Opinie o Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień w Kielce

2.5/5
Na podstawie 54 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Masarnie - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień w Kielce

kierowca

Omijać szerokim łukiem ponieważ firma jest nierzetelna i niewypłacalna: -Mamy 9 luty Piątek a zatem wypłata powinna być dzisiaj zaksięgowana u pracowników , Oczywiście WYPŁATY BRAK jest to całkowicie normalna sytuacja w polstanie gdzie terminowe wypłaty są rzeczą niezwykle rzadką -Oczywiście większość pracowników dostaje kasę pod stołem np. ekspedientki (w takiej sytuacji łatwiej ludzi zwodzić i przetrzymywać bez wynagrodzenia) -Zaległości u kontrahentów bardzo proste do odnalezienia, wystarczy wpisać na giełdzie wierzytelności -Samochody bez badań technicznych a nawet obowiązkowych ubezpieczeń OC co wyszło na jaw po ostatnim wypadku samochodu firmowego Można by wymieniać bez końca takie kwiatki jak dni w których płatności na sklepach tylko gotówkowe żeby przypadkiem nic nie wpadło na konto ...... niech każdy sobie odpowie dla czego Jak wyglądają te budy z mięsem to aż strach pisać, bród smród itd. Sprzedaż bez bieżącej wody i kanalizacji, zamiast łazienki tojtoj Jeśli ktoś lubi prosić się o swoje wynagrodzenie to w polstanie doskonale się odnajdzie Każdy normlany człowiek powinien omijać te firmę z daleka Jak jest się bankrutem to trzeba zamknąć firmę a nie naciągać ludzi PS po mięso to niedługo nad morze będzie jeździł bo już mało kto chce handlować z tak nierzetelną firmą

Kierowca
@Lara

Tak tak, wszyscy wiemy jak jest wspaniale i pewnie dlatego komentarze masowo znikają. Komentarz osoby która nigdy nie pracowała w firmie ale śledzi forum z opiniami o niej. Boże nie jest wam wstyd taka blazenade wyprawiać.

Pracuje w firmie ponad 2lata ,i nie mogę narzekać, kłopotu z urlopem nie ma ,wyplata zawsze jest, Pani kordynator też człowiek jak się chce idzie się dogadać ze wszystkim ,wiadomo praca to nie przedszkole swoje zrobić trzeba ,inaczej może być zjeb..ale to praca, zresztą nikt nikogo na siłę nie trzyma .Polecam

Aneta
@Pracownik

Oczywiście,że można się dogadać,urlop też się dostanie, wypłata też jest ,ale nigdy na czas!Często się czeka dwa tygodnie!

Była ekspedientka

Dno do i jeszcze raz dno pomimo zakończenia współpracy nadal nie otrzymałam wynagrodzenia p.dupna kordynator p.Wiola porażka nie odbiera telefonów i nie odpisuje na wiadomości pip się tym zajmie jak również sanepid wprowadzanie do sprzedaży bigosu bez badań i ciast bez faktór będą mieli co robić

Piotr
@Były pracownik

Tyle co wykumkali ;) to tyle pies na grządce nie wysiedzi jak kura hahahah zje… jesteście i tyle …

Madzia

Witam powiem tak pracuje w tym zakładzie od listopada i nie narzekam szefowa w porządku pozdrawiam P Wiole jest osobą sympatyczną miłą i jak jest jakiś problem zawsze pomoże z wypłatą też nigdy nie miałam problemu Pozdrawiam

Madzia
@Ewa

No w tym miesiącu jeszcze nie bo mam dostać do 20 zobaczymy

Ekspedientka

Czytając te opinie negatywne to jak jakaś nagonka ,pracuję w tej Firmie i pensje otrzymuje mało to miałam dwa razy sytuacje że potrzebowałam wcześniej i nie było problemu z zaliczką pisanie na temat umowy to też totalna bzdura że Firma nie chce zatrudnić

Tez ekspedientka
@Ekspedientka

Być może siedzisz w biurze więc dostałaś. Wyobraź sobie, że ja wypłaty za listopad nie dostałam. A może próbujesz się komuś przypodobać?. Z całego serca Ci mówię, że nie warto. I nie pisz głupot o nagonce. Nie pozdrawiam.

Ula

Ta firma to jakaś porażka pod względem wypłacania pieniądzy. Nawet będąc na zwolnieniu lekarskim nie można liczyć na terminowe wypłacenie pieniędzy. Od początku pracy był problem,ale teraz to już przegięcie na całego. 4 dni do wigilli i zostawić kobiety bez pieniędzy to jest nieludzkie I Panie na wyższych stanowiskach myśląc ,że nie odbierając telefonu i nie odpisując na wiadomości problemu nie ma są w błędzie. Jak można na siebie patrzeć w lustrze.

Jeszcze pracownik
@Ula

W pełni się zgadzam z tą opinią. Pracownik na L4 jest bezużyteczny i nie powinien zawracać głowy paniom z biura. Bez wyplaconego zasiłku chorobowego jest nas więcej. Tłumaczeniem, że firma ma problemy nie nakarmimy rodzin. Może więc zbierzmy się wszystkie i coś z tym wreszcie zróbmy. Na początek święta u pan z biura, bo wypłatę dostały, a potem wyżej.. Jest jeszcze PIP oraz Sąd Pracy. Wiecie, że wypłatę za listopad nie każdy dostał?.Czy dalej głowa w piasek, bo nic się nie dzieje? Ocknijcie się. Smacznej kolacji wigilijnej dla pan z biura.

Iwona

Niestety osoby które tam pracują nie są osobami odpowiednimi na odpowiednim miejscu. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Zalegają z wypłatą. Co miesiąc trzeba się prosić o pieniądze. Nie polecam współpracy z nimi ponieważ osoba, która ma zobowiązania co miesiąc do opłacenia regularnie to nie ma szans żeby się wywiązała z płatności.

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień na stanowisko 124- ELEKTROMECHANIK/ MECHANIK SAMOCHODOWY ? Czy przeprowadzana jest wstępna rozmowa telefoniczna?
Sprawdź oferty pracy
Iwona

@Pracodawca

Firma nie zapłacila nam za dostarczony towar do dnia dzisiejszego od ponad roku. Kwota ponad 100 tyś zlotych nie wiem jak taka firma może jeszcze legalnie funkcjonować.

@@Pracodawca

Szczera prawda to (usunięte przez administratora) jakich mało, myślą że ludzie będą pracować w celach charytatywnych. Wynagrodzenie za pracę się należy a nie by prosić się o swoje

Klient

Podziekowania dla Pani ze sklepu w Myszkowie, za wyrozumialosc, cierpliwosc i zyczliwosc. Oby wszedzie byly takie ekspedientki.

Pytanie jaki klijent,zawsze powtarzam ekspedientka też człowiek,a szacunek działa w dwie strony

Pan z brodą
@Inne

Sklepik w Myszkowie, super obsluga, przesympatyczne panie, czysto, miło. Polecam.

Jakie są Twoje wrażenia z rekrutacji na stanowisko Kasjer w firmie Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień?

Xxx
@Administrator

Jak można dać komuś na rękę 12 złotych dzisiaj na dodatek pan Krzysztof jest (usunięte przez administratora) i zostajecie zgłoszeni do pip

vb

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień?

@Pytanie

Ciężko mówić o dobrej atmosferze jak nie ma pieniędzy na czas a często czekamy np do 25go a wiemy że "góra" dostaje na początku miesiąca. Plebs ma robić i nic nie gadać. Moim skromnym zdaniem firma powoli "umiera". Odpowiadając na pytanie atmosfera jest bardzo kiepska. Nie warto angażować swoich sił w tej firmie.

Pani kierownik działu pakowni powinna odwiedzić psychiatrę. Zachowanie u tej pani to (usunięte przez administratora). Szef powinien ją wyrzucić z tego zakładu ponieważ robi z niego (usunięte przez administratora) którym da się rządzić. Cytując słowa „szef dużo mówi”. Jezeli chcecie żeby zakład wam jeszcze pociągnął to dobra rada wyrzucić tą Panią Emilię R wystarczy że przez tą Panią z zakładem wir stało się jak się stało ;) Zamiast płacić takiemu pseudo kierownikowi który za przeproszeniem (usunięte przez administratora) tam robi lepiej zapłacić pracownikowi z produkcji czy pakowni na czas dzięki któremu ten zakład jeszcze funkcjonuje, a nie płacić co dwa trzy miesiace.

Oto takie życzenie noworoczne dzisiaj dostaliśmy od Pani kierownik: Chcialam pozdrawiac Panie od szefostwa ktore o godz 14.00- 14.30 w ladach mialy juz powazony towar i pochowany,a sklepy sa dzisiaj czynne do godz 15. Pozdrawiam Dodam że przed świętami pracowałyśmy po 10h dobrowolnie oraz wczoraj i dzisiaj dobrowolnie zostałyśmy w pracy dwie godziny dłużej. Takie podziękowanie dostałyśmy. Brawo pani kierownik szczęśliwego nowego roku. Szok

Ewa
@Pracownik

Tragedia co się tutaj dzieje , wieczne pretensje ,opóźnienia z wypłatami , a wymagania coraz to większe.

Euromeat

Firma niewypłacalna szef i jego pani Beata powinni siedzieć w więzieniu tam ich miejsce naciągają zakłady na towar i nie płacą dopiero przez komornika trzeba odzyskiwać kasę

No cóż ..kolejny miesiąc nie ma wypłaty .Nawet nikt nie poinformował że się spóźni czy to że nie będzie zadnego smsa ! !!czy w tej firmie myślą sobie że my jesteśmy nienormalne i mozna nas tak traktować ????

Aniuka
@Pracownik

Żenada. Stary towar, pani za ladą opryskliwa. Nie płacą, ciężko doprosić się o umowę czyli dosyć ze nie odprowadzają składek to jeszcze nie płacą. Przywożą stary towar a póżniej synuś właściciela obciąża nas za zwroty po które powinien przyjechać a towar leży dalej śmierdzący na sklepie.Syn właściciela dwie lew ręce do pracy, bardzo czę sto śmierdzi id niego sŻenada. Stary towar, pani za ladą opryskliwa. Nie płacą, ciężko doprosić się o umowę czyli dosyć ze nie odprowadzają składek to jeszcze nie płacą. Przywożą stary towar a póżniej synuś właściciela obciąża nas za zwroty po które powinien przyjechać a towar leży dalej śmierdzący na sklepie.Syn właściciela dwie lewe ręce do pracy, często śmierdziid niego alkoholem.

Monika

Dzień dobry. Chciałam zaktualizować temat pracy Gliwice/Knurów/Zabrze. Czy dalej są kamery z podsłuchami? Jakie są warunki sanitarne w "budkach"? Można spokojnie myć skrzynki po miesie woda zasilana z baniaków? Wyplaty mają duże poślizgi?

Witam, jest 10.08 oczywiście wypłat nie ma to już nie wiem który miesiąc, rok z kolei w którym wypłaty nie są na czas. Pracujemy sumiennie cały miesiąc i takie podziękowania. Szkoda czasu na pracę w takiej firmie. (usunięte przez administratora) manipulatorzy. (usunięte przez administratora) jakich mało. Wyroby z miesiąca na miesiąc co raz gorsze. Omijajcie z daleka.

Zostaw merytoryczną opinię o Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień - Kielce

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień?

Zobacz opinie na temat firmy Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 26.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Zakłady Mięsne Polstan Wiesław Stępień?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 24, z czego 2 to opinie pozytywne, 21 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy