Impact Clean Power Technology S.A.

Dodaj merytoryczną opinię

Adres: Przejazdowa 22, 05-800 Pruszków

2.8/5
Na podstawie 593 ocen.

Opinie o Impact Clean Power Technology S.A.

Weronika

To ja pozwolę sobie opisać podejście firmy do sytuacji związanej z pandemią. Od jesieni praca zdalna jest chyba dla mydlenia oczu - jeśli dany pracownik ma pracę zdalną przez 1 z 5 dni w tygodniu, to jak można mówić o ograniczaniu kontaktów? Wszyscy mają cały czas kontakt ze wszystkimi i potencjalnie się zarażają. Dodatkowo to, kiedy mamy pracę zdalną determinuje rozsyłany raz w tygodniu grafik (przynajmniej w dziale inżynierii). W żaden sposób nie jest konsultowane z pracownikami, jak ich praca w danym dniu będzie wyglądała, czy są potrzebni fizycznie w firmie, czy nie. Efekt jest taki, że w dzień, kiedy spokojnie można pracować z domu, pracownik przyjeżdża do biura, bo tak mu wpisano w grafik. A potem w dniu, kiedy wyznaczono mu pracę zdalną, okazuje się, że "potrzebujemy twojego wsparcia w labie/prototypowni/produkcji" więc i tak zdalnie nie pracujesz. A jednocześnie BHPowiec wysyła maile, żeby "w miarę możliwości pracować zdalnie". Może warto to powiedzieć CTO, który wysyła grafiki... Organizacja inwentaryzacji w styczniu i zagonienie połowy firmy w jedno miejsce, do magazynu - doskonały pomysł. W tygodniu przed świętami wielkanocnymi wydawało się, że ktoś się w końcu opamiętał, usłyszał, ile zachorowań i zgonów mamy w kraju i wysłano pracowników biurowych na pracę zdalną. Czyżby zmiana na lepsze? Nie, po świętach wraca stare, parę osób przywiezie coś od rodziny i wszyscy przyjdziemy radośnie do pracy się pozarażać. Jakoś w wielu firmach z branży można pracować zdalnie, tylko w ICPT nie. Mimo, że możliwości techniczne są, tylko woli "góry" nie. Wg ministerstwa zdrowia połowa zakażeń ma miejsce w pracy. Do przemyśleń dla zarządzających.

Mariola

Dobrze że góra w końcu przejrzała na oczy i podziękowali Pani A. za współpracę. Jak w ogóle można było pozwolić na takie zachowania wobec pracowników??? Mam nadzieję że teraz wszystko wróci do normy i nie będzie więcej wyzwisk straszenia i wysługiwania się innymi. W końcu możemy skupić się na pracy

@Mariola

Narzekacie na p.Anie a ona wcale nie nie była taka zła ,może napiszecie o tym jaką panowie linie robią dla produkcji. Nie mają pojęcia jak praca wygląda , dla nich nie jest istotne gdzie wymienniki i ogniwa będą stały przed i po oklejeniu na uwagi ludzi z produkcji tylko głupio się uśmiechają , najlepiej włożyć ręce do kieszeni i sobie spacerować ze śrubą od palarni do linii może gdzieć trzeba dokręcić żeby linią się nie rozleciała , dzień zleci i kasa wpłynie na konto , a co mu tam poprawimy jak robole zaczną narzekać ,że coś nie tak !!!!!!!!!!

@Ktoś

Pani Ania była wporządku. Potrafiła przyjsć na produkcje i nas pochwalić, nasz szef produkcji też był milszy jak była p. dyrektor. Jak byla to ktoś to wszystko trzymał w kupie, teraz każdy pozamykany w pokojach, nie ma zadnej kontroli, nikt z góry do Nas nie schodzi, ale jak to mówią była niewygodna dla tych na górze bo stała za nami.

Przechodzień
@Ktoś

A kto ich zatrudnił, jak nie Pani Ania ?

@Mariola

Pani A. była w porządku? Dobry żart. Wszyscy mieli dość jej agresji straszenia i obwiniania innych za błędy. Dlatego została zwolniona. Szkoda tylko że wcześniej nikt tego nie zauważył i musieliśmy się o tym przekonać na własnej skórze.

@pracownik

Może szef produkcji jest miły tylko dla jednej zmiany na produkcji , a dlaczego można się domyśleć ???????

Nemo
@Ktoś

Tak to prawda. Widać to doskonale.

@pracownik

piekło zamarzło. wladze na produkcji przejela stara gwardia bylego dyrektora... 80% czasu w palarni 20% przy biurku. brawo dla tych na górze, widać ze firma sie zatrzymala i nie przewiduje rozwoju . tu juz nie moze byc dobrze. nie polecam pracy w tej firmie

@@pracownik

Jak Ci nie wstyd. Tę władzę jak piszesz prawie nie wychodzą z pracy.

xyz

z pracy czy palarni????

@@pracownik

no ta palarnia to największy i jedyny sukces byłej Pani Dyrektor więc trzeba korzystać :)

@xyz

z palarni, pewnie dlatego tak długo w pracy są ????

Nikt
@anonim

Tak ,lepiej palić niż pracować , praca nie zając nie ucieknie terzba brać przykład z góry !!! Niech pracują niepalący jak nie chcą się truć ???

nikt 2
@Nikt

tak osoby nie palące pracują na palaczy którzy co godzinę mają przerwę na papierosa - jawna dyskryminacja ( nie palący powinni pracować o godzinę krócej to było by sprawiedliwe, 6 przerw po 10 minut = 1h to i tak jest promocja )

Problem

Szanowani Państwo, najlepszą i najskuteczniejszą drogą komunikacji na tematy związane z wewnętrznymi sprawami firmy jest bezpośrednia rozmowa z przełożonym, pracownikami HR lub wybranym członkiem Zarządu. To jest prawo każdego z nas, dlatego gorąco zachęcamy do takiej formy kontaktu, zamiast publikowania opinii często emocjonalnych, nie polegających na prawdzie. Przypominamy, że w tym roku Impact zwiększył zatrudnienie do ponad 180 osób. Obecnie modernizujemy linie produkcyjne i uruchomiamy nową halę produkcyjną pod zamówienia na przyszły rok. To jest skomplikowany i kapitałochłonny proces, który jest niezbędny aby uzyskać wyższy poziom technologiczny w naszej firmie. Budujemy również własne Laboratorium Nowych Technologii i wdrażamy do seryjnej produkcji od stycznia 2021 trzy nowe generacje baterii. Mimo COVID-19 utrzymaliśmy na wcześniejszym poziomie wsparcie socjalne dla naszych Pracowników. Czasem w przypływie emocji zapominamy że Impact to miejsce pracy każdego z nas, w którym zostawiamy sporą część swojego życia. To także źródło utrzymania naszych rodzin, często jedyne. Pamiętajmy więc, że to od nas samych zależy jaka będzie jakość czasu spędzonego w firmie. Dla naszego wspólnego dobra nie powinniśmy pozwalać sobie na podkopywanie dorobku przedsiębiorstwa nieodpowiedzialnymi komentarzami na portalach społecznościowych. Prosimy o wspólną odpowiedzialność za treści publikowanych opinii, albowiem podrywanie reputacji firmy nie służy żadnemu pracownikowi.

Zawiedziona
@Impact Clean Power Technology S.A.

Skuteczna droga komunikacji? To chyba jakiś żart!!! Przecież wszyscy dobrze wiedzą co tu się dzieje i nikt nie reaguje. Nie widzicie jak (usunięte przez administratora). zwraca się do pracowników?(usunięte przez administratora) Boję się przychodzić do pracy taka jest prawda. Czekacie aż ktoś zgłosi sprawę do działu kadr żebyście mogli go zwolnić?(usunięte przez administratora) Przestańcie opowiadać bajki, ludzie nie są głupi.

@Zawiedziona

ta pani nie ma pojęcia o pracy z ludźmi. Ciągle ma zmienne nastroje i potrafi tylko straszyć a jak czegoś nie wie to masz to zrobić bo jak nie to wylecisz. ludzie sie jej boją. ostatnio nawet jedna z pracownic źle się z nerwów źle sie poczuła.

Pracownik produkcji
Przebieg rekrutacji

Jeszcze nie było

Pytania

Pytania Dzień dobry mam pytanie czy żeby się zatrudnić w firmie trzeba mieć jakieś wymagania ,czy doświadczenia na produkcji, zgłaszałam swoja aplikację tyle razy i przez firmę i agencję pracy nadal jest cisza, proszę o informacje ,pozdrawiam

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy

To zaczynamy .............! Kończymy rok z produkcją baterii w ilości " 0" !. (usunięte przez administratora) Zmienia linię produkcyjną, wydając kasę, której za chwilę nie będziemy mieć i pytam się po, co skoro NIC nie produkujemy. (usunięte przez administratora) Zatrudniają nowych ludzi, a później wysyłają ich na postojowe - bez płacenia. Nie wiem, czy góra tego nie widzi czy nie chce widzieć(usunięte przez administratora) Podsumowując , jak tak dalej będzie w tej firmie to trzeba od nowego roku poszukać czegoś innego.

Ja też mam niemiłe doświadczenia z tą panią. Może nadszedł czas żeby zgłosić to wyżej?

@Pracownik

Skoro jest tak dobrze to dlaczego tyle usuniętych komentarzy??? Czyżby firma bała się prawdy na swój temat? zawalacie goworka zdjęciami i reklamami żeby ukryć problemy. Gowork to nie facebook. to miejsce dla pracowników żeby mogli wymienić się opiniami które jak widać nie są pozytywne bo ciągle je usuwacie i cenzurujecie.

Jacek

Witam wszystkich zainteresowanych. Nie polecam firmu Impact. Pracownicy produkcji są OK. Ale biuro to porażka. Zachowują się jak Panna na wydaniu. Najwyższe szefostwo żyje w swoim świecie.

o jakości napiszcie a nie o produkcji, bo narzekacie a fakt jest taki ze w koncu ktos sie zajmuje produkcja. a jakosc ? (usunięte przez administratora) nie robi nic, siedzi za biurkiem caly dzien a jak juz wyjdzie to jest naburmuszona ze w ogole musi pracowac.(usunięte przez administratora)

Chyba nie jest tak do końca dobrze, skoro firma sama sie tlumaczy. Wiadomo ze przeciez sama zle na siebie nie napisze. To chyba pracownicy powinni pisac dobre rzeczy!!!. Moze czas wyciagnac wnioski i spojrzec prawdzie w oczy.

Naczelnywariat
 Rekomendacja

Firma się rozwija i wg mnie będzie tylko lepiej. Ogromnym minusem jest kadra operatorska ,która myśli ze wszyscy są tu dla niej i ze będzie tak jak oni chcą. Inżynierowie i kierownictwo bardzo sensowne i chętne do współpracy. Mam nadzieje ze z czasem uda się uświadomić niektórym na jakim właściwie stanowisku są tutaj zatrudnieni bo wrażenie jest takie ze czasem z Monterem myli im się stopień Menadżera. Polecam wszystkim spróbować swoich sił w Impact.

Obecny
@Naczelnywariat

Ogólnie jeśli jesteś menagerem i takie rzeczy piszesz to tylko świadczy o Tobie... Dobry menager potrafi wysłuchać ludzi "operatorów" bo tak na prawdę to oni są wiedzą jak sobie pracę usprawnić i są najważniejszą częścią firmy... A nie jakiś menager który prędzej czy później odejdzie. Reasumując dobra współpraca między menagerem, a pracownikiem daje sukces!

Misia

Co masz na myśli mówiąc o niekorzystnej sytuacji w firmie ? Możesz napisać coś więcej !

Czy w Impact Clean Power Technology S.A. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

Gumiś
@Pytanie

Kiedyś to było tak, że jak był problem z narzędziami albo sprzętem to: "tak, tak, już zamówione, już jedzie" i nic nie było. Jak ktoś widział problemy organizacyjne, to zazwyczaj znikał z dnia na dzień. Było jedno słuszne źródło prawdy, ale wreszcie ktoś przejrzał i pogonił to źródło. Jak jest teraz - widać po ilości komentarzy. Ludzie byli sfrustrowani to pisali komentarze, teraz od maja jakoś ucichło. To świadczy samo przez siebie.

Pracownik inżynierii

Przyszło do nas wielu ludzi z wiedzą i wizją na przyszłość, trzymam za Was kciuki:)

@Pracownik inżynierii

Miło widzieć jak Impact znowu sie rozwija mimo pandemii. Wracają bardzo doświadczeni ludzie. Przybyło też nowych twarzy praktycznie w każdym dziale. Jest znowu dobra atmosfera. Polecam wszystkim Impact. To super firma i super ludzie.

Kinia
@Pracownik inżynierii

Witam, Jakie zarobki w kontroli jakości? Jest szansa bez doświadczenia na tym stanowisku? Ogłoszenie w zasadzie bez większych wymagań. Jednak roznie bywa. Czasem jest szkolenie od podstaw i ważne chęci, a czasem trzeba jednak mieć pojęcie i wiedzę o produkcie. Mam doświadczenie w pracy na produkcji ale w zupełnie innych branżach.

Technolog

Witam, czy Impact clean poszukuje aktualnie Technologów lub konstruktorów ?

HR
@Technolog

tak jak najbardziej, prosimy składać swoje aplikacje na praca@icpt.pl

Technolog

Witam, czy firma Impact Clean poszukuje cały czas technologów i konstruktorów ?

Śmieszna manufaktura. Brak logiki w kierowaniu pracownikami. Brak kompetencji na wielu szczeblach

Ciekawy

Na jakiej podstawie oceniasz wiedzę i poziom? na podstawie 4 dni pracy?Przykre jest to ze na forum wypowiadaja sie sflustrowani ludzie którzy nie maja bladego pojęcia o rzeczywistości.

Co macie na myśli jako nalot TRW? Rozważam złożenie CV, ale widzę, że coś nieciekawego zaczyna się tutaj robić.

Ciekawy
@Ciekawy

Na tej podstawie oceniam, bo pracuje tam juz dluzszy czas i widze, jak ta rzeczywistosc zaczyna wygladac.

@Kandydat

opinie sfrustrowanych osob nie powinny byc dla Ciebie wyznacznikiem przyjscia do fajnej firmy. pozdrawiam

@Ciekawy

z pewnością...:)

@pracownik

Jak chcesz tylko brać kasę i się nie rozwijać, to jest to idealna firma dla Ciebie. Składaj CV !!!

Obserwator

"zgadza sie " nie to co kiedys pelna kultura i fachowosc zarzadzajacych haha smieszne. Ty jesteś porażką czlowieku.

Osoba o której piszecie 2 lata nie pracuje w TRW a wy jesteście 3 firma która ja rekrutowała po TRW. Niestety na Wasze nieszczęście przygarnęliście osby które odeszły w niesławie z TRW. Zastanowiła bym się nad wasza rekrutacja co jest brane pod uwagę

Kucharz
@Obserwator

Jezeli kultura polega teraz na obrazaniu starszych od siebie ludzi to gratuleje.

(usunięte przez administratora)Kogo masz na myśli? Chyba nie ludzi którzy pracują w tej firmie?

@123

Ja wstrzymam się z wysłaniem CV. Będę obserwować rozwój sytuacji na forum. Nie chcę iść do firmy gdzie atmosfera jest nie do zniesienia przez kierownictwo. A tak poza tym może warto porozmawiać w firmie, z HR albo prezesem? Pisanie na forum nic nie zmieni.

Kogo masz na myśli pisząc nieudaczników z TRW? Bo chyba nie pracowników tej firmy?

@Kandydat

sugeruje brać poprawkę na to co pisza ludzie na forum. poziom dyskusji i wypowiedzi czesto jedt zerowy i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością

Zainteresowany
@123

Proszę o rozwinięcie tej myśli, o kim mowa ? Czy te "wysokie" standardy rekrutacji dotyczą manadżmentu czy inżynierów ?

Znużony
@Kandydat

Nie ma o czym rozmawiać, ekipa budzi się raz do roku jak starszyzna walnie pięścią w stół... tylko nowe samochody i opowiastki o tym że będzie lepiej. Zasada rób swoje to się mniej poobijasz i tak lecimy w dół jest zalecana. Piateczka... dla (usunięte przez administratora) - głównego sterowca.

@Znużony

Czy coś zmieniło się? Emocje opadły, więc może ktoś napisze obiektywną opinię? Jak wyglądają benefity w firmie? Chodzi mi o opiekę medyczną, kartę sportową.

@Kandydat

Naszym pracownikom proponujemy prywatną opieke medyczną w Medicover i kartę Multisport. Ponadto co tydzień nasi pracownicy otrzymują bezpłatnie owoce sezonowe. W ramach świadczeń socjalnych wprowadziliśmy dofinansowanie wczasów pod gruszą, dopłaty do obozów i kolonii dla dzieci naszych pracowników oraz dopłaty do żłobków i przedszkoli. Pracownicy pozaprodukcyjni mają elastyczny czas pracy (możliwość rozpoczęcia pracy pomiędzy 7 a 9). W ramach naszego autorskiego projektu Impactive wszyscy pracownicy mogą uprawiać wioślarstwo, kolarstwo szosowe, turystyczną jazdę rowerową, bieganie, a niedługo pograć w piłkę nożną. Mimo pandemii nie zredukowaliśmy zatrudnienia, wręcz przeciwnie! Do końca roku planujemy rekrutację ok. 30 nowych pracowników. O aktualnych naborach informujemy na bieżąco.

Gość
@Impact Clean Power Technology S.A.

Czy w gronie ok. 30 nowozatrudnionych mają być też etaty na linii produkcyjnej?

Środkowy too

Do pięt mu nie dorastasz słodziutki!

Zazdrosny?
@Środkowy too

Do pięt to mu Wy nie dorastacie jego lizuski ... tyle co nabrał na kilka lat by wam wystarczyło.. a wy dalej szczekacie na jego podwórku.

mechanik

Rozejrzyjcie się co się dzieje na rynku i ilu ludzi już szuka pracy. Impact cały czas rekrutuje i ma plan na przyszłość. Nie przejmujcie się więc tym co piszą frustraci albo trolle z konkurencji. Impact to bardzo solidna firma. Zobaczcie ile osób wraca ze starej gwardii. Wróciła też ta pozytywna atmosfera, która była tu przez wiele lat. Więc trochę więcej optymizmu a nie ciągłego narzekania na wymyślone problemy.

Stary
@mechanik

Cieszę się, że tylu pracowników zwolnionych w ub. roku wraca do firmy. To dobry znak! Do tego w ostatnim czasie doszło wiele kompetentnych osób, których wiedza i doświadczenie są potrzebne w firmie. Znowu z optymizmem patrzę w przyszłość i upewniam się, że firma znowu jest we właściwych rękach.

Anty TVP
@Stary

Bez tej propagandy... może 1 lub 2 wartościowe osoby.

Zainteresowany

Witam szanowne grono! W mediach Firma rozpisuje się, że ma fantastycznie zapełnione listy rekrutacyjne dla inżynierów. Pełne eldorado... naprawdę tak dużo Was tam brakuje czy to oznaka dużej rotacji i tym samym niskiego doświadczenia inżynierskiego ?

obserwujący

Zazdroszczę tym którzy tam pracują... słyszałem ze atmosfera sie poprawiła, socjal i ogolnie klimat jest rodzinny. Mało takich firm na rynku jeszcze z taka perspektywą i wizją na przyszłość. Trzymam kciuki za Impact!

Zostaw merytoryczną opinię o Impact Clean Power Technology S.A. - Pruszków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Impact Clean Power Technology S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Impact Clean Power Technology S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 78.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Impact Clean Power Technology S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 52, z czego 9 to opinie pozytywne, 31 to opinie negatywne, a 12 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Impact Clean Power Technology S.A.?

Kandydaci do pracy w Impact Clean Power Technology S.A. napisali 6 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii