Opinie o Amerplast Sp. z o.o. w Grodzisk Mazowiecki

2.6/5
Na podstawie 193 ocen.

Branże: Produkcja i przetwórstwo tworzyw sztucznych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Amerplast Sp. z o.o. w Grodzisk Mazowiecki

Statysta

O czy tu pisać… firmą rządzi tyran R.K. gdzie na nad sobą psa którego trzyma na smyczy. Gość rozdaje karty ,,nie pasuje to za bramę…”. Z nim nie można przeprowadzić poważnej rozmowy gdzie nie da dokończyć zdania a już ma swoje racje. Kwestia finansową? To jakiś żart! Na druku drukarze pracują jak za miskę gdzie doszło sporo obowiązków i wymagań. Konwerting to praca od 6 do 6. Zrobisz mniej to już zaczynają się groźby i pilnowanie czy aby wykonujesz swoją pracę. A broń Cię spóźnić się 2 min z przerwy… Kierownicy/liderzy z druku ahh … piękna sprawa. Dziady które boją się o krzesło więc pajacują i kiwają głową. Spokojnie Panowie kto wie ten wie ile kto zarabia :) Lider na maszynie to osoba pewna że nie opuści statku mając taką stawkę. Powiem tak. 2 nowych pomocników to jeden lider :) polecam również sprawdzić zakres obowiązków tych panów. Lider ma przyjemność przyjść wspomóc lub podpisać zero. W tym przypadku odchodzi na bok i każe wolac drukarza obok maszyny. Polecam firmę z całego serca i szkoda że brak możliwość wrzucenia zdjęć i screenów bo ludzie chętnie by się chcieli dowiedzieć o pewnych osobach w tej firmie. Nawet to że ktoś ma firmę za dojną krowę prowadząc swoją działalność. Dlatego nie szanuję tu się ludzi. Maszyny rozwalone czyja to wina? Jasne że drukarza mimo że zabrania się robić regularnych konserwacji lub robi się je na odwal bo brak czasu. Pamiętam tego starszego Pana który zbierał ekipę na konserwę i czyściło się nawet podłogę z odległości 5m od maszyny. Wtedy stan techniczny maszyn był świetnie utrzymany.(usunięte przez administratora)

Anonimowy
@Statysta

Bardzo mądra wypowiedź. Potwierdzam. Dziwię się że nie usuneli jeszcze Twojej wypowiedzi. To chyba to miejsce by mówić o tym co naprawdę dzieje się w tej firmie. Pozdrawiam

Atmosfera

Dlaczego Amerplast jest tak nisko ocenianie przez pracowników? Jest tam faktycznie tak niebezpiecznie? Aplikuje do firmy i chciałbym wiedzieć czy jest szansa popracować tam dłużej i się rozwijać.

Zaza
@Mocny

Ale aż taka zła jest ta atmosfera czy chodzi tu tylko o te plotki? Dla mnie ważny jest klimat w pracy więc jakbyś mógł to rozwinąć to byłoby super;)

Praca Nowy wpis

Mam pytania czy pracownik z Ukrainy jest traktowany dobrze w wasze firmy staram o prace można udzielić informaci jak tam z produkcji jest i farbiarnia?

... Nowy wpis
@Praca

Jak jestes kobieta to bardzo dobrze cie traktuja, w szczegolnosci mistrzowie. Opieka przy maszynie zapewniona

Ініціювати

Ти маєш віддати свою дупу щоб отримати допомогу та бути нареченою для тих хто в курсі

,,, Nowy wpis
@Ініціювати

Jesteś w Polsce pisz po Polsku

Pomocnik Nowy wpis
@,,,

Rogaty w pracy a Rogacz w domu tak się bawią Ukrainki.

A koziolki już są małe?

Niemy i Glucha
@Anonim

Ciekawe czy do ważki podobne ? Ktoś coś wie? Czy myśli że tu ludzie nie pracują i nie widzą pomimo usuwania wiadomości?

Zwierzak

Co ten Tkr wyprawia to lodzkie pojęcie przechodzi czy ktoś się weźmie Za to

Pomocnik

Zazdrościsz golebmika nowego czy L4?

Artur
@Zwierzak

A co wyprawia? Są tutaj na forum też ludzie niewtajemniczeni ;). Warto rozwinąć.

Drukarz
Przebieg rekrutacji

Pierwsze spotkanie przebieglo w milej rzeczowej atmosferze. Pytania dotyczly znajomosci zawodu

Pytania

Pytania dotyczyly technologi druku oraz budowy maszyn(nic ciezkiego jezeli faktycznie mialo sie doczynienia z tematem)

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę

Sport i Przyroda

Converting- dwie ważki gotowe w locie walczą o 2 mistrzow oni gotowi do kopulacji nie zwracać uwagi na wcześniejsze zwiazki tak pracują na zm.B i D inne owady za stare są trzeba odgonić - relacja noc dzisiaj wczoraj

Robole

Siemanko moi bracia drukarze. Zachecam Was do zmiany tej budy w inną. Jestem po rozmowie z Ożarowa jak i drukarni obok. Stawki lepsze oraz duzo lepsza atmosfera. Tam przynajmniej znaja synonim slowa czlowiek. Tu u tego pracodawcy czyli aktualnie Kierownik Tomasz K, jest czlowiekiem ktory trzyma sie granicy prawa. Dziwne ze nikt jeszcze nie poszedl z tym dalej. Jak pragniecie przetasowac stołki to zapraszam zmienic prace .... brak nerwow z duzo wiekszym pieniazkiem.

Widzę że usuwają niewygodne opinie na temat pracodawcy lub samej firmy. Podwyżki to jak już ktoś napisał .... Są jak zamówiona pizza ale ostatecznie w opakowaniu suche ciasto bez dodatków. Jeden dostał 200 a drugi dostał 470. Wiecie skąd ta różnica? Głównie wchodzenie (usunięte przez administratora) i przychodzenie do pracy w formie nadgodzin coś wtedy opinia była brana jako wsparcie dla firmy. Nie odbierajcie telefonu od waszego przełożonego ale bardzo szybko zauważycie że z końca miesiąca zabrany jest Wam bonus... I jeszcze jedno. Pan TKR stosuje (usunięte przez administratora) na dziale druku więc z tego co mi wiadomo już ktoś się tym zajmuje i bardzo szybko straci krzesełko. Nie pozdrawiam

Artur
@anonim

I jak wtedy tłumaczony jest brak bonusu? Fajnie jakby ktoś dodał ile wynosi taki dodatek. To są sprawy, które warto na bieżąco aktualizować na forum.

Sylwester

Kolejny raz ktoś napisał, że bonus może zostać odebrany z powodu nieodebrania telefonu od przełożonego. :/ To jakie teraz są konkretne zasady ich przyznawania?

Mitoman

A teraz poważnie ... Podwyżki dla pracowników produkcyjnych to jakaś Mela w twarz. 400-500zl? Sprawdźcie sobie ogłoszenia o pracę w podobnej tematyce i sami odpowiecie sobie na pytanie ... Kolejna kwestia kierownicy zmiany. Fałszywi, kłamliwi i strachli. Boją się Czarnego Pana z Gdańska który kieruje się swoim pionkiem mianowany na wysokie stanowisko będąc wcześniej zwykłym szarym pionkiem. W sumie teraz też jest pionkiem. Uważa się za lepszego bo dostał stołek. A może tak przestać robić wyniki i dać mu miejsce za szlabanem? Gość stosuje już (usunięte przez administratora) Pewne osoby zbierają już światków, jedna osoba rozmowia z prawnikiem a jeszcze jedna myśli nad papierkiem od pewnych lekarzy... Czemu działy, zmiany i ekipy nie potrafią się zgadać? Spisać swoje postulaty i przedstawić ? No chyba że podoba wam się zabieranie dodatków i bonusów tylko dlatego bo nie odbierzesz telefonu po za godzinami pracy? Mam nadzieję że spore grono to przeczyta i weźmie się w garść

Xxl
@Mitoman

Muszę cię zasmucić bo ja dostałem 350

@Xxl

Wcześniej pisano o podwyżkach rzędu 8% a już widzę kwoty rozbiegające się od 350 do 500 zł. Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić z czego wynika ta różnica w postaci 150 zł?

Łosiu@

Zgadza się (usunięte przez administratora) teraz one rządzą w zakładzie widać to gołym okiem a mistrzowie inaczej to samo .Tylko chyba na zmianie c normalni mistrzowie bo reszta szkoda gadać

@Łosiu@

Jest ktoś na bieżąco w atmosferze na poszczególnych zmianach? Widzę, że jedna została oceniona pozytywnie ale może do teraz coś się zmieniło

Tomek
@Sylwester

Jaka atmosfera nie jeść nie pić nie zadawać pytań robić a atmosfera będzie w białych fartuchach.Pozdrawiam zawsze głupio uśmiechnięty kierownik.

@Tomek

Niezbyt pozytywnie odbijasz tę piłeczkę… Od jedzenia jest przerwa ale co z tymi pytaniami? Które zostały uznane za zbędne?

M
@Sylwester

Przerwa? Co to znaczy w tej firmie. Zamieniasz kogoś a potem ktoś musi pracować również za dwie osoby. I nie wiesz co w tym czasie zapakuje a potem są reklamacje i odbierają premie

Ktoś

Widocznie nie pracowałeś na produkcji i nie wiem w jakim dziale pracujesz. Nie znasz realiów

Niezależna

Skoro Pan nie zna realiów skąd pewność że to nie występuje? Taka sytuacja występuje już od wielu lat. Wszystko zależy od działu Qa i kierownika.

@Niezależna

Pewności jak widać nie ma, gdyby była nie pojawiałyby się zapytania. ;) Możecie konkretniej opisać tę sytuację, która występuje od lat? Kandydaci woleliby mieć jasność zamiast czytania miedzy wierszami.

Statysta

dziadu
@Statysta

jakbys przewidzial to co mialo sie stac... z reszta, mowilo sie o tym ze te maszyny w koncu padna bo ile mozna

Inwalida

Stara maszynę rozbiórka a postawią nową. W kwestii podwyżek żadnych innych nie będzie. W przyszłym roku też w takich okolicach jak poprzednie będą chodź teraz nie ma co oczekiwać na większe bo nie będą

Anonimowy

Sylwester

Widzę, że ktoś wcześniej żartował sobie z podwyżki na poziomie 8 %. To niesprawdzona informacja? Łatwej by było gdyby ktoś rzetelnie napisał o ile stawki wzrosły… :)

Atmosfera

Mocny
@Atmosfera

Atmosfera jest taka bo zadużo tu ludzi z Żyrardowa a to plociuchy i nieroby. A jeśli chodzi o niebezpieczeństwo to wykonywanie czynności z telefonem w ręku napewno temu sprzyja. Rozwijać się można zawsze jeśli ktoś naprawdę chcę.

@Atmosfera

Powiedzmy prawdę. Kierownictwo robi wszystko tylko pod Finów. Pracownicy którzy pracują najciężej nie są w ogóle doceniani. Zajechać i tyle...

Izabela
@Mocny

Napisałeś, że rozwijać się można jeśli się chce. To jakbym po pewnym czasie chciała, żeby firma wysłała mnie na jakieś szkolenie to nie byłoby problemu? Zastanawiamy się nad pracą u was.

@Izabela

Nie ma żadnych szkoleń, nie ma co liczyć na rozwój. Firma nie jest zainteresowana w tym.

Mariola
@Izabela

Nie ma żadnej szansy rozwoju. Tylko obietnice i nic poza tym. Naprawdę nie polecam

Jack
@Mariola

Pan K nie panuje nad sytuacją w firmie już od dłuższego czasu. Już dawno powinien się pożegnać. Nie daje żadnej możliwości rozwoju

yo
@Jack

A podwyżki macie bo też rozwój jak dla mnie? W firmie z której się zwalniam sępili pieniądze i w dodatku ludzie którzy jeszcze mnie tam trzymało też zaczęli odchodzić to i pora na mnie była. Myślałem że tu lepiej.

krys
@Mariola

A jakie są te obietnice rozwoju? Pytam z ciekawości, sam sie wlasnie zastanawiam nad zgłoszeniem tu. Jakies szkolenia, szanse na wyższe stanowiska?

Zaza

lili

Mnie na liderkę jakby się dało. Kasa wtedy większa i dużo ludzi pod sobą? Pytam żebym dała radę.

Don

Na jakie stanowiska na pewno można tu awansować? ktoś z przekąsem odpowiedział komuś ze na dyrektora fabryki a szukam rzetelnych informacji bez żadnych złośliwości

Stefek

Ile marudzenia że brak rozwoju że zajechać pracowników. To co wy własnego zdania nie macie by powiedzieć w firmie że płacą według was nieadekwatnie do ilości pracy?

Karolina

Dla każdego trawa zawsze po drugiej stronie będzie bardziej zielona a mimo narzekania wciąż tu siedzą. Podejrzewam ze znajdzie sie w tym wszystkim drugie dno?

Bej

A tak na prawde to z 8%.

Denis
@Bej

Procenty wpadły w oko ale nie wiem już do czego sie odnosisz. Nie pisz tylko ze to jakaś podwyżka bo inflacja przy tym sie śmieje pewnie. co to za liczba?

Stary drukarz

Niestety dwóch panów ciągnie tą firmę sukcesywnie na dno najgorszy okres zarządzania liczą się metry nie bezpieczeństwo stan maszyn z każdym miesiącem coraz gorszy zdążyli już przez swoje zarządzanie spalić jedną a wypadki mnożą się jak grzyby po deszczu ludzie naprawdę obudźcie się bo będzie za późno jak faktycznie panów opuści szczęście i zdarzy się coś naprawdę strasznego a do Pana nowego kierownika pana K ogarnij się chłopie bo tańczysz jak ci graja jesteś z druku więc zacznij poprawiać ergonomię pracy porozmawiaj z załoga co można zmienić zacznij działać a i metry będą pozdr.

@Stary drukarz

To co się dzieje to porażka. Brak szacunku. Będzie tak, że zarobią swoje kosztem innych i odejdą

Sam

Pracowałam w tej firmie prawie 3 lata. Naprawdę lubiłam swoją pracę,mimo że po 12 h, mimo że śmierdziało, mimo 40 stopni w lato na hali. Lubiłam moją zmianę, nazywaną nawet zmianą cudów:D Niestety zawiść (usunięte przez administratora) skłonił mnie do opuszczenia firmy. Ówczesny kierownik S.P. bez problemu rozwiązał ze mną umowę za porozumieniem stron. Wiedział co się dzieje. Było to 13 lat temu. Z tego co później się dowiedziałam to praca w tej firmie była coraz gorszą katorgą i wielu pracowników zaraz po mnie też odeszło.(usunięte przez administratora)

K
@Sam

Pewnie była Pani E z jakości będzie tęsknić za Nemeczkiem i automat z kawą odpocznie

Nie mam pojęcia jak tam sytuacja na dziale jakości wygląda, o który ktoś teraz dopytał ale czy wiecie co się dzieje teraz na obsłudze klienta? jeszcze z miesiąc temu szukali do siebie asystenta, a teraz widzę dostępna ofertę dla specjalisty. to rotacja czy rozwój?

N
@anonim

W dziale jakości szefowa lawirowała ile mogła, pozbyła się dobrego pracownika i czas uciec. Takie kierownictwo nie wróży nic dobrego

Zostaw merytoryczną opinię o Amerplast Sp. z o.o. - Grodzisk Mazowiecki

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Amerplast Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Amerplast Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 99.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Amerplast Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 95, z czego 13 to opinie pozytywne, 26 to opinie negatywne, a 56 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Amerplast Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Amerplast Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Amerplast Sp. z o.o.
gemius