Odpowiedź do komentarza Lewczyk Grzegorz : Klient zglosił się do naszej firmy z uszkodzoną skrzynią CVT (bezstopniowa) od Nissana Altimy. Zgodzilismy się przyjąć ją do naprawy ustalacją górną granice kosztow na 5000zl. Po dostarczeniu przystąpiliśmy do rozbiórki uszkodzonej skrzyni oraz wstępnej weryfikacji uszkodzeń. Wstępna analiza wykazala standardowe wytracie łańcuch napędowego a także uszkodzony sterownik znajdujący sie wewnątrz skrzyni sugerujący zaniedbanie interwału olejowego. Poinformowaliśmy klienta o konieczności zakupu nowego sterownika, który zakupiliśmy u naszego dostawcy w USA. Towar dotarł do nas po okolo 6tyg po czym przystąpilismy do naprawy skrzyni. Zamówiony element z USA był właściwy jednak nasz podwykonawca, który miał zregenerować wariatory czyli stożkowe koła decydujące o przełożeniu poinformował nas, że są zbyt mocno zużyte aby nadały się do ponownego montażu. Aby naprawić tą skrzynie konieczne byłby wymienić cały wkład napędowy co znacznie przekroczyłoby budżet ustalony przez klienta na naprawę. Poinformowaliśmy Pana Grzegorza o tym fakcie i ustalił ze rezygnuje z naprawy, przy czym ponad tydzien czekaliśmy na dostarczenie adresu pod który mieliśmy odesłać skrzynie. Nasza firma poniosła koszt rozbiórki oraz zakupu i wysylki sterownika czym nie obciażyła klienta. Zaznaczamy ze klient nie poniósł żadnych kosztów w związku z poczynionymi krokami w celu naprawy, jedynie koszt wysyłki zwrotnej na palecie zabezpieczonych elementow jego skrzyni.
Oszust i kłamca!!Znalazłem go na Allegro. Umówilem się na naprawę automatycznej skrzyni biegów w maksymalnej cenie 5000.Skrzynię wysłałem w połowie września na swój koszt paletą.Dziś po niemal 2 i pół miesiącach odebrałem paletę DHL za 180 pln. kupę rozkręconego złomu zawiniętego w folię. Człowiek zmyśla ,nie odbiera telefonu a na koniec pyta o adres gdzie odesłać nie naprawioną skrzynię biegów.!! Kpina.!Jutro robię zdjęcia z rzeczoznawcą i oddaję sprawę do sądu.