Opinie o Klaromed Sp. z o.o. w Sulejówek

Na podstawie 4 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie Klaromed Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj też opinie kandydatów do pracy w Klaromed Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Produkcja wyrobów i artykułów medycznych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Klaromed Sp. z o.o. w Sulejówek

Daria Nowy wpis

Obecnie poszukują na stanowisko inżyniera serwisowego do sprzętu medycznego. Jeśli praca jest wyjazdowa to zapewniają noclegi i wyżywienie?

Nikola Nowy wpis

Dzień dobry. czy Przedstawiciel handlowy do sprzętu medycznego będzie miał szanse na zatrudnienie przy umowie o pracę? wiem, że wpisane jest B2B, ale jeszcze nie posiadam własnej działalności. U wcześniejszego Pracodawcy była możliwa tamta pierwsza forma

nick Nowy wpis
@Nikola

czesc. daj sobie spokój dziewczyno z b2b ponieważ, jak nie masz kwoty powyżej min. 10 000 zl - 11 000,00 zlnetto na fakturze +23% vat to wyjdziesz na tym jak zabłocki na mydle. poza tym nie masz doswiadczenia w prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej. normalna skladka ZUS po okresie ochronnym wynosi ponad 2000 zl plus 18% podatku dochodowego, wiec normalna kwota netto na fakturze powinna wychodzic powyzej 10 000-11000 zl netto. umowa o prace to nie jest nic dziwnego, jak chca dawać b2b to niech dają, ale to jest cwaniakowanie bo pracodawca nie ma potem problemu ze zwolnieniem, co najwyzej nie przedluży umowy i pracownik z działalnością zostaje na lodzie. nie polecam

nic Nowy wpis
@Nikola

przynajmniej z jednym poszli po rozum do głowy i już nie piszą w tych ogłoszeniach że oferują '' atrakcyjne wynagrodzenie''. Dla nich atrakcyjne wynagrodzenia dla Przedstawiciela to jest w granicach 4-4,5k netto (do ręki). sory ale juz nie te czasy na takie stawki.

Kkk

Warunki w pracy są w porządku. Wszystko jest uzależnione od tego jak się pracuje i czy chce się pracować. Jasno określone cele, zakres obowiązków. Kontakt z przełożonymi w porządku.

A

Zdecydowanie polecam. Uczciwe warunki zatrudnienia - umowa o pracę to rzadkość w tych czasach, jednak tutaj mamy ją gwarantowaną. To nazywa się szacunek wobec pracownika. Możemy otrzymać również premie zależne od naszych wyników oraz zaangażowania. Ja dostaje ;) Jeśli chcesz pracować i jesteś zmotywowany to zarobisz fajne pieniądze. Kasa wypłacana na czas. Proces rekrutacyjny z tego co pamietam tez był sprawny i bezstresowy.

Jakie są Twoje wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Klaromed Sp. z o.o.? Jakich wskazówek mógłbyś udzielić osobie wybierającej się na rozmowę w sprawie pracy na stanowisku Specjalista do działu mebli medycznych?
Żubr

Nie polecam pracy w tej firmie. Zero szacunku do pracownika, rotacja straszna. Na rozmowie obiecują złote góry a później to nawet dodzwonić się nie można. Zero szacunku do pracowników i do klientów.

Marek Łoś

Nie polecam jeśli ktoś chce mogę udzielić szczegółów na priv. Ogólnie omijać szerokim łukiem Serio!!!

Marek Łoś

Pisz tu jakie masz pytania

ja
@Marek Łoś

Dlaczego omijać szerokim łukiem gdyż zastanawiam sie nad tą firmą

Marian

(usunięte przez administratora) brak poszanowania dla pracownika.

POLAK
@Marek Łoś

Witam czy mógłbym prosic o numer kontaktowy włąśnie uczestniczę w rekrutacji

Arek
@Marek Łoś

Planuje złożyć CV. Proszę o kontakt, chciałbym się dowiedzieć więcej na temat firmy. A człowiek nie chce wierzyć w to co czyta. arcadio.d@wp.pl

@Arek

Jak chcesz się dowiedzieć do złoż. Tylko nie mów, że Cię nikt nie ostrzegał. Jest to typowa firma na chwilę - popracować i szukać czegoś lepszego. Z tym, że nie za długo- wpis w CV na temat Klaromedu bardziej Ci zaszkodzi niż pomoże. W branży wszyscy się z niej śmieją ( popracujesz zrozumiesz dlaczego). Jeśli brakuje Ci kasy na opłacenie rachunków,.to pensja będzie jak znalazł. Do tego używany samochód służbowy ( ewentualnie w miarę świeże Tipo) i świat stanie się piękniejszy:-)- tylko nie możesz się za bardzo rozpędzać bo za każdy km prywatny musisz zapłacić i oczywiście musisz uważać żeby go nie uszkodzić ( też za to zapłacisz:-)) Ale oprócz tego spoko praca XD A i zapomniałbym na premie nie licz ( wiadomo twoje utrzymanie kosztuje TK więc chyba jest to dla Ciebie oczywiste:-)

Marek Łoś

Jaki żart dziewczyno to są fakty ta firma to (usunięte przez administratora)

Mały tadek Elka masuje pędzle

Bo np: Zamontowali lampy w szpitalu które się nie wyłączają i opłacają cięcia żeby je wyłączał na wieczór Nie produkują żadnego towaru, nie są żadnym Polskim producentem biorą towar od innych i w oczy kłamią że produkują Spora część kobiet w tej firmie albo była albo będzie molestowana Tadek jak nie ma dnia to wyzywa większą część ekipy Nawet do Elki mówi przy pracownikach że jest głupia i że gada głupoty Mógłbym tak pisać i pisać aż by mi się znaki skończyły

product manager
@Mały tadek Elka masuje pędzle

Mógłbyś wyjaśnić ten przypadek? pracuje w firmie 11 lat i nie słyszałem o zaistniałej sytuacji z lampami. Odnośnie produkowania sprzętu, to nie rozumiem jaki masz cel kłamania na tym portalu? Firma jest przyjazna osobą chcącym pracować i ludziom kreatywnym, fakt było kilka mocno toksycznych osób w ostatnim okresie co widać po wpisach na tej stronie, na szczęście zostali wyeliminowani i teraz mamy przyjemny zgrany zespół co przekłada się na obroty oraz premie.

Anonims

Szczerze nie polecam tego miejsca do pracy. Nowo zatrudnionym albo kandydatom polecam szczegółowo dopytać o system premiowy, nadgodziny i zakres obowiązków, bo to się zmienia jak tylko się prezesowi zachce. Toksyczne miejsce, pełne mobbingowo podobnych zagrywek. Tu pracownik jest traktowany jako nieustający koszt, a nie inwestycja, dlatego teksty o tym, ile już się wyjeździło bezsensownych km i ile się wydało na rzeczy niezbędne do pracy (zszywacz np) są normą. Oni pojęcia nie mają na czym polega sprzedaż, że to proces a nie owoc jednej rozmowy z jedną osobą. Wymagają deklaracji tu i teraz, napędzają spirale stresu i niezadowolenia. JEŚLI sukces pracownika zostanie doceniony, to na 5 min, potem uruchamia się na nowo bat. Praca tu to zmarnowany czas i nerwy. Zachowanie prezesa pozostawia wiele do życzenia. Wybranych pracowników traktuje jak (usunięte przez administratora) nie ma kompletnie szacunku do innych i opanowania. Określenie "polski producent" zupełnie mija się z prawdą w większości przepadów, dlatego lecą sobie w kulki nie tylko z pracownikami ale i klientami. Przyszły pracowniku Klaromedu: jeśli nie jesteś pod ścianą, poczekaj na inną, lepszą ofertę. Takiej firmy, gdzie pracowników się ceni, nie poniża i są jasne i klarowne zasady.

PPE

Bardzo nieprzyjazne i toksyczne miejsce pracy. (usunięte przez administratora)jest codziennością właściciele pozwalają sobie na pogardę i wręcz chamstwo taka to ich metoda na zarządzanie i motywowanie pracowników. Świadomie kłamią co do charakteru pracy przy przyjmowaniu nowych osób okłamują zarówno pracowników jak i zresztą swoich klientów. Obiecają Ci premie której nigdy nie zobaczysz ale dowiesz się o tym że jej nie ma po roku wytężonej pracy. Generalnie ludzie wchodzą jednymi drzwiami wychodzą drugimi bardzo duża rotacja mało kto to wytrzymuje taka to już kultura firmy. W zakresie obowiązków możesz mieć wszystko można trafić na budowę lepić ściany kitem możesz też szkolić i wdrażać system informatyczny będąc np. programistą. Brak szkoleń, uprawnień i jakiejkolwiek organizacji. Kiedyś jak czytałem o tej firmie to jak każdy trochę obaw ale jakoś to może będzie, teraz mogę serdecznie odradzić szkoda waszego czasu.

@PPE

PPE może tylko do tego się nadajesz, do lepienia ścian kitem. Premia tylko dla uczciwych zapewne. No i ta kultura, najpierw wymagaj od siebie potem od innych. Spróbuj warto. Alkoholizm to nałóg, po wpisie można to wywnioskować, że nadużywasz i to w dość dużych ilościach.

Czy w Klaromed Sp. z o.o. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

@Pytanie

Tylko i wyłącznie umowa o pracę. Najlepiej zapytać pracodawcy.

Szef

Witam, firma od czasu pandemii podwoiła zatrudnienie i póki co ma się jak najlepiej. Poszukuje ludzi uczciwych i chętnych do pracy chociaż czasami wiąże się to z wieloma wyrzeczeniami prywatnymi. No cóż "bez pracy nie ma kołaczy" Firma reguluje swoje zobowiązania wobec pracowników na bieżąco. Większość poniższych wpisów mocno rozmija się z prawdą. Tak jest rotacja, bo część z kandydatów ma problem z postawą i odpowiednim podejściem do obowiązku pracy. Zapraszamy do współpracy

@Szef

Te podwojenie to już chyba nieaktualne bo ludzie odchodzą i firma nie ma kim pracować prosiliśmy o ofertę kontakt żaden nikt nic nie wie, zobaczymy ile jeszcze wytrzyma na rynku. Nie pozdrawiam

Panie Tadeuszu,
@Szef

poniższe opinie są prawdziwe, aPan jest człowiekiem, od którego lidzie zawsze będą odchodzić, jak tylko będą mieli gdzie.

łoś
@Szef

Podwojenie wynikało z warunków tarczy i służyło pozbyciu się pracowników, którym należała się prowizja. A zatem rotacja, której celem jest unikanie należnej wypłaty

Ciekawy
@Szef

A niby dlaczego wyrzeczenia prywatne? Czy oczekuje Pan od pracowników pracy po godzinach? Jeśli tak to inspekcja pracy już zaciera ręce.

@Ciekawy

W tej firmie praca po godzinach jest normą i nie ma co liczyć na to że Ci za nie zapłacą, jeśli sobie wywalczysz to najwyżej będziesz w stanie je odebrać.

były pracownik Klaromed

kandydatom w obecnych rekrutacjach radzę zapytać, ile osób odeszło z tej firmy przez ostatni, powiedzmy, rok; i skontaktować się z byłymi pracownikami - wiele Wam powiemy, da się znaleźć; jeśli naprawdę nie musisz - poczekaj, znajdź coś innego;

ja
@były pracownik Klaromed

były , napisz o co chodzi. dzięki

@były pracownik Klaromed

Dzien dobry, czy mogę prosić o więcej informacji na temat tej firmy?

Xd

A o co chodzi

Loloooo123
@były pracownik Klaromed

Cos więcej na temat traktowania

Człek

Widzę, że świeża data. Warto angażować się we współpracę?

@Człek

Nie Odradzam będziesz żałował

@Loloooo123

Przekleństwa, kłamstwa, wyzwiska wystarczy? Ja podaje fakty nie kłamstwa

Melon
@były pracownik Klaromed

Opinia w 100% prawdziwa, odzwierciedlającą relacje i stosunki panujące w firmie. Przez ten czas nic się nie zmieniło ( bo nie może). Wynika to po prostu z mentalności właściciela firmy Pana T.K.

Dominika

Bo potwierdza prawdę

Misia
@były pracownik Klaromed

Szukam pracy w sprzęcie i często przeglądam oferty pracy na teren Małopolski jeszcze się nie spotkałam aby poważna firma tak często dawała ogłoszenia. Od razu widać że coś jest nie tak.

Mr V

Firma spoko tylko jak się znasz, a nie lecisz w kulki i udajesz, że potrafisz. Polecam z czystym sumieniem wszak ziarno należy oddzielić od plew a chwasty usunąć... Ps. Ci co plują jadem widać nie zasługują na uznanie w takiej firmie... A ci którzy niczego sobą nie reprezentują tylko wymagają od innych niech najpierw zastanowią się nad sensem swego bytu na tym świecie.

Sprzedałeś się
@Mr V

Co ty gadasz chłopie, jaka uczciwa firma to (usunięte przez administratora) i kolaboranci, powiem tak zatrudnij się tam a zobaczysz i pzniej będziesz mówił miał rację, ja nie chce oczerniać kogoś kto już jest murzynem (usunięte przez administratora) ja tylko Was ostrzegam

W= mc*2
@Sprzedałeś się

Chłopie, przecież MR V to Tadeusz, więc wyluzuj. Broni opini o własnej firmie:-). Najpierw zachowuje się skandalicznie, a później próbuje przypudrować przysłowiowego " syfa". A jak to bywa w takich przypadkach, prawda w oczy kole. Gdyby sprawa dotyczyła jednostkowego przypadku, może udałoby się. Jednak zachowuje się tak samo w stosunku do wszystkich, więc niestety nie da się. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ten człowiek uważa swoje zachowanie za normalne i standardowe. Myśli, ze wszystkich można (usunięte przez administratora)

Jakie wartości są cenione w Klaromed Sp. z o.o.?

@Pytanie

Jeśli się nie szanujesz to się zartudnij

xD

Niezła rotacja. Dopiero łysego widziałem, a ten już ma (usunięte przez administratora) i jest na wypowiedzeniu.

Rekrutacja

Na teren Śląska bardzo często rektutuja.

Rekrutacja

Firma poszukuje bardzo często przedstawiciela medycznego na teren Śląska- moje pytanie czym to jest spowodowane ? Będę wdzięczna czy warto aplikować .

Czy firma Klaromed Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

Były
@Pytanie

Nic nie finansuje, z niczego nie szkoli.

@Były

Pracowałem tam i wiem

Karo

A co się niby miało zmienić, skoro wlasciel ten sam? Z wiekiem u ludzi jest coraz gorzej więc Tadek musiałby doznań objawienia, Feliks Falk nakrecilby druga część filmu Komornik w Sulejówku:-)

JTB

Jaki pracownicy mogą mieć wpływ na warunki pracy jak ta firma to typowe ,klasyczne, wręcz przysłowiowe "januszowo"? Właścicielowi do wizerunku brakuje tylko wąsów i pekaskówxD Dobrze w tej dwudziestoosobowej firemce maja członkowie rodziny i osoby skoligacony. O tym jak jest "dobrze" i jak pozytywny wpływ na na firmę mają ludzi świadczy liczba negatywnych wpisów. Od czasu do czasu zlituje się jakiś znajomek prezesa i z wdzięczności napisze coś ciepłego, i zupełnie nie przystającego do rzeczywistości

Firma godna polecenia, ustalenia podczas zawierania umowy zgadzają się z realiami. Ludzkie podejście do pracownika.

ludzkie podejście ????
@Anonim

krzyki, przeklinanie, groszowa pensja i nigdy nic więcej, samochody bez AC i płacenie za prywatne kilometry, oraz naprawy szkód z własnej winy, na wigilie parę stów w kopercie, zmiany koncepcji c kilka miesięcy, a rotacja - naprawdę to nie dziwne, że ro już idzie w dziesiątki osób i każdemu się nie chciało pracować? ludzie w szpitalach już się śmieją, jak dzwoni kolejny PH przyjść się przedstawić, widziałem to nie raz.

Klawisz

Bo zawsze znajdzie się kolejny "łoś" z kredytem na karku, alimentami od żony, czy nakazem komorniczym do spłacenia, któremu na rękę będzie dostać w kopercie kilka stówek. Ludzkie podejście służące wyciągnięciu z głowy takiego delikwenta tych informacji. A poza tym Irena, jesteś tak naiwna czy płacą Ci za każdy wpis i pytanie o warunki pracy w Klaromedzie? Napisane zostało tu wiele szczegółowych opinie potwierdzających model biznesowy działania tej foremki, więc wyjścia są dwa: - skorzystać z rad przedmówców i trzymać się z daleka od T.K. zachowując spokój i, znaleźć ciekawsze miejsce do pracy (naprawdę nie jest to trudne) lub -zatrudnić się w Klaromedzie i przekonać się na własnej skórze( też nie jest to trudne bo każdy mający sprawnych choć kilka szarych komórek ucieka z tej firmy jak może najszybciej)- stąd taka liczba celnych uwag na temat tej fimy

Jak w Klaromed Sp. z o.o. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?

Ares
@Pytanie

Generalnie jest to firma rodzina, promującą wyłącznie członków rodziny T.K., zatem każdy nie należący do klanu nie powinien liczyć na jakikolwiek awans czy możliwość rozwoju. Generalnie jedną z wielu firm, której należy unikać, a nie wiązać z nią swoją przyszłość

Były przedstawiciel

Rotacja na stanowiskach żeby nie płacić prowizji. Może UE popytać byłych pracowników. My się nie rozstaliśmy z firma, bo nam się pracować nie chciało! Szef ma kilka spółek i kombinuje jak najwiecej wziasc dla siebie. W okresie urlopu miałem przetarg. Zrezygnowałem z urlopu aby dopilnować przetargu na ponad 1mln zł. Przetarg wygrany prowizji brak. Nie dajcie się wykorzystywać cwaniakom co dają mała pensje obiecując prowizje, a potem realizują zlecenie przez podstawiona firmę żeby nie płacić handlowcom !!!!

Melon

Trick na miarę typowego Janusza biznesu. Były nie musi odpowiadać- o to chodzi w rotacji- wszystko służy temu żeby nie płacić. Znaleźć kolejnego naiwnego, któremu obieca się kokosów, odpowiednio "wypierze mózg" a zamiast prowizji kolejna łódka na Mazurach kupiona przez T.K????. Przecież pracownicy powinni cieszyć się bogactwem swojego szefa. Sami w końcu nie wiedzieliby co zrobić z zarobionymi pieniędzmi

Mobbing, brak wypłat premii, oszustwa jak tylko wykorzystać pracownika za najniższa pensje i zwolnienie z dnia na dzień, bo człowiek już nie ma siły i się poddaje po zastraszeniach.

Zostaw merytoryczną opinię o Klaromed Sp. z o.o. - Sulejówek

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Klaromed Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Klaromed Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Klaromed Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 11, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Klaromed Sp. z o.o.
  • Sobieskiego 123