Opinie o ATEX Sp. z o.o.
Na hali jest strasznie zimno. Zapraszamy wszystkich z biura do nas.
Problem został zgłoszony do kierownika BHP, instalacja grzewcza działa w trybie ciągłym, temperatura na hali jest stale monitorowana.
Bądźmy obiektywni, pracownicy biura (po za kierownictwem) to tak samo zwykli ludzie jak my na produkcji. Lecz ze względu, ze w biurze są też wyżsi hierarchią, plus sam szef wszystkich szefów. Tam zimno nie będzie. A produkcja w oczach kierownictwa nawet lepiej jak ma zimno, przynajmniej do roboty się wezmą zamiast stać. Będziesz zasuwać to będzie tobie cieplej.
Kiedy ostatnio Planista mógł być potrzebny? Zauważyłam, że wspomniano o tym stanowisku w jednym z ostatnich wątków, a z tego co widziałam w sieci chyba z 10 miesięcy temu była publikowana oferta? czy w tym przypadku istnieje możliwość na poszerzenie działu czy raczej należy oczekiwać jakiś zmian stanowiskowych by moc się zatrudnić?
Niestety nie przyjmujemy pracowników na staż
Nigdy nie prowadziliśmy staży
Witam. Mógłbym prosić o opowiedzenie w paru zdaniach, jak wygląda praca na stanowisku pracownik produkcji? Na początku jest się pod opieką innego pracownika? Do czasu przyuczenia? Znajomość rysunku technicznego jest niezbędna od początku, czy w tym temacie również jest czas na naukę? . @Pracodawca Z góry dziękuję za informację
Pracownik produkcji zajmuje się obsługą maszyn do obróbki metalu (urządzenia manualne i maszyny zmodernizowane). Podczas rozmowy o pracę kandydat jest oprowadzany po przyszłym stanowisku pracy, aby móc zapoznać się z przyszłymi obowiązkami. Podczas pierwszych dni pracy zawsze czuwa nad pracownikiem lider, dopóki nowy pracownik nie nabierze doświadczenia. Znajomość rysunku technicznego nie jest niezbędna, lecz z pewnością będzie atutem podczas rozmowy o pracę.
Obecnie wszystkie stanowiska kierownicze są zajęte, co może wpływać na ograniczenie możliwości awansu nowego pracownika. Brak konkretnej perspektywy czasowej, awans może zależeć od wielu czynników, takich jak wydajność, zaangażowanie, osiągnięcia, zdolności przywódcze pracownika oraz od obecnych potrzeb organizacji.
Szkolenia w poszczególnych dziedzinach są organizowane zgodnie z matrycą kompetencji, a kluczowym elementem jest zaangażowanie pracowników oraz ich gotowość do nauki i doskonalenia umiejętności. Kierownicy działów biorą udział w cyklicznych szkoleniach, które mają na celu doskonalenie ich kompetencji.
Ktoś może powiedzieć jak wygląda praca dla wózkowych, magazynierów i jakie są widełki pracowe?
Rozmowa sama w sobie okej- konkrety z obu stron bez zbędnego owijania w bawełnę. Rozmowa 1 na 1 bez działu HR
-Doświadczenie -Wiedza z zakresu PPAP -Znajomość języka ( bez sprawdzania) Brak odzewu mimo deklarowanego czasu tygodnia i zapewnien o inf zwrotnej.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w ATEX Sp. z o.o.?
Każde miejsce pracy zostało zaopatrzone w niezbędne maszyny i narzędzia zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy oraz zasadami BHP, niezbędnymi do skutecznego wykonywania obowiązków.
Pewnie że Atex ma w nosie czym ludzie będą dojeżdzac bo tam liczy się tylko produkcja a nie człowiek,wielu ludzi już z tamtąd odeszło i w najbliższym czasie odejdzie przez chorą atmosfere i rządzących na produkcji,kto ma wybór to niech ten zakład.omija dużym łukiem!
Nie zajmujemy się organizowaniem dojazdu do pracy. Na naszych ogłoszeniach jest podana informacja gdzie nasz zakład pracy się znajduję. Większość kandydatów do pracy nie widzi problemu z dojazdem do naszej firmy. Osobie której bardzo zależy na pracy w naszym zakładzie na pewno znajdzie sposób aby do nas dojechać :)
Tak zgadza się w Atex liczy się produkcją, bo to firma prywatna, która jak nie będzie zarabiać to nie będzie jej stać na wypłaty dla pracowników tak ciężko to zrozumieć? Co do transportu w dzisiejszych czasach praktycznie każdy posiada jakiś środek lokomocji: samochód/skuter/rower. Do Atex jeździ też z Oławy autobus PKS. Jak ktoś nie jest na tyle, zaradny żeby w jakiś sposób dotrzeć do Atex to już jego problem .
Tak jak @BARBABÓL wspomniał jest możliwość dojazdu do pacy autobusem PKS Oława aż pod samą firmę
A szkoda że nie zajmujecie się organizowaniem dojazdu do pracy , może właśnie jest to jedna z przyczyn że są braki chętnych do pracy .Warto się zastanowić nad transportem czy nie będzie to fajna zachęta dla kandydatów przecież wszyscy nie mieszkają w Oławie a chcą pracować.
Zachęcamy do skorzystania z komunikacji miejskiej PKS Oława. Autobusy dojeżdżają do każdej wioski w naszym Powiecie, a z Dworca Autobusowego w Oławie odjeżdżają do Naszej firmy o godz. 6:32, 14:32, 21:30, 22:48, 23:02 Można sprawdzić połączenia pod linkiem: http://pks.olawa.pl/przewozy-osobowe/rozklad-jazdy/
Chciałbym się dowiedzieć jak wygada praca na lakierni. Ile jest zmian i ogólny "klimat"
Lakiernia pracuje na 2 zmiany. Jeśli chodzi o klimat i ogólny pogląd zapraszamy do aplikowania na stanowisko, na rozmowie kwalifikacyjnej zostanie Pan oprowadzony po firmie i będzie mógł sam ocenić ;)
Witam, na jakie wynagrodzenie (netto) może liczyć Spawacz z 3 letnim doświadczeniem w spawaniu nierdzewki? Czy jest możliwość robienia nadgodzin, Jak płacone są nadgodziny (50%-100%)? Na ile zmian pracują Spawacza? Dziękuję za odpowiedzi
Wynagrodzenie spawacza jest uzależnione od jego umiejętności. Zapraszamy do wykonania próbek spawalniczych . Wszelkie warunki zatrudnienia i wynagradzania są omawiane na rozmowie kwalifikacyjnej.
Próbki wykonuje się na rozmowie kwalifikacyjnej. Od jakości wykonanych próbek uzależniona jest stawka jaką zaproponuje kierownik. Okres próbny trwa ok 3 mce. Większość stanowisk pracuje na 2 zmiany. Niektórzy na 3. Na portalu OLX mamy aktualne oferty pracy, na których napisane jest na jakie zmiany powinien nastawić się potencjalny kandydat.
Witam..ile mozna zarobic w tej firmie?Na jakich stanowiskach pracuja mezczyzni?
Oferujemy wiele stanowisk pracy. Nasze aktualne ogłoszenia o pracę są na stronie OLX. Poszukujemy spawaczy , operatorów maszyn CNC, ślusarzy i pracowników produkcji bez kwalifikacji zawodowych. Chętne osoby do pracy zapraszamy. Zarobki uzależnione są od stanowiska i umiejętności pracownika.
Tez chciałem poruszyć sprawe dojazdu dla pracowników w Brzegu i okolicach znajdziecie ludzi do pracy tylko zróbcie transport.
Nie zajmujemy się organizowaniem dojazdu do pracy. Mamy pracowników którzy dojeżdżają z różnych miejscowości. Niektórzy we własnym zakresie dogadują się między sobą i dojeżdżają wspólnie.
(usunięte przez administratora) Nadal w firmie się nic nie zmieniło jedynie na gorsze. Cały czas jest podglądanie ludzi ((usunięte przez administratora)). Planują wprowadzic normy na wykonane zlecenie. Jeśli go nie wykonamy w danym czasie oczywiście trzeba będzie liczyć się z konsekwencjami pieniężnymi. (usunięte przez administratora) REV:Jestem pracownikiem firmy Atex od dłuższego czasu i uważnie przyglądam się panującej tam atmosferze. To co wyprawia się na dziale DPB spawalnia przechodzi ludzkie pojęcie. (usunięte przez administratora)w czasie pracy jest na porządku dziennym. Kamery są przeglądane i sprawdzany jest czas pracownika spędzony w toalecie. Spawacze w trakcie wykonywanych obowiązków nie mogą się ze sobą konsultować w sprawach wykonywanych zleceń. Najlepiej jakby spawacze siedzieli w swoich boksach, tam się załatwiali i nie ruszali się z miejsca. Jak było dużo zleceń w ostatnim okresie to (usunięte przez administratora)się skończył bo spawacze byli potrzebni do pracy. Został wyrobiony obrót i pracy było trochę mniej i mobbing zaczął się od nowa. Tak właśnie wygląda polityka tej firmy. Kierownik działu DPB nie szanuje ludzi. Gdyby nie kierownik działu DPB i dyrektor produkcji atmosfera w firmie byłaby o wiele lepsza. Praca sama w sobie jest w porządku i współpracownicy również. Wypłaty są na czas i wszystko czarno na białym. Teraz wiem że nie zdecydowałbym się na zatrudnienie w tej firmie właśnie przez panującą tam atmosferę i (usunięte przez administratora).
W odpowiedzi na komentarz, bardzo cenimy każdy nawet najmniejszy problem/ opinię, czy sygnał dotyczący naszego przedsiębiorstwa, tym bardziej od naszych pracowników, których zawsze traktujemy priorytetowo. Konstruktywna krytyka to coś na co zawsze jesteśmy otwarci. Naszym celem jest szybkie reagowanie i dążenie do rozwiązywania problemów poprzez dialog, który stawiamy na pierwszym miejscu. Jednak nie możemy pozostać obojętni na opinię, która w rażący sposób uderza w Nasze dobre imię oraz wizerunek przedsiębiorstwa. Mobbing, który Pan zarzuca Naszemu przedsiębiorstwu poprzez monitoring, który znajduje się w dozwolonych miejscach na terenie przedsiębiorstwa - mobbingiem nie jest. Mówi o tym artykuł 22 KP, który jasno reguluje, że pracodawca ma prawo do instalowania monitoringu na terenie zakładu, a kontrola czasu pracy i efektów pracy nie jest mobbingiem. Pracownik który opuszcza swoje stanowisko pracy na zbyt długi czas kilka razy dziennie nie informując o tym przełożonego, sprowadza się do tego, że jest to nieuczciwe zachowanie względem pracodawcy jak i współpracowników, gdzie w tym samym czasie inni pracownicy muszą wykonać pracę za tego pracownika. Ukrywanie się w dowolnym miejscu w zakładzie w celu unikania wykonywania obowiązków jest ewidentnie naruszeniem przepisów kodeksu pracy. W temacie konsultacji miedzy pracownikami, to w momencie kiedy pracownik ma wątpliwości jak wykonać swoją pracę, powinien się zwrócić do lidera lub brygadzisty. Mając na uwadze dobre relacje pracownik – pracodawca, prosimy o dalsze rozwiązywanie problemu bezpośrednio z przełożonym lub w dziale kadr.
Witam jestem ciekawy czy te wpisy czyta prezes lub szef. Jeśli nie to nic te wpisy nie dadzą są systematycznie usuwane bo Pan dyrektor (usunięte przez administratora)że swoją kliką usuwają wpisy które bezpośrednio im przeszkadzają
Szanowny Panie BINLADEN , wszystkie opinie są na bieżąco analizowane i w celu weryfikowania zgłaszanych nam nieprawidłowości omawiane na spotkaniach z Zarządem. Jeżeli jest Pan zainteresowany spotkaniem bezpośrednim z Szefem proszę o wyznaczenie dogodnego dla Pana terminu.
Mam pytanie. Czy każdy kto korzysta w firmie z komputera ma możliwość wejścia w monitoring i podglądania pracowników jak wykonują swoją pracę? Na dziale DPA na porządku dziennym jest oglądanie pracowników na środku hali przy biurku przez liderów i brygadzistów. Czuję ogromny niesmak widząc to gdy przechodzę obok. Ja im nie płacę ale według mnie to całe towarzystwo jest od bezpośredniego pilnowania ludzi będąc między nimi, udzielania wsparcia, pomocy, rady w wykonywanych pracach, także życzliwości, za to biorą pieniądze. Moim zdaniem wgląd do kamer tylko dla Szefa, dyrektora i kierowników, takie jest moje zdanie. Jeśli chodzi o toalety nikogo nie bronię i wiem że są pracownicy którzy notorycznie wykorzystują pobyt w toaletach żeby się schować, popisać smsy itp. i tego nie popieram. Ale proszę pamiętać że jest tylko trzy toalety na kilkudziesięciu pracowników i zdarza się bardzo często że są wszystkie zajęte i sam często muszę chodzić kilka razy żeby w końcu trafić na wolną. Są tacy którzy czekają pod drzwiami aż się toaleta zwolni, czasem trwa to dosyć długo, tworzą się kolejki i można wtedy takiemu pracownikowi zarzucić że spędza tam zbyt długo czasu. Myślę że każdy problem można widzieć na dwa sposoby, zależy jak chce się go widzieć... Mam nadzieję że moja bezstronna opinia stała się pomocna zarówno szefa jak i załogi.
Dziękujemy za wyrażenie opinii i przekazanie sugestii, które zostaną niezwłocznie zweryfikowane. Naszym celem jako przedsiębiorstwa jest przede wszystkim zapewnienie komfortu pracy oraz danie poczucia bezpieczeństwa każdemu pracownikowi. Co, do kwestii dotyczącej monitoringu - zachęcamy do zgłoszenia swoich wszelkich pytań i wątpliwości osobie odpowiedzialnej w Naszym przedsiębiorstwie za RODO oraz bezpieczeństwo i higienę pracy - nasz specjalista ds. bhp i ppoż, udzieli niezbędnych informacji oraz odpowie na każde wątpliwe pytanie.
Bardzo dobrze że ten temat został poruszony......Pracownik który opuszcza swoje stanowisko pracy na zbyt długi czas kilka razy dziennie nie informując o tym przełożonego, sprowadza się do tego, że jest to nieuczciwe zachowanie względem pracodawcy jak i współpracowników, gdzie w tym samym czasie inni pracownicy muszą wykonać pracę za tego pracownika. Ukrywanie się w dowolnym miejscu w zakładzie w celu unikania wykonywania obowiązków jest ewidentnie naruszeniem przepisów kodeksu pracy. Bo powinniście zrobić z tym porządek Bo zdarzają się osoby które zajmują toaletę nawet na 40 minut!i wszyscy dobrze wiedzą kto to jest łącznie z liderami i nie idzie się dostać do toalety i trzeba czekać lub przyjść za jakiś czas aż może w końcu się uda a inni pracownicy muszą pracować normalnie bo są po prostu uczciwi wobec firmy pozdrawiam
Widze że Atex cały czas szuka ludzi do pracy czy nie lepiej byłoby zrobić transport pracowniczy z okolicznych miejscowości a chętni napewno się znajdą sam autobus PKS to troche za mało zwłaszcza że praca jest na zmiany a nie wszyscy mieszkają w Oławie.
Wita, jaka stawka dla lidera?? 5 lat doświadczenia w automotiv.
(usunięte przez administratora).
Na jakie wsparcie w ATEX Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
W zakładzie pracy, przestrzegane są prawa wynikające z Kodeksu pracy względem kobiet w ciąży, jak i wszystkich pozostałych pracowników.
Cześć,a jak to wygląda na magazynie? Godzikowice itd..:)
Witam, zachęcamy do aplikowania i zapoznania się z ofertami pracy. Podczas rozmowy rekrutacyjnej każdy z kandydatów jest oprowadzany po zakładzie pracy oraz ma przedstawiony zakres obowiązków na danym stanowisku.
Ludzie do pracy są w Brzegu zróbcie dojazd dla pracowników a chętni sami się znajdą zwłaszcza ze firma cieszy się dobrą opinią też bym się zatrudnil jakby dojazd byl zapewniony
Dziękujemy za informację, na ten moment niestety nie planujemy dojazdów, od strony Oławy dojeżdża do Nas autobus podmiejski, z Brzegu niestety póki co w Nasze rejony nic nie kursuje.
Witam a od kiedy potrzebują Państwo do pracy. Bo bym był zainteresowany ale od pażdziernika ponieważ teraz pracuje a w Sierpniu url(usunięte przez administratora) tygodnie mój okres wypowiedzenia to miesiąc bo mam umowe na stałe.Nie wiem czy urlop wlicza się do okresu wypowiedzenia.Pozdrawiam
Pracowałem jako operator robota spawalniczego mam doświadczenie 3 lata ale jak mam pracować w Państwa firmie jak niema dojazdu z Brzegu a praca na zmiany myśle ze chętnych byłoby więcej wystarczy pomyśleć i zrobić transport dla pracowników tak jak to funkcjonuje w innych firmach z powodzeniem dla obu stron.Pozdrawiam,
Witam, autobusy są własnością PKS Sp. z o.o. a nie Spółki Atex Sp. z o.o., dlatego należałoby sprawdzić rozkład jazdy.
Ale podejście do problemu z transportem nic dziwnego ze brakuje Wam ludzi do pracy .
Ktoś z Brzegu dojezdza do pracy środkami komunikacji miejskiej mozna to dopasowac do zmian Pozdrawiam
Witam jeśli ma sie komornika to idzie się dogadać z pracodawcą na najniższą?
Firma Atex wypłaca wynagrodzenia zgodnie z regulaminem wynagradzania.
Regulamin dostępny jest w dziale Kadr i Płac.
Proszę opinie dotyczące firmy PEON publikować pod firmą PEON. Firma Atex nie ponosi odpowiedzialności za firmy współpracujące, a opinia ta nie dotyczy firmy ATEX.
Czy jeszcze jakieś premie macie poza tą frekwencyjną? A socjale? :)
Wiecie, czy ATEX Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
Jak się pracuje w ATEX Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy ATEX Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 50.
Jakie są opinie pracowników o pracy w ATEX Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 30, z czego 0 to opinie pozytywne, 17 to opinie negatywne, a 13 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy ATEX Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w ATEX Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.