Jako były pracownik, mogę śmiało powiedzieć żeby, omijać te miejsce szerokim łukiem. W różnych firmach pracowałem, ale takiego (usunięte przez administratora) i braku jakiejkolwiek szacunku, prócz niniejszej firmy nie doświadczyłem nigdzie. Nagrono na mnie 3 filimki, gdzie ubliżano mi od najgorszych. , Następnie filmiki upoblikowano na grupie na Messengerze, w której praktycznie byli wszyscy pracownicy. A więc można powiedzieć że,na forum publicznym.Wyzwiska były za pomyłkę , a dokładnie za złe podłaczenie obwodów. Ciężka atmosfera, w pracy. Przy każdej możliwej okazji jest się wręcz ciągniętym, przez szarą eminencję, czyli brygadzistów
Na jakie zarobki mozna tu liczyc na początek? Okolice średniej krajowej są do wynegocjowania?
Nie polecam. Premia obiecana na rozmowie kwalifikacyjnej ni jak się ma z rzeczywistością. Brygadziści czy kierownicy biorą po parę k premii a pracownik uczciwie pracując nie dostanie nic i nie będzie doceniony. Współpracownicy niby tacy spoko do pogadania a jak tylko nadaży się okazja to obrabiają (usunięte przez administratora) na każdym kroku. Ludzie tam pracujący są nieszczerymi (usunięte przez administratora)
Tak zacichli bo pewnie te osoby co wam przeszkadzały odeszły i teraz super się pracuje, tak? Nieźle płacą? Toć resorty muszą (usunięte przez administratora) kasy płacić za karosowanie to i firma na tym zarabia pewnie ;)
Pracowal ktoś na stanowisku recepcjonistka?
Jako były pracownik odradzam i przestrzegam każdego przed tym pracodawcą, wprawdzie dawno to było, ale dobrze pamiętam tych ............. Człowiek żyły sobie wypruwał licząc na uczciwość, ale w tym przypadku nie warto było! Czego się można spodziewać po straganiarze z bazaru różyckiego i dwóch pachołkach w krótkich spodenkach. Dla Pana byłego Prezesa szacun szkoda, że straganiara go wysadziła.
(usunięte przez administratora) i tyle w temacie co innego obiecywali a co innego wypłacali. Człowiek uczciwy zaufał i się zgodził a potem trzeba było się płaszczyć o kasę
Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Zeszuta Mercedes?
Dyrektor czasem coś wykombinuje tylko mało jedz i nie pij, bo dyrektor słucha i każe oddać pieniądze
Organizuje w bardzo wąskim gronie Gargamel klakier i parę dwulicowych osob(informatorow)
Jako były praktykant mogę powiedzieć parę kwestii. Ekipa działu samochodów osobowych z lat 2017-2019 to było najlepsze grono nauczycieli zawodu jakich mogłem spotkać. Od mistrza serwisu po mechaników. To byli i są ludzie z powołaniem do tego zawodu, inna kwestia to zarządzanie firmą. Po ukończeniu szkoły zaniosłem CV gdyż chciałem i nadal chce podjąć pracę w tej firmie, lecz patrzą na Ciebie jakby byli w 7 niebie, kierownik serwisu od czasu nie mający pojęcia co się dzieje i dlaczego się coś dzieje, kwestie (usunięte przez administratora) przez ów kierownika popieram w 100%. Ciągle stresowanie mechaników to była tam norma aż cała ekipa z ciężarówek zawinęła się na pięcie bo miała dosyć tego rabanu.
Jako były pracownik mogę powiedzieć że pomimo ogromnej presji i dużego zakresu obowiązków uwielbiałem tą prace. Cała ekipa działu części bardzo kompetentna , z dużą wiedzą i bardzo pomocna . Mechanicy pierwsza klasa .Doświadczenie , szkolenia zdobyte w firmie bezcenne , standardy bardzo wysokie .Wynagrodzenie , premia zawsze na czas ,ogromny plus. Pozdrowienia dla Pana Michała Kierownika Działu Części.
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Zeszuta Mercedes?
Żadnych, zarządowi szkoda nawet na zarezerwowanie stolików dla pracowników w jakimkolwiek lokalu na wigilie firmowa :)
Powiem tak-jeśli ktoś lubi być zatyranym (usunięte przez administratora) za marne pieniądze i co dzień słyszeć,że należy robić więcej-to jest to miejsce dla niego! Piszę z doświadczenia-małe pieniądze, premia zależna od humoru prezesa, jak nie padniesz z przepracowania na twarz to znaczy, że się opieprzasz. Ludzie uciekają, nikt nie chce tam pracować. Mają straszne problemy kadrowe. Totalny brak szacunku do pracownika.
Nie wyciągają bo dla nich ludzie to tylko numerki. Zarząd uważa że jest elitą, ale na ich mniemaniu tylko pozostanie, niech trochę urosną najpierw :) długo już mam nadzieje nie pociągną, bo obsługa serwisowa klienta też leży i kwiczy - większość klientow tak samo ucieka do Kielc albo do Warszawy
Praca nie jest zła. Lecz brak orginazacji w zarządzaniu. Nie ma wyznaczonych obowiązków kazdy robi bo robi. Nie ma określone kto co i jak. Proszę bardzo siadaj i rób. Brak szkoleń dla pracowników. Brak instrukcji do danego stanowiska. Szef serwisu znany z wyższych komentarzy nie potrafi skoordynować pracy odpowiednio. Jedyne co dobrze wychodzi to psychiczne teksty która mają na celu człowieka zgnebic. Zastraszenie i piętnowanie psychologicznymi zagrywkami. Radzę się zastanowic przed złożeniem CV. Tak na zaś :) bo już tacy byli co przyszli na kilka h do pracy.
Piotrowiak vel Garguś - szef serwisu - w poprzedniej firmie gdzie był zatrudniony, ASO Mercedes Lublin, proszę dopytać u źródła- jako doradca wśród współpracowników i zarządu miał bardzo złą opinię jako osoba TOKSYCZNA w relacjach międzyludzkich. Chciano się go pozbyć, aż wreszcie ktoregoś dnia, wjeżdzając czy wyjeżdzając samochodem - uszkodził go (przytarł) i się tchórz nieprzyznał. Ale sprawdzono monitoring i wyszło.TOKSYCZNY GARGUŚ PIOTROWIAK . I tyle. Niech wraca skąd przyjechał, wystarczająco krzywdy narobił.
Czy zdarzają się nadgodziny w Zeszuta Mercedes?
Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu Zeszuta Mercedes?
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Zeszuta Mercedes?
Witam, a jak wygląda praca w księgowości? Jest ogłoszenie? Jak atmosfera?
Czyli Mobbing w firmie to normalne zjawisko???
Rafik mogę ci puścić więcej nagrań niż ty masz na mnie
Wiecie czy Zeszuta Mercedes udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
Z firma współpracuje od dawna w różnych aspektach od pracownika do klienta teraz różnie bywało. Są plusy i minusy jak wszędzie ale teraz odkąd dyrektor,szef serwisu czy może jeszcze inaczej każe się nazywa.(usunięte przez administratora) A dla pracowników sami sobie pozwoliliscie wejść na głowę gnidzie z obcego miasta i dajecie poniewierac najwyraźniej tak wam dobrze (usunięte przez administratora)pozdrawiam
Dzień dobry, przeczytałem, że pracuje Pan z tą firma na wielu poziomach. Rozglądam się za pracą jako inżynier przy produkcji pojazdów specjalnych i ktoś mi polecił firmę jako ciekawą. Ponieważ mam dość specjalistyczne wykształcenie i nie mam problemu ze znalezieniem pracy szukam odpowiedzi czy warto. Jeśli tak to dlaczego a jeśli nie to dlaczego. Może zna pan kogoś ze środka kto jest wstanie uczciwie odpowiedzieć na pytania? Są wypłacalni biorąc pod uwagę dzisiejszą sytuację? Nie są zadłużeni? mają szansę przetrwać na rynku? pozdrawiam IK
Pracowałem tam bardzo długo - NIGDY nie było problemów z wypłacalnością to raz. Dwa - to co na umowie to na konto - nic „pod stołem”. Firma się rozwija i inwestuje - szczególnie w dział zabudów specjalnych. Jak inwestuje to jest pewnie zadłużona - jak każda inna firma co inwestuje. To jest bogata firma - na 100% przetrwa i to bardzo długo. To co wywalczysz podczas rozmowy wstępnej/kwalifikacyjnej kub na umowie to jest Twoje. Firma wykonuje ciekawe projekty, chociaż nie zawsze jest kolorowo - jak w każdej firmie.....Ogólnie polecam
Wszystko się zgadza. Robota jest bardzo ciekawa. Firma płaci legalnie , regularnie ale mało. Przez duże M. Na początek bez doświadczenia jest super. A potem...zależy czego chcesz. Rozwoju , stabilizacji na średnim poziomie - jest ok. Chcesz czegoś wiecej - po kilku latach szukaj szczęścia gdzie indziej. Ja do pewnego momentu przez kilka lat bardzo chętnie tam pracowałem.
Czy można liczyć w Zeszuta Mercedes na prywatną opiekę medyczną?
Jak się pracuje w Zeszuta Mercedes?
Zobacz opinie na temat firmy Zeszuta Mercedes tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 7.