Pracowałam w KZU miejscowość Bydgoszcz. Jedyny plus pieniążki na czas.. Reszta pozostawia wiele do życzenia. Więcej kierowniczek niż pracujących ???? Dość że wykorzystywanie pracowników, dwa niestabilny grafik który Pani Małgorzata zmieniała średnio dwa razy w tygodniu czułam się jak więzień pracy nie mogłam sobie nic zaplanować, brak środków czystości podłoga była myta mydłem do rąk, tak samo pranie mopów w mydle, mycie szybek mydłem.. Ocet czy płyn do szyb kupowałam za własne pieniądze. Pani Małgorzata, Monika oraz Brygida podrabianie podpisów innych pracowników na liście obecności, robienie zdjęć przez pracownika na zmianie popołudniowej swoimi prywatnym telefonem wykonanych prac.. Zostałam zwolniona z dnia na dzień gdybym nie zapytała o powód zwolnienia nie uzyskałaby takiej informacji.. Małgorzata Brygadzistka użyła słów "pakuj się"po czym zablokowała mnie na FB i numer telefonu no bardzo dorosłe podejście. Powód zwolnienia za dużo ludzi to jest śmiech na sali na rano 5 osób na popołudnie 1 osoba,wybrała dziewczynę która pracuje 5 dni ja pracowałam 4 miesiące dawałam z siebie bardzo dużo.. zapewniano mnie że pracy nie stracę bo jestem dobrym pracownikiem ja nie mam sobie nic do zarzucenia.. Tylko potrzebują ludzi którzy godzą się na wszystko i siedzą cicho... Do powodu zwolnienia odpowiedziała że zrobiłam mniej niż zawsze ponieważ wysłałam mniej zdjęć, oraz nie opróżniłam dwóch śmietników... Ogólnie plotki, kłamstwa wykańczały człowieka i to bardzo.
Dobrze zrozumiałem że z każdej zrobionej rzeczy miała być dokumentacja zdjęciowa dla kierowniczki i tym oceniano twoją prace? Dziwne bardzo. Na jakiej byłaś umowie że jeszcze tego samego dnia cię zwolnili. Po kilku miesiącach powinnaś mieć ze dwa tygodnie wypowiedzenia no chyba że trzymają ludzi na śmieciówkach.
Tak jak Pan pisze umowa śmieciowa. Zgadza się dziwne to lecz prawdziwe.. Zdjęcia były robione aby udokumentować wykonane prace... Czyli np zamiatanie schodów zdjęcie.... Mycie windy zdjęcia, mycie podłóg zdjęcie...i mogłabym tak wymieniać i wymieniać.
Nie widzialbym w tych zdjęciach żadnego problemu gdyby dawali solidne premie jeśli ktoś faktycznie sie spisal. Nie można było ich dogadać?
Do takich zdjęć powinien być przede wszystkim telefon firmowy a nie prywatny. Premie nie w tej firmie... Były pochwały słowne to trzeba przyznać.
I nigdy żadnego dodatkowego pieniążka??? Przecież to najbardziej motywująco działa.... Może jak pogadacie z przełożonym to idzie wynegocjować chociaż premie roczną a nie tylko uścisk dłoni?
Ja już w tej firmie nie pracuje i z tego co mi wiadomo to dzieje się coraz gorzej.. Więc wynegocjować to można ewentualnie wypowiedzenie a nie premie.
No ale chyba wszyscy pracownicy na smieciowkach nie pracują, co? Może po prostu każdy ma taką umowę jaką sobie wynegocjuje czy coś...
Zgadzam się,że więcej osób rządzących niż pracujących.Najgorsza to pani Małgorzata i jej powiedzenie "Musisz sobie radzić"i jej chamskie zwalnianie pracowników..Środki czystości są tragiczne .W tej pracy trzeba być na silnych lekach uspakajających ,aby przetrwać.
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie KZU?
A co, tak mało płacą naprawdę? Teraz widziałam, że niektórzy pracodawcy starają się raczej coś dorzucić ludziom przy tej inflacji i w ogóle. A tutaj nic? Nie ma podwyżek?
Nic nie dają, Goła najniższa pensja z ludzi sobie nic nie robią. Gdy zgłaszane są nieprawidłowości wina obarcza się pracowników. Z dyrekcją da się rozmawiać ale twierdzi że firma nie ma pieniędzy bo płaci kary i TP od tyłu lat to samo gdyby nie państwo to by płacili w miskach ryżu pozdrawiam
Ile jest zmian w KZU?
Proszę kontrolować pracowników w Wejherowie przy zajezdni SKM którzy sprzątają pociągi personel często pije alkohol w pracy, może należy robić jakieś kontrolę nad ranem ?
To proszę dać jakikolwiek dowod że personel w Wejherowie spożywa alkohol co za brednie oczerniać dziewczyny
Wystarczy między 4 a 5 nad ranem postać przy SKM i zobaczyć która wychodzi na stację obok i z czym wraca, albo kierowniczka powinna robić wizyty z alkomatem
Zresztą sama kierowniczka dobrze wie co tam się dzieje, pozdrawiam
Co za bzdura dziewczyny są bardzo miłe wesole i zawsze uśmiechnięte mimo to że naprawdę mają ciężka pracę a ktoś próbuje tym paniom zrobić pod górkę pozdrawiam
Totalna bzdura i kłamstwo. Między 4 a 5 nad ranem praktycznie nie ma już na terenie zajezdni SKM żadnej z pań z personelu sprzątającego.
Poszukujemy pracowników do utrzymania czystości terenów zewnętrznych- tyle napisali na stronie. I wsio. Można wysłać papiery, ale pytanie, ile płacą na sprzątaniu teraz? Dorzucili coś inflacyjnego? Ta majstrowa co piszecie, to chyba jakiś inny oddział, czy sprzątanie też ogarnia?
Czy to jakiś żart w związku z tym kto dostał się na stanowisko majstrowej ? Przecież brak kompetencji u P. Zdzisławy był widoczny już na stanowisku brygadzistki. Ów Pani ma w zwyczaju kraść towar wywodząc go pewnie na dalszy handel, wyzywa swoich pracowników. Jak przypomnę sobie ten rozdarty wyraz twarzy to aż mam dreszcze. Padały na nią oskarżenia o mobing. Nie potrafi rozmawiać z ludźmi. Strach pomyśleć co teraz tam się dzieje. Czy ktoś to kontroluje ? Słyszałam, ze P. Zdzisława ma kilka stanowisk, ciekawe jak sobie z wszystkim daje radę. Może jest wpisywana w listy obecnosci w momencie gdy jej nie ma ? Każdy głupi się domyśli, ze to wszystko jedno wielkie (usunięte przez administratora)byleby sie nachapać, a biedni ludzie musza znosić katusze. Ta Pani jest niezrownowazona, bardzo Wam współczuje.
100% prawdy. Ta kobieta drze się na cały zakład, ludzie się jej boją. Nawet rewidenci z skm’ki jej się boją. Ta zmiana do niczego dobrego nie prowadzi…
Niestety tak. Ze wszystkim się tu zgodzę, ludzie uważajcie na nią. Bardzo mi was szkoda
Za kogo wy się uważacie żeby osądzać P.Zdzisie.Nigdy nie było i nie będzie tak dobrej i sprawiedliwej majstrowej.Dzieki niej jest tu wkoncu porządek.Stoi za nami murem a nasza brygada stoi za nią.
A mi ciebie że nie potrafisz podpisać się z imienia i nazwiska
Jest mi naprawdę was szkoda poniżacie się do takiego poziomu że widać gdzie sięga wasza inteligencja.Sami sobie robicie podgórke pracujecie w jednym zakładzie i sami obgadujecie ten zaklad.Przeciez wszyscy wiedzą ktorobi ten wielki hejt.Nie jest też trudno się dowiedzieć kto to pisze jak wam brak odwagi by się podpisać.Ale przecież wasza inteligencja jest równa zeru ,to nie ma się co dziwić.Nie spodobały się wam zmiany i to że nie ma lenistwa,że wszyscy muszą pracować razem,a nie siedzieć i kawkę pić albo po punktach latać.
Na szczęście nie rusza mnie to co myśli Pani na temat mojego poziomu czy inteligencji. Super, ze P. Zdzisława wprowadza takie zmiany, ale może powinna zaczac od siebie.
A i co do tego jak wielce brygada P. Zdzisławy stoi za swoją brygadzistką to zastanawiam się czy jesteście aż tak zastraszone ? Widzę, ze nie wiecie, ze każda premia, która jest wam zabrana trafia na konto kogoś innego. Może P. Zdzisława się pochwali jak pięknie honoruje swoją zastępczynie dając jej po 150% premii, a wam ją odbierając. Obie Panie się ładnie ustawiły. Jedna wpisują drugą w listę obecności podczas gdy tak naprawdę w pracy ich nie ma. Może Panie z bramek potwierdzą kto wyjeżdża z autem załadowanym pod sufit i skończy się polemizowanie na temat tego czy to prawda czy nie ????
Szczera prawda,firma spadła na psy. Wszędzie brud i smród!!!!!
Jak ja odchodziłem to by w życiu nikt nie pomyślał że przyjdzie nowy detektor i da kogoś takiego na stanowisko jest to nieodpowiedzialne ale starzy detektory wiedzieli co robic żeby jeszcze mieć kim pracować. Za naszych czasów Tadziu wszystko jakoś wyglądało. Nie było kokosów ale był spokój i ład
Na leszczynkach ta kobieta w ogóle cyrk odwala. Takie epitety na ludzi leciały, ze aż kultura nie pozwala przytoczyć. Teraz nawet do pracowników POLREGIO potrafi w taki ordynarny, wulgarny sposób się odnieść, ze aż dziwne, ze nikt na to skargi nie złożył.
Ty chyba masz kompleksy bo to co piszesz nie ma pokrycia w rzeczywistości.Moze sądzisz po sobie ze taka jesteś.Ciekawi mnie jedno dlaczego jesteś taka odważna, a nie podpiszesz się imnieniem i nazwiskiem wstydu nie masz oczerniać dobrych ludzi
Myślicie, ze z góry nikt nie wie o tym, ze towar jest wynoszony w takich ilościach przez majstrową? Jak dla mnie dziwna sprawa. Powinny być prowadzone jakieś raporty towaru który przyjeżdża i przez Brygadzistki raporty towaru, który jest zużywany. Aaa, ale teraz towar odrazu wpada w lepie rączki, wiec pewnie o wiele łatwiej się wynosi. Brak słow, kiedyś zostałam zmieszana z błotem przez tą panią. Skandal, ze zajęła taki stołek. Przecież ona doprowadzi firmę do ruiny
A jak dla mnie jakoś dziwnie to napisałaś. Jakim cudem w firmie nie ma raportów towaru niby? Przecież trzeba to nadzorować inaczej nie można przecież badać efektywności z obrotu i tego czy wszystko się zgadza. Musi tu być jakiś system przecież, prawda?
Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w KZU?
Zgadzam się z opinią. Kzu to firma która wyzyskuje pracownika, zatrudniają na umowę zlecenie , brak ubrań i obuwia do pracy.
Umowa zlecenie jak i o prace. dwie formy zatrudnienia. Ubrania nowe , obuwie tez. o czym wy piszecie.
Więc jak jest naprawdę, bo widzę że zdania są podzielone co do tej umowy. I te ubrania dają też w przypadku gdy poprzednie się zużyją? Czy tylko jedna para przypada na dłuższy czas?
Czy Łukasz P. został Dyrektorem Zakładów Kolejowych w Gdyni ?
Tak mam przykład JARKA . A co biuro już wie co robicie w szatni
Chłopie ile ty masz lat że głupoty gadać, 5 czy 6 latek masz, pracujesz u nas? Chyba raczej nie, masz szczęście że jeszcze nikt ciebie nie pozwał do sądu za oczernianie.
Tk, że Twoja żona Bożena puszcza się na prawo j lewo nie daje Ci prawa do obrażania kogokolwiek. Zajmij się najpierw swoimi sprawami a od normalnych ludzi się (usunięte przez administratora)
Welce szanowany Pan "anonim " udzielający się często i gęsto o zakładzie KZU z wynikających wpisów niema nic wspólnego z zakładem. Całe swoje "oskarżenia" ukształtował tylko i wyłącznie na opowieściach żony. Wymieniony wcześniej Pan Jarek oraz Pani Zdzisława nigdy nie dokonywali wymienionych czynów. Żadna z kobiet pracujących w zakładzie nie została potraktowana tak jak "szanowny" (nie) Pan wymienił. W całej historii zakładu nigdy nie było podobnych spraw. Podsumowując dodam że wszystkie "oskarżenia" skierowane do pracowników zakładu oraz maszynistów są bezpodstawne. P.S. Według krążących tu i tam informacji Pan udzielający tych wpisów odwiedził zakład dla osób chorych psychicznie przez jakiś okres, ale widać że wizyta nie była skuteczna.
Witam wszystkich to co jest wypisywane na temat brygadzistki Zdzisławy są to anomalia które nigdy nie miały miejsca i nie mają do dnia dzisiejszego. Moja opinia jest szczera i prawdziwa , gdyż współpracuję nie tylko z Panią Zdzisławą ale też z całą okresówką od 10 lat i to nie tylko na Cisowej ale przede wszystkim na GP Leszczynki. Pani Zdzisława jest osobą która dba o całą brygadę ,o miłą atmosferą podczas pracy , a także o dobro każdej pracownicy - koleżanki, pomaga w trudnych życiowych problemach. Opinia ta jest prawdziwa Faktyczna na prawdzie gdyż podczas wspólnej pracy byłem świadkiem tego typu rozmów. W imieniu przyzwoitości osoba , która wypisuje stos kłamliwych przykładów powinna zapaść się pod ziemię i nigdy nie wyjść na powierzchnię , gdyż powinna spalić się ze wstydu lub w formie zadość uczynienia na kolanach do Częstochowy.
Zgadzam się z tą opinią nigdy nikomu krzywdy nie zrobiła.Jest konkretna i wymagająca.Za swoją brygadą w ogień skoczy.Choć nie jestem w jej brygadzie to bardzo ją lubię i cenie.
Chłopie ty nawet nie umiesz pisać po polsku, chyba jakiś dzieciak. Ile naprawdę masz lat? Bo chyba 5 moja córka ma 6 i lepiej pisze.
Jeżeli piszesz o (usunięte przez administratora)to chyba sam z niej się wywodzisz lub jesteś z Ukrainy gdyż język polski jest Tobie zupełnie obcy niezrozumiały
Pracuje w Kzu na brygadzie okresowej 12 lat i jeszcze nigdy nie zostałam zgnębiona przez brygadzistke ZDZISŁAWĘ.!!!! TO SĄ BZDURY WYSSANE Z PALCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prawda to są bzdury ja też pracuje z Pania Zdzisławą i jeszcze mnie nie zgniła
@Marian, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w KZU w Gdyni. Możesz napisać coś więcej o pracy w tym miejscu i oferowanych przez pracodawcę warunkach? Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w KZU? Czy polecacie aplikować do pracy w tej firmie? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!
W zime na leszczynkach -20 w wagonach ciemno bo pociagi nie podlaczone do prądu, w lato tak gorąco ze ludzie mdleją. Praca jak za hitlera. Ukraincy uciekają z tamtąd po kilku dniach narażania swojego zdrowia. Ktos powinien skończyć ten proceder
Czy tylko narzekać potraficie? Praca to nie zabawa!!!
Współpracowałem z Panem Andrzejem P i złego słowa napisać nie mogę. Majster owszem wymagający,ale wypłata zawsze na czas na koncie . Praca czasami ciężka, ale jak się pracowało solidnie i wyrabiało się w czasie to nawet premia była. Żal mi ludzi którzy bezpodstawnie i za plecami oczerniają dobrych ludzi. Prawda jest taka że ludziom bie chce się pracować.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w KZU - Gdynia
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w KZU
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w KZU?
Zobacz opinie na temat firmy KZU tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.
Jakie są opinie pracowników o pracy w KZU?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 11, z czego 1 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy KZU?
Kandydaci do pracy w KZU napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Marynarki Polskiej 80
80-557 Gdynia
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |