Narzekacie tu na stawki. A 2 lata temu robotnik miał w ogłoszeniu od 4 do 7 tys. brutto, a brygadzista robót sanitarnych prawie od 6 do 7 tys. brutto. Wiadomo, że czwórka od dziś to już mniej niż minimalna krajowa, ale zobaczcie, kiedy to było? Czy chodzi o to, że co innego w ogłoszeniu, a co innego w życiu?
Te stawki były podane brutto, ale to były netto. Średni czas pracy w sezonie to minimum 10h. Przy 25zl za godzine masz 250zl dniowki plus ewentualna delegacja za dojazd na budowę. Przy 20 dniach roboczych masz 5000minimum na reke. Jak ktoś pracuje a nie udaje ze pracuje to nie ma źle u ziei
Cz ktoś mi powie jak tam jes
Od 3 lat mam czynne prawo jazdy kat. C, a od dwóch tygodni uprawnienia na koparkę. Dlatego cieszę się, że firma wśród dostępnych na swej stronie ofert ma jedną dla kierowcy / operatora. A więc przykładając się do pracy i dbając o powierzony sprzęt, czyli spełniając podane tam wymogi, ile aktualnie mogę zarobić?
rozkopali gamonie rondo w ostrodzie kolo starego sadu , zakopali tak ze na drodze jest nierowno zasypane i samochody musza omijac ta dziure bo sobie mozna kolo rozwalic, taka to wlasnie firma (usunięte przez administratora)
Z ilu etapów składał się proces rekrutacyjny na stanowisko Kierowca Ce w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Zieja Ryszard Zieja? Jak oceniacie jego przebieg?
Z jakich etapów co ty chłopie piszesz ta firma to dziadostwo najniższa krajowa a w zimę zostajesz bez pieniędzy nie polecam
Czemu w zimę nie płacą? Rozumie ze to branża budowlana i zimą mogą być przestoje. Wtedy jest urlop bezpłatny?
Jak jest bardzo zła pogoda to nie pracujemy. Kto ma urlop to wykorzystuje. A większość ma bo każdy pracownik z dłuższym stażem na umowę o pracę. Placza tylko zleceniowcy. Tej zimy mimo złej pogody i tak pracy bylo w opór. Zawsze coś się znajdzie tylko trzeba chcieć i zapytać.
Zleceniowcy, tzn. niektórzy z pracowników z dłuższym stażem wciąż pracują na zleceniu czy chodzi Ci o osoby, które od niedawna pracują w firmie? Rozumiem, że na start jest zlecenie, tak? A jest okres próbny? Po jakim czasie można liczyć na umowę o pracę?
Praca w Ostródzie. Powiem tak jak ktos przyjmuje sie na fizycznego to niech sobie odpusci no chyba ze chce dorobic ale nie na dlugo.Praca po 10 godzin dzienniie i czesto wiecej,umowa zlecenie , 21 zl netto na godzine. Najnizsza krajowa + reszte pod stolem .Bardzo słaba organizacja pracy, brygadzisci porazka goscie z łapanki.Brudno, zero ciuchow roboczych wszystko musisz miec swoje, zarcie tez, jedynie wode daja.Na bazie od 6 rano a liczone od momentu dojazdu na budowe czyli przewaznie od 7.Robota glownie dla alimenciarzy, meneli , Ukrów i komornikarzy.NIe musze chyba tiumaczyc jakie warunki sa na umowie zleceniu, ty dorabiasz Pana a (usunięte przez administratora) z tego na dluzsza mete masz.Odradzam , mozna isc do normalnego zakladu i miec troche mniej ale wszystko na papierze i legalnie z rozymi benefitami.
To rzeczywiście ta umowa jakoś nie przekonuje. A jest tu ktoś w tej firmie na takim stanowisku fizycznego pracownika z umową o pracę? Pytam, bo może trzeba przepracować jakiś określony czas i dopiero wtedy zaproponować mogą umowę o pracę? Generalnie 21 zł netto to nie wychodzi jeszcze tak źle. Jak ktoś chce zarobić więcej i pracować dłużej niż 10 godzin to też są nadgodziny?
z ruskimi tzn ukrami mozna walic nadgodziny bo oni robia dluzej i w soboty i czasem niedziele i nie ludz sie placone tak samo jak w dni pracujace
Czyli nie ma wyższej stawki? Ale tylko dla Ukraińców czy dla Polaków też nadgodziny są płacone jak zwykła robota? Tu nie ma żadnych różnic w wypłatach?
Witam, chciałabym się dowiedzieć jakie zadania wykonuje asystent projektanta w tej firmie? Jakie jest podejscie szefostwa do takiego pracownika? Jak jest z płacami na tym stanowisku? ile godzin się pracuje na tym stanowisku? Jaka panuje atmosfera w firmie? Moze ktoś udzieli mi informacji, z góry dzięki
Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Mechanik w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Zieja Ryszard Zieja. Czy mogę liczyć na 13500 PLN, jeśli chcę pracować na Mechanik?
Czy cię pogięło najniższa krajowa reszta bez podatku w kopercie nie polecam tej firmy
Hmmm...przy najniższej krajowej to trochę kiepsko ze składkami, a w tej kopercie to ile dostawaliście? Nie polecasz tylko ze względu na pensję czy jest coś jeszcze co Ci nie pasowało u nich w firmie?
Nie polecam jak chcesz się przekonać to się zatrudnij dziwi mnie tylko że mają 3 gwiazdki chyba jakaś pomylka
Musisz być na Placu o 6 rano więc zależy gdzie mieszkasz ja wstaje o 4 rano nigdy nie wiesz do której pracujesz więc jakieś plany zapomnij ustawisz się z kimś i o 17 powiedzą ci że zostajesz do nie wiadomo kiedy ale wracając praca liczy ci się od dotarcia na budowę , i kończy na miejscu budowy za dojazdy nie płacą pomimo tego że tam jesteś pracy mega dużo brygadziści zajada cię dla metrów żeby dostać premie i bd w ciebie orać, podsumowanie jedziesz jak jest ciemno wracasz jak jest ciemno nie ważne jaka pora roku
No to problem jak nie wiadomo ile się dziennie będzie pracować. Masz płaconą dniówkę czy te godziny które są dodatkowe są za większą kasę. Jak to jest rozliczne?
Tematy ryszarda wracają nie zbyt udany gostek marzyciel i fantasta to samo jego (usunięte przez administratora) z Łomży no cudo naj naj naj a my warmiacy i Mazurzy to Pegerusy słowa szefa ? Takiej firmy jaka sam sobie kreuje wstyd , to po co tu na tereny po pegeeroskie przywędrował jak ma nas za samych leni i ludzi nie potrafiący pracować na nawet myśleć pozytywnie ,chłopie popatrz na siebie co się dzieje u ciebie na podwórku w Łomży nie masz ludzi a opinia o tobie i twojej firmie gaśnie ludzie najbliżsi z twego otoczeniaaja tego dosyć i rodzina również
A jakie ma mieć o Was zdanie jak Ty (samozwańczy reprezentant plemienia jak mniemam) nie potrafisz sklecić poprawnie po polsku jednego zdania? Taka jest prawda, że na mazurach jest zlepek różnych krwi z całej Polski. I to widać. Jedź chociażby do Lubawy i zobacz jak gospodarze mają przy swoich obejściach. Na wioskach pod ostróda jak się płot przewróci to tak leży az nie zgnije. Taka mentalność ludzi. Roszczeniowe lenie. Ryszard jest jaki jest, raptus i choleryk ale ma duuuuużo racji w tym co mówi.
Właśnie taki jest stosunek tego pracodawcy do ludzi którzy tam pracują.Określenie roszczeniowe lenie jest na porządku dziennym.Ten pan oraz jego rodzina nie potrafią zrozumieć że to pracownicy pracują na dobrobyt tego pana ,bez pracowników nie zrobiłby nic.Tak że przyzwoitaść nakazuje szacunek dla drugiego człowieka.Czasy pańszczyźniane dawno się skończyły.Określenie pegerusy jakie ten pan dość często używa wobec swoich pracowników jest uwłaczaniem godności ludzi . Elpepe widać że ty wogóle nie różnisz się,wyśmiewając się dajesz dowód tego że przysłowie "Jeśli wpadniesz między wrony musisz krakać jak i one" w twoim przypadku pasuje do ciebie jak ulał.
Dałby ktoś znać co aktualnie słychać w firmie? Bo z tego co zdążyłam zauważyć sporo osób nie polecało ale bez jakiegoś merytorycznego wyjaśnienia. Faktycznie jest tu jakiś problem czy to jakiś hejt tylko? Opisałby ktoś aktualne warunki pracy?
Szczerze nie polecam tej firmy!
nie polecam
Pracowałem kilkanascie lat temu u tej osoby i powiem jedno nie dosyć ze pieniądze małe to przy wypłacie szef potrafił jeszcze po kilka groszy zabrać do tego wyzwiska i ponizanie a czytając opinie na innych stronach widać że niewiele się zmieniło tak ze osobiście radzę jedno trzymać się od tego miejsca jak najdalej
Witam czy w firmie Zieja można liczyć na awans? Jaka panuje atmosfera w firmie? Po ile godzin pracują i jakie są stawki godzinowe? Warto starać się do pracy?
Do Pana Ryszarda jako do osoby nic nie mam wydaje się być w porządku jak dla mnie. Ale jeżeli chodzi o zasady to jest masakra. Przychodzisz na plac 5 rano przygotowujesz się się pracy, ładujesz samochod w potrzebne materiały a płatne masz od 6 :) do tego w ciągu 10 godz pracy masz 30 minut przerwy z czego 15 minut trzeba odrobić. Praca 11 h 15 minut a płacone za 10.
Ludzie omijają to (usunięte przez administratora) szerokim łukiem szanowne kierownictwo czyli rodzinka Pana Ryszarda wprowadziła rozwiązanie przestoju zimowego w firmie a mianowicie na prosty język jak jest sezon pracujesz po 14 godzin zapłacą Ci za 8 tą nadwyżkę wypłaca ci jak nie będzie pracy w zimę super firma polecam z żalem praca tylko dla Ukraińców u zieji w Ostródzie nie polecam
Racja dla przedmówcy tylko czy ma sens pisania wypowiesz się negatywnie a oni napiszą pozytywne opinie że jest tak fajnie szkoda marnowania czasu niech ludzie sami się przekonają jak jest u zieji w Ostródzie
Pracowałem fajne zaplecze techniczne z potencjałem tylko kadra kierownicza kiepska nastawiona na (usunięte przez administratora)pracownika nie polecam
Jestem pracownikiem i nigdy w soboty nie pracowałem, więc ktoś kłamie. Odnośnie pieniędzy na święta to też nie jest obowiązkiem szefa je dać, więc kogoś to uraziło, że nie dostał i pisze takie opinie
komus (usunięte przez administratora)pękla z zazdrości za te święta ha ha ha
Informacje wchodzą w konflikt z rzeczywistością. Z tego co wiem to nikt w tej firmie nie zarabia najniższej krajowej, a cytatu z umowy autor opinii nawet nie zrozumiał, wiec się nie dziwie ze ktoś Cię tak traktował w tej firmie.
Tyraja w soboty od rana do nocy remontuje wszędzie do wieczora
Jak się pracuje w Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Zieja Ryszard Zieja?
Zobacz opinie na temat firmy Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Zieja Ryszard Zieja tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Zieja Ryszard Zieja?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 0 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!