo rozmawiać z przełożonym na tematy innych :) W makax nie jest w biurze znany temat premi (jedynie budowy ale na szczeblu zarządzającym), a socjal nie istnieje :) dodatkowe zadania zawsze mile widziane, ale nie wynagradzane :(

Emila
@B.

Co przykładowego wchodzi w skład tych dodatkowych zadań? Poza tym rozumiem ze można sie czuć bezpiecznie i nikt nikogo nie zwolni chociaz?

Jan

Planuje złożyć cv na pracownika fizycznego w Rekcinie ktoś już tam pracował i może się wypowiedzieć?

Jędrek

No ale weź rozwiń. Szkoda czasu, bo? Praca jakaś ciężka albo atmosfera ogólnie słaba?

Sołtys

Nie poleca współpracy. Brak profesjonalnego podejscia przez Maćka!

jak
@Sołtys

W jakim sensie brak profesjonalnego podejscia? Może nowy jakis pracownik. Co , nie szkolą ich tam?

maciek

A co konkretnie sie salo ze tak piszesz? Może to jednorazowa sytuacja i wszystko jest jeszcze do wyjasnienia

Jakie są Twoje wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Makax Sp. z o.o.? Jakich wskazówek mógłbyś udzielić osobie wybierającej się na rozmowę w sprawie pracy na stanowisku Inżynier robót żelbetowych?

B

Pracowałem tam tylko chwilę, ale ostatnie komentarze są jak najbardziej trafne. Szkoda czasu na współpracę z tą firmą!

Krystyna
@B

Ale dlatego się zwolniłeś? Czy może ciebie zwolnili. I teraz po prostu frustrację wylewasz, no bywa i tak?

Majka

Ciekawi mnie czy kierownictwo serio takie złe czy to wy nie umiecie sie z nimi dogadać i narzekacie? Ja szukam dobrej atmosfery, i żeby mozna było iśc na spokojnie np. negocjować podwyżkę

Gabriela

To brzmi tak jakby nikt nie próbował sie normalnie dogadać. Narzekanie pod nosem nic nie da przecież. Na siebie wzajemnie też tak gadacie?

Czy firma Makax Sp. z o.o. oddzwania po zakończonej rekrutacji nawet w razie negatywnej odpowiedzi?

A czy można wysłać cv przez formularz kontaktowy na stronie internetowej firmy czy jest to tylko sposób komunikacji dla klientów ? Pozdrawiam.

AR
@Adam

tak, nie można

Hanna
@AR

Czyli to tylko dla klientów tak? Możesz doprecyzować, bo akurat chciałabym przesłać cv :)

Bohdan
@Hanna

Nie wiem Ja wysylal przez strona CV i sie odezwaly

AbAb

Czy Makax to czasem nie to samo co G&M.

Michal

Zdecydowanie nie :)

Gggg
@AbAb

@AbAb Makax to to samo co G&M.

AbAb
@Michal

Czyżby? Pan na obu forach G&M i Makax aktywny i to nawet w tym samym dniu.

Michał
@AbAb

Tak, byłem również na stronach 2-3 innych firm. Chciałem sprawdzić co ludzie sądzą o konkurencyjnych firmach, a na tej stronie padło pytanie o G&M - dlatego właśnie na to pytanie odpowiedziałem, ponieważ znałem na nie odpowiedz. W Szwecji, w której obecnie pracuję, Makax nie ma KOMPLETNIE nic wspólnego z firmą G&M ( no może poza tym, że obie firmy startowały do przetargu o jeden z projektów na który ostatecznie wszedł Makax, a G&M obszedł się smakiem) Życzę miłego dnia!

Magdalena
@Michał

I co w sumie dalej z tym przetargiem? Co on teraz da firmie, w której aktualnie pracujesz?

Ivan

jest ok

Roman

Super firma, przelewy zgodnie z Umową. Zero problemów. Sympatyczni pracownicy, w szczególności Pani D. z kadr.

Waldek

Może idealnie nie jest ale jest dobrze tylko, że nie każdy ma po drodze z pracą i stąd narzekanie.

Piotr

Pracuje pod firmą makax w Gdyni sektor setny.nie jest kolorowo wykorzystują podwykonawców ponad 30 stopni w cieniu każą zostawać nadgodziny bo musi być skończone i ich to nie obchodzi.powinien częściej BHP przyjeżdżać na ten sektor nie dają manierki jak potrzebna trzeba nie po blatach wspinać.ogolnie nie polecam.najgorzsze kierownictwo jakie widziałem w mojej pietnasto letniej pracy jako cieśla.

AAAA

Bardzo dobra firma, przelewy zawsze zgodnie z Umową.

studenciak

Jak z zatrudnianiem studentów w tej firmie? Nie mają nic przeciwko ?

Zostaw merytoryczną opinię o Makax Sp. z o.o. - Sopot

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Makax Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Makax Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.

Makax Sp. z o.o.
  • Władysława Łokietka 19C lok. 13
    81-735 Sopot
  • NIP: 5851477414 REGON: 366715066 KRS: 0000662279
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)