Opinie o Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j. w Kraków

Na podstawie 34 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j.. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do zatrudnienia w Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j. o rekrutacji.

Branże: Pozostałe - sprzedaż hurtowa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j. w Kraków

Nie polecam tej firmy!! Po rozmowie kwalifikacyjnej i potwierdzeniu warunków zatrudnienia Pan właściciel się wycofał nie podając żadnego konkretnego powodu. Dodam że zrezygnowałam z innych rozmów i wypowiedziałam aktualną umowę o pracę akceptując przedstawione mi warunki zatrudnienia w Ampol. Takich pracodawców należy omijać szerokim łukiem!!

9.07.2024 wielki presez wpada do filii w Libiazu z kilkoma ochroniarzami zamyka swoich pracownikow w jednym pomieszczeniu po czym każdemu daje dyscyplinarkę. Wstrzymuje ludzia pensje bo wymyślił ze okradli go na 250 tysięcy... czy ktoś wie ile mięsa trzeba wynieść na taką kwotę? No właśnie poza tym winę trzeba udowodnić. Niepoważni ludzie . Rade omijać z daleka

Afro
@Czarna

Sprawa została skierowana do Sądu pracy i PIP-u z tego co wiem to firma ampol ma wypłacić zaległe wynagrodzenia. I już chcą iść na ugodę w formie innego zwolnienia niż dyscyplinarki. Pracownicy nie pójdą na ugodę w żaden sposób. A tych trzech (usunięte przez administratora) szefów odpowie za bezuzasadnione zwolnienie dyscyplinarne. (usunięte przez administratora) ludzi którzy nie potrafią ogarnąć podstawowych rzeczy w firmie a co dopiero rządzić firma z mięsem... Nie polecam tej firmy!!!

Czarna
@Były pracownik

No dyscyplinarnie bez powodu to chyba nie można zwolnić? Daj znać jaka tam jest polityka. Ale rozumiem że umowa obowiązuje nie na słowo i te zasady są chociaż określone jakoś?

Jasio
@Były pracownik

A wy oczywiście złożyliście zawiadomienia do organów ścigania, że zostaliście bezprawnie pozbawieni wolności przez szefostwo firmy? Postępowanie w toku? Bo jeśli tylko żalicie się w internecie, a nie znacie swoich podstawowych praw to nic mnie nie dziwi.

I co z tego wyszło? Mam nadzieję że na newsy nie będzie trzeba czekać w nieskończoność. Chyba nie warto tam teraz pytać o robotę?

Afro Nowy wpis
@Czarna

Majk Nowy wpis

Jakie umowy tu oferują? Zlecenia, o pracę, czy moze b2b?

Ten jedyny Nowy wpis

Firma okropna. Szefowie (usunięte przez administratora) na prawo i lewo. (usunięte przez administratora)wypłaty. Nie wypłacają zarobionych pieniędzy... Warunki pracy są spartańskie. Nie polecam tej firmy !!

Zbyszko

Ten wybrakowany watek mnie zmartwił ale ktoś sugerował ze już nie warto pytać o robotę. firma będzie sie już zawijac czy jak?

Joasia Nowy wpis

Wymazało ci kawałek wpisu. Co się stało ludziom? Chciałabym wiedzieć, bo miałam tam iśc do pracy, jak coś nie gra to potrzebuje tej informacji.

Jak oceniasz przebieg rozmowy rekrutacyjnej w firmie Ampol? Jakich rad mógłbyś udzielić osobie, która rozważa skorzystanie z zaproszenia na spotkanie w tym miejscu? Czy poleciłbyś jej, a może odradził wykorzystanie szansy?

Teresa

Z tym porobieniem chodzi o alkohol? Wspominali o tym już wcześniej i dziwi mnie ze taki problem występuje a dalej nikt z tym niczego nie zrobił

Kuba

Z całym szacunkiem ale nie wyobrazm sobie takich akcji w trakcie pracy. niektórzy może i akceptują alko ale na inne używki większość chętnie by doniosla. Nie zrobiliby z tym porządku?

A

(usunięte przez administratora) i kłamliwa firma. Kilka rzeczy które robią w tym gułagu. 1. W ofertach pracy jak i przy rekrutacji oferują "wysoką" pensje, ale jak przychodzi co do czego to podpisujesz umowę na minimalną krajową. 2. Co miesiąc problemy z wypłatą. O kilkaset złotych mniej niż ci się należy i co miesiąc musisz się wykłócić żeby prawidłowo obliczyli. Jedna taka sytuacja to można powiedzieć, że przypadek, ale jak się powtarza to trudno nie założyć, że celowo cię (usunięte przez administratora) 3. Wroga atmosfera. Mógłbym wiele przypadków wymienić, ale podam jeden. Jeden pracownik poniżał i agresywnie odzywał się do nowych pracowników. I w ciągu 4 dni 3 pracowników się zwolniło z powodu tego pracownika. 4. Byłem świadkiem jak pracownicy w pracy spożywają alkohol. Jak również gdy raz musiałem z pracodawcą porozmawiać zauważyłem w biurze puste butelki po piwie. I trudno nie było zauważyć że pracodawca nie "zachowywał" się normalnie wtedy. 5. Pracodawca informuje, że pracuje się w soboty, ale nie jak to wygląda. Mianowicie system jest taki w tej firmie, że w piątek pracujesz od 6-14 i tego samego dnia przychodzisz od 0-10 . 10 godzin przerwy tylko. Może się wyśpisz 2 godziny i idziesz znów na 10 godzin. Nigdy nie pisałem opinii o firmie, ale pisze tą żeby ostrzec innych przed tą patologiczną firmą, która na każdym kroku chce cię wykorzystać i zniszczyć psychicznie.

Sabina
@A

Całokształt za ciekawie nie wygląda ale z ta kasa to pewnie wkurzajace jest. to na podstawie czego wiesz ze należy Ci sie więcej niż dają? chłopak kiedyś miał tu pracować to przynajmniej wiem ze może i lepiej ze nie przyszedł

A
@Sabina

Ponieważ, jak zobaczyłem pierwszą wypłatę to widziałem, że kwota jest o kilkaset za mała, nawet jak jest to minimalna krajowa, a nie to co obiecują. Więc policzyłem ile dni pracowałem i się skonfrontowałem z tą wiedzą z pracodawcą. Co miesiąc trzeba pilnować czy cię nie (usunięte przez administratora)

ulka
@A

Nie wiem czemu sie z tym pomylili ale na tyle dobrze ze po zwróceniu uwagi uregulowali wszystko a nie okręcili nosem. A co do tego alko to nikomu nie przyszło jeszcze do głowy żeby to zgłosić?

Dorota

Z tym wparowaniem ochroniarzy i zwolnieniem pracowników to prawda? Bo nie chciałbym być potraktowana w podobny sposób. W dodatku zastanawiałem się czemu teraz jak i w maju wystawia się ogłoszenie na kierownika. A tu czytam że jedna Pani podjęła się tej pracy ale nie było umowy przez półtora tygodnia było za to zwolnienie.

Dzień dobry . Jeśli chodzi o firmę ampol to jest to pracodawca totalnie nie poważany ! Oferta na kierownika produkcji w ich filii w Libiazu , złożyłam CV rozmowa z jednym z właścicieli wszystko super warunki pracy dogadane . Pracodawca wiedział że złożę wypowiedzenie w firmie której zajmowałam dobre stanowisko . Rozwiązanie umowy nastąpiło 30.06 natomiast pracę w firmie ampol podjęłam z dniem 01.07 ponad tydzień czekania na umowę do podpisania której finalnie nie dostałam pomimo podjętego stosunku pracy . Po przepracowanym 1,5 tygodnia do firmy wpada drugi z właścicieli z 6 ochroniarzami !! I zwalnia wszystkich pracowników . Chyba nic więcej Pisać nie trzeba

Rysiu

Jak kwestia podwyżek wyszła? No chyba ze jeszcze czekacie? U mnie na firmie właśnie dali i to takie ze szukam czegoś lepszego.

Marta

Witam, widzę ogłoszenie o pracę na stanowisku kierowca kat.B. Mam pytanie Jak wygląda załadunek ile punktów ma kierowca i jakie trasy, czy rzeczywiście praca po 6 godzin + soboty. Dziękuję za odpowiedź

Filip
@Marta

Towar na daną trasę masz na paletach. Ilość punktów jest uzależniona od trasy i dni niekiedy jest ich 15 a niekiedy 5 . Jak się wyrobisz w 6 godzin to praca jest po 6 godzin jak się wyrobisz w dwie godziny to pracujesz dwie godziny

Taki jeden
@Marta

Są trasy gdzie jak staniesz na środku to widzisz wszystkie swoje sklepy i tutaj wyrobisz się nawet w 4 godziny ale na te trasy nie szukają kierowcy. Dostaniesz trasę, że jak wyrobisz się w 8 godzin to będzie fajnie, przyjedziesz ostatni na bazę i wszystkie miejsca przy rampie będą zajęte, rano musisz czekać godzinę jak coś się zwolni +załadunek szukanie skrzynek po całym magazynie. Po powrocie musisz się rozliczyć i to może potrwać z godzinę lub dłużej, zależy od humoru. W sumie wyjdzie z 11 godzin.

Xxxx

Ktoś coś powie o firmie i o warunkach i zmianach jakie są tam?

Szymon

No niby te warunki pracy zachwalają a nie widzę żeby inni to podzielali ostatnio. atmosfera jest jeszcze ok czy nieco zaczyna sie psuć? Nie chce gorzej trafić niż już teraz mam

Franciszek

Książeczka sanepidowska, karta kierowcy, prawko kat. C i doświadczenie, takie widzę wymagania na kierowcę kat. C/B za 4500-6000 zł brutto. A jak tu jest teraz z nadgodzinami i płaceniem za soboty? Bo piszą, że robi się również w soboty. Płacą kodeksowo +50 +100%? Czekam, może ktoś zorientowany napisze, jak tu się teraz robi?

szef
@Franciszek

Stałe wynagrodzenie i nie ma znaczenia czy pracujesz 180 godzin czy 250 czy w soboty czy w nocy zawsze dostaniesz tę samą (usunięte przez administratora)

KIEROWCA BOMBOWCA
@Franciszek

Franek, jeżeli kierowca kategorii C posiada kod 95 to minimalna stawka godzinowa wynosi 30 zł na rękę. W Biedronce płacą 5000 na rękę za 160 godzin. Chłopie opamiętaj się, (usunięte przez administratora) chcesz być.

szef

W nocy jedziesz po towar jako kierowca ka C i używasz tacho a po powrocie zaczynasz pracować jako kierowca kat B bez tacho. I tak na okrągło. Jak ktoś lubi nie spać i mało zarabiać albo ma problemy ze spaniem to robota dla niego. Coś tam dostaniesz dodatkowo, jakąś kurę której się termin kończy.

xxxxx xxx

Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie. Są prace które maja plusy i minusy, tutaj są same minusy. Płaca głodowa, kierowca to tak naprawdę tragarz, jazdy jest niewiele a przerzucania to tony, ogólny bałagan, jedynie niedziela wolna. Koszmar serdecznie odradzam nawet wrogom.

xxxxx xxx

Nie ma żadnych nadgodzin w sensie 50% i 100% płatnych, nawet nie wspomina o czymś takim bo otrzymasz momentalnie kopa takiego, ze zatrzymasz się po drugiej stronie bramy. W tej firmie panują XIX wieczne zasady.

Joe
@xxxxx xxx

Jak z ciebie taki pan kierowca to mozesz jedzic limuzynom - tu kierowca jest dostawca.

To ja

Z marszu cię nie zwolnią ale to, że sama się zwolnisz albo oni cię zwolnią to kwestia krótkiego czasu. Tak uprzykrzą pracę albo zrobią powód do zwolnienia a możliwości jest kilka.

Nie polecam

Nie polecam tej firmy przez dwa miesiące będzie pięknie. A potem same problemy i trzeba uważać na twarze z magazynu bo tam to same uje... pieniądze za tą pracę to nie pieniądze szkoda zdrowia..

kierowca

Szukasz swojego towaru po całym magazynie, bywa, że jednej skrzynki szukasz godzinę albo dwie i już nie pracujesz 8 godzin a 10.Jeżeli myślisz, że towar na jedną trasę jest w jednym miejscu to błąd. towar jest rozsiany często jedna twoja skrzynka jest pod 10 innymi które musisz przerzucić żeby wydostać swoją, zabierasz 100 skrzynek a musisz przerzucić 300. Tak to działa.

To ja

Zaczynają się regularne braki towaru, faktyczne lub oszustwo pań które przyjmują towar, czasami nadwyżki ale o tych raczej się nie dowiesz bo na sklepie słowem się nie odezwą no może sporadycznie i za wszystko odpowiada kierowca finansowo.

Ulrich Von Jungingen

Praca jak każda inna, szefostwo nie czepia się bez powodów. Koledzy w pracy różni - jak w każdej robocie.

Jakie godziny pracy obowiązują w Ampol?

Kudłaty

Od 4:30 z dyżurami do 18-19

Mógłbyś napisać czy poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze ewentualne świadczenia dodatkowe?

Vigilante
@Pytanie

Poza podstawą nie ma żadnych dodatków i premii Praca jest od poniedziałku do soboty, wolne są tylko niedziele

Vigilante
@Vigilante

Jeszcze chciałem napisać że umowa o pracę jest podpisywana na najniższą krajową, a resztę dostajesz tak jakby pod stołem

Kudłaty
@Pytanie

Świadczeń dodatkowych nie dostaniesz ale możesz stracić wynagrodzenie, możliwość jest kilka, jak ktoś ma pecha to jeszcze dopłaci do interesu.

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu Ampol?

Czrna
@Pytanie

Najlepiej jak masz coś z deklem, to dasz radę. Firma przypomina dom bez klamek.

ja se chwale
@Pytanie

Musisz być mocno zdesperowanym człowiekiem, żadna normalna firma nie chce z Tobą zamienić nawet jednego słowa, to tutaj jest twoje miejsce.

Zostaw merytoryczną opinię o Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j. - Kraków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j.?

Zobacz opinie na temat firmy Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Firma Handlowa Ampol A.K.S.A. Ślusarczyk sp.j.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 1 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy