Opinie o Green Cell (Świat Baterii) w Kraków

3.1/5
Na podstawie 187 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych i obecnych pracowników o pracodawcy Świat Baterii. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie Świat Baterii o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Świat Baterii w Kraków

bateriowy swir

(usunięte przez administratora) Moga zwolnic cie w kazdym momencie z uwagi na ciecie kosztow (usunięte przez administratora) Zalosne zarobki, niegodne dla 90% stanowisk w tej firmie Brak mozliwosci rozwoju Plusy: Wiekszosc dzialow jest w porzadku i mozna z nimi sie dogadac (tylko nie HR) Przelozeni czy na magazynie czy w biurze tez sa raczej w porzadku Duzy mlodych ludzi

@bateriowy swir

Halo, Państwowa Inspekcja Pracy? To chyba sprawa dla tej instytucji i tam należy ją zgłosić ;) Przypominam o możliwości składania anonimowych zgłoszeń do PIP. Możecie to nawet zrobić online, co jest zdecydowanie bardziej innowacyjne niż sama Tesla.

papa

Moja opinia ewidentnie musi być niewygodna, skoro została usunięta już 2 razy. Może zamiast usuwać, @Pracodawca się do niej odniesie? :) Green Cell skończył się 2 lata temu, niestety. To, co aktualnie po nim zostało to na pewno nie miejsce, w którym chcielibyście się znaleźć. Kiedyś świetna atmosfera i rozwój, zastąpione zostały masowymi zwolnieniami ostatniego dnia miesiąca - zwłaszcza tych pracowników, którzy zaczęli robić się niewygodni poprzez nie bycie obojętnym wobec sytuacji lub dostawali wynagrodzenia powyżej greencellowej normy. Jeśli już o płacy mowa, trzeba być gotowym na to, że w przynajmniej 80 % działów (których też jest coraz mniej) płaca jest poniżej średniej rynkowej. Cała sytuacja jest o tyle smutna, że GC swego czasu miał na pokładzie naprawdę świetnych specjalistów. Co więc poszło nie tak? Góra rozmijająca się z rzeczywistością? Niekompetentni managerowie? Traktowanie pracowników na stanowiskach jr/mid jak numerki? Wycofanie kategorii, z których brand był znany na rzecz eksperymentów, z którymi marka chciała konkurować z gigantycznymi koncernami? Myślę, że wszystko po trochu. Jeśli szukasz pracy na dłużej, rekomenduję unikanie tego miejsca. Prawdopodobnie zwolnią Cię lub sam uciekniesz możliwie szybko. No chyba, że firma upadnie, co w gruncie rzeczy nie byłoby zaskoczeniem. Skoro jest tam tak źle, to kto wciąż tam pracuje? Głównie osoby zapatrzone w swoje ego lub utopijną wizję świata z GC na szczycie, wieloletni pracownicy, którzy nauczyli się nie wychylać oraz osoby, które chcą uciec, tylko nie znalazły jeszcze alternatywy. Reasumując - jako osoba, która uwolniła się z tego miejsca już jakiś czas temu, zdecydowanie odradzam szukania swojego miejsca w tej firmie. Zwłaszcza, jeśli oczekujesz możliwości rozwoju - no chyba, że chcesz robić to na własną rękę i po godzinach pracy.

HeTP

Ciągła niepewność. Z dnia na dzień możesz nie otrzymać premii, którą wypracowałeś, ponieważ zmienili sobie zasady jej przyznawania. Sytuacja z kategorii "nie mamy pańskiego płaszcza i co mi Pan zrobisz". Zero szacunku do pracownika. Na plus jedynie ludzie w niektórych działach. Jeśli szukacie stabilnego zatrudnienia na jasnych warunkach to unikajcie jak ognia.

@HaeRku

Nie widzę pytania ?

Sialala

A ja polecam pracę w GC, fajna możliwość rozwoju i świetna atmosfera! Super managerowie z dużą wiedzą, którzy potrafią rzetelnie zarządzać pracą ludzi i motywują ich do działania! Ps. a najlepszy team to ten od reklamacji! <3

Niedobur Sluw
@Nie jest źle ????

To chyba ktoś gotowca z wiadomości do kierownika wysłał i zapomniał wykreślić ostatnie zdanie w którym pyta kiera o jakość oceny XD

rtyu Nowy wpis

Praca jak praca, raz lepiej raz gorzej - cośtam próbują ruszyć z premiami itp ale nie wiadomo jak długo będzie urzędował obecny HR - juz przeżyłem/łam 3 działy HR w tej firmie i wiele widziałem/łam. Najgorsza jest ta zmiana lokalizacji z Krakowa na Skawine - umówmy się, że to zadupie i firma musi stawać na głowie by cokolwiek zrekompensować - cateringi, dopłaty "za podwózkę" pracowniczą i inne poboczne sprawy. Czy to pomoże? Raczej nie, znacznie mniejsze firmy przenoszą się z obrzeży Krakowa właśnie do Krakowa bo mają ogromny problem ze skompletowaniem sensownej kadry. Na obrzeżach to można sobie kupić działkę budowlaną a nie budować biuro z 150 osobami w magazynie. Dodatkowo ciągle próbują podgryzać osoby chcące pracować zdalnie - nie każdy ma ochotę plotkować w kuchni i na korytarzu o tym jak jest w firmie, wiele osób ma świadomość kiepskiej sytuacji ale dobrowolnie się nie zwolni bo ma kredyty i rodziny na głowie i czasem trudno wyjść ze strefy komfortu. Jeśli ktoś z HR to czyta to niech się nie oburza na ten wpis tylko zastanowi się raz jeszcze na posiedzeniach zarządu nad tym, że praca zdalna to jeden z niewielu benefitów w obecnym położeniu firmy.

Dział HR Nowy wpis
@rtyu

Dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami. Jesteśmy firmą produktową i w Skawinie spółka posiada całe zaplecze techniczne, inżynierskie oraz operacyjne (magazyn główny, wysyłka, stanowiska testerskie, jakość itd). Zdajemy sobie sprawę, że dla obecnych pracowników taka zmiana może być dużą zmianą, jednak nie identyfikujemy trudności z pozyskaniem wykwalifikowanej kadry w naszych procesach rekrutacyjnych. W siedzibie spółki posiadamy i część office i magazynową. Owszem wdrażamy nowe benefity i rozwiązania, zależy nam na zgranym i zaangażowanym zespole. Praca zdalna jest naturalnie benefitem- jednak nie wszystkie stanowiska mogą w większym wymiarze pracować zdalnie. Aby tworzyć konkurencyjne produkty potrzebujemy zespołu na miejscu w siedzibie spółki. Dziękujemy również za uwagi w kierunku HR, słuchamy głosu pracowników, bierzemy je pod uwagę i zawsze zachęcamy do podzielnia się uwagami i w naszych wewnętrznych kanałach komunikacji ;)

KandydatLogistyka Nowy wpis
@Dział HR

"nie identyfikujemy trudności z pozyskaniem wykwalifikowanej kadry w naszych procesach rekrutacyjnych." Czy to świadczy o tym że nie walczycie o pracownika jak chce się zwolnić z powodu zmiany miejsca pracy w znaczącym stopniu, zwłaszcza jeżeli ma już wiedzę i doświadczenie? Może odrazu napiszcie że każdego da się wymienić, a ludzie to tylko kolejne cyfry.

Konku

Witam, szybkie pytanie, czy macie baterie powyżej 100wh i są one wysyłane zgodnie ze sztuką?

GC
@Konku

Drogi Kliencie, bardzo prosimy o sprecyzowanie, o jakie dokładnie akumulatory chodzi — AGMy czy też LiFePO4? Jeśli chodzi o akumulatory AGM mamy obecnie w ofercie maksymalną wersję 100Ah. Natomiast akumulator w technologii LiFePO4 125Ah aktualnie można zakupić w cenie promocyjnej na naszej stronie. Wszystkie zamówienia wysyłane są terminowo — jeżeli waga zamówienia przekracza 30 kg, zamówienia wysyłane są na palecie. Nasz dział wysyłki dba o dokładne ich zapakowanie oraz zabezpieczenie.

Klient Eastwood
@GC

Chodzi mi bardziej o przepisy związane z ADR, czy przesyłki są oznakowane odpowiednio?

GC Nowy wpis
@Klient Eastwood

Dziękujemy za Twoją wiadomość! Chcielibyśmy jak najlepiej pomóc, jednak GoWork jest miejscem wymiany opinii o pracy, a nie platformą do zadawania pytań technicznych czy kierowania zapytań do obsługi klienta. Abyśmy mogli skutecznie pomóc, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta pod adresem support@greencell.global lub telefonicznie pod numerem +48 12 444 6247. Nasz zespół z przyjemnością udzieli odpowiedzi na wszystkie pytania i pomoże znaleźć najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiamy, Zespół Green Cell

HeTP

BeReK
@HeTP

czy to ma zwiazek z aktualna rekrutacja na head of marketing?? bo chcialbym tam aplikowac ale troche sie waham ze wzgledu na te opinie... o co tam w zasadzie chodzi, bo firma sie rozwija i to widac na statystykach, ale duzo negatywnych opini na temat atmosfery, hajsow i zarzaadzania

Heh
@BeReK

Firma raczej się odbija, bo zaliczyła duży regres, ludzie sami w sobie są spoko, ale gorzej z decyzjami zarządu i HR, są niezrozumiałe, pracownikom dobitnie jest uświadamiane że są tylko cyferkami, niezależnie jakie wyniki kręcisz, mogą się Ciebie pozbyć lub poniekąd zmusić do odejścia zmieniając warunki pracy na takie które nie są do zaakceptowania

Ehhaan
@BeReK

Nie pakuj się w to. Będziesz tylko kolejnym chłopcem do bicia, poprzednia zwolnili bo takie mieli widzimisię, tak samo pozostałych dobrych pracowników nawet na uop

Lalamido
@HeTP

To HR rzeczywiście chyba słabiusieńkie, po rozmowie rekrutacyjnej zdalnej zero feedbacku. Nawet standardowej mailowej formułki, że byłeś dobry, ale byli lepsi. Szanujmy się, żebyśmy byli szanowani.

@Lalamido

@Lalamido na jakie stanowisko aplikowałeś ? Zawsze staramy się terminowo przesyłać feedback każdemu kto brał udział w procesie rekrutacyjnym.

HaeRku odpowiedz
@Dział HR

A jak z wypłata należnej premii za wyniki? Też na czas?

@HaeRku odpowiedz

Premie wypłacamy zgodnie z regulaminem premiowania i są uzależnione od realizacji celów biznesowych

HaeRku
@HaeRku odpowiedz

Jak tam HaeRku, czemu nie odpowiadasz?

@HaeRku

Nie widzę pytania ?

Excel

Czy w firmie jest Excel? Czy managerowie umieją z niego korzystać i uczą chętnie pracowników?

Mistrz Excel
@Excel

Zależy który menadżer, ci starsi stażem ogarniają nowi to porażka

Irena
Użytkownicy czekają na odpowiedź 40 dni.

Część. A jak pracuje się w księgowości?

Duncler

Niestety ale zarząd ale głównie pani z HR doprowadzają od jakiegoś czasu do tego, że ludzie się masowo zwalniają, nie pojedyncze osoby, a całe działy składają wypowiedzenia. Stanowczo odradzam pracę tutaj, trochę popracowałam w tej firmie i nie ma co liczyć na godne wynagrodzenie, terminowej wypłacie premi, a na odpowiedź od HR czeka się w nieskończoność. Zmiany gonią kolejne zmiany.

Rtb

Odkąd D(usunięte przez administratora) przyszła do firmy to nie da się tutaj normalnie pracować. Atmosfera jest tragiczna, a jej kolejne pomysły coraz bardziej absurdalne. Nikomu nie polecam aplikowania tutaj. Kiedyś byliśmy jak duża rodzina, ale jej zachowanie odbiera jakąkolwiek motywację do pracy.

Witam, zastanawiam się nad rekrutacją do tej firmy w Krakowie na stanowisko:Hardware Test Engineer. Czy ktoś z obecnych pracowników lub byłych pracujących na tym stanowisku może powiedzieć jak wygląda tam praca? Na jakie zarobki można liczyć, jak wygląda praca hybrydowa (ile dni w biurze, a ile w domu) itp. Za każdą odpowiedź będę wdzięczny.

Tom
@Kandydat

Szukaj innej pracy. W GC jest jak z wyborami. Na plakatach piękno i złoto a w rzeczywistości wielki ….. :)

OcenaPracy

Lepiej trzymać się z daleka. Zwłaszcza jeżeli ktoś szuka stabilizacji, dobrych warunków do rozwoju i adekwatnego wynagrodzenia. Firma zarządzana chaotycznie, podejmowane decyzje czasem tak absurdalne że przebijają sufit. Nigdy nie wiesz jakim mailem cie zaskoczą. Do tego chorobliwa potrzeba kontroli i monitorowania pracowników, totalny brak zaufania do nich. Dobrzy specjaliści odchodzą lub są zwalniani z dnia na dzień, spora rotacja. Komunikacja pracodwaca - pracownicy to porażka. Jedyny plus to świetni ludzie, ale i tych ubywa w ekspresowym tempie.

Ona

Zero jakiegokolwiek feedbacku po rekrutacji. (usunięte przez administratora) Jestem zażenowana.

Ono

W firmie czuję się właśnie jak ono- bezosobowo. Codzienne zastraszanie i niepewność wpływa później na moje relacje prywatne. Podjąłem decyzję o zmianie a wszystkich aplikujących przestrzegam przed tą paranoją. Z pozytywów to chyba jedynie biuro jest w świetnej lokalizacji.

Ona

Nie istnieje coś takiego jak informacja zwrotna w procesie rekrutacji :) Specjalnie przyjechałam miesiąc temu do Krakowa na rozmowę z właścicielem i kompletna cisza, ja rozumiem, że kogoś nie chcę się zatrudnić ale to wypada chociaż napisać maila z podziękowaniem za udział w procesie rekrutacji i, że wybrało się innego kandydata na to stanowisko :)

abc

Zwolnienia i rotacja to jedyne co możesz zastać w tej nowoczesnej, innowacyjnej firmie. Brak kasy, oszczędzanie na wszystkim. (usunięte przez administratora) Zarządzanie w tej firmie to porażka. Decyzje zmieniają się z minuty na minutę, pracownicy nie nadążają za tymi cudownymi usprawnieniami. Brak gospodarza, który miałby pomysł na to jak poprowadzić obecnie firmę. (usunięte przez administratora) Niewygodni pracownicy znikają, Ci którzy się nie odzywają, w nagrodę dostają jeszcze więcej pracy. Chaotyczne zarządzanie bije bezpośrednio w pracowników, którzy dwoją się i troją aby nadrobić błędy góry. Szkoda, że nikt w tej firmie nie szanuje pracowników, tylko dzięki nim to jeszcze działa.

niezadowolona

Nie polecam obecnie zatrudniania się, firma miała kiedyś świetną atmosferę teraz mało kto ma chęć do pracy. Dziwne decyzje zarządcze, podejmowane głownie przez szefostwo HR, które wydaje się zarządzać firmą i przekazywać tylko pozytywne wyniki prezesowi, nie patrząc na spadek motywacji. pracownicy są zwalniani lub odchodzą, nie zatrudnia się nowych osob wiec zwieksza się ilosc pracy na osobę a spada jej jakość. brak integracji, budżetów na szkolenia. Z plusów: wypłaty są terminowo, a współpracownicy to świetni ludzie - jedynie @Pracodawca wydaje się traktować pracowników jak numerki w excelu :)

Czego tu nie ma? -obiecanych premii -rozwoju -poczucia bezpieczeństwa (masowe zwolnienia nawet dobrych pracowników bez konkretnego powodu) -szacunku -wyrozumiałości -szczerości Ale jest za to kilka rzeczy jak: -ból brzucha ze stresu -ciasnota -nadmiar obowiązków -inwigilacja -toksyczna atmosfera -szeroki wybór herbat -zniżki pracownicze około 40% Kończąc tą wyliczankę- nie jest to miejsce- gdzie ktokolwiek chciałby być- tu można się co najwyżej wypalić zawodowo.

Xyz

Niestety poziom rekrutacji oraz pracy HR bardzo słaby. Miałem przyjemność brać udział w rekrutacji, 3 spotkania, perspektywa nawiązania współpracy i ghosting… Zero informacji na tak zaawansowanym poziomie rekrutacji, brak odpowiedzi na e-mail. Nie wiem jak działają procedury i procesy w tej firmie, ale HR definitywnie do poprawy.

Świeża energia

Energia tak świeża, że aż zawiewa kanalizacą. Pracodawca redukuje mocno zatrudnienie, rezygnuje z przestrzeni biurowej w Krakowie na „korzyść” dojazdów do magazynu w Skawinie. Wisienka na torcie jest to, że nie płaci pracownikom, którzy są zatrudnieni na B2B.

kandydat
@Świeża energia

jaka jest ilość dni z pracą w biurze w Krakowie a ile w Skawinie?

bateriowy swir

@bateriowy swir

Dzień dobry, W ogłoszeniu o pracę na Team Leadera jest informacja o pracy hybrydowej. Chciałabym zapytać jaki jest to wymiar pracy? Np. 4 dni pracy na miejscu 1 dzień zdalny?

Irek

Widzę, że prowadza rekrutacje do działów e-commerce i zastanawiam się nad aplikacją, ale nigdzie nie podają widełek :( orientuje się ktoś jakie stawki proponują? Albo na jakie można liczyć?

Zostaw merytoryczną opinię o Świat Baterii - Kraków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Świat Baterii?

Zobacz opinie na temat firmy Świat Baterii tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 66.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Świat Baterii?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 36, z czego 5 to opinie pozytywne, 28 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Świat Baterii?

Kandydaci do pracy w Świat Baterii napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Ranking Użytkownicy