Firma jest świetna, dba o pracownika tak jak to pokazuje w mediach społecznościowych. Za ten cały ciężki rok pracy na święta dała pracownikom najlepszy prezent, było to słowo "dziękuję". Wszyscy pracownicy na to liczyli, że po tym całym roku na święta otrzymają podziękowanka z samej góry. Takie podziękowania wywołują uczucie niemalże Boskiego dotyku dla twojego samopoczucia i ładują baterie aby w przyszłym roku pracować jesscze ciężej dla firmy i jej właścicieli aby ponownie usłyszeć to piękne słowo. Bo w tej firmie liczy się pasja i nagrodą jest to, że można być jej częścią. Podziękowania w formie materialnej byłby nie na miejscu za ten cały rok pracy. Taki pracodawca to skarb, inni powinny uczyć się jak dba się o pracowników.
Firma podejmuje znakomite decyzje w trosce o pracowników, jak jest to promowane na zewnątrz. Zapewnia brak konieczności rozważań, co zrobić z pieniędzmi z podwyżek, gdyż takowych nie ma lub są znikome. Premie świąteczne okazują się równie zbyteczne, ponieważ po całym roku pracy wystarczą serdeczne podziękowania ze strony kadry, aby pracownicy czuli się docenieni i dążyli do kolejnych sukcesów, którymi można chwalić się na firmowej gali. W trosce o komfort psychiczny i promowanie „work life balance” (które rzekomo stanowi jeden z filarów firmy) pracownicy w święta nie muszą się martwić nadmiarem wolnego czasu dla rodziny, a w zamian za to 8 godzin spędzą w miłej pracy (w końcu „jesteśmy jak rodzina”). Serdecznie polecam i oby więcej tak udanych decyzji :-)
Firma mogłaby podarować każdemu pracownikowi chociaż niebieską koszule w kratę, wszyscy byliby wtedy szczęśliwi i zmotywowani.
Słabo strasznie. Większość firm jednak stara się docenić pracowników w okresie świątecznym. Może chociaż z tymi podwyżkami poszło lepiej :). Macie jakieś zaplanowane na ten rok?
A ja dobrze wspominam pracę w MDDP. Największy atut to świetni ludzie, atmosfera i możliwość rozwoju. Z problemami nie zostaje się samemu, można liczyć zarówno na zespół (bo jest fajna atmosfera) jak i szefostwo. Jest dużo pracy, jak to w księgowości na zamknięcie miesiąca. Są więc nadgodziny, czasem mniej, czasem więcej i można je odebrać. Ceniłam ciekawych klientów, znane loga. Ja polecam
To skoro było Ci tak dobrze to dlaczego już tam nie pracujesz? Nadgodziny można odebrać? ciekawe kiedy skoro niektórzy już w pierwszym kwartale mają wyrobiony limit dozwolony na cały rok?
Atmosfera najgorsza z jaka spotkałam się w pracy. Nikt nic do siebie nie mówi. Ludzie jakby zastraszeni, sfrustrowani. Cisza w biurze, ciagle okropna martwa cisza. Nie po herbatki przychodzi się do pracy! Widać od razu nowy manager hr żałosne :/
A ja mam inne zdanie w temacie. Mi sie atmosfera podobała, trudno zeby open space był miejscem gwaru i zabawy. Drzwi do kuchni musiały być zamykane bo ludzie tak głośno się śmiali i rozmawiali. Ja miałam z kim porozmawiać, może to z tobą jest problem...
Może Ty nie miałaś się do kogo odezwać bo martwej ciszy w biurze nie ma... A do pracy przychodzi się nie na pogaduszki tylko aby wypełniać swoje zadania... Poza tym fakt, że wiele osób twierdzi że z domu zrobią więcej świadczy sam za siebie - po prostu nie ma w biurze ciszy
Zawsze jak odchodzi jakiś pracownik, albo jak ktoś z pracujących zgłasza, że np. systemy, na których pracujemy są mocno słabe, mamy od masę nadgodzin, których nie mamy jak odebrać, że panuje atmosfera wykluczenia i napompowania pychą - to z pracownikiem jest coś nie tak. Wielu managerów hr ta firma pamięta, ale takiego co by tak mocno chciał przypodobać się managerom i prezesowi próbując moderować wpisy w tym miejscu - to w mddp jeszcze nie było.
Ale brednie. Kto to pisze HR czy słynna już tutaj Pani A z Katowic?. Szefostwo? Żenujący poziom. (usunięte przez administratora) Chcesz coś osiągnąć tak jak Rudy? Musisz włazić w (usunięte przez administratora) swojego przełożonego. Mamy XXI wiek a w tej firmie dalej ma miejsce traktowania ludzi na zasadzie trybików. Zero umiejętności zarządczych. Radzę omijać z daleka.
Reasumując wszystkie aspekty kwintesencji tematu, dochodzę do fundamentalnej konkluzji – warto pracować w MDDP.
Pani rekruterka na rozmowie kwalifikacyjnej przewraca oczami i zamiast słuchać to pisze coś na komputerze, żenada...
O co pytają na rozmowie rekrutacyjnej na asystenta księgowego ?
opowiadanie o firmie w samych super latywach o wysokich zarobkach jakie można uzyskać o miłej atmosferze w pracy co w rzeczywistości nie jest prawdą
Pytań zero
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
A ja tylko zespół się powiększa co pisaliście czy warunki też ogólnie idą do góry? Bym się chciał dowiedzieć jaka tam stawka jest ogólnie czy się opłaca, bo mam parę firm na oku. Chyba nie oszczędzają jak na tyle osób stać zatrudnić?
Ciężko powiedzieć jakie stawki dostają nowi, bo z reguły łatwiej dostać lepszą stawkę właśnie zmieniając pracę. Chyba najlepiej pójść na rozmowę i się przekonać czy są w stanie dać ci tyle ile oczekujesz. Zawsze możesz to porównać z ofertami z innych miejsc.
A chociaz info o zarobkach jest jakos na poczatku? Wiesz, nie chce zmarnowac 2 miesiecy, żeby uslyszeć najniższą. SZanujmy sie, mam nadzieje ze firma to rozumie?
W jaki sposób na początku? Przecież na rozmowie rekrutacyjnej podajesz swoje oczekiwania, albo są w stanie je spełnić albo nie.
Szanowni Państwo jako, że firma podobno zatrudnia ekspertów to darujcie sobie ogłoszenia w mediach społecznościowych z chwytliwym hasłem powiększamy zespół. Jak się kilka osób zwalnia i jednej szuka to wynik chyba nie jest in plus? Tak dla informacji kandydatów co to potencjalnie zespół będą powiększać.
Firma w dwa lata powiększyła się z 200 do 300 osób, więc chyba jednak jest na plus.
Lepiej poszukaj innej pracy. Zapytaj na rozmowie jaki jest wskaźnik rotacji to sama uciekniesz.
Dużo zależy od tego do jakiego zespołu trafisz. Są zespoły, które pracują cały czas zdalne, ale i tak w których menadżer wymaga, aby pojawić się w biurze kilka razy w tygodniu. Zawsze jest to jednak do dogadania po okresie próbnym. No i na rozmowie rekrutacyjnej również możesz o to dopytać.
Czepiają sie trochę atmosfery zamiast skupić sie na pracy. sama w sobie chyba nie jest najgorsza? Dobrze teraz chociaż płacą jeśli musieli czymś zachęcić nowych?
Ta firma to (usunięte przez administratora), a najlepiej widać to po zarządzie. Pan Rafał i Pan Szymon to (usunięte przez administratora), tylko pracownicy średniego i niższego szczebla są w porządku i to oni tą firmę jakkolwiek spinają. Życzę każdemu, żeby znalazł lepszą pracę, bo o to tak naprawdę nietrudno, wystarczy podszkolić angielski.
I tutaj przedmówcy przyznam rację. Skąd się Ci ludzie wzieli pojęcia nie mam ale te dwie osoby to totalna porażka. (usunięte przez administratora) Masz wybór albo dasz po sobie jeździć albo zmieniasz pracę. Z gorszą kadrą zarządzającą przez tyle lat się nie spotkałem. Tak to jest jak są spółki z powiązaniami personalnymi nic nie mającymi wspólnego ani z profilem usług ani profesjonalistami. Układy i układziki. Wstyd dla MDDP ale bez Outsourcingu w nazwie.
Heh dziwne bo niżej ktoś wlaśnie wychwalał atmosferę :D Więc o czym wy tu właściwie piszecie, co tam się dzieje i jak ten zarząd niby wpływa na pracę ??
Musiałem długo czekać ale warto bylo. Nie bende owijać w bawelne nad godziny są na porzadku dziennym ale jak ktoś się uczy to może szybko zostać nawet manedżarem i u mnie już powoli otwiera sie ta furtka
Pare msc temu miałam rozmowę do biura w Warszawie. Bardzo nieprzyjemna rozmowa kwalifikacyjna. Pani z HR przyjemna merytoryczna ale pani menadżer z działu czy jak ją tam nazwać atakowała pytaniami. Przy tym ton jej wypowiedzi świadczył na starcie o braku jakimkolwiek szacunku do pracowników. Z daleka od takich toxic ludzi.
Ile tam można zarobić jako konsultant lub starszy konsultant brutto? Proszę o kwoty
Odradzam każdemu, firma nie szanuje pracownika, do obsługi spółek dawana jest za mała liczna pracowników przez co nadgodziny są codziennością, prośby o zwiększenie liczby osób trafiają w eter bo przecież tabelka w Excelu musi się zgadzać. Ale wiadomo są herbaty i dzięki temu świat staje się piękniejszy.
Obowiązkowe nie są ale przełożony lubi zasugerować, że powinieneś zostać aby wyrobić się ze wszystkimi zadaniami. Jeżeli nie zostaniesz spotkasz się później z pretensjami dlaczego coś nie zostało zrobione. Nadogodziny nie są płatne, możesz je odebrać po zgodzie przełożonego. Dzięki szerokiemu wyborowi herbat możesz zapić nerwy melisą.
Jak pracowałem to integrację były, ale czy są nadal to nie wiem. Najważniejsze że jest szeroki wybór herbat bo bez tego wszyscy by się zwolnili już dawno.
Ja tam dobrze wspominam prace w MDDP. Plusy: - wypłata co miesiąc - duży wybór herbat/nielimitowana kawa - prąd i woda w biurze - apteczka, gaśnica (poczucie bezpieczeństwa) - sprzęt biurowy + możliwość pracy z biura - można wypożyczyć firmowe słuchawki - darmowe wifi - ogólnodostępny telefon w recepcji Minusy: - brak
Większość tych plusów to są podstawy które ma obowiązek zapewnić pracodawca ale odpowiadając (odpowiedzi w nawiasach): - wypłata co miesiąc (to jednak obowiązek pracodawcy) - duży wybór herbat/nielimitowana kawa (kolejny raz o herbacie i kawie, widać że piszę to ciągle ta sama osoba z firmy) - prąd i woda w biurze (no bez tego nie da się pracować chyba, że wracamy do czasów księgowania na papierze podczas gdy świeci słońce a potrzeby załatwiamy na dworzu????) - apteczka, gaśnica (poczucie bezpieczeństwa) (to jest obowiązek pracodawcy to zapewnić) - sprzęt biurowy + możliwość pracy z biura (pracodawca ma obowiązek zapewnić sprzęt do pracy) - można wypożyczyć firmowe słuchawki (te słuchawki się do niczego nie nadają i nie wiem czy ktoś chce korzystać z ogólnodostępnych słuchawek ????) - darmowe wifi (nie wiem czy ktoś o zdrowych zmysłach podłącza się do sieci publicznej) - ogólnodostępny telefon w recepcji (no chyba raczej nie)
Pozwól, że teraz ja się odniosę: - wypłata co miesiąc (to jednak obowiązek pracodawcy) - niby tak, ale ja miałem zlecenie, podczas gdy mój stosunek z pracodawcą spełniał wszystkie charakterystyczne cechy umowy o pracę, więc super, że chociaż płacili, - duży wybór herbat/nielimitowana kawa (kolejny raz o herbacie i kawie, widać że piszę to ciągle ta sama osoba z firmy) - w firmie przedstawiają to jako benefit, a jak się postarasz to nawet upolujesz jakiś smaczny owoc, - prąd i woda w biurze (no bez tego nie da się pracować chyba, że wracamy do czasów księgowania na papierze podczas gdy świeci słońce a potrzeby załatwiamy na dworzu????) - to jest plus, bo można sobie zrobić pyszną kawkę lub herbatkę (benefit), - apteczka, gaśnica (poczucie bezpieczeństwa) (to jest obowiązek pracodawcy to zapewnić) - no więc plus, że spełnia obowiązek w tym zakresie i można czuć się bezpiecznie w miejscu pracy, - sprzęt biurowy + możliwość pracy z biura (pracodawca ma obowiązek zapewnić sprzęt do pracy) - z domu pracuje się na swoich laptopach, także super, że w biurze jest sprzęt komputerowy + krzesła i biurka, - można wypożyczyć firmowe słuchawki (te słuchawki się do niczego nie nadają i nie wiem czy ktoś chce korzystać z ogólnodostępnych słuchawek ????) - coś tam przez nie słychać, a jak nie to zawsze można się domyślić, a jak chcesz słyszeć idealnie to można też skorzystać ze swoich słuchawek, - ogólnodostępny telefon w recepcji (no chyba raczej nie) - no chyba raczej tak.
Toksyczne środowisko pracy i apodyktyczny prezes. Praca maksymalnie na pół roku
Widziałem ogłoszenie na księgowego, mam doświadczenie i myślałem żeby wysłać cv, ale po przeczytaniu opinii zaczynam się zastanawiać. Może mi ktoś powiedzieć jak faktycznie pracuje się w tej firmie?
Wyślij, wszystko zależy od tego do którego zespołu i na jaki projekt trafisz oraz od tego jak zgrasz się z zespołem... Jak w życiu...
Faktycznie to to nie jest źródło prawdziwych opinii Poza pracownikami gowork, botem, piszą osoby z negatywnym nastawieniem do życia Idź i sprawdź Ja nie pojde bo jestem sprzedawca Ake mam czasem fun z czytania tych głupot
Z tym zgraniem się z zespołem to bym uważała. Są osoby, które bardzo się zżywają nawet kosztem rodziny. Karierę się robi (usunięte przez administratora) a nie umiejętnosciami bo przekazywane projekty do księgowości to dane z samymi błędami. Kto ma jakiekolwiek pojęcie ucieka.
Mówiąc wprost - Szukasz pracy która może tylko w dół Cię ściągnąć? To polecam MDDP Outsourcing. Braki w praktycznie każdym aspekcje zaczynając od osób zarządzających po narzędzia i ogólny wszechobecny bałagan. Każdemu kto już ma jakieś doświadczenie odradzam pracę w tym miejscu. Osoby zarządzające to zbiór zupełnie przypadkowych osób bez pojęcia o zarządzaniu. Polecam dowiedzieć się przed podjęciem decyzji dlaczego długoletni pracownicy dają nogę. Odpowiedź? Wyzysk i totalny chaos, że o narzędziach pracy nie wspomne. Najlepsze są teksty o tym jak to kto inny robi więcej. Litości toż to nie jest PRL. Reasumując RATUJ SIĘ KTO MOŻE!!! Chcesz stracić czas? Zatrudnij się w tym miejscu. No chyba, że nie masz czegoś lepszego - to jedyna opcje kiedy warto skorzystać.
Bardzo duża rotacja, sama wytrzymalam kilka miesiecy. Atmosfera jest kiepska, zamkniete grupki lub nikt nic do siebie nie mowi, slaby kontakt z przełozonymi. Nie jasny podział zadan i zakres obowiazkow jak juz ktos tutaj pisal, do tego duza presja, praca po godzinach. Nieadekwatne zarobki. Nie jest to przyjazne miejsce gdzie mozna sie rozwijac, predzej nabawisz sie zalamania nerwowego
Zgadzam się. Niby starają się poprawić warunki, ale średnio im to wychodzi. Pod względem (co gorsza wymuszania) pracy w nadgodzinach i nieadekwatnych zarobków to nic się nie zmieniło. Już w sumie nikogo nie dziwi, że co chwilę ludzie odchodzą, a ogłoszenia o pracę "wiszą" na portalach cały rok.
To że ogłoszenia na stanowisko księgowego wiszą przez dłuższy czas na profilu biura rachunkowego to nic dziwnego, rotacja jest w każdej większej firmie
Chyba wszystko zależy, do jakiego zespołu i na jakiego przełożonego się trafi. Pracuję tu od kilku miesięcy i zgodze się jedynie z kwestią zarobków - są nieadekwatne. A jeśli chodzi o atmosferę, w moim zespole jest bez zarzutu, kontakt z przełożonym także.
pracuje w tej firmie i nie spotkałęm się z wymuszaniem nadgodzin! nie czytam tego miejsca szukając pracy bo to KIBEL! pozadrawiam wszytskich frustratów
Moze i masz szanse na szybki awans, ale raczej nie w mddp. Popracuj jeszcze ze dwa miesiace i zmienisz zdanie, o ile wytrzymasz tyle. A tak na serio to i tak kazdy wie, ze to pisze managerka z katowic :)
Agnieszka, wcześniej pisałaś że pracujesz w Katowicach, a teraz w Warszawie? ... tak tak na goworka nikt nie wchodzi jak opinie są negatywne, gdyby były pozytywne to już byście się tym chwalili jacy to nie jesteście och i ach. Od razu widać, że to managerka pisze, nie pogrążaj się już i nie ośmieszaj firmy... pracuj pl tez samo za siebie mowi jak w kolko wisza ogloszenia na te same stanowiska - ile osob przychodzi tylez samo miej wiecej odchodzi jak nie wiecej? moze dlatego prezes nawet czesc nie mowi, bo nikgo nie pamieta jak tak szybko znieniają sie twarze?
Czytając twój wpis chciałoby się napisać "to co tu robisz" po niespełna dwóch miesiącach pracy, w której jest ci tak wspaniale? jak na osobę, mądrzejszą od nas, zaglądasz tu bardzo często :) Każdy twój kolejny wpis, kłóci się z poprzednim, co tylko może oznaczać, że nie jesteś "autentyczną" Agnieszką z Katowic, która po dwóch miesiącach pracy postanowiła opowiedzieć swoją prawdziwą historię :) I jakie to świadectwo dla firmy, która próbuje poprzez sztuczne wpisy ratować swój wizerunek (swoją drogą tej firmie tylko na tym zależy, tzn. nie na fajnej atmosferze pracy tylko na wizerunku)? Agnieszko jeśli jesteś nowym, kolejnym już hr managerem naszej firmy, który panicznie, z błędami ortograficznymi próbuje ratować to miejsce - to powiem jedno - nie tędy droga!
To dobrze, że na dole są drzwi obrotowe. W takim tempie to jak na karuzeli ruch będzie niedługo. Brak ładu i składu zarówno w całej organizacji jak i poszczególnych działach. Pracuje się na najlepszym systemie jakim jest excel! Takie to ekstra rozwiązania są.
A spotkałaś się z wypłatą za nadgodziny? W Mddp Out chyba nikt nie doznał zaszczytu wypłaty za nadgodziny. Tutaj nadgodziny się zbiera do kolekcji. Nie ma nadgodzin? Weź mnie nie rozśmieszaj.
Każdemu szanującemu się pracownikowi z całego serca radzę omijać jak najdalej. Rotacja nawet nie to, że jest duża tam się cały czas ktoś zwalnia. Uciekają ludzie, którzy pracowali po kilka lat ale ich wyrolowano i zmieniają firmę. Filmiki na Insta nie pomogą.
Panowie wyżej mają rację, płaca słaba, na stanowisku średniego szczebla wynagrodzenie brutto poniżej średniej krajowej, brak jakiekolwiek premii. Jedyne co uświadczysz z dodatków to marne parę groszy na święta.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w MDDP Outsourcing - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w MDDP Outsourcing
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w MDDP Outsourcing?
Zobacz opinie na temat firmy MDDP Outsourcing tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 64.
Jakie są opinie pracowników o pracy w MDDP Outsourcing?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 38, z czego 8 to opinie pozytywne, 22 to opinie negatywne, a 8 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy MDDP Outsourcing?
Kandydaci do pracy w MDDP Outsourcing napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- al. Solidarności 171
- OLX.pl 2 427 246
Firmy w mieście
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |