Obecnie poszukują na stanowisko inżyniera serwisowego do sprzętu medycznego. Jeśli praca jest wyjazdowa to zapewniają noclegi i wyżywienie?
Dzień dobry. czy Przedstawiciel handlowy do sprzętu medycznego będzie miał szanse na zatrudnienie przy umowie o pracę? wiem, że wpisane jest B2B, ale jeszcze nie posiadam własnej działalności. U wcześniejszego Pracodawcy była możliwa tamta pierwsza forma
czesc. daj sobie spokój dziewczyno z b2b ponieważ, jak nie masz kwoty powyżej min. 10 000 zl - 11 000,00 zlnetto na fakturze +23% vat to wyjdziesz na tym jak zabłocki na mydle. poza tym nie masz doswiadczenia w prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej. normalna skladka ZUS po okresie ochronnym wynosi ponad 2000 zl plus 18% podatku dochodowego, wiec normalna kwota netto na fakturze powinna wychodzic powyzej 10 000-11000 zl netto. umowa o prace to nie jest nic dziwnego, jak chca dawać b2b to niech dają, ale to jest cwaniakowanie bo pracodawca nie ma potem problemu ze zwolnieniem, co najwyzej nie przedluży umowy i pracownik z działalnością zostaje na lodzie. nie polecam
przynajmniej z jednym poszli po rozum do głowy i już nie piszą w tych ogłoszeniach że oferują '' atrakcyjne wynagrodzenie''. Dla nich atrakcyjne wynagrodzenia dla Przedstawiciela to jest w granicach 4-4,5k netto (do ręki). sory ale juz nie te czasy na takie stawki.
Warunki w pracy są w porządku. Wszystko jest uzależnione od tego jak się pracuje i czy chce się pracować. Jasno określone cele, zakres obowiązków. Kontakt z przełożonymi w porządku.
Zdecydowanie polecam. Uczciwe warunki zatrudnienia - umowa o pracę to rzadkość w tych czasach, jednak tutaj mamy ją gwarantowaną. To nazywa się szacunek wobec pracownika. Możemy otrzymać również premie zależne od naszych wyników oraz zaangażowania. Ja dostaje ;) Jeśli chcesz pracować i jesteś zmotywowany to zarobisz fajne pieniądze. Kasa wypłacana na czas. Proces rekrutacyjny z tego co pamietam tez był sprawny i bezstresowy.
Nie polecam pracy w tej firmie. Zero szacunku do pracownika, rotacja straszna. Na rozmowie obiecują złote góry a później to nawet dodzwonić się nie można. Zero szacunku do pracowników i do klientów.
Nie polecam jeśli ktoś chce mogę udzielić szczegółów na priv. Ogólnie omijać szerokim łukiem Serio!!!
Pisz tu jakie masz pytania
(usunięte przez administratora) brak poszanowania dla pracownika.
Planuje złożyć CV. Proszę o kontakt, chciałbym się dowiedzieć więcej na temat firmy. A człowiek nie chce wierzyć w to co czyta. arcadio.d@wp.pl
Jak chcesz się dowiedzieć do złoż. Tylko nie mów, że Cię nikt nie ostrzegał. Jest to typowa firma na chwilę - popracować i szukać czegoś lepszego. Z tym, że nie za długo- wpis w CV na temat Klaromedu bardziej Ci zaszkodzi niż pomoże. W branży wszyscy się z niej śmieją ( popracujesz zrozumiesz dlaczego). Jeśli brakuje Ci kasy na opłacenie rachunków,.to pensja będzie jak znalazł. Do tego używany samochód służbowy ( ewentualnie w miarę świeże Tipo) i świat stanie się piękniejszy:-)- tylko nie możesz się za bardzo rozpędzać bo za każdy km prywatny musisz zapłacić i oczywiście musisz uważać żeby go nie uszkodzić ( też za to zapłacisz:-)) Ale oprócz tego spoko praca XD A i zapomniałbym na premie nie licz ( wiadomo twoje utrzymanie kosztuje TK więc chyba jest to dla Ciebie oczywiste:-)
Jaki żart dziewczyno to są fakty ta firma to (usunięte przez administratora)
Bo np: Zamontowali lampy w szpitalu które się nie wyłączają i opłacają cięcia żeby je wyłączał na wieczór Nie produkują żadnego towaru, nie są żadnym Polskim producentem biorą towar od innych i w oczy kłamią że produkują Spora część kobiet w tej firmie albo była albo będzie molestowana Tadek jak nie ma dnia to wyzywa większą część ekipy Nawet do Elki mówi przy pracownikach że jest głupia i że gada głupoty Mógłbym tak pisać i pisać aż by mi się znaki skończyły
Mógłbyś wyjaśnić ten przypadek? pracuje w firmie 11 lat i nie słyszałem o zaistniałej sytuacji z lampami. Odnośnie produkowania sprzętu, to nie rozumiem jaki masz cel kłamania na tym portalu? Firma jest przyjazna osobą chcącym pracować i ludziom kreatywnym, fakt było kilka mocno toksycznych osób w ostatnim okresie co widać po wpisach na tej stronie, na szczęście zostali wyeliminowani i teraz mamy przyjemny zgrany zespół co przekłada się na obroty oraz premie.
Szczerze nie polecam tego miejsca do pracy. Nowo zatrudnionym albo kandydatom polecam szczegółowo dopytać o system premiowy, nadgodziny i zakres obowiązków, bo to się zmienia jak tylko się prezesowi zachce. Toksyczne miejsce, pełne mobbingowo podobnych zagrywek. Tu pracownik jest traktowany jako nieustający koszt, a nie inwestycja, dlatego teksty o tym, ile już się wyjeździło bezsensownych km i ile się wydało na rzeczy niezbędne do pracy (zszywacz np) są normą. Oni pojęcia nie mają na czym polega sprzedaż, że to proces a nie owoc jednej rozmowy z jedną osobą. Wymagają deklaracji tu i teraz, napędzają spirale stresu i niezadowolenia. JEŚLI sukces pracownika zostanie doceniony, to na 5 min, potem uruchamia się na nowo bat. Praca tu to zmarnowany czas i nerwy. Zachowanie prezesa pozostawia wiele do życzenia. Wybranych pracowników traktuje jak (usunięte przez administratora) nie ma kompletnie szacunku do innych i opanowania. Określenie "polski producent" zupełnie mija się z prawdą w większości przepadów, dlatego lecą sobie w kulki nie tylko z pracownikami ale i klientami. Przyszły pracowniku Klaromedu: jeśli nie jesteś pod ścianą, poczekaj na inną, lepszą ofertę. Takiej firmy, gdzie pracowników się ceni, nie poniża i są jasne i klarowne zasady.
Bardzo nieprzyjazne i toksyczne miejsce pracy. (usunięte przez administratora)jest codziennością właściciele pozwalają sobie na pogardę i wręcz chamstwo taka to ich metoda na zarządzanie i motywowanie pracowników. Świadomie kłamią co do charakteru pracy przy przyjmowaniu nowych osób okłamują zarówno pracowników jak i zresztą swoich klientów. Obiecają Ci premie której nigdy nie zobaczysz ale dowiesz się o tym że jej nie ma po roku wytężonej pracy. Generalnie ludzie wchodzą jednymi drzwiami wychodzą drugimi bardzo duża rotacja mało kto to wytrzymuje taka to już kultura firmy. W zakresie obowiązków możesz mieć wszystko można trafić na budowę lepić ściany kitem możesz też szkolić i wdrażać system informatyczny będąc np. programistą. Brak szkoleń, uprawnień i jakiejkolwiek organizacji. Kiedyś jak czytałem o tej firmie to jak każdy trochę obaw ale jakoś to może będzie, teraz mogę serdecznie odradzić szkoda waszego czasu.
PPE może tylko do tego się nadajesz, do lepienia ścian kitem. Premia tylko dla uczciwych zapewne. No i ta kultura, najpierw wymagaj od siebie potem od innych. Spróbuj warto. Alkoholizm to nałóg, po wpisie można to wywnioskować, że nadużywasz i to w dość dużych ilościach.
Czy w Klaromed Sp. z o.o. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
Witam, firma od czasu pandemii podwoiła zatrudnienie i póki co ma się jak najlepiej. Poszukuje ludzi uczciwych i chętnych do pracy chociaż czasami wiąże się to z wieloma wyrzeczeniami prywatnymi. No cóż "bez pracy nie ma kołaczy" Firma reguluje swoje zobowiązania wobec pracowników na bieżąco. Większość poniższych wpisów mocno rozmija się z prawdą. Tak jest rotacja, bo część z kandydatów ma problem z postawą i odpowiednim podejściem do obowiązku pracy. Zapraszamy do współpracy
Te podwojenie to już chyba nieaktualne bo ludzie odchodzą i firma nie ma kim pracować prosiliśmy o ofertę kontakt żaden nikt nic nie wie, zobaczymy ile jeszcze wytrzyma na rynku. Nie pozdrawiam
poniższe opinie są prawdziwe, aPan jest człowiekiem, od którego lidzie zawsze będą odchodzić, jak tylko będą mieli gdzie.
Podwojenie wynikało z warunków tarczy i służyło pozbyciu się pracowników, którym należała się prowizja. A zatem rotacja, której celem jest unikanie należnej wypłaty
A niby dlaczego wyrzeczenia prywatne? Czy oczekuje Pan od pracowników pracy po godzinach? Jeśli tak to inspekcja pracy już zaciera ręce.
W tej firmie praca po godzinach jest normą i nie ma co liczyć na to że Ci za nie zapłacą, jeśli sobie wywalczysz to najwyżej będziesz w stanie je odebrać.
kandydatom w obecnych rekrutacjach radzę zapytać, ile osób odeszło z tej firmy przez ostatni, powiedzmy, rok; i skontaktować się z byłymi pracownikami - wiele Wam powiemy, da się znaleźć; jeśli naprawdę nie musisz - poczekaj, znajdź coś innego;
Widzę, że świeża data. Warto angażować się we współpracę?
Opinia w 100% prawdziwa, odzwierciedlającą relacje i stosunki panujące w firmie. Przez ten czas nic się nie zmieniło ( bo nie może). Wynika to po prostu z mentalności właściciela firmy Pana T.K.
Szukam pracy w sprzęcie i często przeglądam oferty pracy na teren Małopolski jeszcze się nie spotkałam aby poważna firma tak często dawała ogłoszenia. Od razu widać że coś jest nie tak.
Firma spoko tylko jak się znasz, a nie lecisz w kulki i udajesz, że potrafisz. Polecam z czystym sumieniem wszak ziarno należy oddzielić od plew a chwasty usunąć... Ps. Ci co plują jadem widać nie zasługują na uznanie w takiej firmie... A ci którzy niczego sobą nie reprezentują tylko wymagają od innych niech najpierw zastanowią się nad sensem swego bytu na tym świecie.
Co ty gadasz chłopie, jaka uczciwa firma to (usunięte przez administratora) i kolaboranci, powiem tak zatrudnij się tam a zobaczysz i pzniej będziesz mówił miał rację, ja nie chce oczerniać kogoś kto już jest murzynem (usunięte przez administratora) ja tylko Was ostrzegam
Chłopie, przecież MR V to Tadeusz, więc wyluzuj. Broni opini o własnej firmie:-). Najpierw zachowuje się skandalicznie, a później próbuje przypudrować przysłowiowego " syfa". A jak to bywa w takich przypadkach, prawda w oczy kole. Gdyby sprawa dotyczyła jednostkowego przypadku, może udałoby się. Jednak zachowuje się tak samo w stosunku do wszystkich, więc niestety nie da się. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ten człowiek uważa swoje zachowanie za normalne i standardowe. Myśli, ze wszystkich można (usunięte przez administratora)
Jakie wartości są cenione w Klaromed Sp. z o.o.?
Niezła rotacja. Dopiero łysego widziałem, a ten już ma (usunięte przez administratora) i jest na wypowiedzeniu.
Na teren Śląska bardzo często rektutuja.
Firma poszukuje bardzo często przedstawiciela medycznego na teren Śląska- moje pytanie czym to jest spowodowane ? Będę wdzięczna czy warto aplikować .
Czy firma Klaromed Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
A co się niby miało zmienić, skoro wlasciel ten sam? Z wiekiem u ludzi jest coraz gorzej więc Tadek musiałby doznań objawienia, Feliks Falk nakrecilby druga część filmu Komornik w Sulejówku:-)
Jaki pracownicy mogą mieć wpływ na warunki pracy jak ta firma to typowe ,klasyczne, wręcz przysłowiowe "januszowo"? Właścicielowi do wizerunku brakuje tylko wąsów i pekaskówxD Dobrze w tej dwudziestoosobowej firemce maja członkowie rodziny i osoby skoligacony. O tym jak jest "dobrze" i jak pozytywny wpływ na na firmę mają ludzi świadczy liczba negatywnych wpisów. Od czasu do czasu zlituje się jakiś znajomek prezesa i z wdzięczności napisze coś ciepłego, i zupełnie nie przystającego do rzeczywistości
Firma godna polecenia, ustalenia podczas zawierania umowy zgadzają się z realiami. Ludzkie podejście do pracownika.
krzyki, przeklinanie, groszowa pensja i nigdy nic więcej, samochody bez AC i płacenie za prywatne kilometry, oraz naprawy szkód z własnej winy, na wigilie parę stów w kopercie, zmiany koncepcji c kilka miesięcy, a rotacja - naprawdę to nie dziwne, że ro już idzie w dziesiątki osób i każdemu się nie chciało pracować? ludzie w szpitalach już się śmieją, jak dzwoni kolejny PH przyjść się przedstawić, widziałem to nie raz.
Bo zawsze znajdzie się kolejny "łoś" z kredytem na karku, alimentami od żony, czy nakazem komorniczym do spłacenia, któremu na rękę będzie dostać w kopercie kilka stówek. Ludzkie podejście służące wyciągnięciu z głowy takiego delikwenta tych informacji. A poza tym Irena, jesteś tak naiwna czy płacą Ci za każdy wpis i pytanie o warunki pracy w Klaromedzie? Napisane zostało tu wiele szczegółowych opinie potwierdzających model biznesowy działania tej foremki, więc wyjścia są dwa: - skorzystać z rad przedmówców i trzymać się z daleka od T.K. zachowując spokój i, znaleźć ciekawsze miejsce do pracy (naprawdę nie jest to trudne) lub -zatrudnić się w Klaromedzie i przekonać się na własnej skórze( też nie jest to trudne bo każdy mający sprawnych choć kilka szarych komórek ucieka z tej firmy jak może najszybciej)- stąd taka liczba celnych uwag na temat tej fimy
Jak w Klaromed Sp. z o.o. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?
Generalnie jest to firma rodzina, promującą wyłącznie członków rodziny T.K., zatem każdy nie należący do klanu nie powinien liczyć na jakikolwiek awans czy możliwość rozwoju. Generalnie jedną z wielu firm, której należy unikać, a nie wiązać z nią swoją przyszłość
Rotacja na stanowiskach żeby nie płacić prowizji. Może UE popytać byłych pracowników. My się nie rozstaliśmy z firma, bo nam się pracować nie chciało! Szef ma kilka spółek i kombinuje jak najwiecej wziasc dla siebie. W okresie urlopu miałem przetarg. Zrezygnowałem z urlopu aby dopilnować przetargu na ponad 1mln zł. Przetarg wygrany prowizji brak. Nie dajcie się wykorzystywać cwaniakom co dają mała pensje obiecując prowizje, a potem realizują zlecenie przez podstawiona firmę żeby nie płacić handlowcom !!!!
Trick na miarę typowego Janusza biznesu. Były nie musi odpowiadać- o to chodzi w rotacji- wszystko służy temu żeby nie płacić. Znaleźć kolejnego naiwnego, któremu obieca się kokosów, odpowiednio "wypierze mózg" a zamiast prowizji kolejna łódka na Mazurach kupiona przez T.K????. Przecież pracownicy powinni cieszyć się bogactwem swojego szefa. Sami w końcu nie wiedzieliby co zrobić z zarobionymi pieniędzmi
Mobbing, brak wypłat premii, oszustwa jak tylko wykorzystać pracownika za najniższa pensje i zwolnienie z dnia na dzień, bo człowiek już nie ma siły i się poddaje po zastraszeniach.
Jak się pracuje w Klaromed Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Klaromed Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Klaromed Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 11, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!