PAN W. Urlopy daję wtedy kiedy on chcę,a nie wtedy ktoś potrzebuje. Majster ze szwalni to w cale nie zna się na produkcji tylko głowę nosi wysoko. Przełożony nie docenia tylko mało i mało a człowiek i tak daje z siebie DUŻO Liderki ze szwalni to zagnać tylko do roboty bo zajmują się płotami i donosicielstwem do majstrów Najgorsze, że jak na kogoś się uwzięli to nie masz spokoju mają wy je ba na ne na wszystko!!! By się wzięli za majstrów i liderów wszystkich chodzących,aby w pracy pomogli. Płacą psie grosze i tylko dużo wymagają, a ludzie nie SAMĄ PRACĄ ŻYJĄ bo też mają rodziny. Pracujesz do upadłego,a gó w no z tego masz!!! A jak się nie podoba niech sami usiądą do maszyn i niech pokażą na co ich stać! Nie jesteśmy robotami tylko ludźmi,którym czas wolny też się należy. Więc do dzieła P.Annno!
Co taka cisza?? jesteście tak przemęczone panie szwaczki, że nie macie siły nawet tu "wyżalić" o atmosferze na szwalni? idziecie w przyszłość jak głosi hasło?
Oooooo. Piotruś Pan brawo. Szwaczka która ma jaja. W 100% zgadzam się. Dodam do tego jeszcze : wracasz codziennie z pracy ryczysz bo psycha siada, niedziela po południu , ryczysz bo w poniedziałek do pracy. Rodzina wspólczuje, pociesza. Czujesz się psychicznie skończona. Fizycznie wyczerpana, łykasz środki p.bólowe, uspokajające bo wiesz że jak zachorujesz na ręce, kręgosłup, pomimo ze pracujesz na szwalni, w pakowni, zgrzewaniu czy cięciu 15 lat, to cię wyrzucą. Rodzina radzi byś się zwolniła. Tak zrobiłam właśnie dla siebie ,dla zdrowia i rodziny. Znalazłam inna pracę i jestem dumna z siebie, że sie odwazyłam. Odżyłam psychicznie. Nie jestem takim zerem jak mi próbowano udowodnić w tej firmie Nie dajcie się, mamy XXI w !
Tu podtrzymam Twoja opinię. Pracowałem w tej firmie za długi i odchodząc z tej firmy jestem zdrowszy psychicznie. Codzienna nagonka na wyniki. Mistrzowie, kierownik a przede wszystkim liderki szwaalni to obrosły tak w piórka że szkoda gadać. Największe nie Roby na samochodówce. Kierownictwo hali (kierownik, mistrzowie, liderzy) ciągle wymagali coraz więcej za psie pieniądze. Sami nic nie potrafili zrobić. Szkoda tych lat w tej firmie. Nie pozdrawiam nie serdecznie ????️
A co to znaczy psie pieniądze? No faktycznie brzmi to na ciężką pracę, ale jeśli wraz z pogonią za wynikiem idą fajnie premie, to nie widzę problemu. Pytanie tylko, czy te premie tutaj macie.
Pozdrawiam wszystkich czytających ????
Nie wiem co się dzieje z firmą jak brakuje rzeczy dla ludzi którym się należy. Paczek świątecznych,napoi bananów paczek na dzień dziecka. Często jest widać jak ludzie z biur biorą więcej niż się należy. Gorąco na hali ponad 35 stopni zero klimy. Praca jak żadna inna tylko za goraco
Tak należy. Firma daje każdemu pracownikowi a nie wybranym
Dobrze wiedzieć, że to raczej plotka i socjal jest dla każdego. Co jeszcze wchodzi w skład pakietu? Paczki okolicznościowe to miły gest, ale fajnie jest móc skorzystać np. z pakietu medycznego.
Pracowałam w tej firmie kilka dni i o.kilka dni za duzo przyuczala mnie A,GATA K.totalna porażka z jest strony zamiast zająć się przuczaniem mnie to latała po hali i wykonywała obowiązki liderki Angeliki chodź to do niej nie należało ten ich cały szef do wymiany stare maszyny jak świat wszystko się psuje .Agata też do wymiany
Jakie wartości są cenione w PPHU VISSCHER - CARAVELLE POLAND SP. Z O.O.?
Dobre pytanie. Tu sie nie ceni wartości ! Jesteś numerkiem do wyrobienia normy. Jak nie wyrobisz to czeka cię indywidualna nieprzyjemna rozmowa.
Witam chcę opisać o sytuacji na dziale dywanikow samochodowych. Na ploterach na zmianie M.Z są koledzy tacy jak Sebastian B. I Jarek i inni. Nabijają się z ludzi wyśmiewają się. Zresztą z tym Sebastianem to mało ludzi chce pracować bo jest wulgarny i drze się na wszystkich . Dobrze jest tylko w tedy gdy się pracuje za niego bo on może stać i gadać. Szkoda że przez takich ludzi inni się zwalniają. Mistrz spoko lider też ale reszta już mniej.
Witam ja już nie pracuje tam. Długo myślałem nad tym czy napisać ale chyba warto. Może i masz rację że z kodowaczkami jest ciężko z tego co pamiętam jest jedną na tej zmianie chyba ma na imię Ewa drze się i myśli że to zabawne . Mam nadzieję że kierownictwo zrobi porządek z tymi ludźmi
Myślę że ta firma dużo daje ale konkursy są ustawiane. Wygrało dziecko osoby z biura. Serio? My mamy w to uwierzyć. Przecież było dużo zdolniejszych dzieci. Tak samo loteria majster ze szwalni wygrywa 3 raz z rzędu . Serio? Ok fajnie ale podwyżki na nowy rok masakra szkoda słów
Szczerze to po wielu rzeczach można to poznać.v Że pracownicy produkcyjni są gorzej traktowani niż z biura. Chociażby dam przykład papier...produkcja szary a reszta biały.
Mobbing. Liderki jak i przełożeni wiedzą zawsze lepiej co jest dobre dla osoby, która nie daje sobie rady na danym stanowisku. A co lepsze jeśli sobie nie radzisz, straszą cię oddelegowaniem na "lepsze" Stanowisko. Na to wygląda, żeby lepiej pracownik się zwolnił sam i mieć problem z głowy.
Albo mogą zwolnić ciekawe czy ludzie przychodzą pod wpływem alkoholu do pracy Pewnie nie bo nieszczęścia chodzą po ludziach
Pytam bo widziałam jak ktoś kupował alkohol i szedł do pracy bardzo młoda osoba Ale nie moja sprawa Pozdrawiam
Pracowalem tam 8 lat. Gorszego zakladu w zyciu nie widzialem. (usunięte przez administratora),psychiczne znecanie sie, donoszenie i ploty na kazdym kroku. (usunięte przez administratora) dla desperatow
Jak się pracuje z ludźmi z PPHU VISSCHER - CARAVELLE POLAND SP. Z O.O.?
Pracuje 3 miesiące i na ten moment bardzo pozytywnie oceniam firmę - przede wszystkim za atmosferę, ale tez dużo benefitów. W grudniu codziennie były jakieś atrakcje: mikołajki, loteria z fajnymi nagrodami, dzień świątecznego swetra, wigilia i paczki dla pracowników. Całokształt na plus.
Ta firma to dno, nie oszukujmy się. Zastraszania, mobing i dyskryminacja to codzienność. Mało tego tyrasz jak murzyn za psie ... Tam PIP powinien zrobić porządek.
Chociażby cofanie pracownika z toalety "Bo to nie czas na toalete" albo zastraszanie nagana pracowników do wykonywania nadgodzin, bądź proszenie o urlopy własne ciężko zapracowane dni wolne. Wiele jest mankamentów w tej firmie, pracownicy wiedzą co tam przechodzą, ladujac u psychiatry.
Za moment minie rok jak jestem na zwolnieniu, walczę z silna depresja spowodowana tym zakładem. Nie życzę tam pracować najgorszemu wrogowi.
Oczywiscie ze zglaszalam I nic z tym nie robili. Zamiecione pod dywan a pracownik był za to(usunięte przez administratora).
Zgadza się człowiek się stara jak może każdy jest inny mamy tylko 2 ręce wszystko od razu robić paletę przynieś dywany ułożyć i a operatorzy się śmieją i w kulki letą sam zbieram nie pomogą tylko się śmieją i szemraną na innych i kablują wciąż telefony przeglądają i uwagi nie zwròcą czują się ważni Tomek
Pracuję i chwalę sobie pracę, skoro jesteś byłym pracownikiem wynika z tego, że masz dwie lewe do pracy. Skoro widzisz kto co robi to znaczy, że interesujesz się wszystkim tylko nie pracą :)
Nie koniecznie trzeba się kimś interesować Może masz dobre układy i znajomości i dlatego nie nazekasz
A co on zrobil? Serio jego zmiana jest najlepsza . dzial ciecia wgrzewania i bmw no i haftu sa ok. Więc nie wiem po co kłamać. Jeżeli nie radzisz sobie na zadnym dziale to nie zwalaj winy i nie obrażaj nikogo. Nie nadawalas sie nigdzie nawet na zbieraniu dywanów. I oczerniasz innych ludzi za których oni musieli sie z toba męczyć i pracować za Ciebie.
Tak znam tą osobę????serio nie nadawala sie nigdzie. A byla specjalnie wysylana na inne dzialy zeby jej nie zwolnic
Myślę że nikt za nikogo nie pracuje jeżeli ta osoba by się nie nadawała napewno by ją zwolnili pracowałaś .pracowałeś z nią że wiesz nie oceniaj
Firma przyjazna dla ludzi - benefity, organizacja imprez kulturalnych itp. Niestety VC nie potrafi docenić pracowników niższego i wyższego szczebla, którzy starają się i próbują się rozwijać. Zarobki na niskim poziomie, w okolicznych zakładach można zarobić więcej.
Odradzam stanowczo ! Panie z rekrutacji gubią się w swojej pracy - moja dziewczyna, która przyjechała na rozmowę kwalifikacyjną została zaprowadzona na produkcję i kazano jej pracować przy maszynie w swoich ciuchach (usunięte przez administratora) ani szkolenia stanowiskowego i żadnej wcześniejszej rozmowy o zarobkach. Dodatkowo stanowisko pracy nie to, które miało być. Żenada. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Podczas jej krótkiej wizyty w tej firmie pierwsze co rzuciło się jej w oczy to smród i bród na produkcji (usunięte przez administratora)
Napisał prawdę więc jakie ma znaczenie czy napisała to jego dziewczyna czy on? Prawda boli
Zakład spoko, robota też, ludzie tam to mameje i podłe śwnie. Dlatego jest tam prze...... ne
Zgadza się pracą jest okej ludzie są źli kablują do kierownika ale tacy już są niektòrzy oczywiście wszystkich nie mierzmy jedną miarą
Majster ze szwalni to wcale nie zna się na produkcji,ale po co skoro to protegowany kierownika produkcji. Głowę nosi bardzo wysoko.Wszelkie słowne i psychiczne znęcanie się nad ludźmi zamiatane jest pod dywan.Żółte i niebieskie koszule uważają się za tych co mogą robić wszystko z pracownikami.Jak można w takiej nerwowej i stresującej atmosferze pracować.Dlatego ludzie uciekają,bo nie idzie na to patrzeć. Liderki ze szwalni to zagnać do roboty, bo zajmują się tylko plotami i donosicielstwem do majstrów. Bo po to zostali wybrani. Bez radykalnych zmian w zarządzaniu ludźmi przez pseudo znawców nic tu się nie zmieni,a najgorsze że jak na kogoś się uwzięli to nie masz spokoju. Więc do dzieła pani Anno i panie prokurencie bo inaczej nic z tego zakładu nie zostanie .Życzę powodzenia.
Ludzie kablują i nie tylko operatorzy też Niewiem czy coś przez to zyskają ludzie powinni się szanować a nie donosić do Kierownika To co słyszałem się w głowie nie mieści o tej dziewczynie Wykończyli ją psychicznie
Ja niewiem jak tam jest ale zawsze można spròbowac I wtedy wyrazić swoją opinię a każdy ma prawo przecież Być może źle ocenia z ten zakład i masz źle doświadczenie
Pracowałam tam kilka lat temu i sama praca była ok,dziewczyny przesympatyczne ,pomocne.Jednak odeszłam byłam stargana emocjonalnie po pracy w Lemigo wiec i mało odporna na czepianie sie o nic-i tu pozdrowienia dla pana [usunięte przez moderatora] ten mi zycie umilał boże .Mysle ze przez takich odeszło wiele dobrych szwaczek
Przyjeli mnie tam w 2019 roku w grudziadzu tylko jak usluszalem 2200 zl brutto to wzialem papiery i im podziekowalem praca na 3 zm za 1626 zl netto bedac tam chwile to ludzie chodzili jak automaty
Jakie benefity .Ten zakład to (usunięte przez administratora) jakich mało .Ja pracuje 3 lata ,robią szkolenia niby,rzucają gdzie chcą,bez badań beż angażu nagle robisz na maszynie gdzie nie masz uprawnień za najniższą krajową.Ten zakład to zgłosić najlepiej odrazu wysoko,bo tu to ręką rękę myje.Żadnych przepisów nie przestrzegają
Jak się pracuje w Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 1 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!