Niby firma regularnie ma gorszy czas no ale jednak ludzie dostają normalne umowy o pracę i nie ma z tym problemu. To jednak idzie w miarę stabilnie się zatrudnić?
Jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Wszędzie może być gorszy czas.
gorszy czas? to u njch chyba cały czas jest "gorszy" pracowałam tam przez rok co miesiac były problemy z wypłatami z towarem. ciągle był tekst ze zus musi do 15 zapłacic na zebraniach że mąka poszła do góry prąd ze musimy normy wyrabiac bo poleci po wypłacie albo dniach urlopowych. w czesrwcu zaczeły sie przestoje z powodu braku prądu braku mąki. w tedy już lecieli po urlopie kto miał jeszcze do wykorzystania temu zabierali ja nie mial to wpisywali urlop nie płatny. przy składaniu wypowiedzenia przedstawilam juz byłej szefowej kodeksy dzialajace na moja korzysc w sprawie tych wlasnie przestojów zaczeła sie wykłócać. na nalezace mi sie pieniadze a takze papiery musialam czakac ponad dwa tygodnie po złozeniu wypowiedzenia
Umowa o pracę
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Kamp Zakład Cukierniczy?
Nie polecam tego miejsca szefowa traktuje pracowników jak smieci, brygadzistka krzyczy po wszystkich o wszystko jak ma zły humor, piece są popsute i nie ma na czym pracować
to samo widze co 9 lat temu jak pracowalam w tym zakladziku . Moze w koncu daja juz caly etat a nie pol za 8 godzin pracy i choc systematycznie placa ta najnizsza. Ale taki (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) jak pan Andrzej z pania Anna to zawsze na wszystko beda miec byle nie pracownik. Pewnie odkad nie ma sp. pani danki na zakladzie bedzie (usunięte przez administratora)
Dobrze się pracuje, fajna atmosfera w pracy więc dość mało informacji dostaje się na forum , polecam.
Czesc moglby mi ktoś powiedziec jakie sa warunki w tej firmie czy placa na czas i kiedy jest umowa
(usunięte przez administratora)
Część możecie coś powiedzieć o obecnej sytuacji w firmie kamp
@Żabeczka, jak kończyły się takie sytuacje, gdzie przypominałaś szefowi firmy Kamp Zakład Cukierniczy o wypłacie należnego wynagrodzenia za pracę? Pensje były zawsze przelewane z opóźnieniem, czy może były to sporadyczne przypadki, które opisujesz? @PATRYK, Ty również, jeżeli możesz opisz, jak konkretnie wygląda wypłata wynagrodzenia za pracę w firmie Kamp Zakład Cukierniczy. Dlaczego są takie rozbieżności w dniu wypłaty?
Hej Marta. Przyszedłem po wypłate powiedzieli że nie mają kazali się zgłosić tam w terminie przyszedłem w terminie jego zoneczka mowi że trzeba rozmawiać ze szefem a szefa nie było i tak cały czas było aż któregoś dnia przyjechałem i pow że jak nie będzie wypłaty to ide do ispekcij bo tam na hali jest bród i potem odrazu wypłacili jeszcze wiecej niz było należne
POWIEM TAK WSZYSTKIM CODZIENNIE PODAJE PAN ANDRZEJ INNE GODZINY I DNI ŻEBY PRZYJŚĆ PO WYPŁATE A JESZCZE WYPŁATY NIE CHCE WYPŁACIĆ NIE POLECAM TEJ PRACY
@Misiaczek22, jak długo pracujesz w firmie Kamp Zakład Cukierniczy? Czy przez cały okres Twojego zatrudnienia nie było sytuacji, które można by było uznać za pozytywne pod kątem pracy w tym miejscu? Jak ocenisz atmosferę, która panuje pomiędzy zatrudnionymi pracownikami? Zachęcam do wypowiedzi w tym temacie.
Hej ja tam pracowałam i powiem tak jak chciałeś od szefa cos to jak on ciebie widział to wychodził z biura i szedł na pole albo gdzieś jechał a o wypłate nie można się wg doprosic !!!
Witam szukam kontaktu z byłymi pracownikami tej Firmy żeby mi pomogli nauczyć się piec na tym automacie ! Tak się składa że zakupiłem od tego Zakładu taką maszynę i ją wyremontowałem jest jak nowa . Za pomoc w uruchomieniu głównie w przygotowaniu ciasta i poradach co do obsługi przewiduje dużą premie warto do nas napisać pokryjemy tez wszystkie koszty dojazdu itp. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt info@smakrajurusnakow.pl
Nie wypowiadam się na ten temat o tej firmie !!! Obiecują umowe a potem zbywają! !!! Żenada
To co się dzieje na tym zakładzie nie powinno podlegać krytyce . ale jak można piec u pana na akord ? To są smiechy.
po przeczytaniu tych opinii rezygnuję z dalszych zakupów atr. produkowanych przez tą firme
A jak się pracuje w tym nowy Zakładzie w Wadowicach ? Jak często zagląda tam Sanepid ? Jak płaci teraz pracodawca teraz ? Zapewnia jakieś stroje robocze daje na pranie proszek do prania ?
Wypłata za miesiąc 8oozł, z czterema sobotami 1000zł a i tak od kilku miesięcy nie można tych pieniędzy otrzymać.. Gdy sie idzie po wypłate to się tylko słyszy że nie ma, a Własciciel ma na ręce zegarek chwaląc sie że kosztował 8000tyś.. Jeżeli ktos ma ochote pracować za darmo,lub nie ma problemu z tym żeby czekać na tą jałmużne kilka miesięcy to jest to idealne miejsce dla niego.Przyjęcia są cały czas!! Najwyższy czas zamknąc te 2 zakłady i niech wlaścieciele przyjmą sie za tysiąc zlotych z czterema sobotami w jakims zakładzie. WSTYD I HAŃBA..Gorzej niż obóz pracy!!!!!
pracownikoów traktuje sie jak idiotów z szefostwem ugadujecie sie innaczej z wynagrodzeniem a dostajecie innaczej
Sekretarki traktuję się jak śmieci, robisz wszystko, a szefowa wielka dama i kawę jej trza parzyć! Porażka!!!!! Opinie wyzej sama prawda!
Informacja dla Pana Andrzeja. Drogi panie, najniższa krajowa obecnie w 2015 roku wynosi 1286,16 zł a nie 800. A cały etat ma 8 godzin dziennie, a nie tak jak pan głupoty opowiada ze według pana cały etat ma 16 godzin. Mysli pan ze umieszczając ogłoszenie w up wadowice w wymaganiach podaje pan wykształcenia brak itd. Mysli pan ze do pana przychodzą pracować debile co nic nie wiedzą o prawie pracy, bądź nie wiedzą ile powinni zarobić. chce pan z kogo durna zrobić z ludzi, czy ze siebie? Skoro ktoś opowiada takie bzdury swoim pracownikom, to właśnie świadczy o nim samym, chcący kogoś oszukać, okazywać, zrywać, robić kogoś z kogoś durna, niestety sam się nim staje.
..... to be continued...jakoś radzić jak się coś zepsuje, niekiedy drastycznymi metodami , ważna jest umiejętność modyfikowania przepisów- zwłaszcza kiedy trzeba zrobić normę ale nie ma znowu z czego oraz dostosowywania ich do okoliczności, na przykład zmiany na jaką się przyszło, albo humoru szefa. Dobry cukiernik umie również realizować swoje autorskie pomysły, stąd jest to zawód dla ludzi pomysłowych i z wyobraźnią. Istotne są również zdolności manualne, niezbędne przy dekorowaniu tworzonych deserów – ostatnie zdanie wywalone szeroko w kosmos, tego zakładu nie dotyczy. Skoro szefostwo wystawia umowy określając je jako ,, cukiernik’’, pasuje wręcz, by doszło to do ich świadomości i weszło w życie, więc wypadałoby wiedzieć: Zarobki cukiernika w dużej mierze uzależnione są od liczby zleceń jakie otrzymuje i rangi zakładu, w którym pracuje. A NO WŁAŚNIE !! I tu się mamy!! Doszliśmy do sedna sprawy. W mniejszych miastach, przy niewielkiej liczbie zleceń można liczyć na zarobki w granicach 1500 zł netto, a nie 800zł ( Wadowice nie są może duże, ale za to znane!), w renomowanych firmach do 2500 zł ( nie dotyczy, chyba ze po pół roku). Zmodyfikowano ze strony: (usunięte przez administratora)
O CUKIERNICTWIE I NIE TYLKO Praca cukiernika polega przede wszystkim na produkcji wszelkiego rodzaju ciast, ciastek, tortów, deserów, cukierków, pieczywa cukierniczego, lodów i elementów dekoracyjnych, które poza walorami smakowymi powinny również posiadać walory wizualne – a pomimo starań pracowników w tym zakładzie jest to niemożliwe. Tak więc ,, cukiernik”, nie tylko stoi jak dureń przez 8 godzin i piecze wafle, pakuje je, dolewa ciasta, czy wytwarza krajankę i rurki z kremem, bo to na określenie zawodu cukiernik jest za mało. Ba!! Nawet z tym zawodem nie ma nic wspólnego. Cukiernik dba o swoje miejsce pracy, oraz materiały z jakimi pracuje, o ile je ma – a nie że męczy się bo zaś nie ma oleju, czy tez amoniaku, niezmiernie potrzebnego składnika do produkcji, bądź zaś przywieźli beznadziejną mąkę, potem denerwuje się że nie ma zapewnionych rękawic, szczotki, o reszcie nie wspomnę, bo też na oczy jej nie ujrzy, a jak dopadnie to niech schowa. Zasada RWD: Ratuj własną dupę. Piekarz - to osoba, której zadaniem jest wypiekanie różnego rodzaju pieczywa, a nie wafli itp. Piekarz korzysta głównie z tradycyjnych receptur i przy użyciu podstawowych składników takich jak woda, maka i drożdże wytwarza przeróżne chleby, bułki i rogale, a w tym zakładzie takich produktów się nie wytwarza, więc też nie można powiedzieć Piekarki. Cukiernik musi dbać o należyte przechowywanie produktów spożywczych, musi znać dokładne proporcje tworzenia wyrobów kulinarnych oraz musi znać różnorodne przepisy, a nie tylko jeden, do obrzydzenia ten sam: mąka, olej, amoniak, soda, sól. Koniec. A więc powracając do tematu porządny cukiernik musi znać różnorodne przepisy, dopasowane do różnych okazji i wymagań klientów. Ale niestety właściciel ogranicza potrzebne surowce, z czego wynik mozolnej pracy jest taki, że produkt jest do dupy. W zawodzie tym istotna jest wyobraźnia, trzeba sobie
Drogi Użytkowniku,
Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:
NIE dodawaj opinii, która:
Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.
Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.
Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.