Opinie o Odlewnia Żeliwa Drawski S.A. w Krupski Młyn

Na podstawie 1 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie Odlewnia Żeliwa Drawski S.A.. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do pracy w Odlewnia Żeliwa Drawski S.A. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Surowce, półprodukty - Odlewnictwo żeliwa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Odlewnia Żeliwa Drawski S.A. w Krupski Młyn

30 lat doświadczenia pracy kie

Dzisiaj w firmach jest hierarchia firma jest podzielona na działy ! dziwię się, że u was jest taki bałagan ! Myślę, że brak doświadczenia ludzie na stanowiskach z łapanki.... Łamanie doby pracownika bez odpoczynku to karalne dzisiaj przez PIP od lat, a także płaca w dni wolne od pracy 100 procent stawki (soboty - niedziele) się należy ! Dział zabezpieczenia produkcji oraz dział marketing -kontraktów jest odpowiedzialny za zabezpieczenie produkcji - (usunięte przez administratora) bym ich wszystkich z roboty i przyjął nowych, którzy by mieli kontakty zadbali by za firmę i dbali o ciągłość kontraktów i zabezpieczenie produkcji, a co za ty idzie o pracę i godne warunki pracowników!

Dyrektor

Tak działa dział marketingu - ma 8 godz. pracy dziennie dniówkę i około 176 godz. w miesiącu siedząc na (usunięte przez administratora) i telefonach, zarabiając grubą kasę !!!!!!!! żeby Ci ciężko pracujący na produkcji mieli zatrudnienie i również mogli zarobić to co im za tą ciężką pracę należy!!!

Syn Taty

Widzę waszą tragedię i zarobki, które upadlają was i nie mają nic wspólnego z godnym wynagrodzeniem oraz godzinami pracy w Odlewni Drawski Młyn w Drawskim Młynie okolice Krzyż Wlkp żeby nie mylić miejscowości i firm! To jest dramat ludzie za co i jakie pieniądze wy ciężko pracujecie? Jakie związki i kto was broni i prezentuje? Mój tata w tej firmie od 1963 roku, przepracował 40 lat dzisiaj już nie żyje. Mieszkał i dojeżdżał do pracy za (usunięte przez administratora) itd... z Wielenia jako dzieci z bratem czekaliśmy na tatę z drugiej zmiany o 22.30 jak wracał. Dzisiaj na produkcji się zarabia około 8000 tys. zł. Z tego co wiem to mój brat dzisiaj pracuje w tej firmie chyba 25 lat?

c.d.n....
@Syn Taty

Dzisiaj pracuję na stanowisku koordynatora w dużej firmie produkującej konstrukcje dżwigowe zarobki brutto na tym stanowisku brutto prawie 12 tys zł. mam na głowie dużo ale .... jedziemy i robotę się robi!

Obcy

Odlewnia Żeliwa DRAWSKI S.A. jest spadkobiercą tradycji Odlewniczych w Drawskim Młynie datowanej od 1854r. Taka historia !!! Kurcze lejcie wszystko co możliwe, oby istnieć i godnie żyć nawet dzwony do Kościołów. Nie dajcie się zlikwidować Pany!

Pomocny Nowy wpis

Szczecin magazynier - operator zarobki około 6 tys. netto w dużej firmie z 2 soboty ndg. z uprawnieniami na sztaplarkę IIWJO, magazynier be żadnej odpowiedzialności tylko załadunek rozładunek! Papiery wypełnia Pani wysyłki!

Syn Taty

Ja tyle zarabiam 8.000 zł i to na rękę

c.d.n.... Nowy wpis
@Syn Taty

Obcy Nowy wpis

Audytor Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 49 dni.

Panowie z tego co widzę jesteście średnią firmą w małej miejscowości, ale zarazem dużą bo mamy dzisiaj już okno na świat internet sieć tak? To tak naprawdę to co przeżywacie to upadek u was działu zamówień - marketingu! w żadnym wypadku pracowników jakiegokolwiek działu produkcji! dzisiaj u was Pan Prezes powinien już dokonać zmiany zwolnień oraz obniżeń płac w tym właśnie dziale, a nie winić za obecną sytuację załogę pracowników!!! i was winić i karać finansowo?! Panie Prezesie trze wypier....ć tych co im Pan grubo płaci za zamówienia i marketing i szybko szukać nowych prężnych z kontaktami!!!!!

Firma Odlewnia Żeliwa Drawski S.A. poszukiwała pracowników. Wziąłeś udział w procesie rekrutacyjnym? Ile etapów obejmował ten proces? Podziel się swoimi przemyśleniami dotyczącymi przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Prywatny

Dokładnie nie ma kontraktów nie ma marketingu sprawa jest prosta!

Odpowiem

Marketing tej firmy kuleje, to fakt. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że ryba psuje się od głowy. Tam czas zatrzymał się w czasach (usunięte przez administratora) gdzie zarządzało się ludźmi albo strachem albo pieniędzmi, niestety tu wybierana jest pierwsza opcja. Tą sytuacja zbyt długo nie potrwa. Ludzie nie będą chcieli pracować na jakieś śmieszne 4/5 etatu pod strachem utraty pracy, więc znajdą sobie coś innego. Wtedy zaczną się zastanawiać dlaczego tak późno

30 lat doświadczenia pracy kie

@30 lat doświadczenia pracy kie

Tak jak piszesz Panie potrzebni są odpowiedni ludzie za łowienie kontraktów, którzy mają doświadczenie kontakty załatwiają ciągłość produkcji (usunięte przez administratora).a tak dzisiaj działają wielkie firmy i zarabiają na zbrojeniu itd.... jest robota, a odlewnia jej nie ma? Wstyd i brak organizacji pracy! Brak działu marketingu kontraktów !!!!

Dyrektor

Kierownik działu odlewnii bez szacunku do swoich pracowników. Często trzeba chodzić co 8h do pracy. Zarobki marne jak na warunki które tam panują i pracę którą trzeba wykonywać. Jak chcesz dorobić w sobotę to musisz przez 8h walić młotkiem w deszczu czy w upale. Nigdy już tam nie wrócę

Za moich czasów jak tam pracowałem to nie raz było tak że schodziłem z nocki i musiałem iść na drugą zmianę bo ktoś nie przyszedł do pracy...

Wcale nie było doceniane, nawet grosza do premii nie dołożyli...

Grzegorz

Bo właśnie ktoś wcześniej pytał o zarobki. Jak tu teraz płacą bo to dla mnie ważne info. Ze 3 tysi na rękę wyciągnę czy da radę więcej?

Mieszkaniec
@Grzegorz

3 lekko z wszystkimi sobotami oczywiście...

!

Co tam drawski piszcie prawdę jak tam zarobki i wyzysk ;-)

Mieszkaniec

Nie Krupski Młyn, a Drawski Młyn tak jak nazwa firmy. Woj. WLKP.

Zostaw merytoryczną opinię o Odlewnia Żeliwa Drawski S.A. - Krupski Młyn

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Odlewnia Żeliwa Drawski S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Odlewnia Żeliwa Drawski S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Odlewnia Żeliwa Drawski S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Odlewnia Żeliwa Drawski S.A.
  • Szosa Dworcowa 30
    64-731 Krupski Młyn