Nie pracowałem tam i chyba nigdy się nie skuszę, rekruter zarozumiały przechwalający się swoim doświadczeniem mimo że nikt go nie pytał i to ja byłem kandydatem, nieuprzejmy rozmowa niedaleka marginesowi społecznemu Stawka zaproponowana naprawdę nie adekwatna nawet dla nie szanującego się Automatyka Jestem wstanie uwierzyć w wszystkie opinie które tu się znajdują
Te rozmaite lojalki ciekawią bo ich nie rozwijacie. Jakie sa zasady odnośnie okresu ważności i za jakie kursy je dają? swiezak jestem może dla doświadczenia warto przyjść
Ogłoszenie wydawało się obiecujace, ale kiedy przyszło do rozmowy " technicznej" firma pokazała swoje oblicze. Propozycje dla ludzi z doswiadczeniem w programowaniu, na poziomie nie duzo wyższym niż najniższa krajowa + cudowna UMOWA ZLECENIE. Po rozmowie możesz dojśc do wniosku, że jednak nic nie potrafisz i tylko przychodząc do firmy AUTOROBOTICS cos w zyciu osiągniesz :PP Osobiście odradzam marnować swoj czas. Podsumowując, oferta skierowana bardziej dla pracowników ze wschodu. Panie i Panowie, szanujmy się !! Nie dajcie się wciągać w taki (usunięte przez administratora). Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Januszex przez X- zatrudnienie tylko na umowe zlecenie - brak dodatków godzinowych za wypracowane nadh, dużo rzeczy na (usunięte przez administratora). Nie polecam ani osobie świeżej ani tym bardziej doświadczonej.
To pewnie tylko na chwilę robota? Chyba że ludzie jednak dłużej siedzą. Może po czasie jak się wykażesz to daje umowę o pracę? sporo firm tak robi
Jak ktoś wcześniej napisał, firma trampolina, jeżeli trafisz na dobrą ekipę, to chłopaki Ciebie czegoś nauczą. Jak już coś umiesz, to uciekaj jak najprędzej. Cały czas dają tylko umowy zlecenia, umowy o pracę boją się jak ognia. Różne dziwne lojalki do podpisania, po których jak chcesz się zwolnić to dostajesz rachunek i musisz zapłacić kilkanaście/kilkadziesiąt tys. . Szkoleń brak, wszystkiego musisz nauczyć się sam, jedyne co to wyślą Ciebie na certyfikat w zależności od projektu za który w przypadku chęci odejścia musisz oddać pieniądze. Podwyżki są, ale jak się upomnisz, i tyle co kot napłakał. Co roku wypłacana "trzynastka", ale tak naprawdę to ekwiwalent za urlop. Jak chcesz rozpocząć przygodę z automatyką, to lepiej rozejrzeć się za innym pracodawcą. Jedyny plus wśród minusów, to zadbana flota aut (oczywiście jeżeli pracownik użytkujący o auto dba), wymienianych na bieżąco, przynajmniej kiedyś. W zeszłym roku z firmy odszedł praktycznie cały trzon pracowników, w tym tacy co pracowali dobre parę lat, więc niech to da Wam dużo do zastanowienia przez składaniem swojej aplikacji do tego "pracodawcy".
Autorobotics poszukuje chętnych do pracy na stanowisku Programisty robót przemysłowych. Oferują tam: szkolenia i możliwość rozwoju zawodowego z dziedziny automatyzacji i robotyzacji, możliwość pracy w międzynarodowych koncernach samochodowych, atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do doświadczenia oraz prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Trzeba powiedzieć, że to bardzo dogodne warunki. Jak uważacie? Warto byłoby wysyłać do nich CV? Jestem ciekawa Waszego zdania.
Jak to dobrze, że pomału kończą się frajerzy, którzy chcą nabijać im kasę, może w końcu wezmą się za uczciwą pracę.
Łapka w dół. Myjcie zęby.
Przypominam, że jeśli jesteście na projekcie np w Niemczech to firma bierze za godzinę waszej pracy 30 - 50 EUR brutto. Zazwyczaj upchają was w kilka osób na mieszkanie i co najmniej 2 osoby na samochód służbowy. Leasing jakiegoś focusa 500 eur/msc, mieszkanie 1000 eur/msc. Przy tych stawkach nie gódźcie się na mniej niż 4 - 5 k PLN i tylko na UMOWĘ O PRACĘ
Jedna z niewielu firm na rynku oferująca nadal jedynie umowy zlecenie dla nowych pracowników. Wiąże się to oczywiście z brakiem wypłat za urlop (jest obiecana 13 pensja, ale to wszystko na gębę), brakiem płatnych nadgodzin, nocek i weekendów, a pracuje się ok 200h, często weekendy. 3/4 czasu jest się w delegacji. Oprócz tak słabej umowy pracodawca zmusza do podpisania rozmaitych lojalek, które na szczęście nie mają mocy prawnej. Stanowczo odradzam, są inne firmy, które też przyjmują młodych.
Pewnie nie może być idealnie ale generalnie jest dobrze. Dla chcących pracować oczywiście!
Firma trampolina - odbijasz się i lecisz dalej. Największym minusem są właściciele, a raczej ich braki w kulturze. Na szczęście nie trzeba dużo z nimi przebywać. Fatalne podejście do początkującego pracownika: zero zainteresowania, pozostawienie odpowiedzialnych zadań bez nadzoru, a potem pretensje za spowodowanie strat. Za mojej kadencji dawano tylko umowy zlecenie (teraz może się to zmieniło). Praca głównie w systemie 12 dni na projekcie i 5 w "domu" (tak na prawdę 4 bo jeden dzień na dojazd), ew. 10/4. Plus za szybkie płatności, zadbane auta i dobry standard mieszkań.
Szkoda, że tak rzadko zaglądacie na to forum. Liczyłem na jakieś wskazówki od pracowników.
Do śląskiego oddziału Autorobotics Sp. z o.o. poszukiwany jest kandydat na stanowisko programisty robotów przemysłowych. Brzmi to dość ciekawie. Czy ktoś kto pracuje w tej firmie na takim stanowisko mógłby opisać jego specyfikę? W jaki sposób pracodawca docenia wkład w pracę swoich pracowników?
Jak się pracuje w Autorobotics Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Autorobotics Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.