Opinie o Aztec International S.A. w Tarnowo Podgórne

2.6/5
Na podstawie 15 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Aztec International S.A.. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w Aztec International S.A. o rekrutacji.

Branże: Wyroby metalurgiczne - Nakładanie powłok na metale

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Aztec International S.A. w Tarnowo Podgórne

X

Okropna atmosfera w pracy. Wynagrodzenie nie adekwatne do obowiązków.

Produkcja

Dzień dobry..Co Trzeba zrobić aby mieć Przywileje Jak Panie z kontroli Jakości? Chodzą nic nie robią... Kontrola nie jest przeprowadzana.

Kardynał Rochelieu
@Produkcja

Mam inne pytanie a wlaściwie łyżkę dziegciu w beczce miodu. Co zrobią włodaże tej firmy którzy czepiają się biednych palaczy zatrudnionych w tej firmie gdy PIP zapyta się czemu wielu pracowników tej fantastycznej firmy nie ma 8-godzinnej przerwy między zmianami

Produkcja Nowy wpis

Kardynał Rochelieu Nowy wpis
@Produkcja

X Nowy wpis

Okropna atmosfera w pracy. Wynagrodzenie nie adekwatne do obowiązków.

Kevin Nowy wpis

Pracowałem jakieś dwa lata temu jako stażysta. Ogólnie sobie chwalę czas tam spędzony, szło się wykazać i zawsze czułem się tam traktowany dobrze, ale odszedłem bo znalazłem pasję w innej branży. Jak masz tytuł i jest on poparty czymś w głowie to naprawdę można się wybić moim zdaniem

Zuzia

Cześć, a ja myślę nad aplikacją na stanowisko Kierownika utrzymania ruchu, bo wrzucili ogłoszenie. Trochę się zastanawiam, bo piszecie, że tylko sama podstawa, w ogłoszeniu też nic nie piszą na temat systemu premiowego. Wy za to nic nie piszecie konkretnie o kwotach, a jednak nie chciałabym tracić czasu na rekrutację, jeżeli nie wiem zupełnie nic co oferują, może ktoś by się przełamał w końcu i podał orientacyjne zarobki u nich w firmie? Piszecie też o pracy zmianowej, czy na stanowisku kierownika też trzeba liczyć się z systemem zmianowym 12h, czy może jest szansa na ośmiogodzinną prace? Finansują pakiet sportowy, a jak u nich z pakietem medycznym?

Czarna
@Zuzia

A Ty Myślisz że będziesz tylko siedziała za biurkiem i brała pieniądze? Do twoich obowiązków będzie również należało naprawa maszyn itp

Czy zechciałbyś podzielić się wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Aztec International S.A.? Jak oceniasz przebieg procesu rekrutacyjnego? Jaką umowę proponuje firma na stanowisku Kierownik utrzymania ruchu?
Szybko zwolniony

Firma tnie koszty i szuka dziury budżetowej gdzieś gdzie jej być nie może (produkcja/warsztat). Przecież logicznie myślący człowiek wie, że produkcja musi działać żeby była robota zrobiona, a warsztat musi dbać żeby produkcja nie stała i generowała zyski. Aztec twierdzi że warsztat nie przynosi zysków tylko generuje koszty ???????? Jeszcze nigdy nie słyszałem tak idiotycznego twierdzenia!!! Niech się biuro weźmie za robotę i załatwia zlecenia, jest tam już chyba więcej pracowników niż na produkcji. Pytam się jak to ma działać?

Nie polecam firmy, to nie jest stabilne miejsce pracy. Zarobki są bardzo niskie, na sensowną podwyżkę nie ma co liczyć. Jest dużo zwolnień (wylatują pracownicy z różnych szczebli, także Ci którzy z dużym poświeceniem pracowali i budowali firmę). Jak ktoś szuka poważnej pracy, ma rodzinę na utrzymaniu, chce dobrego wynagrodzenia- powinien omijać firmę szerokim łukiem.

Marta

Chętnie podzielę się swoją opinią. Podpisuję się z imienia, ponieważ nie mam problemu żeby wyrazić swoje zdanie jako były pracownik firmy Aztec. Początki mojej pracy były pewnie jak większości, szok ze względu na hałas i zapylenie na hali. Akceptujesz, lub nie. Zaakceptowałam. Sama praca wydawała mi się ciekawa i na swój sposób twórcza. Zaangażowałam się, po pół roku zostałam liderem jednego działu. Była to praca która naprawdę lubiłam i chodziłam tam z przyjemnością. Duże grono naprawdę fajnych ludzi, zwłaszcza jeśli chodzi o pracowników z dołu, z którymi miałam największy kontakt, dzielący się wiedzą i umiejętnościami. Mój zespół był zespołem bardzo zgranym, mimo dużej rotacji pracowników, była część osób która spędziła ze mną parę, paręnaście miesięcy i do dziś brakuje mi tego, co stworzyliśmy. Niestety, przyszedł moment kiedy bezradność zwyciężyła nad chęcią rozwoju stanowiska. Sposób zarządzania produkcją funkcjonował coraz gorzej. Brak podstawowych narzędzi pracy sprawił, że realizacja terminowa zamówień od klientów była coraz większym wyzwaniem. A zamówień było coraz więcej. Brak autorytetu w przełożonych. Do tego dochodziło nierówne traktowanie pracowników, wynagrodzenia nieadekwatne do umiejętności lub ...ich braku. Miałam okazję porozmawiać z Prezesem na tematy które sprawiły, że moja chęć pracy odeszła dlatego pozwalam sobie na wyrażenie swojej opinii też przed innymi zainteresowanymi. Nie obyło się bez łez, bo nie wiem czy kiedykolwiek będę jeszcze traktować swoją pracę z pasją. Aczkolwiek. Postawiłam na zdrowie. Fizyczne i psychiczne. Jedyne czego bym chciała, by to co stworzyłam z moimi ludźmi... Nie poszło na stracenie...

Czy w Aztec International S.A. występują paczki/bony świąteczne?

@Pytanie

Nie

Goła pensja i nara

Dissapointed

Mam nadzieję, że admin zaakceptuje ten post ponieważ nie znam innego miejsca gdzie mogłabym go wrzucić - nie jest on do końca opinią ale pozwala na wyrobienie opinii o firmie AI. Pracujemy aktualnie w 30-stopniowe upały po 12h i przekazuję informacje do których dotarłam. Zatrudnianie pracowników poza normalnym czasem pracy na podstawie umów cywilnoprawnych przy pracach tego samego rodzaju co objęte stosunkami pracy stanowi obejście przepisów o czasie pracy (podstawa prawna: Kodeks pracy - Dz.U.2020.1320). Jeżeli na polecenie pracodawcy pracownik przekroczy limit nadgodzin w skali roku, pracodawcy grozi grzywna z tytułu naruszenia przepisów o czasie pracy. I jeszcze a propos wynagrodzenia w godzinach nocnych. (usunięte przez administratora) Zasadą jest, że za pracę w godzinach nadliczbowych oprócz normalnego wynagrodzenia pracownikowi należy się dodatek do wynagrodzenia albo czas wolny. Wysokość dodatku zależy od dnia lub pory wystąpienia godzin nadliczbowych. Dodatek w wysokości 100% wynagrodzenia przysługuje za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających: w nocy, w niedziele i święta, które miały być dla pracownika dniami wolnymi zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, w dniu wolnym, udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto z tytułu przekroczenia przeciętnej tygodniowej normy czasu pracy. Dodatek w wysokości 50% wynagrodzenia przysługuje w pozostałych przypadkach, tj. w praktyce za nadgodziny dobowe, jeśli nie przypadły w porze nocnej. Tyle z mojej strony.

Już się nie pracuje po 12H

6-14 14-22

Gosiaczku widzisz Aztec odżył bez ciebie...

marc

Mam nadzieję, że czytają to główni akcjonariusze. Po przeczytaniu opinii mogę stwierdzić: Bo zwalnianie kogoś tylko dlatego, że nie spełnia norm i nie podaje się jaka powinna być norma jest mało profesjonalne. Również krzyki, darcie się na kogoś świadczy o słabości firmy. Mam nadzieję, że wszystko zostanie wyprostowane!

Czarna
@marc

Głupie docinki z strony Planisty również jest mało profesjonalne gdzie szacunek do człowieka?

Niespełniająca norm produkcyjn

Kompletny brak profesjonalizmu w kadrze osob kierujących produkcja, komunikacja, rozmowa niemalże zerowa. Praca sama w sobie jak większość produkcji nic nadzwyczajnego, każdy beż problemu dałby sobie radę. Chciałabym może dowiedzieć się czegoś na temat spełniania norm produkcyjnych, jak wygórowane muszą być i niemożliwe do wyrobienia, że pracownik z 5 letnim doświadczeniem produkcyjnym ich nie spełnia. Normy wyrabia się z czasem a do obowiązków przełożonych należy objaśniać ich specyfikację i pomoc w rzekomym dazeniu do ich wyrobienia ktore jest błahostka. Miałam okazję współpracować z bardzo pozytywnymi osobami do których zdarzyłam się już przywiązać i dzięki którym nie schodził mi uśmiech z twarzy. Niektórzy dziwili się jak mówiłam że fajna praca, nic nadzwyczajnego w porządku ludzie na co w odpowiedzi słyszałam jeszcze się zdziwisz jak tutaj jest na prawdę, (usunięte przez administratora) itp. Nie musiałam długo czekać. Uważam, że zostałam zwolniona z powodu który nie jest nawet w 1% prawdziwy, od nikogo z przełożonych nie usłyszałam żadnego negatywu na temat mojego wyrabiania się. Może tutaj któryś z Panów mi wyjaśni, skoro się nie wyrabiałam to dlaczego wszystko robiłam ze spokojem i jeszcze miałam sporo czasu żeby pomóc innym lub z nimi porozmawiać? Jeśli niedomówienie że strony zmianowego lub przyklejenie etykiety za wysoko czy nisko nazywacie nie wyrabianiem się i zwolnieniem w trybie natychmiastowym to SZCZERE GRATULACJE PANOWIE, Z TAKIM PODEJSCIEM, SZACUNKIEM I ZEROWYM POZIOMEM KOMUNIKACJI( w moim przyoadku) oraz coraz niższa liczba osób chcących tam pracować MOUNT EVEREST jest wasz. Chciałabym pozdrowić i podziękować wszystkim, z którymi miałam okazję współpracować w tej pozal się Boże firmie i życzyć, żeby żaden z Was nie został potraktowany, oczerniony i bezrobotny jak ja. Wiązałam z tą firmą przyszłość niestety wygórowane ambicje kierownictwa najwyraźniej nie są mi przychylne. Pozostaje mi tylko przetrawić ten z (usunięte przez administratora) wyssany powod i pogratulować pomysłodawcy. Nie mam sobie nic do zarzucenia co wścieka mnie najbardziej. Skoro ja zostałam tak potraktowana to prowodyr musi mieć spore doświadczenie w zwalnianiu ludzi o tak! Żebyś nie zdziwil się za jakiś czas, że nie będziesz miał tak już kogo zwolnić. A na szacunek pracuje sie szanując innych a nie zasiadając na stanowisku i robiąc z ludzi głupszych od siebie. Długo jeszcze musiałabym się rozpisywać jednak już chyba nie zamierzam tego robić poniżając Sie jeszcze bardziej niż zostałam poniżona. Współpracownikom życzę wszystkiego dobrego i zapamiętam czas spędzony z Wami jeszcze dłuuugo, dziękuję za wszystko! A kadra niech się zastanowi. Firmę tworzą ludzie a jak nie będzie ludzi nie będzie też firmy. Potencjalnym przyszłym pracownikom szczerze odradzam - jeśli nie chcecie się rozczarować i dać zrobić z siebie (usunięte przez administratora) omijajcie szerokim łukiem.

Mała
@Niespełniająca norm produkcyjn

Cześć ja również zostałam zwolniona tak naprawdę bez powodu,którego nawet obecny kierownik nie podał. Zostałam zwolniona bo co ,że się wyrabialam i miałam pojęcie o wkrętach niż nie jeden pracownik który pracuje np 5 lat? Ile razy płakałam przez obecnego kierownika bo jego pojęcie na temat zarządzania ludźmi jest zerowe tak naprawdę. Szczerze Każdy na Produkcji tęskni Za MARKIEM!!!

Małolata
@Niespełniająca norm produkcyjn

Ja uważam ,że jak ktoś chce pracować przede wszystkim ma chęci , nie spóźnia się do pracy, nie jest zamulony i daje choć troszkę od siebie a nie tylko tyle co musi to odnajdzie się na hali produkcyjnej i nikt nie będzie się (usunięte przez administratora) W każdej pracy nowy pracownik jest obserwowany ,wiec coś musiało być na rzeczy ????. Pozdrawiam

Była
@Małolata

A co Ty możesz wiedzieć czy ja mam chęci czy nie skoro nigdy razem nie pracowałyśmy? A to czy się akurat spóźniłam czy nie to moja sprawa i mój czas pracy, już raz wyszczerbilas nos ze swoimi mądrościami, jak ktoś umie się wpasowywac pod każdego z osobna jak ty to trochę popracuje bo (usunięte przez administratora) są idealnymi pracownikami. No właśnie nowy pracownik odnajdywał się tyle na ile go doinformowany, ty pewnie od razu wszystko wiedziałaś, bo każdego obserwowałaś, podsłuchiwałas i powtarzałaś. A swoją drogą siedzisz całe 8h na (usunięte przez administratora) więc akurat nie masz zielonego pojęcia co wiedziałam A czego nie, czy chciałam pracować czy nie. Z resztą jakbym nie chciała to bym nie pracowała. Te swoje pożal się Boże mądrości, wnioski możesz zachować dla siebie bo te insynuację z prawdą się nawet nie minęły. Może skrócę, nie wywalaj nosa tam gdzie nie masz nic do powiedzenia bo to strasznie niegrzeczne a dwa jeśli już upubliczniasz swoje żałosne wnioski to niech będą przynajmniej PRAWDZIWE A NIE WYSSANE Z PALCA. Ja myślałam, że w pracy się pracuje a nie obserwuje i wymyślą bajeczki. Teraz już przynajmniej wiem co inni mieli na myśli mówiąc że się przekonam, faktycznie przekonałam się, że tam gdzie są (usunięte przez administratora) które cie obgadują A Ledwo powiedziały ci czesc nie ma dla mnie miejsca i teraz bardzo się z tego cieszę

Mała
@Małolata

Ja pracowałam tam półtora roku i wiem jak jest. Mogli mnie zostawić samą na maszynie i dawałam sobie radę bez żadnego ale.

Była
@Mała

Nie no nie dawałaś rady.. Ja też nie dawałam.. Nie spełniałam norm, przecież to jest żenada żenady, skoro norm nie spełniałam dlaczego zaden z przełożonych mnie o tym nie poinformował? Wogole jakie są te śmieszne " normy" bo nie dostałam sztywno określonych wytycznych. Pracowałam tak jak sugerował brygadier albo operator, nic na własną rękę i wszystko kilka razy potwierdzone pytaniem. Właściwie jak teraz oglądam te wszystkie komentarze to cieszę się że stało się tam teraz a nie jak już zzylabym się bardziej z niektórymi osobami. Ale pewne jest jedno jeśli dalej będziecie tak wrogo traktować nowych ludzi i z góry ich oceniać jak nasza koleżanka, która wie najwięcej bo siedzi na (usunięte przez administratora) i obserwuje to nikt nie będzie chciał tam pracować. Pani powyżej się zajmie punktualnym wychodzeniem z pracy a nie zwijaniem do szatni sporo sporo przed.

Małolata
@Była

Ha ha ha ha . Życzę miłego dnia i znalezienia nowej pracy ????

Mala
@Była

Chcesz się dowiedzieć czy dawałam radę? Możesz się zapytać kogo chcesz ????. A kto miał odcisk na palcu po inwenture????? Albo inaczej kto robił samolociki w czasie pracy?????????????

Belmondo

Na jakie wynagrodzenie można liczyć w dziale administracji ? Jak wygląda rekrutacja ? Czy są jakieś dodatki pozapłacowe ?

RS

Czy praca w biurze jest w godzinach 8-16 od poniedziałku do piątku?

Miałem być nowy

Chciałem się zatrudnić w tej firmie ale widzę że nic tutaj po mnie... Szkoda tylko tej kobiety na którą wyłala się fala hejtòw...

Jaki dress code obowiązuje w Aztec International S.A.?

ModnyJa
@Pytanie

Szlafrok lub podomka. Koniecznie wielokolorowa. Preferowane grochy lub wzory geometryczne. Jeśli chcesz odrobinę zaszaleć to nakrycie głowy. Szlafmyca świetnie się nada. Tu mile widzane stonowanie w kolorach najlepiej nawiązujące do reszty ubioru. Tak ubrany/a będziesz czuć się komfortowo, a reszta zespołu doceni Twoje zaangażowanie w wizerunek firmy.

@ModnyJa

Zero szacunku z twojej strony

Komar

Tak sobie czytam te opinie i widzę że macie tam jeden wielki rozpierdziel. Dobrego bata na was tam potrzeba by ukrycić jednego i drugiego i zrobić porządek.

Gość

Nie pozdrawiam grubej pani z produkcji która drze się po tej biednej dziewczynie. Co jej ta biedna dziewczyna wczoraj zrobila? dzien 9 kwietnia 2021 ranna zmiana. Dziewczynie az łzy pociekły tak się po niej wydarła to już nie pierwsza taka akcja bo jej mężulek wcale nie jest lepszy. Co im ta dziewczyna zrobila? To juz naprawdę jest (usunięte przez administratora) Gruba Pani tylko telefon w łapie i siedzi i tylko pisze smsy albo co innego. Czas najwyższy zrobić z tym porządek. Kiedyś ktoś to zglosi tam gdzie trzeba. Gruba czuje sue chyba trochę za pewnie w tej firmie.

@Gość

Lepiej się nie odzywaj. Zdejmować rękawiczki co 5 minut żeby zjeść babola masz czas, a innym masz czelność zwracać uwagę???

@Pracownik

Żal tobie?

@Gość

Zal. Każdego, kto zamiast praca zajmuje się (usunięte przez administratora).

Gość

Masz coś jeszcze do powiedzenia? Po pierwsze żeby być na ręcznym trzeba mieć pojęcie, ta gruba pojęcia w ogóle nie ma. Więc dalej będziesz obrażać?

Duzy babol team.
@Gość

Nie obrażam, stwierdzam fakty, bo żal mi takich jak ty.Przeciez mozesz zgłosić się że chcesz być na ręcznym, bo nigdzie indziej cie juz nikt nie chce.Mysle że z przerwami na wydobycie coś tam zrobisz.Ale wątpię by twój potencjał miał być wykorzystany poprzez kadrę zarządzającą,skoro wolą innych pracowitych .

@Gość

Nie oceniaj po wyglądzie czy orientacji lub stylu bycia.bo to nie fair.kazdy jest inny i każdy ma.inny sposób bycia lub życia. ZGODA BUDUJE A NIENAWIŚĆ RUJNUJE.

@Gość

Nie bądź śmieszna. Zajmij się najpierw sobą. Siedzisz tylko w telefonie albo dlubierz w nosie i patrzysz jakie masz skarby w nosie (Żenada). Każdemu tylko (usunięte przez administratora) opieprzasz jakbyś niewiadomo kim była a kultury nie masz w sobie za grosz!!!! Nie umiesz nic w oczy powiedzieć obłudna nieudolna kobieto. Jedna osoba przez Ciebie wyleciała i teraz kolej na Ciebie!!!!

Ziomek
@Gość

Swoją droga krytykujesz odnośnie siedzenia W telefonie więc sama się opierdalasz skoro innymi się interesujesz. Poza tym jak ktoś ma podzielna uwagę to w czym problem. Większość ludzi gada i pracuje i dają radę. Może masz problemy motoryczne skoro nie umiesz naraz bawić się telefonem i pracować??? Przez Ciebie są kwasy i pyska sama najwięcej drzesz Tym śmiech tylkoTwoj słychać!!!! Ogarnij się bo nic nie wnosisz do tej firmy a ludzie tylko się wkurzają!!!! Jak Ci tutaj tak źle to zmienić pracę zawsze możesz. Cierpliwość kierownictwa zasługuje na uwagę. Poza tym założę się że większość krytycznych komentarzy tutaj to Twoja rola. Swojego życia nie masz i cudzym żyjesz. Jesteś mało elokwentna.

@Były pracownik

Jeszcze masz coś do powiedzenia?

@Ziomek

Jeszcze coś?

@Były pracownik

Masz chyba źle informacje, bo dziewczyna nie siedzi w telefonie nawet go nie ma przy sobie. Ten kto wyleciał sam sobie zasłużył

Ziomek
@Gość

Gosiaczku nie polecialas tylko dlatego ze ludzie Cię bronili z sympatii do P. Z. Gdyby nie on już dawno by Cię nie było. Kazdego wyzywasz że jebniety że gruby itd a spójrz na siebie jak się odzywasz do starszych ludzi albo jak nie umiesz się przywitać. Ogarnij siebie a później idź donosić.

Żal

Obrażacie te dziewczynę co wam zrobila? Pomyślcie zanim ja obrazicie ,ten kto ją obraża niech pomyśli przez te wasze komentarze jak by sobie coś zrobiła? Zajmijcie się własnym życiem. Dajcie sobie luz.

Myślę że zamiast kogoś szkalować i oblewać pomyjami należy pamiętać że razem pracujemy gramy do jednej bramki, jestem paroletnim pracownikem firmy Aztec,,która jest naprawdę spoko. A co do dziewczyn i ogólnie pracowników to kto ile robi odzwierciedlają wyniki w postaci raportów produkcji. Dodam tez czy pracuje się z kobietą czy z mężczyzna wynik może być taki sam ponieważ kobiety tez potrafią (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Aztec International S.A. - Tarnowo Podgórne

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Aztec International S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Aztec International S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 32.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Aztec International S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 27, z czego 8 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 11 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Aztec International S.A.
gemius