Dzień dobry. Chciałem wyrazić swoją opinię na temat firmy. Firma jako miejsce pracy jest dobra, ale kadra kierownicza, liderzy spowodowali o mojej negatywnej opini. Przedstawię swoje plusy i minusy wraz z komentarzem PLUSY: Wypłata na czas, często 9 dnia każdego miesiąca. MINUSY: 1. Brak indywidualnych biur dla wysokich rangą pracowników. Uważam, że Dyrektor zakładu, Księgowa, Kadrowa są to pracownicy którzy powinni urzędować we własnym biurze. Ja rozumiem kryzys, bieda, brak pieniędzy, prywatna firma, której nie stać na takie wygody, ale po tylu latach działalności żeby tego nie zrobić? Jeszcze niedawno kiedy zanosiłem do kadrowej wniosek o udzielenie siły wyższej ta zapytała mnie o powód dlaczego chcę taką siłę wyższą. I co? Mam przed wszystkimi Paniami, które tam siedzą (kdrowa, księgowe i inne) powiedzieć, że pobieram siłę wyższą z powodu zapalenia prawego jądra albo hemoroidów? Ja się krępuję. Wstyd i hańba. Jeżeli coś powie się Pani kadrowej w towarzystwie innych tam Pań na następny dzień wie już cały zakład. To jest karalne i niedopuszczalne @Pracodawca proszę i błagam aby to naprawić. 2. Odpowiedzialność zbiorowa za odpady/terminy. Przyznam się, pracuję na odlewni. Zawsze podchodziłem poważnie do pracy, a potem dowiaduję się że zostanie zabrana mi premia. Do prezesa: Nie mam zamiaru przykładać się bardziej i nic polepszyć aby ta premia wróciła. Po tym jak nas traktujecie nie mam zamiaru robić nic więcej. Bawcie się tak dalej. 3. Brak dobrej organizacji i zarządzania: Tu w sumie nie ma co napisać na temat czegoś czego nie ma. 4. Kierownicy po znajomości: 80% kadry kierowniczej się po prostu nienadaje. Są to osoby wybrane po znajomości, którzy nie potrafią zarządzać pracownikami. 5. Zbyt rzadkie badanie alkomatem: Pracownicy w godzinach pracy są pod wpływem. Nawiązując do punktu 4. Kierownicy po znajomości przymykają oko, wiedzą co się dzieję. Przekazują sobie rano karty do logowania kiedy wiedzą że stoi ochroniarz. Odbijają się za siebie + kogoś a osoba na cyku czeka w szatni na górze i patrzy w okno czy ochroniarz już sobie poszedł. Wchodzą bocznymi drzwiami podjeżdzając autem "na górkę".Boją się ukarania swoich gdyż prywatnie spędzają ze sobą czas i negatywnie wpłynęłoby to na ich relacje i ich rodzin. 6. Brak systemu kar. Technolog dobry człowiek ale bardzo miękki. Wprowadził nadzór nad odpadami i co z tego. Pani chodzi, zapisuje, obserwuje a kar, nagan, reprymendy nie ma. Zamiast w porę ukarać pracownika przez którego np. odpadowosć rośnie to czekają do końca miesiąca aby wszystkim zabrać premie. To poco taka kontrola? Ukarano kogoś? Wyciągnięto wnioski? 7. Wisienka na torcie: Szanowny Pan kierownik ślusarni i problem załadunku pustych beczek na ciężarówkę. Typowy cwaniak-prymus, który z kierunku "spychologia" miał same piątki. Za każdym razie przyłazi na dział odlewni i domaga się pracowników do załadunku. Chłopie gdybyś był dżentelmenem to byś dał swoich silnych chłopaków a nie kazał kobietom wrzucać puste beczki. Twoi pracownicy również obsługują nalewarki i korzystają z głównych surowców. A nie łazisz i jeszcze boisz się sam zagadać do pracowników. Szukasz jelenia który to zrobi za ciebie. @Pracodawca Szanowny Panie Prezesie. Ja naprawdę widzę w Panu autorytet. Jest Pan odpowiednią osobą, która potrafi zrobić porządek. Proszę Pana aby na listę grafiku wrzutek pustych beczek dopisać maszyny Pana kierownika ślusarni. Niech się skończy takie cwaniakowanie. Prezesa pozdrawiam. Spoko chłop. Wyrozumiały, zdyscyplinowany, jest twardy i ułożony.
Siemka. Nic na to nie poradzisz. Są takie typy ludzi, którzy podejdą do Ciebie i podadzą dłoń tylko jak czegoś nie potrzebują. Jeżeli nie ma do Ciebie żadnego biznesu udaje, że Cię nie widzi, że mu się śpieszy trzymając ręce w kieszeni. Nie przywita się z Tobą. Pełno jest takich pracowników w każdej firmie. Wielu pracowników działu handlowego też tak robi. Nie zmienisz tego. Ja akurat nie biorę udziału w załadunkach, ale potrafię Cię zrozumieć i wiem jak się czujesz. Firma jest OK. Zawsze w stadzie znajdzie się czarna owca. Lepiej skupić się na swoich obowiązkach i nie brać do siebie tego bo głowa może nie wytrzymać. Przyjść, odwalić 8 godzin i wracać do kochającej żony, dzieci na pyszny obiadek. Jak żona będzie miała dobry humor to może Ci jeszcze coś skapnie ciekawszego, a i Tobie się humor poprawi. Niech firma się rozwija jak najlepiej. Powodzenia.
Do Pana Prezesa. Czy wie Pan, że w szatniach jest zimno?!!! Te baraki nie mają ogrzewania.!! A nie, przepraszam, są farelki stare jak świat, które dają ciepłe powietrze bo ogrzewaniem tego nie można nazwać. Dodatkowo są one podłączone do urządzenia które je włącza pół godziny przed przyjściem pracownika do pracy. To jest karygodne. Czujemy się jak zwierzęta, jak (usunięte przez administratora) W poniedziałek było tak zimno że kanapki w plecaku przymarzły, a ciuchy były tak lodowate że szkoda mówić. Czy Pan to rozumie.?! Jak Pan nie wierzy, proszę wstąpic o 5:30 do szatni. Montujecie urządzenia do kontrolowania czasu pracy, chcecie żeby pracownik był do ostatniej minuty na stanowisku a żałujecie ciepłych ubrań, polarów?? W biurach nie potrzebują bo piją gorąca kawe jedna za drugą. Co to za selekcja, że jedni dostają a inni nie. Jesteście normalni, jest zima. Pracownicy chodzą na stołówkę, chodzą załatwić sprawy w biurze, przemieszczają się w różnych sprawach między halami, wywożą te wasze śmieci. Są wiecznie otwierane drzwi i robią się przeciągi. Panie Prezesie, Proszę jak najszybciej interweniować bo to dzięki tym wszystkim ludziom ta firma funkcjonuje. Pozdrawiam
Ooo, mamy tu jakiegoś bardzo zaangażowanego pracownika. Kolego, rozmawiałem z innymi i 90% pracowników mówi że w szatni jest zimno. W SZATNI MA BYĆ CIEPŁO OD MOMENTU PRZYJŚCIA PRACOWNIKA DO TEJ SZATNI NIEZALEŻNIE O KTÓREJ TAM JEST!! Każdy ma inne potrzeby przed pracą jedni przyjeżdżają na styk a drugi pije jeszcze kawę. A po drugie pracowałem w różnych miejscach i tak złych warunków szatnianych jeszcze nie miałem i to jest bez dyskusji. (usunięte przez administratora)
Prezesa to ty szanuj. Co jak co ale prezes jest w porządku. Bardzo go lubię i imponuje mi to, jak wielką cierpliwość i dystans ma do takich stworzeń jak ty. Gdyby chciał to dawno by wiedział kim jesteś i dlaczego wypisujesz takie bzdury.(usunięte przez administratora) Dziwna sprawa ponieważ kiedy ja wchodzę do szatni o 5:45 jest ciepło i kanapki mi nie zamarzają. Więc ktoś z nas kłamie. Naprawdę podziwiam prezesa firmy Lubaz za to, że musi czytać takie brednie. Jest to człowiek który skierował firmę na dalekie wody zdobywając wiele nagród i wyróżnień. Doceń to skoro tu pracujesz. Polaka natura to tylko marudzić i narzekać, taka jest polska mentalność. Zazdrościsz mu, że porusza się po drogach eksluzywnymi autami? Przecież jest prezesem, osiągnął sukces i prawidłowe ma podejście. To też jakaś wizytówka firmy. A co miał postawić na parkingu Daewoo Tico? A teraz do wszystkich: ja już wcześniej pisałem i powtórzę znowu. Weźcie się w garść i doceńcie w jak dobrej i presperującej firmie podjęliście pracę. Firma poradziła sobie z wieloma problemami tj. przede wszystkim pandemia. Wyszliśmy z tego zwycięsko. A ty tak czy siak będziesz narzekał, że w zimię ci kanapki zamarzają, a w lato, że ci się ser rozpuszcza. I tak źle i tak niedobrze. Jeżeli ci jest tak źle złóż wypowiedzenie do kadr i poszukaj innego zajęcia. Przecież nie trzymają cię tu na łańcuchu. I na koniec serdeczne gratulacje takie od serca dla Pana Prezesa za to jak firma poszła do przodu. Pan się nie przejmuje takimi internetowymi trolami. Działamy dalej!!!! Dużo sukcesów życzę!!!! Dla Pana w życiu prywatnym i dla firmy bo ja też tu pracuję i chcę aby firma z każdym rokiem osiągała coraz to większy sukces, poziom i jakoś. Dziękuję.
Jak mogliście mieć ciepło w szatni o 5.45 skoro grzałki w zeszłym tygodniu w poniedziałek i środę były wyłączone ?
Kolego, żeby wiedzieć kim ja jestem to by musiał mieć chyba wyrok sądu :) Ja nikogo nie obrażam i nie zastrasza tylko wyrażam opinie a że jest ona negatywna to cóż zrobić :) No ładnie napisałeś jaki to jest wspaniały prezes a jak idzie przez hale to rękę podaje wybranym na stanowisku a dzień dobry to się z uśmiechem mówi a nie jakby z musu. I tak dla informacji to są przyjmowani tacy ludzie ze wkrętarki nie potrafią trzymać, jest taki jeden u chłopaków na odlewni. To ten chłopaczek więcej przeszkadza jak im pomaga. Do chłopaka nic nie mam tylko chodzi o sam fakt. Aby miał ręce i nogi, umiał się podpisać na liście i odbić kartę, rozumu nie musi mieć :) Bardzo dobrze ze jest takie forum bo można się wygadać. Ciekawe co z Mikołajem bo na razie żadnej informacji nie ma.
Ale fajna dyskusja. A czemu nikt nie wspomina o tej nielegalnej otwierające się bramie o 14:05 i 22:05. Co to za mądra głowa zarządziła?
Znowu stanę po stronie firmy, zarządu i prezesa. Synku spróbuję Ci to wyjaśnić najlepiej jak tylko potrafię i uświadomić w kilku kwestiach. Brama i godziny jej otwarcia są jak najbardziej legalne. Do godziny 14:00 tj. sygnału dźwiękowego kończącego pracę 1 zmiany twoim pracowniczym obowiązkiem jest bycie na stanowisku pracy. Po sygnale dźwiękowym legalnie udajesz się do szatni, pozostawić strój roboczy, ubrać własny i udać się na parking do auta. Nie ma takiej możliwości abyś po dzwonku i np. 14:02 znalazł się we własnym aucie chyba, że jeździsz w stroju pracowniczym i nie dbasz o własne auto no to już twój problem. Zakładam, że nie posiadasz również zdolności teleportacji ze stanowiska do auta dlatego tak jak wyżej wspomniałem nie ma szans abyś znalazł się na parkingu w tak krótkim czasie. Masz za mały poziom inteligencji aby to zrozumieć. Teraz jest sprawiedliwie, a wiesz dlaczego? Gdy nie było wprowadzonej zmiany godziny otwarcia bramy, pracownicy o 13:50 szli myć ręce, chowali się do szatni i już przebrani spoglądali w zegarki kiedy pojawi się 14:00 i wyskakiwali na zewnątrz. Pracownik uczciwy który kierował się do szatni widział i się dziwił, że ktoś już jest przebrany i kieruje się w strone parkingu. Tak np. robili/robią pracownicy Serwisu. Jest tam 2 takich inteligentów, którzy jakiś dziwnym trafem zawsze byli na tym parkingu pierwsi. Wyglądało to tak jak by brali udział w jakiś zawodach kto pierwszy będzie w aucie. Teraz jest stała godzina otwarcia i zawody się skończyły (chyba) bo wiedzą, że nic takie (usunięte przez administratora) im nie da. Dlatego proszę nie czepiać się bramy i tego jak się otwiera. Otwiera się tak jak powinna i nikomu to nie przeszkadza. Zacznijcie traktować poważnie miejsce i tą firmę w której pracujecie. Skoncentrujcie się na własnej pracy i bądźcie uczciwi. Nie kombinujcie. To klucz do sukcesu. Proszę was o zamknięcie tej jałowej dyskusji. Codziennie dbajcie o pozytywny wizerunek firmy. Jeżeli dalej będziecie trolować i wymyślać internetowe brednie zacznę was wyjaśniać i wyciągać swoje rzeczy nas was. Pozdrawiam. MUREM ZA ZARZĄDEM FIRMY!
A czemu myślisz, że to nielegalne? Przecież odbijacie się o równej godzinie jak się kończy zmiana, prawda? Reszta czasu to czas na opuszczenie zakładu pracy, dobrze rozumiem? Od kiedy właściwie działa ta brama?
Nadal ci tak zimno czy nie bo jakoś nie widziałem żebyś coś napisał jak dostałeś nowe szatnie i nowy socjal.
I nadal jest zimno czy już ciepło? B0 z tego co wiem to jest nowy super socjal.
Wszedłem na stronę firmy i zobaczyłem że mają prace dla doradcy techniczno-handlowego. To robota głównie mobilna bo wspomnieli o dyspozycyjności i gotowości do wyjazdów służbowych. Ile dni w tygodniu spędza się za kółkiem i na spotkaniach z klientami? Do dogadania z szefem?
No ok, a czy na papierze tez jest spisany system naliczania premii? Bo w sieci jak była oferta dla doradcy technicznego, to napisali o motywacyjnym systemie premiowym. No i właśnie, czy to też jest wpisane, aby ta premia była zagwarantowana.
Na papierze nie masz spisanego systemu naliczania premii. To, że w sieci napisali nie oznacza, że to będzie w rzeczywistości. Te oferty są specjalnie "podkręcone" a na rozmowie dopiero wychodzi prawda i ludzie rozczarowani odchodzą. Starać się możesz powodzenia. Uważam jednak, że nie ma to sensu. Produkcja strasznie zwolniła. Nie ma pracy tak jak kiedyś. O sobotach i nadgodzinach nie wspomnę. Ludzie stoją lub patrzą w telefon. Niedługo będzie więcej handlowców i pracowników biurowych, w porównaniu do fizycznych. Taka trochę dziwna strategia firmy. Napchali do biur tyle osób, że w jednym pomieszczeniu się nie mieszczą i siedzą koło siebie. Na przywozach też jest jakiś nowy figo fago który ma rączki w kieszeni, nie szanuje ludzi, przechodzi i się nie wita. Nie chce podać ręki specjalnie. Tak ludzie z biura szanują innych. Zadzierają nosek "cześć" od niechcenia i do przodu. Nie sugeruj się tym co piszą w ogłoszeniach i zweryfikuj to ewentualnie na rozmowie o pracę. Mogą Cię czarować i opowiadać bajki. Nie daj się i konkretnie zapytaj "Czy Państwo przedstawią mi na papierze system naliczania premii" jeżeli będą migać się od odpowiedzi to podziękuj i nie daj z siebie robić (usunięte przez administratora)
Co ty za głupoty opowiadasz. przecież dział kadr nalicza premię zgodnie z regulaminem wewnątrz zakładowym. napisałes opinie zupełnie nie zgodną z prawdą, dotyczącą działu sprzedaży a potem narzekasz tradycyjnie na produkcję. Mam nadzieje że administrator takie nieprawdziwe opinie usunie. dziękuję.
Myślę, że osoby wyżej mają na myśli nie zwykłą premię, którą pracownicy otrzymują na 7 pensję tylko coś na zasadzie prowizji od pozyskania klienta i wartości zamówienia. Więc osoba wyżej nie opowiada głupot. To są poważne sprawy i powinno być wszystko na papierze a nie na "gębę" jak to się mówi. (usunięte przez administratora) Niech Pan umówi się na rozmowę i osobiście dopilnuje wszystkiego aby było jasne przedstawione ile, co i za co. Ja nie przypominam sobie aby na umowię o pracę było coś o premii. Dlatego trzeba tego pilnować. (usunięte przez administratora)
Dlatego się tu zatrudniłam. Wszystko jest jasne i na umowie. Nie ma oszukiwania i podkręcania. Jest to jedna z nielicznych firm w okolicy gdzie nikt nie pracuje na czarno i gdzie wypłaty są na czas. Masz nadgodziny czy wyjazdy to też jest to płacone. Po prostu szanuje to że jak pracuje to dostaje wypłatę. A firma na mojej pracy zarabia. Proste. Nie pluje w własne gniazdo. Szanuj innych, będą szanować ciebie.
O to świetnie że takie warunki finansowe. Chciałbym się dostać do działu handlowego i ciekawy jestem czy jest aż tyle roboty że często trzeba siedzieć po godzinach. Jak już to stawka jest wtedy wyższa niż normalna np. setki?
A z powodu mniejszej ilości roboty na produkcji były jakieś zwolnienia? Bo nic o tym nikt nie pisał a zastanawiam się czy warto się w ogóle zatrudniać skoro ludzie nie mają co robić i stoją
(usunięte przez administratora) . Zachęcam do aplikowania do firmy. Jak na te trudne czasy, firma bardzo dobra. Pozdrawiam zarząd, pracowników, kolegów, a przede wszystkim nasze serce firmy: Wydział chemiczny dzięki któremu wszystko się kręci. Nie poddawajcie się chłopaki, nie zabierajcie premii za odpad, liczymy na Was !!!
A czemu mają zabierać premie? Teraz się zastanawiam czy faktycznie zdarza się że ktoś tej premii nie dostanie
Cześć. Poniżej przedstawię swoje plusy i minusy firmy: Plusy: 1. Brak opóźnień w wypłaceniu wynagrodzeń. Nigdy nie doszło do sytuacji gdzie wypłatę otrzymałem po 10 dniu. 2. Spory parking, zaparkujesz z zamkniętymi oczami. 3. Mili ludzie, jak umiesz rozmawiać i jesteś otwarty to dogadasz się z każdym. 4. Spotkania wigilijne. Pomimo że człowiek wpisuje się na listę i osoby organizujące takie spotkanie wiedzą ile przyjdzie pracowników podają bardzo mało jedzenia. Obsługa przynosi talerz który jest dla 1 osoby a okazuje się że to dla 10 osób. Paranoja jakaś. (Dałem w plusy za dobre chęci). 5. Firma rodzinna. Jak jesteś singlem to nawet znajdziesz żonę/męża, założysz rodzinę i nie musisz się bać że zostaniesz sam do końca życia. 6. Super piękne Panie w dziale księgowości i kadr. Jak tam wchodzę to czuję jak przypływa mi energia witalna. Minusy: 1. Pracownicy mieli posiadać szafki podwójne. Zaczęli zatrudniać pracowników i znowu się im zabiera. Brudne i czyste rzeczy są w jednej pojedynczej szafce. 2. Brak zarządzania, dobrej organizacji pracy. Nic nie jest poukładane. Nikt nad tym nie panuje. 3. Mogę się mylić, ale coraz częściej słyszy się o reklamacjach. Powodu nie znam, ale pewnie pośpiech aby wyrobić terminowość lub nie wyszkoleni operatorzy odlewni. 4. Cienka premia miesięczna jak na taką dużą firmę. Za terminowość zabrana premia. To biedronce/lidlu pracownicy dostają więcej. 5. Moim zdaniem odchodzą z firmy osoby z doświadczeniem, a przychodzą młodzi i seniorzy aby dobić do wieku emerytalnego. 6. Zawalone drogi przejazdu dla wózków widłowych na halach. 7. Kierownicy mianowani nie za wiedzę a chyba po znajomości. Wielu nie ma pojęcia co robi i jak zarządzać zasobem ludzkim. 8. Brak tworzenia raportów jeżeli produkt nie wychodzi na czas. W skrócie: powinien być raport do prezesa, Jaki wyrób, ilość, termin. Jeżeli po terminie wyjaśnienie co zawiodło. Wszystko robione na gębe. Firmę oceniam negatywnie pomimo tych plusów wyżej. Zarządzania nie studiowałem, ale nie trzeba posiadać dyplomów aby zaobserwować pewne sprawy i to, że powinno być inaczej.
Mamy jakiegoś kolegę który lubi kawały i opisuje plusy i minusy ale chyba nigdy nie był w firmie. Gdyby był to by wiedział że liczba reklamacji i odpadów bardzo zmalała i to są informacje które przekazał dział chemiczny a drogi dla wózków są chwilowo zastawione bo bardzo duża produkcja jest więc kolego , proszę nie pisz jak nie wiesz czy nie rozumiesz. Wiele osób tu pracuje, są zadowoleni.
Co wam tak bardzo ten alkomat przeszkadza? Pic sie w robocie chce? niektórzy może czują sie jednak bezpieczniej skoro inni nie stwarzają większego zagrożenia
Alkomat zrobił dużo dobrego. Ale nikt nie będzie stał jak policjant. Jak sami nie wskażemy gdzie szukać to będą tylko kontrolę nad bramach
Plusy 1. Wynagrodzenie zawsze na czas. 2. Sporo miejsca na stołówce. Może dlatego że śniadania odbywają się w podzielonych grupach. To na plus. 3. Praca na pełny etat. 4. Mili pracownicy. Minusy 1. Brak stażowego w firmie 2. Brak dodatku do wynagrodzenia, jako że praca odbywa się przy produkcji tworzywa sztucznego (maski wiele tu nie pomagają). 3. Brak oznaczenia wjazdu na zakładowy parking. Rozumiem, firma nie ma pieniędzy na takie rzeczy bo kryzys. Dla nowego pracownika dostanie się na parking graniczy z cudem. Szczególnie w okres gdzie o 6:00 jest jeszcze ciemno. 4. Kadry powinny być na początku firmy, a nie na końcu. Co za wybitny planista to wymyślił? Był pijany? 5. Brak wyrywkowego badania alkomatem w trakcie godzin pracy. 6. Z powodu (chyba mniejszej produkcji) brak sobót. Bardzo trudno dostać nadgodziny i zarobić. Ludzie po pracy w LUBAZ dorabiają po drogeriach i biedronkach. Niezły paradoks. 7. Wiele produktów jest wysyłanych do klientów, które tak naprawdę nie nadają się i wstyd je pokazywać. 8. Nie wszyscy operatorzy są przygotowani do pracy na tym stanowisku. Staż w firmie nie idzie w parze z doświadczeniem i odpowiedzialnością. Nie stosują się do wyznaczonych schematów jak postępować w danej sytuacji. 9. Ciepła wódka na spotkaniach wigilijnych. 10. Premia dopiero po 6 miesiącach pracy. Co za Giga Mózg to wymyślił? Czyli co. Przez pierwsze 6 miesięcy pracy, pracownik może pracować na minimalnych obrotach, tak aby było widać że coś zrobi, nie rzucać się w oczy a dopiero potem ruszyć pełną parą? Poco ma się starać przez pół roku jak może to przewalić niskim wysiłkiem. 11. Brak żelów do mycia w nowo wybudowanych prysznicach. Jak już wybudowaliście te boksy do mycia to chociaż dalibyście jeszcze mi jakieś kosmetyki do mycia, szampon i suszarkę do włosów. Dbajcie o pracowników! Bo to w nich jest siła!!
Super prezenty od dziewczyn. Dziękujemy. Lubas to i firma i załoga, może oprócz kilku zbędnych osób co cały czas narzekają.
Zachęcam do starania się o pracę w Lubasie. Jak na kraj, w którym piniendzy brakuje wszedzie to nie ma tragedi. Plusy: - wypłata zafsze na czas + powiadomnienie z banku że wypłata jest. Ogromny plus. - spotkania wigilijne, pyszne jedzonko i coś na smarowanie gardła (wiadomo) - nowa stołuwka - można wziąć prysznic w godzinach pracy, przetestowane - karta do odbijania i wejscia na zakład - wakacje pod gruszo, - durzy parking, - nikt nie stoi nad czlowiekiem i nie stresuje, porobisz ale i usiadziesz, nogi nie bolo, - kierownicy fajni, muj troszke maślany ale dobry czlowiek, skromny i uległy. Lubie go. - tablica ogłoszen, wiem co i kiedy trzeba zalatwic, - ładne dziewcyny - firma blisko domu, Minusy: - zamkniecie bramy 5:55, - ochroniarz i badanie alkomatem, - krutka przerwa, nie moge się najesć, - zimna woda pod prysznicem, - brak maszyny z zimnymi napojami, coca cola, sprit itp - wysokie temperatury pracy, w lato zdrowie mocno dostaje, - za duzo kamer, so wszedzie, - skromne aneksy na nowy rok, - brak windy do kadr, so na 1 pietrze, jest mi ciezko tam wejsc. - potrącanie premi, raz mnjej, raz wiecej - dwuzmianowy system pracy Ogulnie zapraszam.
Tym zamknięciem bramy mnie rozwaliliście. Poważnie jak sie spoznie już nie mam czego szukać i lepiej na chate zawrócić? Co to za restrykcje
A to nie Ty? Ciekawe jakie ty masz zdanie w takim razie, praca jest ok? Może dowiem się czegos innego przy okazji, choc przykro mi jesli tak wyszlo
Ktoś sugerował żeby stawiać na solidarność dla korzystniejszej atmosfery. A czy oni maja zamiar cokolwiek w najbliższym czasie wprowadzić żeby sie poprawiła? widziałem wcześniejsze narzekanie i nie wiem czy czekać czy sobie jednak już ich odpuścić
Pisali już wcześniej ze ta firma podobno rośnie i osób przybywa więc oferty to chyba nie żadna rotacja. a o podwyżkach pamiętają? Czymś chyba zachęcają żeby ludzie chcieli przyjść
"Art. 943 .§ 2. (usunięte przez administratora) oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." @Pracodawca zwracam się z prośbą o wszczęcie postępowania z tytułu zacytowanego paragrafu.
Hej. Ja co prawda nie jestem pracownikiem firmy Lubaz, ale obserwuję i interesuję się historią firmy gdyż mam tu wielu znajomych i sam zastanawiam się czy nie rzucić obecnej pracy i przenieść się do Lubaz. Pracuję w LG Mława. Wpisy użytkowników, których osoba Anonim straszy jakimiś paragrafami to jest nic w porównaniu z tym jakie wiadomości można przeczytać na Go work LG Mława. Dlatego uważam, że to przesada. Przeczytaj sobie co ludzie myślą o swoich przełożonych w LG mam tu na mysli brygadzistach, mistrzach itp. To są dopiero komentarze nie na miejscu i nikt jakoś nie rzuca paragrafami, o których i tak nie ma pojęcia. Jeżeli ktoś w obawie o własne bezpieczeństwo boi się porozmawiać z kierownikiem, szefem o tym co go boli i boi się, że wyszłoby to na jaw i ludzie pokazywaliby na niego palcem decyduje się na umieszczanie wpisu na takich portalach. To nie jest złe. Dlaczego? bo w tym momencie pracodawca znając datę i godzinę pewnego zdarzenia, może to zweryfikować na podstawie nagrania z kamer. Jeżeli faktycznie taka sytuacja miała miejsce i osoba zgłaszająca taki problem sama poczuła się psychicznie źle, że ktoś do kogoś przychodzi chodź nie posiada jakichkolwiek uprawnień i panuje jako tako wstęp wzbroniony do danego pomieszczenia biurowego pracownikom z produkcji to dlaczego wymagasz od pracodawcy aby wszczynał jakieś postępowania? Czy szef/prezes/zarząd ma powód do przeprowadzania jakiegoś śledztwa? Ja po przeczytaniu tego wpisu nie widzę aby ktoś obraził/groził zarządowi bądź prezesowi. Wręcz przeciwnie osoba wyraziła się pozytywnie o firmie, o prezesie napisała, że jest "Konkretnym zawodnikiem" w pozytywnym znaczeniu. Tak zgadza się, że wyraziła swoją negatywną opinię o jakimś pracowniku. Jeżeli faktycznie ta osoba nie posiada wystarczającej wiedzy i da się udowodnić, że dane stanowisko jej nie leży to o jakim (usunięte przez administratora) ty piszesz? zastanowiłeś się dodając ten wpis? Dlaczego pracodawca ma coś robić? To chyba osoba czująca się pokrzywdzona powinna to zgłosić tak? Znasz w ogóle podstawy prawne? Co ma do tego firma? tu nikt firmy nie obraził. Jeżeli faktycznie nagrania z monitoringu potwierdzą, że to co napisał użytkownik wyżej jest prawdą to co wtedy? zastanowiłeś się?
...im większy "moloch", tym "ciekawiej". Wzrost zarobków każdemu się podoba. Tylko warto zauważyć, że im lepiej płacą (teoretycznie przynajmniej) tym więcej chętnych z poza granic 3RP:/ Taka sprytna pułapka;)
I aż tak duża konkurencje nam przy tym wróżysz? Ja to bym solidarnie na naszych najpierw stawiał jednak. atmosfera chyba też byłaby korzystniejsza?
Widziałam te teksty o tym ze zaczęli zabierać ludziom dodatki i niektórzy wątpili w to czy opłaca sie tu pracować. do teraz coś jeszcze wam ucieli?
No a takich rzeczy po prostu sie nie zgłasza? Do kogo chodzicie z takimi problemami? Tak czy siak powinni zapewnić niezbędne narzędzia do pracy przecież
Była tu mowa o rozmowach z prezesem w lipcu żeby polepszyć sytuację bo nawet po forum widać że premie podzieliły ludzi. No i co na dziś z tych rozmów wynika? Relacje wracają do normy czy jest gorzej niż było?
Co wynika z rozmów? Zapytaj prezesa. Prezes prawdę ci powie. Jest to szlachetny i dobry człowiek.
Zajezdza tu takim sarkazmem ze powoli odechciewa sie aplikować. a nie macie tu może taryfy ulgowej dla nowych chociaż? W niektórych firmach im więcej płacą na start
No to potrącanie premii każdemu bez względu na to czy sie starasz czy nie jest mało mobilizujące. Nie myśleli żeby coś z tym jednak zrobić? Bardzo pogarsza to atmosferę?
Wina to jest tych co produkują odpady na poziomie 12% Tak odlewnia się nie podda i weźmie w garść i zejdzie o te 2% Było mówione początkiem roku za co są poszczególne premie i tu winę można mieć tylko do tych co to robią
Kochana posłuchaj. Jeżeli ja się starałem pracować według instrukcji wydanych z wydziału chemicznego to powinienem zostać wyróżniony a zabiera mi się premię. No to jak to jest? To w jakim celu się starać? Starać się i żyć w niepewności czy to ma jakikolwiek sens i przyniesie efekt? A może ktoś popełnił błąd w instrukcjach? Chodziłem na szkolenia z odpadów i byłem na wszystkich. Wziąłem sobie do serca wszystkie wskazówki i rady. Teraz okazało się, że to było na marne bo któryś z kolegów nie potraktował tego poważnie i przez niego inny oberwie. Pracowałem według procedur dlatego zwracam się z prośbą o traktowanie i przeanalizowanie każdego pracownika indywidualnie a nie masowo. Nobo jak to jest? Jeżeli wydział chemiczny przychodzi i wiesza kartki z instrukcjami jak postępować, robi szkolenia, tłumaczy dlaczego tak a nie inaczej a na koniec i tak zwykły pracownik obrywa, który się bardzo przykładał, szanował i zależało mu no to jak? O cow tym wszystkim chodzi? Kto jest winny takiej sytuacji? Bardzo lubię firmę Lubaz ale coś tu nie gra. Odpadem zajmują się chemicy tak? Jeżeli oni nie są odpowiedzialni za tą tragedię to kto? Może laborant? Zwalcie na niego winę i po sprawie, po nim i tak to spłynie bo stacjonuje ewidentnie na innej orbicie. Kocham tą firmę i pomimo takich turbulencji zostanę i będę walczył o odzyskanie tych pieniędzy!
Spokojnie. Proponuję kontrolować emocje i podejść do sprawy na trzeźwo. Prezes w którymś wpisie poinformował, że zazwyczaj jest w firmie w poniedziałki i wtorki. Pisał, że zaprasza na spotkanie i dyskusję aby polepszało się w firmie i aby przedstawić swoje pomysły . Więc proponuję aby w poniedziałek wtorek 15-16 lipiec spotkać się z Prezesem. Zbierzmy się ekipą 15-20 osób i pójdźmy przedstawić własne argumenty, może da się coś zrobić? Czekamy do poniedziałku, idziemy i rozmawiamy! może da się coś uratować !!!!!
Kompletnie nie uważacie ze zawyzaja cokolwiek? norma powinna być od wielu czynników zależna ale zastanawiam się czy oni sami z ludźmi o tym jeszcze rozmawiają
Nie ma sensu wracać. Chemiki zabrali dodatek za odpad. W kuluarach mówi sie już o tym ze po urlopie zostanie zabrany dodatek za terminy. To poco wracac? Niech sobie geniusze sami stoją i odlewajo. ja za 200 BRUTTO premii nie bede robił. Dziekuje chemikowi za zabranie nam pieniedzy i pozbawienie nas normalnego funkcjonowania. Myslelismy ze jestes z nami a ty zrobiłes szpagat i trzymasz z armią czerwonych. Ja nie wracam, jak zobacze że mi palec lekko ucieka na prawo od razu L4. Lejta se sami!!!!!!!!!!!!!!!
Czesc! Ja chciałem również wypowiedzieć się na temat pracodawcy i firmy. Pracuje na odlewni a moim liderem jest Michał. Spoko gość załatwisz z nim wszystko jak masz jakiś problem. Pracuję już kilka lat, moim zadaniem jest zalewanie i rozbieranie form. Firma jako miejsce mi się podoba i nie chodzi tutaj o przyzwyczajenie. Niestety zgodzę się też z osobami poniżej, którzy napisali ze są zatrudniane osoby, które nie mają podstawowej wiedzy na pewne tematy. Ja nie wiem czy to jest sprawa charakteru, kolejnej generacji ludzi (patrzą na świat inaczej niż ludzie z roczników 90), czy może osoby odpowiedzialne za zatrudnienie zerkają tylko na cv i decyzja podejmowana jest na szybko. Dlatego jest pełno nieprzeszkolonych ludzi i to nie tylko produkcyjnych, i w różnym wieku. Ja oceniam firmę pozytywnie, prezesa oceniam też pozytywnie za to że jest tolerancyjny i wyrozumiały na wiele spraw. Chodzi mi o to, że nawet pracownik który zostanie przyłapany na wypiciu ma szansę na opuszczenie firmy bez brudnych papierów. Wiadomo o co chodzi. Tak jak pisałem wyżej kiedyś ludziom zależało bardziej, bardziej się starali. Teraz jak przyjdzie pracownik 20 letni lub po świeżo po studiach to nic nie wie. Jeżeli człowiek chce się czegoś nauczyc lub dowiedzieć to musi iść do pracowników ktorzy te 10+ lat mają przepracowane. I tacy już z firmy nie odejdą. Są to przeważnie osoby starsze, mieszkające blisko firmy, mające rodziny i kredyty. Boją się zmienić pracę bo tu mają najbliżej i już są przyzwyczajeni. Tu nikt nikogo nie chce obrażać, ale jestem za lepszym weryfikowaniem wiedzy zatrudnianych pracowników. Nie na zasadzie "dobra bierzemy bo to brat tego, albo kumpel tamtego to da radę". Bo gdyby wszyscy pracowali dobrze i szanowali pracę może my byśmy byli jakoś wynagrodzeni za to a tak dostaliśmy informacje od kierownika, że zostanie potrącona premia za śmieci na produkcji. Naprawdę się starałem i za kogoś mam cierpiec bo ktoś inny się nie postarał. Taka niesprawiedliwość boli. Na koniec chciałem jeszcze raz chciałem podsumować plusy i minusy. Ja lubię tu pracować i chętnie jadę do pracy. 8 godzin i człowiek spokojnie wraca do domu, nikt nie krzyczy i nie stoi nad pracownikiem. Plusy: - wypłata bardzo szybko, ostatnio to nawet przed 10 dniem jest już na koncie. -nowa stołówka i podwójne szafki pracownicze -eliminacja pijanych pracowników - starsi pracownicy z dużą wiedzą - jest pakiet medyczny - logowanie się na terenie firmy przy pomocy karty - są pikniki i wigilie - wyrozumiały i bardzo tolerancyjny prezes (gdyby było inaczej to wielu by było już za bramą) Minusy: - Zatrudnianie do firmy pracowników, którzy po sporym okresie w firmie dalej nie potrafią nic, i tych po studiach i fizycznych. - potracęnie premii wszystkim, bez względu na to czy faktycznie człowiek się bardzo starał czy olewał co powoduje spadek chęci i motywacji (ale do przełknięcia) - brak premii rocznej, w tej firmie doczekałem się tylko jednej a było to kilka lat temu, może ze 4 lata. - późne informowanie pracownika o przedłuzeniu umowy. Mam tu na mysli sytuacje gdzie pracownik dowiaduje się 1-2 dni przed koncem umowy co się z nim stanie. Uwazam to za krzywdzace. Firma powinna informować z 2 tygodnie przed pracownika o decyzji aby miał jakiś zapas czasowy na znalezienie ewentualnie nowej pracy i nie zostać na bezrobociu. Dzięki! Siema!
w ostatni piątek mieliśmy jak coroku imprezę dla dzieci. Jak zawsze było super. mam nadzieje że znajdzie się wiele osób które tak jak ja będą chciałby podziękować za organizację i za zabawy dla dzieci. po prostu super.
Dobry wieczór. Chciałam zapytać czy firma poszukuje kobiet do opieki i kontaktu z klientami zagranicznymi. Płynna znajomość chińskiego i angielskiego potwierdzona certyfikatami. Ukończyłam język chiński w Gdańsku. Można wysłać CV? Mieszkam w Mławie. Jak z dojazdami do firmy? Jakiś autobus? Miły kolega/koleżanka podwiezie? Pytam ponieważ straciłam prawo jazdy za % :( a chętnie przyjechałabym na rozmowę.
O, super pytanie. Ja też jestem zainteresowana pracą do opieki nad klientami zagranicznymi. Ja znam za to Japoński i Angielski z dyplomami. Napiszcie jeszcze, jak ktoś będzie odpowiadał, czy można pracować całkowicie zdalnie? To dośc unikalne umiejętności, więc może jest miejsce na stawiania warunków co do trybu pracy.
Czy będą przyjęcia kobiet do pracy w Firmie LUBAS???
tak, co roku jest więcej. firma rośnie to i osób przybywa. trzeba śledzić ogłoszenia.
Czy będą przyjęcia kobiet na produkcję w firmie LUBAS
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w LUBAZ SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA - Wieczfnia Kościelna
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w LUBAZ SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w LUBAZ SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA?
Zobacz opinie na temat firmy LUBAZ SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 34.
Jakie są opinie pracowników o pracy w LUBAZ SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 28, z czego 14 to opinie pozytywne, 10 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- 12
06-513 Wieczfnia Kościelna - NIP: 5691719971 KRS: 0000305703
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Produkcja i przetwórstwo tworzyw sztucznych - Wieczfnia Kościelna
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |