Atmosfera w eberze straszna!!!! Baby tam siedzące w biurach to skandal głupie pupy nic nie umieją a tylko drą mordy. Wredne s**i. Omijajcie z daleka w szczególności do biura.
Danie ubrań to ich zasrany obowiązek a po drugie to są odgórnie narzucone standardy jak w każdym zakładzie jak tak dobrze to czego już w biurach się zwalniają ludzie. Przecież rzuciła im papierami dyrektor finansowa miała już ich dość a babka była konkretna i profesjonalistka w tym co robiła.Z czym by się do niej nie poszło to zawsze pomogła rozwiązać problem.
Dokładnie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami.Brak jakiejkolwiek organizacji.Nikt ci nic nie nauczy .Stawiaja od razu na montaż a jak zrobisz noka to te gube jak prosiaki babsztyle krzyczą na ciebie.Miało byc bez norm a już się pojawily.A kierownik K.Z z tylu stoi i pogania.Brak mu kultury bo do pracowników odzywa się jak do psa!!! Ten zaklad to pomyłka! A bedzie jeszcze gorzej jak niemcy dokladnie sie przyjrzea co ram sie dzieje ilw bubli dziennie tam sie robi :-)
K.Z. Spoko, najlepszy to jest ten pseudo Polak co udaje Niemca - Andrzej, czy jak mu tam, kawał chama
Praca nie należy do ciężkich, ale panuje tam brak organizacji. Liderka - Katrzayna C. mam nadzieje, ze szybko pozegna się z praca. Nie szanuje ludzi (nie wspomne, ze pracują tam osoby dużo starsze od niej) krzyczy, jest arogancka i niemiła. Zachecam do pracy w Eber, ale lepiej unikać zmiany niebieskiej ze wzgledu na Kaśke i kobiety starsze, które kopia dołki pod młodymi.
Miałem tam iść do pracy ale po rozmowie rekrutacyjnej zrezygnowałem. Wysłali człowieka co nie miał pojęcia o co pyta, zero wiedzy
Większość pytań o starą pracę we Wrocławiu
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Pracuje w eberspacher 6 miesięcy na dziale airtronic, pracowałem Już na obu grupach na jednej było super, normalna atmosfera fajny młody zespół, zaś na 2 grupie klops nie samowity mobbing,krzyk, nic więcej, tyle w temacie
Jest tam taki jeden Niemiec Knut który rozkłada karty i na nic nie pozwala Polakom. Pracował w kilku zakładach tutaj w Polsce i gdzie się pojawiał to ludzie mieli przerąbane. Wywalili go z tych zakładów to przyszedł tutaj i historia się powtarza. Masakra doploki on będzie rządził to nic nie będzie w tej firmie tylko jeszcze gorzej.
Wszytko co piszą o tym zakładzie się potwierdza. I najgorsze jest to ze to wszystko to jest prawda. Ludzie omijajcie ten syf z daleka. Pracowałem tam to wiem jak to wyglada. Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w tym obozie. Najlepiej by pasowało Niemcom żebyśmy my Polacy jeszcze im płacili ze możemy u nich pracować.
Praca jak praca byłaby do wytrzymania gdyby i właśnie...... zarobki MINIMALNA krajowa,szefowie aroganccy bez wiedzy i poszanowania pracownika,warunki socjalne to jest zero i to wielkie,dobrze rozwijająca się biurokracja,brak organizacji pracy,dyscyplina bez ładu i składu,lizusostwo polskich szefów wobec niemców,którzy myślą,że POLACY nie słyszą i nie rozumieją co o nas mówią-a mówią o nas z pogardą,socjal zero ,szatnia- smród jak z wysypiska śmieci POLACY nie pozwólmy na pogardę wobec nas ,ta firma szuka taniej i niemyślącej siły roboczej ,nie dajmy się........................
Uciekają z autolivu bo chodzą ploty ze ma pasc. W eber od samego początku jak przyjmują to obiecują złote gory i to samo w kolko ze zakład się rozwija a my pracownicy nic z tego nie mamy. Rozwija a Niemcy kasę trzepią.Niech ściągną swoich niemieckich pracowników do polski to zobaczymy czy będą pracować za te śmieszne grosze. Tak tez słyszałem ze fundusz pracowniczy jest opracowywany ale przy tempie tej nowej dyrektorki z kadr to za pare lat będzie więcej robi zadymy wokół siebie niż co warte.Biurka ustawia po nowemu zamiast robić coś dla ludzi żeby chcieli tu pracować. Porazka
Płace nie najlepsze, może się coś zmieni, social na wakacje jest od czerwca. Dużo miłych i otwartych ludzi, a praca do ciężkich nie należy.
Masakra co za super opinie chyba ktoś z biur pisał komentarze bo Prezes kazał. To jak jest tak dobrze to czego wiecznie się ludzie zwalniają. Bo to fabryka wyzysku i wyciśniencia z człowiek wszystkich sił a nic w zamian. Przenoszą z Niemiec już któraś produkcie tylko tam na produkcji zarabiają po 2000 euro a my Polacy mamy zapieprzac za 2000 zł brutto . Śmiech na sali ludzi. Z dala od tego zakładu. Tam jeszcze potrzebny jest przy wejsciu do zakładu napis jak w obozie w Oświęcimiu nad bramą.
Dla mnie tez jest ok, faktycznie warunki klimatyczne :) i brak chorego cisnienia duzo daje. Reszta do zniesienia. Jak Ci zalezy zeby dostac pare stow wiecej to idz do Autolivu ale wtedy poczujesz mobing i pot na (usunięte przez administratora) Autoliv przy tym to kolchoz, tutaj poki co nie ma rycia psychiki, wiec jest ok.
Ja tam nie narzekam, praca spokojna, na hali przyjemnie bo klima, nie to co w kazdym innym olawskim zakladzie np. Autoliv gdzie ludzie mdleja latem z goraca... do tego calkiem cicho. Nie ma takiej gonitwy jak np. w electroluxie, gdzie jest walka o kazda sekundę. Kasa moglaby byc troche lepsza ale moze sie poprawi. Zobaczymy co zrobia z funduszem zfśs bo ponoc jest opracowywany. Zalezy po co kto przychodzi do pracy. Bo jak przychodzisz tylko zeby zrobic swoje a nie szukac sensacji itp to polecam. Jest niezle.
Nie polecam tego zakładu pracy. Pracowałem/am w administracji wiec wiem jak to wygląda. Cała kadra zarządzająca jest gnojona przez Niemców i chociaż by coś chcieli dla pracowników to Niemcy na nic się nie zgadzają. Myślą że Polacy będą pracować za 100 euro to by im pasowało. Zero socjalu niczego. Zero zachęt dla pracowników żeby tam pracować. W Amazonie mają lepsze warunki niż w tym zakładzie. Stanowczo odradzam tam pracę.
Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. :) Wiadomo, że firma dopiero się rozwija i jest jeszcze dużo do udoskonalenia, ale idzie to w dobrym kierunku. Dlaczego nikt nie wspomina o licznych awansach z produkcji do biur, czy też na stanowiska liderów. Prawda jest taka, że jeżeli ktoś chce i się angażuje to możliwości są spore.
Właśnie Aniu a teraz zobacz na osoby które dostały awans i co widzisz w 80% są to osoby które będą wygodne jałowe nie mające swojego zdania ani pojecia o produkcie często oczerniajace innych. Prawda jest taka że można tam awansować ale po trupach ewentualnie znając kogoś z biura. Z mojego punktu widzenia zaklad o dużym potencjale ale jak narazie najgorszy w okolicy.
jestem tam od niedawna.niewiem jak jest na airtronic..na tej hali praca jest na linii.Praca na klimatyzacji do lekkich nie nalezy,ale nie jest tak jak autoliv.jest lżej.Kasa..to chyba trzeba przetrzymać,moze sie cos zmieni.Skoro chca budowac pozytywne relacje i miec stała kadrę to chyba podstawa to kasa.a nie jest jej zbyt wiele.2300 plus premie max 400 zł.jak na fabryki i skomplikowaność pracy to toyota,adient,czy poligal to niebo przy tym,a myslę ze kasa nieco w tych lepsza,socjalu póki co ZERO.niby każdy nie poleca a ludzie co chwile przychodzą..czyli nie jest tak źle..
A ja wiem że nie masz premii, nie wyrabiacie na "climie", zostajecie po godzinach i w soboty - tak każe kierownictwo! Brak ludzi, tych co coś umieli pozwalniali i zostali ci co tylko rządzić chcą i nic nie potrafią.
Więc tak zaklad jest nowy hala piękna z zewnątrz i od środka i tu sie kończy to co fajne maszyny na których masz pracować stare wszystko czego Niemcy nie chcieli złomować u siebie dali Polakom i męcz się za najniższą krajową kierownictwo i ludzie z biura w 80% Autoliv zrobili taki (usunięte przez administratora) w jednej firmie że musieli uciekać do innej a w EBER zaczynają robić to samo kiedy nie ma komponentów albo jest awaria na lini nie puszcza pracownika do domu tylko każą stać na nowym projekcie klimy sajgon nikt nie wie co się dzieje brakuje osób kompetentnych produkcji i zarządzających projektem co daje pole do popisu tak zwanym lizusom albo donosicielom atmosfera w całej firmie jest beznadziejna
W tej Firmie nie dostaniesz ubrania roboczego chyba że buty bo to mus i polarek na wiosnę bo zimno a za to że pracujesz w swoim to fajnie Firma zaoszczędzi .Na Święta też nic żadnej kasy nawet na flaszkę nie dali, bo po co . Zarobki ? prawie najniższa ,ale jak policzysz swoje ciuchy to trzeba jeszcze dołożyć ;-) . Jakaś paranoja. Atmosfera ? Lipa jeden drugiemu podstawia nogę . Dlaczego ? bo to nowa Firma i każdy chce zostać kierownikiem ? No to życzę powodzenia ja niedługo spadam z tej chorej Firmy . Chociaż nie powiem zakład fajny tylko ludzie polacy - śmiech na sali ,bałagan , ulepszanie Niemieckiej myśli a wychodzą z tego jaja i Ty będziesz za to obrywał . Nie chce mi się już na ten temat pisać bo wpadłem w (usunięte przez administratora) po same uszy. Jeśli jesteś normalna - normalny to nie idź tam bo Cię zgnoją .
Kierownictwo, jak i liderzy to z Autolivu uciekli tutaj, więc robi się drugi zakład z mobbingiem wobec pracowników. Ci co umieją wymyślać, konfabulować przed kierownictwem chociaż nic nie umieją to się utrzymają w tej pracy. Atmosfera jak wcześniej napisane okropna, możesz mieć końskie zdrowie do tej pracy to i tak nie pomoże, utrzymasz się jak dasz sobą pomiatać, nawet przez innych pracowników. Na klimie - nowym projekcie jest taki rafałek, lizus kierownika tomka, nic nie potrafi, ale słowotok ma bardzo prężny. Potrafi tak przeinaczyć twój pomysł że na koniec mówisz mu że to jego i gratulujesz mu pomysłowości! Ludzie stąd uciekają, nie polecam tego zakładu!
Zaczne od wynagrodzenia. powiedzieli 2000 brutto +300 zł premii brutto. . Najnizsza krajowa a do tego (usunięte przez administratora) ludzie. Postawią człowieka na stanowisko na którym stał raz albo w ogóle i masz robić. Nieważne czy umiesz czytać nie. Zrobisz noka ( czyt. Sztuka nie okej) to zaraz drą japy, ale to ze nie umiesz ich nie interesuje. Jedziesz do pracy na 8 godzin i 8 godzin nic nie robisz. Nawet usiasc nie można na chwile. Każą sprzątać maszyny i zamiatac całą hale. Lideręki wredne. Zrobisz coś źle to nie powiedzą ci o tym spokojnie. A zrobisz dobrze to nawet pochwaly nie dostaniesz. Stanowczo ODRADZAM ten zakład. Nie polecam nikomu.
Hej .Ale jak oczekujesz pochwały lub że Cię ktoś oklepie po plechach to polecam Toyote ;-)
Praca nie jest zbyt ciężka fizycznie, ale kierownictwo średniego szczebla (szczególnie niektóre "dilerki") robi wszystko aby ją utrudniać. Niektóre Panie "dilerki" to chyba są z łapanki z bazaru bo się zatrudniły nie po to żeby pracować ale żeby się dowartościować czołgając podległe pracownice. Kontrola jakości średniego szczebla (czytaj biuro) to śmiech na sali. Wyfiokowane paniusie co rusz zmieniają listę błędów każda wg swojego uznania - to co było dobrze wczoraj dzisiaj jest bee, a jutro może być znowu ok., więc szeregowa monterka z linii mota się jak w matni bo nie wie jak jest dobrze. Ostatni pomysł kierownictwa to straszenie pracowników odpowiedzialnością finansową za popełniane błędy - niestety na pytanie jak wykonać detal aby było dobrze nikt nie zna odpowiedzi. Szkolenia są prowadzone przez ignorantów, którzy mają mgliste pojęcie o technologii produkcji. Podsumowując : pracę w tej firmie wytrzyma ktoś o psychice kowadła, ktoś w kogo można walić jak młotem a on i tak będzie robił swoje. Na miejscu właściciela fabryki zacząłbym się bać bo przy obecnym sposobie zarządzania jak to ładnie nazywają "zasobem ludzkim" firma padnie na pysk raczej prędzej niż poźniej.
Jak się pracuje w Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 119.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 94, z czego 6 to opinie pozytywne, 56 to opinie negatywne, a 32 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.